עבור לתוכן

עזרה עם הרשת הבייתית - יצירת AP

Featured Replies

פורסם

יש לי רשת בייתית אלחוטית כרגע פועלת עם המודם-נתב של בזק SIMENS SL-141.

ניסיתי לעשות AP עם מודם נתב אחר של בזק אבל התברר לי שהוא לא תומך אבל אמרו לי שהדגם של סימנס דווקא כן תומך..

כרגע יש לי 2 של סימנס, אחד בשימוש רגיל והשני סתם שוכב לו ואותו אני רוצה להפוך לAP.

ניסיתי בעבר לעשות ולא הצלחתי, מה אני צריך לעשות בשביל שהמודם נתב הזה יעבוד כמו AP?

אפשרי מהסימנס שמשמש כנתב לשדר אות שאותו יקלוט הסימנס שמתפקד בתור AP ולחבר מכשיר באופן חוטי לAP, ככה שהוא יקבל גם רשת?

תודה

פורסם
  • מחבר

שמע ניסיתי מס' פעמים לעבוד לפי האתר שלך בנושא הזה.. (גם עכשיו וגם בעבר) ואני פשוט לא מצליח.

אני אשמח אם תוכל לתת לי הכוונה שיותר ספציפית לראוטר שלי..

פורסם

את השלב הראשון -- בצעת? הגדרת את הנתב המשני כ-WDS? נתת לו כתובת IP מחוץ לטווח ה-DHCP של הנתב הראשי? תעלה צילומי מסך של מה שעית בנתב המשני.

פורסם
  • מחבר

הכתובת של הנתב הראשי היא 10.0.0.138

והוא מחלק כתובות בטווח 10.0.0.1-10.0.0.32

בנתב המשני שאמור לתפקד כAP עשיתי ככה:

הגדרתי את הכתובת שלו ל10.0.0.100

הגדרתי את החיבור כBRIDGE

ביטלתי את הDHCP

הגדרתי WIRELESS עם אותו שם ועל אותו ערוץ...

עכשיו כשבאתי לחבר שוב את הנתב המשני למחשב זה לא נתן לי להתחבר אליו כי הכרטיס רשת לא קיבל כתובת פנימית (בגלל שהDHCP מבוטל ואין קישוריות כמו שצריכה להיות עם הנתב הראשי) אז איפסתי את כל ההגדרות...

מה עשיתי לא בסדר/מה עוד אני צריך לעשות?

עריכה: מצאתי את הWDS תחת התפריט של Repeater.. יש לי שם אפשרות לעשות סריקה אוטומטית.. שני הראוטרים מזהים אחד את השני.. אני צריך לסמן את הנתב הראשי בתפריט של הנתב המשני או ההפך?

כי בנתב המשני כשאני עושה סריקה אוטומטית זה מוצא לי את הנתב הראשי ויש לי אפשרות לסמן וי... כשאני עושה סריקה בנתב הראשי זה מוצא את הנתב המשני ויש ריבוע לסימון וי אבל הוא אפור ואין לי אפשרות לבחור בו..

פורסם

במשני אתה צריך לסמן את הראשי.

פורסם
  • מחבר

את השאר עשיתי בסדר? כי עשיתי את זה ואין לי אינטרנט...

אם אני מחבר את הAP למחשב בחיבור קווי אמור להיות אינטרנט? אין..

בנוסף ניתקתי מהמחשב.. הרחקתי מהראוטר הראשי וניסיתי להתחבר לראוטר המשני דרך WIFI.. גם ככה לא עבד..

ומה אני אמור לעשות בראוטר המשני אם החיבור האלחוטי בראוטר הראשי מוגן בסיסמא?

פורסם

שוב אם אתה מנסה לעשות זאת אני ממליץ לך לקרוא שוב את המדריך, לדוגמא לבטל כל אפשרות אבטחה, דבר שני. בנתב הראשי ובנתב המשני שלא יהיה את אותו הSSID, עכשיו לגבי ההגדרה של הכרטיס רשת זה פשוט, אתה צריך להגדיר לו בDEFAULT GETAWAY את הIP של הנתב הראשי ובIP מהטווח של הDHCP של הנתב הראשי.

אחרי שסיימת לעשות את כל ההגדרות אתה צריך לעשות לכרטיס רשת DISABLE ואז ENABLE כדי שהוא יתרענן.

פורסם
  • מחבר

איזה כרטיס רשת?

ואוקי לשם הניסוי אני אעשה את זה בלי אבטחה אבל ביום יום אני צריך אבטחה.. מה אני צריך לעשות בשביל זה?

פורסם

מה זאת אומרת איזה כרטיס רשת? הכרטיס שאיתו אתה מתחבר לנתב המרוחק.

ולגבי אבטחה ברגע שתסיים ותראה שהכל עובד אז תעבוד על אבטחה וזה שונה בין נתב לנתב כעקרון אתה צריך להגדיר באיזור של הWDS את הסיסמא. אם לא אז במקום הרגיל.

פורסם
  • מחבר

שוב...

שמתי את הנתב המשני על BRIDGE.. שיניתי את הSSID לשם שונה מהנתב הראשי, הגדרתי את הconnection כBRIDGE...

שמתי לו IP מחוץ לטווח - 10.0.0.100

DHCP ניסיתי גם OFF וגם RELAY ON ולשים את הIP של הנתב הראשי..

בתפריט REPEATER הלכתי לנתב המשני עשיתי AUTO SEARCH מצאתי את הנתב הראשי, סימנתי ואישרתי..

עדיין אני אינטרנט

והקטע המוזר זה שאני מקבל בIP ADRESS עם מכשיר שאני מתחבר בWIFI לנתב המשני 169.254.101.126

שזה לא בטווח ואין לי מושג איך זה מגיע לזה..

פורסם
  • מחבר

מישהו? :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

Cheif? Class889?

מישהו?

בבקשה עזרה..

פורסם
  • מחבר

מישהו בבקשה?

אני רוצה כבר לפתור את זה

פורסם

קראתי שוב את כל השרשור הזה מחדש. לא ברור לי איפה הגדרת BRIDGE. אם הגדרת את הנתב עצמו (זה שמשמש כ-AP) כ-BRIDGE בעצם הפכת אותו למודם ואז הוא לא יכול לתפקד כ-AP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים