עבור לתוכן

שאלה על חוקי מטכ"ל- האם מותר להודיעה על שבת במסדר יציאה?

Featured Replies

פורסם

שלום רוב :)

יש לי שאלה כללית על משהו בצבא

לרסר שלי יש שגעון כזה בכל מסדר יציאה לשאול שאלה, ואם לא עניתה נכון על המקום אתה חוטף שבת.

שמעתי שמועה שחייבים להודיעה לך 24 שעות מראש אם אתה יוצא הביתה,

האם זה נכון וחוקי שרסר יכול להחליט שאתה נשאר בבסיס במסדר יציאה?

פורסם

ישנו מושג שנקרא "עיכוב יציאה" ואינו נחשב לריתוק, צריך להודיע לך עליו 8 שעות לפי היציאה המשוערת.

אם זאת ע"פ פקודות מטכ"ל חייל יכול לשהות בבסיס למשך 35 יום, גם בתנאי שלום ושלווה, וזה חוקי לחלוטין

איפה הגבול בין לצאת ע"פ סידור יציאה רגיל, עיכוב יציאה, השארות 35 יום, ריתוק או כל דבר אחר - אף פעם לא התעמקתי. אף פעם לא התמודדתי עם החלטות הזויות של מפקדים והייתי מספיק הוגן לסגור כשצריך והשתלם.

פורסם

שמע , אם מישהו היה שואל אותי שאלה ולא הייתי עונה נכון ועל זה היה מנסה לתת לי שבת הייתי עף כמה שיותר מהר מהבסיס

פורסם

מסדר יציאה בטירונות בדר"כ בא יחד עם מסדר פאקים, ככה שאני די בטוח שהעניין הזה מעוגן בחוקים גם לגבי שירות סדיר (שאינו טירונות).

מצד שני, אם הרס"ר שואל שאלה ומישהו טועה בתשובה, אולי מקומו באמת לא ביחידה, אלא יחד עם כל ה"מיוחדים" במחווה אלון...

פורסם

אז שיעביר אותם לסמכות מקא''ם ולא ייתן שבת לחייל שלא עשה כלום חוץ מלהיות טיפש :kopfpatsch:

פורסם

"השאלה" שהוא שאל יכולה להיות כל דבר ואין אנו יודעים את כל התמונה המלאה של המקרה אז החלטה לגבי הוגנות המעשה אינה אפשרית.

ולנושא... אני לא יודע ממש באיזו יחידה אתה משרת ומה הנהלים הפנימיים של המקום.

כמה ימים אתה נימצא בבסיס ברצף? כמה אתה אמור להיות?

אם אתה נימצא תקופה ארוכה בבסיס ניתן לדרוש לצאת הביתה על מנת לכבס בגדים במקרה ואין סידור כזה במקום בו אתה נימצא.

פורסם

שטויות שטויות שטויות! כולכם דיברתם כאן שטויות.

קבילה מיידית לרס"ר הטיפש שעבר קורס משמעת ולא יודע את החוקים!

יום שישי בבוקר לפני היציאה מחוייבים לתת לך לצאת! חייבים להודיע לך 8 שעות לפני על שבת.

גם אם לא ענית על שאלה מטומטמת! זה עוד קבילה. איזה שטויות שנגד פושטק וטיפש ישאל שאלה בכל נשוא בעולם ומי שלא עונה אוכל אותה! מי שמע על דבר כזה?

זה מרתיח אותי! אתם צריכים למרר לרס"ר הזה את החיים(באלמוניות) ולדאוג שידע שזה בגלל השטות הזאת שהוא המציא.

פורסם

יש לך סימוכין ל-8 שעות האלו?, נשמע לי הזוי.

כשאני הייתי בסדיר (10 שנים בערך), כל שבועיים, בבוקר לפני מסדר היציאה היינו חייבים לעבור בר-אור, מי שלא עובר, לא יוצא.

פורסם

עד כמה שאני יודע יש חוק שמחייב להודיע 8 שעות לפני יציאה הביתה.

לגבי ביטול היציאה, אני לא בטוח ::)

פורסם
  • מחבר

מדובר על בסיס פלס (של חטיבת כפיר)

וככה הרסר החליט לעשות שם

והמסדר פאקים מתרחש בימי חמישי, ומסדר יציאה בימי שישי

כמעט ונפלתי על זה ביום שישי האחרון, אבל שוב נאמר לי שזה לא חוקי ואם יש משהו לעשות בנידון למקרה הבא.

הבנתי שוב שיש את החוק, אבל מה בדבר החלטה להשאיר שבת, האם היא צריכה לינתן כמה זמן לפני היציאה?

פורסם

איזה רס'ר? צוברי?

פורסם

יש לך סימוכין ל-8 שעות האלו?, נשמע לי הזוי.

כשאני הייתי בסדיר (10 שנים בערך), כל שבועיים, בבוקר לפני מסדר היציאה היינו חייבים לעבור בר-אור, מי שלא עובר, לא יוצא.

דברים רבים השתנו במהלך 10 שנים, וגם אני שהייתי בסדיר עד לא מזמן, שמעתי ולדעתי אף נתקלתי בפקודה האומרת שיש להודיע לחייל מספר שעות מסוים טרם שלילת חופשתו (גם אם הוא נשפט והדבר במסגרת העונש שקיבל). עם זאת, חלק לא קטן מהמפקדים ומהרס"רים בצבא עושים פחות או יותר מה שבז** שלהם - שמעתי מחבר שאצלו בבסיס, הרס"ר החליט שלא לכבד אישורי זקן החתומים ע"י מפקד היחידה, והכריח את כולם לגלח זקנים - אז מה אם יש פקודת מטכ"ל שזה מעוגן בה...

פורסם
מניעת חופשה - מהי?

מניעת חופשה היא צעד הננקט על ידי מפקד הסבור כי חייל עבר עבירה שיש להענישו עליה, אך היא אינה מצדיקה העמדה לדין משמעתי. גם שלילת חופשה שהובטחה לחייל מעבר לחופשות הרגילות שלו (ניתנה לו כצ´ופר) עדיין נחשבת למניעת חופשה.

מניעת חופשה ודין משמעתי

לא ניתן גם למנוע חופשה וגם להעמיד חייל לדין משמעתי על אותה עבירה. אם נשפט חייל, לא תמנע חופשתו, ואם נמנעה חופשתו, לא יישפט (אלא באישור פרקליט צבאי). לכן, ריתוק עד המשפט הוא בלתי חוקי!

מניעת חופשה - כמה חופשה ניתן לשלול?

קצין בדרגת סרן מוסמך למנוע חופשה למשך 3 לילות. רס"ן למשך 5 לילות, וסא"ל למשל 7 לילות. נגד אינו מוסמך למנוע חופשה.

http://www.army.co.il/forum_articles.asp?Fnumber=25&ArticleID=22

פורסם

הרס"ר הנוכחי זה יובל אם אני לא טועה.

כשאני הייתי שם מסדר פאקים ומסדר יציאה היו ביחד ביום שישי, לא היה "מסדר שאלות"..

פורסם

למרות כל החוקי מטכ"ל שמטכ"ל האלה...השאלה אם אתה באמת רוצה ללכת ראש בראש עם הרס"ר שלך......

גם אם תנצח במאבק הזה, הוא הולך ל..... לך את ה..... בהמשך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים