עבור לתוכן

צריך עזרה, פרופיל 45 בצבא

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אפשר להגיד שאני זקוק לעזרה דיי דחופה \:

התחלתי טירונות בנ"מ באוג 09 ( לפני משהו כמו 4 חודשים ).

בשבוע השלישי נגרמה לי פגיעה בעצב ברגל ( שעד היום לא השתקם ) שגרם לכמה סיבוכים ובעיות עם ההליכה.

אחרי 3 חודשים ( יותר מחודשיים שאני עם הפגיעה שלי ) החליטו לספח אותי לר"מ 2.

במשך יותר מחודש הייתי בר"מ 2 עד שמצאו את הבעיה, ברגע שמצאו ישר וועדה רפואית ונקבע לי פרופיל 45.

כרגע אני כבר שבוע "ממתין", מחכה לריאיון בקירייה ( ממה שאני הבנתי ) ואת כל הפרטים עליי שלחו למטה חייל האוויר ( לפי מה שנאמר לי ).

בכל אופן, הציעו לי תפקיד שאומר להישאר בבסיס שלי ( ביסנ"מ ). עכשיו הבעיה היא שהתפקיד לא מעניין במיוחד, הבסיס לטעמי לא להיט בכלל, אבל אפשר לצמוא שם אחלה אנשים ( משום מה אני מאמין שזה אפשרי בכל מקום ). יש לי קב"א 53, וגם בלי לדעת את זה אני פשוט מאמין שאני מסוגל להרבה יותר ממה שהציעו לך ( סה"כ סוג של איש קשר בין ההורים של הטירונים למפקדים, דואג לבעיות שההורים מעלים מולי ועוד כמה דברים ) ואני לא מסוגל לראות את עצמי עושה את התפקיד הזה במשל 2.6 שנים.

באחת השיחות שהייתה לי עם סגן אלוף, שדברים שהוא אמר לי סטרו דברים ששמעתי מהפקיד שלו ( האחד אמר לי שלפעמים צריך להקטין ראש, השני אמר לי שהפקיד כל הזמן רוצה לעשות יותר... ) ופשוט נשמע לי פישי כל הסיפור הזה ( בנינו, ידוע שהצבא אינטרסנט, וכרגע מבחינתם זה לפתור 2 בעיות ביחד, גם את המקום שיהיה חסר להם כי אותו חייל משתחרר וגם להוריד אותי מרשימת הממתינים ).

בכל אופן, הייתי רוצה לשמוע מהמנוסים יותר ( בכל זאת, אני סה"כ 4 חודשים בצבא, ושאר המשפחה שלי לא מתהדרת בשירות צבאי... ) על תפקידים אפשריים עם הנתונים שלי? אני אציין גם כי בבית הספר עשיתי 5 יח' מחשבים עם 97 ציון סופי, מכובד ביותר לדעתי.

לפני הוועדה הרפואית, הרופאה שהמליצה על פרופיל 45 שאלה אותי אם אני רוצה להתשחרר מצהבא.

נכון להיום, עצוב, אבל אני לא מצליח לראות איך בשירות הסדיר שלי הצבא ידאג לכל הטיפולים שלי ( שבוע בבסיס, רק אתמול רופאה ראתה אותי כי הפקיד שם בן של ז*נה, כל היום גורמים לי לעמוד על הרגליים שהבעיה העיקרית שלי היא ברגל ) ואני בהחלט שוקל בהזדמנות שתהיה לי ( ותהיה... ) לקבל המלצה לשחרור מהצבא בשביל לטפל בעצמי.

ואגב, מי שיכול, שיעשה טובה ושלא יגיב על הקטע של השחרור ויגיד לי לא לחשוב על זה, כי אני רוצה לראות אותכם מסתוביים עם DROP FOOT כמעט 4 חודשים שכמעט ואין שום שיפור, וזו לא הבעיה היחידה ( והאמת היא שכששאלו אותי בהתחלה אם אני רוצה להשתחרר אמרתי בשום פנים ואופן, אבל אחרי שבוע חזרה בסיס שלי חזרתי למציאות ושלא הכל דבש כמו שהיה בר"מ 2 ).

• תגובות 57
  • צפיות 9.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם מחשבים מעניינים אותך אני הייתי מנסה להגיע לקורסים בבסמ''ח .

אם יש לך בעיות בהליכה לדעתי כדאי שתעשה כמה שפחות ותתמקד בשיקום הרגל

פורסם

איך נפגעת בעצב?

פורסם
  • מחבר

אם יש לך בעיות בהליכה לדעתי כדאי שתעשה כמה שפחות ותתמקד בשיקום הרגל

הלוואי וזה היה תלוי בי.

העניין הוא שכרגע אני מוגדר כעבוד רס"ר.

נכון, אני עושה פחות מממתינים אחרים, אבל כל היום אומרים לי לנקות, לרוקן פחים, לשטוף שירותים, לאסוף בדלים של סיגיות מחול ( כן, אני לא צוחק ).

באותו היום שחזרתי לבסיס הלכתי למרפאה בשביל לקבוע תור לרופאה, הפקיד המזורגג במרפאה אמר לי שאין סיכוי לראות את הרופאה השבוע.

התקשרתי לרופאה, היא גם אמרה לי שאין סיכוי שהיא תיראה אותי השבוע.

רק אחרי שידברתי עם הרופאה שלי בר"מ 2, החליטו במרפאה שאני מקרה "דחוף" והייתי אמור לראות את הרופאה היום ב 8 וחצי.

בסוף בגלל שהחליטו לסנג'ר אותי להיות מלווה נסיעה לבקו"ם, דחפו אותי לרופאה ב 8 בלילה, אחרי שהיא כל היום רואה טירונים וכשנכנסתי אני גם ריחמתי עליה. היא לא הייתה מאופסת ( והיא גם הצטערה, אבל אני באמת מבין אותה, זו לא אשמתה ) וכל הסיפור לקח 40 דקות ( גם החובש בלבל אותה לגבי מה צריך לעשות איתי ) ויצא שברמה העקרונית סתם ישבנו 40 דקות כי לא קיבלתי שום דבר (רק ביום ראשון ).

בקיצור ההרגשה שלי היא שהבסיס הזה פשוט לא מסוגל לטפל בי ( ישמע מצחיק, אבל אני מרגיש שיש לי טראומה מהמקום הזה, רק דברים רעים קורים לי מאז שאני שם ), מבחינתי תנו לי עוד חודש בר"מ 2 עם פיזוטרפיה קבועה ( ושלא נתחיל לדבר על היחס... במקום אחד יושב נעל ממורמר מהחיים שלו ובמקום אחר פקידות שכל היום יושבות וצוחקות ), אבל זו לא הבחירה שלי.

ולגבי איך נפגעתי בעצב, בגלל זה גם ירד לי הפרופיל, אם אתה רוצה בפרטי.

פורסם

קודם כל אתה צריך להגיש קבילה לגביי הטיפול הרפואי העלוב שאתה מקבל.

אחר כך אתה צריך ללכת לרופא יחידה ולהוציא הפניה לרופא מומחה - אורטופד

לך לאורטופד , תתעקש ואני מאמין שייתן לך פטור מעמידה ממושכת .

אחרי שתכתוב קבילה ייתיחסו אליך אחרת בכל מקרה.

אתה צריך גם לא להסכים לעשות את העבודות האלה - אל תגיד שאתה לא מסכים תגיד שאתה לא יכול ואם יתעקשו תקום ותזייף כאבים.

אני גם מקווה שאתה עושה יומיות (פרופיל 45 עושים יומיות כמעט תמיד).

הייתי מציע לך גם לשאול את האורטופד הצבאי אם הוא יכול לקבוע לך פרופיל 24 לשלושה חודשים כדי שתנוח בבית ותוכל להתמקד בשיקום הרגל.

בהצלחה

פורסם

לא מתפלא, הרופא ביחידה שלי עד היום נותן לכולם שירות חרא ומגרש אותם שיש מקרה אמת

אשמח אם תספר לי את הסיפור בהודעה פרטית

פורסם

בוא אסביר לך משהו זריז - אתה נאיבי וצעיר.

לאף אחד לא איכפת מהציונים שלך בתיכון, הקב"א שלך לא שווה את המקום שהיא תוספת על המסך של הפקיד בשלישות.

קודם כל, אם אתה גר במרכז לך לקריה בלב שקט. אחרי זה, תעזוב את חיל האוויר. תעשה בעיות, תבכה תצעק רק תצא משם, יהיה לך הרבה יותר טוב בירוקים של הקריה.

עוד דברים - לאף אחד בצבא לא באמת איכפת ממך, אולי עוד כמה חודשים אם תתחבר על המפקד שלך טוב אז יהיה מישהו שיוכל לדאוג לך קצת, עכשיו? אתה כלום לגמרי. תדאג לעצמך, אם זה אומר להיות חוצפן תהיה חוצפן. אל תאמין לרוב הדברים שמספרים לך על תפקידים, ואל תהיה פרייאר.

פורסם

תפנה למומחה אזרחי כדי לקבל חוות דעת נוספת, בתחומים מסוימים לא הייתי סומך במאת האחוזים על הרופאים\מומחים צבאיים.

יכול להיות שטיפול לא מיטבי יגרום לנזק גדול יותר ואף לנזק בלתי הפיך.

פורסם

בכל מקרה אל תישאר בנ"מ כי לא תקבל תפקיד טוב עם פרופיל 45. לך לשדה דוב לבקו"ם של ח"א ודרוש קורס איכותי. (משהו קשור למחשבים)

פורסם

hunter

אתה צודק אבל יש בעיה, איך הוא אמור לצאת מחיל האוויר? אני עד היום לא הצלחתי, הם פשוט לא מוותרים על חיילים

אני מכיר רק אולי חייל אחד שהוא סופר בלאגניסט ובגלל זה הוא היה בירוקים אבל בסוף זרקו אותו חזרה לחיל האוויר

פורסם

אני מחזק את כולם. כרגע, מה שצריך להיות חשוב לך מעל הכל היא הבריאות שלך, ושל הרגל שלך שום תפקיד בצבא לא שווה את הבריאות שלך!.

אם אתה מרגיש שאתה נזקק לסיפוח נוסף בר"מ 2 /פיזיותרפיה אל תהסס לדרוש את זה! דבר עם מי שאתה יכול ועם מי שאתה צריך, בשביל שלא יתנו לך ולא יעמיסו עליך עבודות פיזיות שיכולות להזיק לך.

כמו ש- giloman אמר לך, תשקול לדרוש פרופיל 24 מרופא מומחה לפחות לתקופה של חצי שנה לשם שיקום.

מבחינת התפקיד, אוליי יהיה עדיף לך דווקא תפקיד בבסיס סגור? שלא תצטרך להתרוצץ כל יום עם אוטובוסים ודברים בסגנון.

פורסם
  • מחבר

תפנה למומחה אזרחי כדי לקבל חוות דעת נוספת, בתחומים מסוימים לא הייתי סומך במאת האחוזים על הרופאים\מומחים צבאיים.

יכול להיות שטיפול לא מיטבי יגרום לנזק גדול יותר ואף לנזק בלתי הפיך.

ב 31 לחודש זה קורה. כמובן שזה הפניה דרך הצבא, אבל בכל זאת זה רופא חיצוני, מומחה בוולפסון.

בוא אסביר לך משהו זריז - אתה נאיבי וצעיר.

מאוד יכול להיות.

עוד דברים - לאף אחד בצבא לא באמת איכפת ממך

המקום היחיד שהרגשתי ששם באמת אכפת להם ממני זה בר"מ 2, ששוב שם באמת התייחסו אליי ביחס הכי יפה שאשפר.

ולגבי הקירייה, יש אנשים שאני מדבר איתם שעושים יומיות ובוכים על זה ואומרים שחמשושי"ם זה הרבה יותר טוב ( הזמן רץ... ).

סה"כ כל ה 3 חודשים שלי בטירונות עשיתי לרוב 12-2 והתרגלתי לעניין של לא לראות את הבית הרבה זמן, אבל אחרי חודש בבית עם הפציעה המחובנת שלי זה כמו לחזור להתחלה...

מבחינת התפקיד, אוליי יהיה עדיף לך דווקא תפקיד בבסיס סגור? שלא תצטרך להתרוצץ כל יום עם אוטובוסים ודברים בסגנון.

אם זה יהיה בסיס פתוח קרוב לבית סביר להניח שיהיה לי רכב משלי, אבל שום דבר לא מובטח.

קודם כל אתה צריך להגיש קבילה לגביי הטיפול הרפואי העלוב שאתה מקבל.

כשהרופא יחידה אומר לך "תרוץ, תיפול, תשבור את הרגל, תנקע אותה, ואחרי זה תחזור אלי ותקבל פטורים" אתה בהחלט חושב בכיוון החיובי של כבילה. איך אני יכול להוציא כמה שיותר פרטים על הפעם שפגשתי אותו? האם יש סיכוי שהרופאה תסכים להגיד לי את התאריך שפגשתי אותו ככה שהכל יוכל להיות מדויק? ( בכל מקרה הרופא יחידה הזה כבר לא בבסיס )

אחר כך אתה צריך ללכת לרופא יחידה ולהוציא הפניה לרופא מומחה - אורטופד

לך לאורטופד , תתעקש ואני מאמין שייתן לך פטור מעמידה ממושכת .

בהמלצת הנוירולוג רשום:

"להמנע מכל פעילות גופנית, להימנע מנשיעת דברים"

אתמול כשהייתי אצל הרופאה אולי היא התבלבלה או אני לא יודע מה, אבל היא התייחסה רק לסיכום שהייה שלי בר"מ 2.

אני גם מקווה שאתה עושה יומיות (פרופיל 45 עושים יומיות כמעט תמיד).

בתור ממתין כרגע אני נחשב עובד רס"ר, וזה ממש לא יומיות ( חמשושים, שברוב הזמן אני מוצא את עצמי בסביבות 8 אם לא יותר הולך לכיוון החדר )

הייתי מציע לך גם לשאול את האורטופד הצבאי אם הוא יכול לקבוע לך פרופיל 24 לשלושה חודשים כדי שתנוח בבית ותוכל להתמקד בשיקום הרגל.

אני אנסה ליצור קשר עם הרופאה שלי בר"מ 2 ולהתייעץ איתה, באמת שכרגע בכל המערכת הצבאית היא והמפקד האישי שלי הם היחידים שאני סומך עליהם ב 100%.

בהצלחה

פורסם

הזמן לא רץ לא ב12-2 ולא בחמשושים ואני מניח שאם עשית 12-2 אז אתה כבר יודע את זה (הייתי פעם 11-3)

זמן רץ מתי שיש לך דברים מעניינים לעשות, אם אתה תתקע בבסיס מסויים במשך שבוע עם פציעה ולא יהיה לך מה לעשות אתה תתחרפן מתי שהוא

פורסם

אל תאמין להנפצות - יומיות > חמשושים

תגיד לאלו שעושים יומיות ובוכים שאתה ממיר להם את זה לחמשושים אתה תראה מה יקרה .

אתה באמת צ'ונג , אתה כרגע צריך שהרופא המומחה בוולפסון יתן המלצה לפתור אותך מעמידה ואתה חייב לשחק על זה עם הרופאים הצבאיים

כדי לקבל פטור מעמידה. רק ככה תוכל להבריא .

פורסם

גילומן, הוא גם צריך פטור לנעליים לא צבאיות לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים