עבור לתוכן

בעייה מוזרה של ניתוק/קטיעה בתקשורת (?)

Featured Replies

פורסם

הקונפיגורצייה שלי היא כזו: (HOT + בזב"ל)

מודם של HOT מחובר ל SWITCH. הSWITCH מחובר לנתב וגם ישירות לכרטיס רשת באחד המחשבים.

למחשב המדובר יש שני כרטיסי רשת, אחד בחיבור ישיר מה SWITCH והשני בחיבור מהנתב, כלומר למחשב יש שתי כתובות IP.

כשאני עובד עם הכרטיס שמאחורי הנתב הכל תקין.

הבעייה היא עם הכרטיס שמחובר ישירות, מדי כמה זמן יש מעין ניתוק שגורם להורדות להפסיק (HTTP/FTP/DCC-IRC)

זה קורה אחת לפרק זמן שונה (יכול להיות כל 5 דקות או כל 60 דקות)

אני למשל מריץ שני עותקים של MIRC שמחוברים לאותו שרת, כל אחד ע"י כרטיס רשת שונה, ורק הMIRC שמחובר ע"י הכרטיס ה"בעייתי" מתנתק. אם אני מוריד קובץ (למשל קובץ בדיקה של בזק בינל) הוא נקטע באותו זמן בדיוק. - הכרטיס השני ממשיך לעבוד וכך גם כל המחשבים האחרים ברשת.

הניתוק/קטיעה הזו היא לשבריר שנייה ואח"כ הכל ממשיך לעבוד (כמובן צריך לחדש את ההורדות)

הבעייה נמשכת כשבועיים (לפעמים היא נעלמת ליום-יומיים) [הקונפיגורצייה הזו עבדה תקין לאורך זמן רב]

OK.. אחרי כל החפירה הזו... האם למישהו יש רעיון איפה הבעייה? HOT/מודם/בזק בינל/מחשב/כרטיס רשת? (מכיוון שהמחשב עובד תקין עם הכרטיס השני הייתי מוריד אותו מהאפשרויות)

אילו בדיקות אני יכול לעשות לפני שאני מתקשר לתמיכה של HOT? או בזב"ל?

אודה לכל רעיון, כי אין לי כיוון כרגע.

תודה

פורסם

שלום amirn

כיוון שאתה מצליח להתחבר לרשת אלחוטית, נראה שהתקלה אינה נובעת מהראוטר עצמו.

הניתוקים יכולים לנבוע:

1. מהכבל המחבר- או בין הסוויץ' לראוטר או בין הסוויץ' למחשב.

2. מכרטיס הרשת במחשב.

3. תקלה כלשהי בסוויץ'.

ההמלצה שלי היא לנסות לחבר כבל מהסוויץ' למחשב אחר ולבצע בדיקה האם יש ניתוקים.

אם לא, זה אומר שהתקלה בכרטיס הרשת במחשב.

במידה והניתוקים ממשיכים, נסה לשחק עם הכבלים או להחליף אותם.

הניתוקים למרות זאת עדיין קורים, כנראה שהתקלה מהסוויץ'.

המשך גלישה מהנה

לוטם נציגת בזק בינלאומי

פורסם
  • מחבר

אין רשת אלחוטית בכל הסיפור - הכל קווי.

ה SWITCH תקין, הוא מחובר למודם ועובד, ניסיתי גם להחליף פורטים.

הכבל תקין - נבדק

אלו לא ממש ניתוקים, אני לא מקבל הודעה בחלונות שהכרטיס לא מחובר (כמו כאשר אני מוציא את הכבל) - הורדות נפסקות עם הודעות כגון " CONNECTION TO THE SERVER WAS RESET .

קשה לי להאמין שזה הכרטיס רשת, אבל איך אפשר לבדוק את הכרטיס? (אין לי כרטיס נוסף)

פורסם

שלום amirn,

אם אין ברשותך כרטיס רשת נוסף לבדיקה אתה יכול לנסות ולהחליף את כתובת ה-MAC בכרטיס רשת הבעיייתי כדי לקבל IP חוקי אחר

או אולי לעבור בהגדרות הכרטיס ל HALFDUPLEX .

בכל אופן נראה שהבעיה נקודתית ונובעת מהמחשב עצמו ולא מציוד אחר כגון המודם או ה-swich מכיוון שציינת שהרשת עובדת בצורה תקינה ויציבה.

המשך גלישה מהנה,

לוטם נציגת בזק בינלאומי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים