עבור לתוכן

בקשת המלצה - רכב לנער עד 10K

Featured Replies

פורסם

פיג'ו 106 שנת 95-97. מתאים בתקציב אפשר גם למצוא XS גיר ידני בלבד! אל תתקרב לאוטומט.

חלפים זולים ונמצאים בשוק כמו זבל, לא זולל דלק, קטנה, יפה(יש ויש), קלה, מאיצה כמו טיל, זולה, גיר ידני מוצלח ועוד המון מעלות.

חיסרון יחיד זה שאם יש בעיה במע' החשמל זה יכול לעלות אלפיה לתקן. ופעם בכמה שנים יש בעיה במע' החשמל...

(לא לשכוח לעשות טיימינג פעם ב3 שנים)

פורסם
  • מחבר

מראה לא ממש משנה לי אבל שלא יהיה משופר בטעם רע מאד או כל מיני מדבקות של טרולים למניהם ..

אם האוטו נראה קצת ישן - לא מפריע לי ..

התקציב הוא בערך 20 להכול (כולל רשיון)

מה עם סיויק שנתון 90-95 ?

והאם כדיי לקנות אוטו באיזה 1000 שקל ולשפר לו תתחת ב10-15 ?

פורסם

אם ה"פוזה" לא ממש חשובה לך,

הייתי דווקא חושב לכיוון של יפניות: דיהטסו שרייד, (לא פשוט למצוא במצב טוב), סובארו ג'אסטי/אימפרזה.

עדיפות לידני.

לחברה שלי יש אימפרזה 94' (גראנד לאונה) שנמצאת אצלה משנת 2002, וחוץ מבעיית ציריה שנפתרה מעולם לא היתה לה בעיה באוטו. אנחנו מדברים על אוטו כמעט בן 16 שנמצא אצלה קרוב ל8 שנים.

פורסם

ה 106 יד שניה בארץ כוסחו כראוי ע"י צעירים סטייל הבחור שמעוניין לקנות פה, למצוא אחת בפחות מ 12K במצב נורמלי זה סופר נדיר.

יש 2 אפשרויות עיקריות שאני חושב עליהן במקרה שלך-

אוטו "שעושה את העבודה" ולא הרבה יותר- דייהו לאנוס.

יתרונות-

מחיר לא גבוה, אפשר למצוא בתקציב שלך שנת 97-99 במצב שמור יחסית ובלי הררים של קילומטראז', לא "קופסתית", צריכת דלק סבירה בתוך העיר, טובה מחוץ לעיר (הדגם הידני בלבד, האוטומט שותה דלק כאילו אין מחר. למרות שזה לא הפיג'ו הסופר חסכוניות, אתה לא תבלה יותר מדי בתחנת דלק)

מרווח מבפנים, תא מטען מכובד, חלפים בשפע וזולים כמו זבל, תחזוקה לא יקרה, ועקב המצב הטוב יחסית של אלו שמסתובבות בשוק- סביר להניח שגם לא תבלה במוסך.

זה רכב שאם טופל כהלכה הוא אמין, ואם לא- אתה תבלה כל יום במוסך.

חסרונות-

מושבים ככה ככה (זה לא הזוועה שיש ביונדאי גטס למשל, אבל רחוק שנות אור מלהיות הנוחות של פיאט/רנו/פיג'ו)

פלסטיק זול ברוב המקומות, אם הרכב הוזנח אפשר לצפות להרבה קרקושים

מטעמי בטיחות, אם אתה הולך על זה- אך ורק על דגם ה SE שכולל כרית אוויר. אל תיגע ב S.

אוטו קצת יותר כיפי-

פיג'ו 106/306, שנים 96-98 (אם תמצא 98 זה די במזל), פיאט פונטו 97-98

יתרונות-

חסכוניות בדלק, מושבים נוחים מאוד, פלסטיק באיכות גבוהה יחסית, לא סביר שתיתקל ביותר מדי קרקושים, אמינות יחסית, התנהגות כביש טובה, הנהיגה כיפית.

חסרונות-

במידה וצריך תיקון, הוא יהיה יקר יותר מיפנית/קוריאנית ברוב המקרים (לא דרסטית, אבל יקר יותר)

קשה מאוד למצוא אחת במצב טוב בלי יותר מדי קילומטראז', הרבה עברו בליסינג/אצל צעירים, והמנוע גמור.

נסה ללכת על ה 306, מרווחת ובטיחותית יותר, למרות שהיא לא "טיל" על הכביש כמו ה 106.

הפונטו נוחות מאוד והחלפים לרוב זולים משל הפיג'ו, אבל הן פחות זריזות על הכביש. אופציה מצוינת אם אתה לא מרגיש צורך לעקוף כל שניה את מי שלפניך, היצע גדול בארץ ורובן במצב טוב.

-תשכח משטויות והזיות כמו הונדות למיניהן, אל תתקרב לרכבים מתחת לשנתון 95-96, ואל תעז לקנות אוטו גמור בזול ולהתחיל להחליף בו דברים. אתה עלול להיתקע באמצע הדרך עם בעיה קריטית שלא נותנת לך להמשיך, זו פשוט טעות.

*הסיבה היחידה שלא שמתי פה יפניות כמו דייהטסו שרייד המצוינת או סובארו ג'סטי היא המצב המזוויע של אלו שמסתובבות בשוק. לא מזמן חיפשתי בעצמי מכונית, רציתי שרייד, נחרדתי ממה שראיתי (וראיתי הרבה.) אצל ישראלים, "יפני שלא מתקלקל" זה "בואו נקרע לה ת'צורה, בכל מקרה לא נצטרך לשלם מוסך".

פורסם

התקציב הוא בערך 20 להכול (כולל רשיון)

אתה רוצה להגיד שעוד אין לך רישיון?

אם זה המצב, אתה קופץ פה הרבה הרבה מעל הפופיק... :s07:

פורסם

אה, אין רשיון :lol:

חבוב, עד שתעשה רשיון+לסיים מלווה, זה לפחות עוד חצי שנה. המצב בשוק ישתנה עד אז. תפתח את הת'רד הזה שוב שתעבור טסט....

פורסם

יפנית לא משתלמת כי המחירון לא ריאלי ביחס למצב הרכב. על פונטו לא המלצתי כי פונטו מסמלת את תחילת העידן האפל של פיאט. פיאט (הרבה "בזכות" GM) הפכה מחברה מתמחה במכוניות קטנות, זולות, זריזות ונוחות למכוניות זולות, עגלות ומתפרקות. . יש יוצאים מן הכלל, כמובן, אבל בגדול תראו את מצב הפונטו על הכביש. פשוט מכוניות מתפרקות.

פורסם

על פונטו של איזה שנים אתה מדבר? כי אם אתה מדבר על החדשות, הדבר שנקרא "גראנדה פונטו" (2007 והלאה) זה לדעתי אחד הדברים הטובים ביותר שקרה לקטגוריה הזו כבר הרבה זמן......

פורסם
  • מחבר

תאמת שאני סתם מתלהב יותר מדיי יש לי 17 רק ביוני .. :smile1:

פורסם

אני לא רוצה לעליב אותך או משהו, אבל אני שונא אנשים שמטרידים את מנוחתם של שוכני הפורום בגלל אובר-התלהבות.

פורסם

תאמת שאני סתם מתלהב יותר מדיי יש לי 17 רק ביוני .. :smile1:

:kopfpatsch:

תחזור עוד שנה, שזה יהיה רלוונטי.

פורסם

אתה רוצה להגיד שעוד אין לך רישיון?

אם זה המצב, אתה קופץ פה הרבה הרבה מעל הפופיק... :s07:

אני לא רוצה לעליב אותך או משהו, אבל אני שונא אנשים שמטרידים את מנוחתם של שוכני הפורום בגלל אובר-התלהבות.

:kopfpatsch:

תחזור עוד שנה, שזה יהיה רלוונטי.

נעול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים