עבור לתוכן

ספק כוח מפעיל את המאוורר במהירויות שונות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני לא בטוח שזה הפורום הנכון לשאלה הזאת, אבל נראה לי שיש פה אנשים שמספיק בקיאים בנושא קירור בשביל לעזור לי.

הבעיה שלי היא כזאת: אני ממש ממש אוהב שהמחשב שקט במיוחד. רוב המחשבים החדשים שאנשים קונים מרעישים לי מאוד. נכון אמנם שהרשת מלאה במדריכים לקניית מחשב שקט, אבל איכשהו לא הצלחתי להגיע למסקנה ברורה מה צריך בדיוק בשביל שלא יהיה רעש. אסביר את כוונתי:

אני לא משתמש בכרטיס מסך רציני (לא מפעיל משחקים, רק ישומים משרדיים), ולכן עיקר הבעייה ברעש היא ממאוורר הספק. את מאוורר המעבד החלפתי במאוורר של זלמן ששקט מספיק לטעמי, ומאוורר המארז שלי לא מרעיש למרות שהוא כבר בן 6 שנים. הספק שלי הוא ThermalTec (או משהו כזה), אם אני לא טועה של 420 וואט, שקניתי לפני שנתיים או שלוש. בקונפיגורציה הזאת המחשב שלי שקט מאוד כמו שאני רוצה, ולא היה אכפת לי גם להשאר עם המעבד עתיק היומין, הוא מספיק לחלוטין בשבילי. הבעיה היא שלצערי ההארדדיסק שלי נהרס שלוש פעמים בשנה האחרונה, ואני בטוח שזה לא יכול להיות צרוף מקרים. אני מניח שזה או בגלל שהלוח אם דפוק, או בגלל הספק. בכל מקרה, זאת הזדמנות טובה לקנות סוף סוף מחשב חדש. הבעיה היא שאני לא יודע איזה מארז וספק לבחור בשביל שהמחשב יהיה שקט. לאחי יש מחשב יחסית חדש והוא קנה את אותו הספק בדיוק שיש לי, ולמרות זאת המחשב שלו יותר מרעיש בגלל שהמאוורר של הספק פועל משום מה מאוד מהר (בדקתי - שאר המאווררים שלו שקטים). ניסיתי להבין למה זה קורה, ולא הצלחתי - אולי מישהו יכול להסביר את התופעה שאותו ספק מרעיש הרבה יותר כשהוא מחובר למחשב אחר.

אז אם לסכם: אני מבקש עיצה איך לקנות מחשב פשוט וזול באופן שבו אני אדע שהספק כוח שיש לי שקט כמו שאני רוצה. אני יכול רק להניח שצריך בשביל זה לבחור גם ספק מתאים אבל אולי יותר חשוב מכך - לוח אם ומעבד מתאים כך שהספק לא יפעיל את המאוורר חזק וירעיש.

תודה רבה

נועם

פורסם

באופן כללי זה ספק לא כל כך מוצלח.

יכול להיות שהמחשב החדש של אחיך צורך יותר חשמל מהמחשב הישן שלך ויוצר עומס גדול על הספק.

הספק מתחמם יותר ומגביר את מהירות המאוורר שלו בהתאם.

פורסם
  • מחבר

תודה Gimel. אתה יודע איך לבחור מחשב בידיעה שהוא צורך מעט חשמל ולא יאמץ את הספק? ואיזה ספק אתה ממליץ לקנות? אני צריך מחשב בעל יכולות מינמיליות - רק לאופיס ולאינטרנט.

פורסם

אז קח מחשב אינטל עם לוח בעל כרטיס מסך מובנה,מעבד חדש בטכנולוגיית 45mn, כונן קשיח של ווסטרן דיגיטל מסדרת GP וספק 380W בעל מאוורר 120 מ"מ ומדבקת 80+.

פורסם

אני בספק אם זה אותו הספק..אולי מבחינת שם/דגם..כן ..אבל פיזית הם שונים..

כמו כן אני מעביר את זה לפורום המתאים, תודה.

פורסם
  • מחבר

taotao - ניסיתי גם עם אותו הספק *ממש*, כלומר עם אותו אחד פיזית - פירקתי אותו מהמחשב שלי וחיברתי למחשב של אחי ולמרבה הפלא הוא הרעיש חזק יותר בצורה משמעותית. חשבתי שאולי הסיבה היא שהכרטיס מסך של אחי צורך הרבה חשמל, בניגוד לשלי שהוא OnBoard. ניתקתי את כרטיס המסך של אחי מהלוח, והשארתי אותו עם הOnBoard שלו. המחשב פעל כמו שצריך, אולם הרעש עדיין היה חזק מאוד. מזה אני מסיק שהספק מקבל הוראה מהלוח אם כמה מהר לסובב את המאוורר שלו, ולכן אני מבקש המלצה גם לספק אבל גם ללוח אם שידוע שהוא לא מפעיל את הספק מהר.

למעשה אין לי שום דרישה מהמחשב, חוץ מזה שיפעיל אופיס ולא ירעיש מהספק (את שאר המאווררים אני יודע להחליף לבד לשקטים). הבעיה היא שבחנויות מחשבים עד כמה שראיתי לא נותנים לך לראות מחשב מורכב לפני שאתה קונה אותו, ולכן אין לי דרך לדעת כמה הוא מרעיש מראש. אם מישהו מכיר חנות מחשבים שמסכימה להראות מארזים שלמים מורכבים, אז בבקשה אשמח להמלצה (רצוי באזור ירושלים או תל-אביב).

Gimel - תודה על העצות. הייתי שמח אם היית יכול להיות יותר קונקרטי - איזה ספק בדיוק לקנות, איזה לוח אם ואיזה מעבד. אגב - למה דווקא אינטל? ידוע שהם יותר טובים מAMD בעניין הרעש?

תודה שוב

נועם

פורסם

הלוח אם לא שולט על מהירות הסיבוב של המאוורר בספק.

זה שבמחשב של אחיך יש הבדל ברעש נובע משינויים אחרים, כגון עומס על הספק והטמפרטורה בה הוא עובד.

כדי שאנחנו נוכל לעזור לך עם בחירה של מארז וספק צריך שיהיה לך מפרט מוכן (באיזה חלקים אתה הולך להשתמש) והתקציב שלך לספק והמארז.

פורסם

בקיצור אתה רוצה מפרט חדש ושקט במיוחד. תפתח תראד חדש בפורום המתאים, ותתן שם שימושים, תקציב וכולי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים