עבור לתוכן

בעיית חומרה בלוח אם או במעבד

Featured Replies

פורסם

זהירות: חפירה לפניך

שלום, חבר הביא לי מחשב שעושה לו בעיות בזמן האחרון ולא מאפשר העלאת מערכת הפעלה.

עבדתי על המחשב בשבוע האחרון וניסיתי להתקין שלל מערכות הפעלה תוך כדי החלפת חומרה מגוונת, החלפתי זכרונות באחרים וגם בחריצים שונים, הארד דיסק, כונן אופטי, כרטיס מסך ושום דבר לא עזר , כלומר במהלך ההתקנה תמיד הייתה בעייה בדר"כ מסך כחול עם קוד שגיאה 0x00000124 .

הצלחתי גם בשלב מסוים לעשות עדכון ביוס והתקנתי מערכת הפעלה על הדיסק דרך מחשב אחר כדי להעביר אותו, הצלחתי להכנס למערכת ההפעלה אבל שוב לאחר כמה דקות היה מסך כחול.

אז חשבתי שהבעיה היא בלוח אם וכבר תכננתי לקנות היום לוח חדש, למרות זאת חשבתי שאולי כדאי לנסות להחליף מעבד והרכבתי מעבד E4400 ממחשב אחר, להפתעתי המחשב עבד יפה לאורך זמן ממושך, לעומת זאת המחשב השני שבו הרכבתי את המעבד מהמחשב המקולקל הגיע רק לפוסט ואתחל את עצמו מחדש כל הזמן.

לאחר מכן החזרתי את המעבדים ללוחות המקוריים ושוב המחשב מציג מסכים כחולים אפילו לפני מערכת הפעלה (ממש כמה שניות של טעינה)

עכשיו אני יודע שתקלה במעבד היא דבר נדיר מאוד ולכן זה מוזר בעייני שההחלפת המעבדים פתרה את הבעייה, מה יכול להיות המקור לבעיה? (מלבד המעבד)

דבר אחר, במידה וכן אני רוצה להחליף את המעבד , חשבתי עלE5300 שהוא באמת בסוקט 775 אבל ברשימת המעבדים הנתמכים על ידי הלוח שהוא asrock conroexfire esata2 רשומים הרבה מעבדים מהסדרה אבל לא E5300 , האם זה בהכרח אומר שהוא לא יעבוד איתו?

פורסם

לגבי ה-E5300.. לא בדקתי את הלוח שלך אבל יתכן שהוא יעבוד. עם זאת, אני חושב שלא כדאי לקחת את ההימור.

לגבי הבעיה- סביר מאוד שזה המעבד, אך זה עדיין לא 100%. יתכן הגדרה בביוס או התאמה ללוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים