עבור לתוכן

בקשת המלצה - רכב לנער עד 10K

Featured Replies

פורסם

-כותרת-

לנסיעות בית-בצפר וכד' ..

אני מחפש אוטו אמין עם צריכת דלק נמוכה שלא יבלה לי במוסך ..

אוטומט או ידני ? מה ההמלצה שלכם ?

פורסם

יש רכב כזה, קוראים לו קטנוע.

פורסם

קטנוע.

רכב עם 15-10 שנים על הכביש זה בדר"כ רכב עם לא מעט בעיות.

ב-10K יש לך קטנוע חדש בניילונים.

פורסם

פיאט פונטו שנת 95+ יכולה להתאים, (הדגם החדש יותר של האוטו שיש לי) אם תחפש ותמצא אחת שמורה שעשתה בסביבות ה150 אלף קילומטר ומטה ושלא שמו לה מי ברז/מינרליים ברדיאטור (זה הנזק הכי גדול שאפשר לעשות לאוטו, וכל כך הרבה אנשים עושים אותו...) אין לפיאט פונטו שום בעייה נפוצה וזה אמור להיות רכב אמין למדיי, כל עוד לא שמו מי ברז כי אז כל המערכת קירור תסתם והמנוע ירתך וילך הראש מנוע.

תחפש אחת שרואים שלא צבעו אותה מכל הכיוונים, שהמנוע נראה מלא אבק ולא מלא שמן ואילטורים, תקח אותה למישהו שמבין שיבדוק, באמת שאין הרבה מה ליפול פה ואין צורך בקטנוע, מנסיון.

אבל עם כל זה, אם יש לך 10k, תקנה את האוטו ב7k, שישאר לך כסף לתחזוקה, תקלות לא צפויות, תיקונים של אחרי קניה (צמיגים לא סינים חדשים, נוזל קירור "פרפלו" של פיאט, שמן איכותי ופילטר שמן/אוויר/דלק) וכמובן מערכת סאונד איכותית:screwy::lol:

פורסם

בשנתון גבוה רק גיר ידני. גיר אוטומט באותם שנים הגיע עם 3 הילוכים ושתה דלק כמו לא יודע מה. הייתי ממליץ על רכב סופר מיני ידני כמו פיאט אונו למרות כל הדעות הקדומות על פיאט בארץ. הדגם עמד בהצלחה במבחן הזמן וניתן למצוא אונו שמורה ותקינה ללא קושי רב. אני הייתי ממליץ לרכוש משנת 94-95 כי פיאט עברו להזרקת דלק. לאונו יש שני מנועים מומלצים - 1.4 מנוע משותף לפיאט טיפו. המנוע השני בנפח 1.1 "פייר" חלש יותר, אבל נחשב למנוע אמין מאד (ממה שהבנתי בקריאה ברשת ה-1.1 תוכנן הרבה, הרבה יותר טוב בהשוואה ל-1.4). בעודף תחליף בולמים (חובה! 99.9% מהציבור הישראלי לא יודע את החשיבות האדירה של בולמים תקינים), צמיגים, תעשה טיפול מקיף, כיון פרונט, ניקוי מערכת הזרקת דלק ותקבל רכב זריז, חסכוני ואמין.

פורסם
  • מחבר

לא מעוניין בקטנוע ..

אני מעדיף אוטו בהרבה.. חוץ מזה שיש לי ציוד לסחוב כאשר אני עובד (תקליטן)

10K זה אחרי הקיצוצים של "צריך כסף לדלק ומערכת סטריאו " וכד' ..

אבל כמובן שעדיף שהאוטו יעלה פחות ..

מה בנוגע לפג'ו קטנה כזאת ?

פורסם

205? קודם כל היא נראית דיי מיושנת ליד הפונטו, אבל זה כבר עניין אחר,

היא יחסית בסדר מבחינת אמינות אבל יש לה בעיה קטנה אחת, הדשבורד שלה עשוי מחומר ש"מתפוצץ" בשמש, ועכשיו כל ה205ים בארץ מרשרשות ומתפרקות מבפנים בגלל זה.

ובקשר למי שהגיב אחריי על פיאט אונו, מסכים איתו בכל מילה רק שיראה כמה עולה כרגע פונטו, אין סיבה שפותח השרשור יקנה אונו ב3000 שיש לו תקציב לפונטו ב7000. :lol:

פורסם

תתכונן להיות חבר טוב של המוסכניק... :cool2:

פורסם

מקווה שכמו שאתה אומר, באמת יש לך כסף להחזיק אותו.

בדקת כמה הביטוח יאכל לך כל שנה? כדאי שתבדוק, זה יוריד לך מהר מאוד את הרצון/יכולת לרכב.

פורסם

אם תיסע במונית כל יום לבית-ספר -זה יהיה יותר משתלם.

וראש שקט.

אבל בטח אתה רוצה גם לנסוע בעיר.

אני אישית לא הייתי ממליץ על מכונית במחיר הזה.

פורסם

הייתי דווקא חושב לכיוון של יפניות: דיהטסו שרייד, טויוטה סטארלט, מיצובישי קולט (לא פשוט למצוא במצב טוב), סובארו ג'אסטי/אימפרזה.

פורסם

במחיר כזה לא קונים רכב ,אבל עם כן ,אתה יעול לשכוח מאוטומט ,ואתה יכול לשכוח ממראה טוב .

פורסם

במחיר כזה בהחלט אפשר לקנות רכב.

אני קניתי 205 ב10,500 ש"ח לפני כמה שנים. נסעתי עליה 150 אלף ק"מ בשלוש שנים. נכון, היו תקלות אבל חוץ מטיפולים היא הייתה במוסך 3-4 פעמים. זה יוצא כל 40 אלף ק"מ בערך, לא נורא בכלל לרכב כזה ישן.

ונתקעתי איתה רק פעם אחת, וזה סודר תוך שעה, על הכביש - לא היה צריך גרר אפילו.

זה לא גן עדן אבל זה בכלל לא נורא. ובמחיר הזה אתה מקבל גמישות וניידות שלא תקבל אחרת.

קטנוע זה נחמד, אבל אין מה לעשות הסיכון הרבה יותר גדול אז זה לא מתאים לכולם.

עם הרכב שלי נסעתי 150 ק"מ ביום כמעט, אז קטנוע גם ככה לא התאים.

*וכן, כמובן שהפלסטיקה בפנים על הפנים, אבל היה לי רק חור אחד גדול בלמעלה של הדאשבורד, שלא הפריע לשום דבר :smile1:

פורסם

לדעתי תמצא איזה גאסטי שמורה

ידנית זה אחלה אוטו

פורסם

רנו קליאו שנת 95 לי אישית היה רכב כזה פעם הייתי נוסע מבאר שבע לפתח תקווה וחזרה עם 100 שקל דלק.

כיום יש לי פאסאט הוא יותר שתיין אבל איזה טנק! אין על הרכבים הגרמניים חביבי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים