עבור לתוכן

הסבר על חשיבות נפח כרטיס גרפי

Featured Replies

פורסם

אהלן

אשמח להסבר קצר או הפנייה למקור מידע באשר לחשיבות של נפח כרטיס גרפי.

ז"א, בהכרח כרטיס עם 2GB יהיה טוב יותר מאחד עם 1GB? לאיזה עוד פרמטרים לשים לב בהשוואת כרטיסי מסך (מהירות שעון זה קריטי?)?

אודה לכם אם תוכלו לבהר לי קצת את העניינים האלו.

בנוסף, כרטיסי המסך החמים היום, HD5870, HD5970 אני מניח שנועדו לרזולוציות FHD. אם משחקים בהם ברזולוציה נמוכה יותר (נאמר 1680 על 1050) מה תהיה ההשפעה של הכרטיס הגרפי ועד כמה יבואו לידי ביטוי היכולות שלו (נניח 5870 מול 5970)?

תודה,

פורסם

תורה שלמה אי אפשר להסביר במשפט אחד

אבל בקצרה,

הזכרון הגרפי בכרטיס המסך כשמו הוא, זכרון המיועד לאחסון ושליפה מהירה של פריטים גראפים.

כמות הזכרון היא רק פרמטר אחד בעוצמתו של כרטיס המסך.

איפה יבוא הביטוי היום בין 1GB לבין 2GB?

רק באפליקציות הכבדות ביותר תחת רזולוציות מפלציות, הרבה יותר מFHD.

אז למה HD4350 1GB לא יתאים? מכמה סיבות

הראשונה היא עוצמת הליבה, עוד לפני הזכרונות. חשובה ליבה שמכילה מספיק כח עיבוד על מנת להביא לביצועים הדרושים.

במידה ולוקחים כרטיס חלש בעל כמות זכרון גדולה, הריי שרוב הזכרון אינו ינוצל כלל וכלל בשל הליבה החלשה

כך שבעצם כרטיס מסך חזק + זכרון חזק (בנפח והמהירות) זאת הנוסחה לביצועים ברזולוציה גבוהה.

בקשר ליחס של כרטיסים ורזולוציה -

למה למשל HD5850 יהיה עדיף על HD5970 כשמדובר במסכי 1680X1050 נניח?

הסיבה היא שכרטיסי מסך שכאלה הם חזקים דיו להביא לך אותם ביצועים ויזואלים, למשל הHD5850 יביא לך במשחק מסויים כ-90 פריימים לשניה, בעוד שהHD5970 יביא לך 160 פריימים. בשטח - אין הבדל בשל העובדה שהמסך יציג לך מתוכם כ60 פריימים לשניה בלבד, זאת המגבלה הטכנולוגית של רוב המסכים היום.

כך שבזבוז על כרטיס מסך חזק יותר לאו דווקא שווה לביצועים טובים יותר, על אחת כמה וכמה ברזולוציות "בייתיות" כמו 1280X1024\1680X1050, והרבה פעמים גם ב1920X1200, שם הכרטיסים החדשים של ATI ואלו הקיימים של NV מספיק טובים. (הכרטיס שלי לדוגמא מסתדר עם 1920X1200 בלי להניד עפעף).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים