עבור לתוכן

ריאלי להתחיל ללמוד לבגרותב ספרות 40 יום לפני הבגרות?

Featured Replies

פורסם

אני ממש גרוע במקצוע הזה.

כבר מזמן סיימתי בית ספר ואני לא זוכר כבר איך זה לעשות בגרות..

זה ריאלי להתחיל ללמוד לבגרות בספרות 40 יום לפני הבגרות?

--

בנוסף לזה,

כמה אני צריך לקבל בבגרות בשביל להיות זכאי לבגרות?

פורסם

ממה שאני זוכר מהבגרות... שזה לא הרבה, אבל זה אחד הסיוטים אז חלק מזה דיי נחרט לי בזכרון.

יש לך במבחן כמה חלקים, נדמה לי שזה היה סיפורים-נובלות שהם חובה, ז"א ספרים שהם בערך 200-300 דפים ובערך 2-3 כאלה, הם חובה אאל"ט.

יש לך גם מושגים שאותם אתה חייב לדעת, ואז יש סיפורים קצרים ושירים, נראה לי שזאת החלוקה, אני זוכר שלמדתי לחרא הזה עם אנשים והחלטנו כולנו שאנחנו לא הולכים ללמוד את השירים בכלל ולהתמקד רק בסיפורים הקצרים. בסופו של דבר כולנו עברנו אבל לא עם ציונים בשמיים כי מן הסתם אם אתה מתעלם לגמריי מחלק נכבד מהבחינה אתה לא הולך לקבל 100.

בכל מקרה תשיג מיקוד של הבגרות ואל תקח את מה שכתבתי כתורה אבל אם תשב על התחת ותחרוש אתה תצליח לעבור, כי זה +- מה שאני עשיתי ועברתי.

פורסם

^^ רחמנא לצלן :) ....עד היום יש לי חשק להרוג את המורה(נקבה ) לספרות שלי .

פורסם
  • מחבר

השאיפה שלי זה 55+

וואי זה ניראה לי ממש לחץ ללמוד 900 עמודים ב40 יום

פורסם

חחח חבר'ה לא צריך להגזים.

אם זה 70 טוב לך, גם שבוע לפני הבגרות זה מספיק, אז את המרחיק ל40.

תלמד שירה, אם אתה יכול סיפורים, וסיפור פשוט אם אתה יכול (אפשר למצוא סיכומים

יחסית קצרים - כמה עמודים- על עיקרי הדברים).

פורסם

להתחיל יום לפני - זה ראלי

פורסם

ראלי. ב-40 יום אתה יכול להגיע לתוצאות מכובדות ביותר.

פורסם

זה אפילו די ויותר, תקנה מיקוד של הוצאה טובה, זה לא יותר מ-100-150 דף.

פורסם
  • מחבר

שאלה קטנה

בנוגע לסעיף הזה לזכאות לבגרות:

חריג לכלל הזכאות

תלמיד יכול להיות זכאי לתעודת בגרות גם אם קיבל במקצוע חובה אחד ציון בטווח 45-54, כל עוד זהו הנכשל היחיד ולא בלשון.

תלמיד יכול להיות זכאי לתעודת בגרות גם אם קיבל במקצוע חובה אחד ציון בין 5-44 בארבעת התנאים הבאים:

1. זהו ציון במקצוע ברמה 1-3 יחידות לימוד, לכל היותר.

2. אין זה ציון בהבעה עברית.

3. כל שאר הציונים הסופיים הם 55 לפחות.

4. בשני מקצועות אחרים שמהווים ביחד לפחות 3 יח"ל, סכום הציונים הוא 150 לפחות וכמובן שהציונים עצמם מעל ציון 54.

מז"א?

פורסם

עשיתי את הבגרות השנה (קיץ 2009), זה לא כזה הרבה חומר...

כל השנה לא למדתי ולא באתי לשיעורים, ואז למדתי לבגרות יום לפני זה כולל כל הלילה (ישנתי שעתיים), באתי לבחינה וקיבלתי 80...

זה לא ציון מעולה אבל בהחלט סביר למקצוע הזוועתי ביום שקיים.

כל החומר (איך שאני למדתי) זה באיזור ה60 עמודים+- (בהנחה שאתה לא הולך לקרוא את היצירות)

ערן.

פורסם

שאלה קטנה

בנוגע לסעיף הזה לזכאות לבגרות:

חריג לכלל הזכאות

תלמיד יכול להיות זכאי לתעודת בגרות גם אם קיבל במקצוע חובה אחד ציון בטווח 45-54, כל עוד זהו הנכשל היחיד ולא בלשון.

תלמיד יכול להיות זכאי לתעודת בגרות גם אם קיבל במקצוע חובה אחד ציון בין 5-44 בארבעת התנאים הבאים:

1. זהו ציון במקצוע ברמה 1-3 יחידות לימוד, לכל היותר.

2. אין זה ציון בהבעה עברית.

3. כל שאר הציונים הסופיים הם 55 לפחות.

4. בשני מקצועות אחרים שמהווים ביחד לפחות 3 יח"ל, סכום הציונים הוא 150 לפחות וכמובן שהציונים עצמם מעל ציון 54.

מז"א?

אתה צריך לקבל בשני מקצועות חובה (היסטוריה לשון תנך אזרחות וכו') בהיקף של שלוש יחידות צריך לקבל מעל 150 (לדוג' שתי יחידות באזרחות קיבלתה 70 ועוד יחידה בהבעה עברית קיבלתה 85, סה"כ 155 בהיקף 3 יחידות לימוד - אז אתה זכאי)

פורסם

באמת שלמדתי לבחינה הזאת לא יותר מיום וחצי - וגם זה הסתכם בקריאת סיכומים מהאינטרנט וקיבלתי 78 סופי

אמנם לא ציון מזהיר במיוחד, אבל FFS באמת שלא צריך ללמוד לבחינה הזאת בשביל לקבל 55+ :screwy:

פורסם

א. הוא במצב די שונה ממך כנראה מבחינת הגישה למקצוע הומני. *לא שספרות כפי שהיא מועברת במערכת הניוון שלנו היא באמת מקצוע הומני..*

ב. אם היית קורא את הדיון היית רואה שהוא לא בבית ספר ולכן:

*לא שמע אפילו מילה של מורה על אף שיר/סיפור

*לא קרא אף שיר/סיפור/ספר

אז יום לפני זה לא לגמרי ריאלי. לא.

פורסם

לסיכום

תקנה מיקודית ותקרא אותה טוב טוב=>GREAT SUCCESS

פורסם

יש לי שאלה שלא קשורה לנושא האשכול.

מה קורה אם אני נכשל בכיתה יא בבגרות בלשון?

וכיתה יא זוהי השנה האחרונה שאני לומד בה את המקצוע לשון. + יש לי משהו כמו 70 בחלק א בבגרות של לשון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים