עבור לתוכן

בעיות עם הצורב, אודה לעצתכם ועזרתכם

Featured Replies

פורסם

היי כולם.

בעקבות הערה שהעיר לי משיב בשירשור קודם חשבתי לשאול בעצתכם.

מותקן אצלי במערכת צורב Samsung SH-S203B DVD Burne (שהיה כאן במומלצים לפני שנתיים)

זמן רב לא יצא לי לצרוב איתו ולאחרונה התחלתי שוב.

אני צורבת בעזרת נרו 7 שהגיע בדיסק עם הצורב

אם DVD אז לא מעל מהירות של X8 - כרגע על דיסקים DVD+R של ורבטים שנשמרו בעוגה שלהם במקום מוגן

אם CD לא מעל X16 - כרגע על דיסקים שונים, גם הם נשמרו בעוגתם במקום מוגן.

בשני המקרים לחוצה אצלי התמיד האפשרות של בדיקת שגיאות ואני גם מקפידה שישאר במהירות קבועה משך כל הצריבה

מקווה שבשני המקרים מדובר על מהירות טובה ושאינה גבוהה מידי. בכל מקרה בשני המקרים התוכנה מאפשרת לי מהירות גבוהה יותר. אם הDVD שמאפשר לי לא פחות מ- X20 ואם ה- CD שמאפשר לי תמיד מהירות לא נמוכה מ- X48.

בעת ובעקבות הצריבה הופיעו מספר תופעות

1. למרות שאני עובדת על מעבד דו ליבתי (בן שנתיים, אבל דו ליבתי) לרוב אני מתקשה לראות סרט בנגן בו זמנית, גם אם מדובר על סרט יחסית קל (לא 720I ומעלה).

2. בעת הצריבה נראה שיש שימוש במשאבי מערכת רבים מאוד וכמובן שבזמן זה, כל נסיון לביצוע דברים אחרים (שקצת מעבר לגלישה באינטרנט או כתיבה בוורד) כגון העברת קבצים אינו רעיון הכי מוצלח. למשל, במקרה של העברת קבצים, נראה שלוקח פי הרבה יותר זמן, ואני מתכוונת לצפי של במקום 2-5 דקות לקבצים גדולים, הרבה מעל שעה, וקבצים קטנים במקום פחות מדקה גם מעל 20 דקות.

3. קרו מקרים בהם ניסיתי לקראות סרט ואז בעת הבדיקה של נירו התגלו טעיות צריבה, ובהתאמה בעת ניגון הסרטים לאחר הצריבה היו צרות והדיסק עבר לעולם שכולו פח.

4. בשבועיים האחרונים גם קרו מקרים בהם התוכנה לא גלתה טעויות צריבה אולם בעת בדיקת הסרטים לאחר הצריבה (אני בודקת כל דיסק צרוב) לפחות חלק מהסרטים הצרובים על דיסק מסויים לא הצליחו לעלות ותקעו את המערכת, ובמקרה חות טוב, הסרטים או הדיסק בכלל תקע את המחשב ורק סגירה אגרסיבית (ALT+CTRL+DELETE) תגרה את התוכנה והוצאת הדיסק מהצורב פתרה את תקיעת המחשב.

5. לאחרונה גם היה מקרה בו לאחר כיבוי והדלקה מחדש המחשב ראה את הצורב אולם כל דיסק שניסיתי להניס אליו לא זוהה. זאת כאשר מצד אחד נראה שהמחשב רואה שיש דיסק בצורב, אבל אינו מסוגל לקרא אותו וכמובן גם לא לצרוב עליו (ניסיתי לפתוח את נרו ולראות אולי פתאום הוא נחשב לדיסק ריק).

תופעה זו היתה (בינתים לפחות) חד פעמית וחלפה עם כיבוי והדלקה מחדש של המחשב.

6. מעבר לכך, כנראה בגלל המארז המיוחד שלי (יש ציפוי המודבק על הצורב מקדימה כדי שהמארז יראה מושלם), תמיד היו בעיות בפתיחה ובסגירה של הצורב כאשר פתיחה מחייבת לעיתים יותר מלחיצה אחת על הכפתור וסגירה מעבר ללחיצה גם דחיפה קלילה של המגש פנימה. לא יודעת אם זה קשור, אבל אם כבר אני כותבת על הבעיות עם הצורב, מזכירה גם את זה.

האם תופעות אלו הינן נורמליות, או כפי שעונה אחד אמר לי ייתכן ומצביעות על קלה כלשהי עד כדי צורב תקול?

אם אכן מדובר בתקלה, אשמח אם תעזרו לי לפתור אותה.

תודה מראש לכל העוזרים והמתייחסים

ושבת שלום ...

פורסם

כמה דברים שכדי לך לנסות ואני אתעלם ספציפית לשניה מהבעיות שציינת :

1. לנסות מדיית צריבה אחרת (בהנחה שאת משתמשת באותם מדיות בקביעות).

2. לנסות תוכנת צריבה אחרת ..יש היום שלל אלטרנטיבות חינמיות ..

3. להריץ דיסק מנקה לכונן (זה נשמע שטות גמורה אבל מניסיון זה לפעמים עוזר).

4. כמוצא אחרון הייתי בודק אם יש עידכוני קושחה לכונן ..

לא ציינת כמה זיכרון במחשב ועל איזה מערכת הפעלה את ? זיכרון זה המשאב שצריבה צורכת יותר מאשר כוח עיבוד למיטב ידעתי.

* הצורב הזה אולי היה במומלצים אבל בתור מישהו שהתעסק עם עשרות מחשבים בשנים האחרונות ,אז אומר לך שהוא לא ידוע בתור מוצר מאריך חיים ... שלל בעיות (מגירה לא נפתחת , בעיות צריבה כמו שציינת וכו' וכו' ) ...אם כי לא הייתי רץ לקנות חדש ,אבל חשוב שתדעי..שאם הוא עוד לא מת אז בהחלט נשמע שהוא על ערש דווי.

פורסם

גם לי היתה אותה בעיה,ולא פעם אחת,אוליי ארבע פעמים,מה שאני יכול להגיד לך מנסיון,שתקני צורב חדש זה לא יקר,כי שלך מקולקל לדעתי,שבת שלום

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב ותדוה על התשובה, nafroman

ראשית נתונים טכנים. אכן שכחתי לרשום - בטעות הנחתי שזה ברור היות ונתוני המחשב שלי רשומים.

כרגע אני עובדת על XP 32 ׁSP3, מותקנים אצלי במערכת שני גיגה זכרון.

שאר נתוני המחשב נמצאים במפרט.

תשובות:

1. כמו שכתבתי עשיתי שימוש הן במדיות DVD+R של ורבטים בהן התגלו רבות מהשגיאות - אבל מצד שני גם היו דיסקים רבים, הצריבה ארוכה וכנראה גם מסובכת יותר.

הן נעשה שימוש ב- CD'S שונים. בהם אחוז השגיאות היה נמוך יותר ולא חשבתי לעקוב באילו דיסקים כן ואילו לא. אולם, איני יודעת אם הדבר משקף היות ומחלק מסדרות הדיסקים היו לי מעט (כך שההסתברות לטעות קטנה יותר) ומחלק יותר (כאן בהתאם ההסתברות עולה).

2. אנסה לצרוב בתוכנה אחרת. יש לי מותקנת במחשב. אבל שוב, היות והשגיאות אינן קוראות בכל דיסק איני יודעת אם הדבר משקף. מה שכן, אוכל לבדוק תוך צריבת CD, (כמעט ואזלו לי הורבטים) אם ניתן יהיה לצרוב תוך כדי ניגון סרט או תוך כדי העברת קבצים.

3. דיסק מנקה אכן יש לי, אנסה גם אותו.

4. בנושא עדכון קושחה אני תוהה אם יש מה לחשוש או להתייחס לזה כמו כל עדכון דרייבר רגיל, בהנחה כמובן שהקושחה החדשה מגיעה מהיצרן ולא משום גורם אלטרנטיבי אחר.

באסה עם הצורב, נדמה לי שיש לי אחריות לשנתיים ועברו שנתיים וחצי חודש... :(

[br]פורסם בתאריך: 5.12.2009 בשעה 11:09:17

גם לי היתה אותה בעיה,ולא פעם אחת,אוליי ארבע פעמים,מה שאני יכול להגיד לך מנסיון,שתקני צורב חדש זה לא יקר,כי שלך מקולקל לדעתי,שבת שלום

תודה על התשובה, hgeuch

כן, אתה צודק זה לא יקר.

ואם אכן העניין לא יפתר ואם גם לא יסכימו לעזור לי בחנות היות וקצת פיספסתי עם האחריות, אאלץ לחזור למומלצים ולחפש צורב חדש - בתקווה שהחדש יהיה טוב.

פורסם

לגבי סוגי המדיות... לכל צורב יש בדר"כ באתר או בחוברת שבאה איתו (אם באה חוברת).. רשימת מדיות שעברו ניסוי ואפשר להשתמש בהן עם הצורב...

לverbatim יש אחלה מדיות, אני עובד רק איתם בגדול..וזה שאת אומרת שדווקא המדיות שלהם הן בעייתיות זה מעלה את החשד לכונן תקול... עם זאת תבדקי בכל זאת, מדיות אחרות אולי יתמזל מזלך...

לגבי העדכון קושחה..זה בהחלט לא כמו עידכון דרייבר...יש פה סכנה לתקינות המוצר,במידה ולא עושים את זה כמו שצריך...

אבל עפ"י רוב אם תלכי לפי ההוראות שמצורפות בדר"כ בקובץ README אז הכל צריך להיות בסדר ... מה גם שהכונן שלך כרגע סורר

אז אם תהרגי אותו ,זה לא יהיה כמו להרוג מוצר חדיש .

לגבי האחריות...מציע לך לבדוק .. חצי חודש אולי עוד יתחשבו בך.. אם כי לא הייתי בונה על זה (לפחות לא בארץ).

אם את קונה חדש...אני לא יודע מה רשום במומלצים אבל יש לי ניסיון טוב עם LG ו Optiarc .. במחשב הישן שלי יש צורב של Optiarc והוא עדיין שמיש אחרי 6 שנים .. בחדש יש LG והוא גם עושה רושם של מוצר מאריך ימים ..

פורסם
  • מחבר

nafroman,

1. לבד מהורבטים (נרכשו באופיס דיפו, לא משהו עם חשד מזוייף או אפשרות מוזרה אחרת) שכפי שאמרת בעצמך, נחשבות מדיות איכותיות, לא הבחנתי במותגי מדיות אחרים בהם נחזו דיסקים פגומים רבים. וגם כפי שאמרתי, ייתכן והדבר בלט יותר בורבטיים היות ובמדיות אלה עשיתה לאחרונה שימוש בתדירות הגבוהה ביותר. כאמור לא בדקתי אחוזי שגיאות וכעת היות ורובם בפח הדבר בלתי אפשרי.

2. היתה לי הרגשה שעדכון קושחה אינו דבר כ"כ טריוויאלי. נראה לי שאעשה אותו רק לאחר שיחה עם החנות מחר היה ויאמרו לי לעשותו (מעדיפה שהם יעשו אם ניתן - כך לא יוכלו לומר לי שהרסתי) או היה ויתנערו מעזרה עקב תום האחריות

3. היה ואגיע למצב של קניית צורב חדש, אודה אם אוכל להתייעץ איתך בנושא. בינתים אני מעדיפה שלא להכנס לרשימות ולהתחיל לחקור וללמוד. עדיין מקווה שיש תקווה והדבר יסתדר.

שוב תודה.

עריכה: נכנסתי לעמוד הצורב:

http://www.samsung.com/ae/consumer/detail/spec.do?group=computersperipherals&type=opticdiskdrives&subtype=dvd_w&model_cd=SH-S203B/RSBN&fullspec=F

לא ראיתי שם איזכורים לגבי מדיות.

פורסם

כן מוזר גם אני לא רואה..גם אין בדף תמיכה שלהם.

ובכיף לגבי ההתייעצות..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים