עבור לתוכן

חלופה לT43P של IBM

Featured Replies

פורסם

שלום,

לפני כ5-6 שנים רכשתי את הנייד שלי (IBM THINKPAD T43P). הרכישה כללה אחריות מורחבת ל5 שנים, וזיכרון (אז זה היה הרבה) של 2GB.

היום אני מרגיש שהגיע הזמן להחליף את הנייד למשהו חדש. אני מרוצה מאוד מTHINKPAD וחשבתי לרכוש אותו שוב, העניין הוא שמאז שIBM מכרה את חטיבת הניידים שלה לLENOVO קיבלתי הרבה פידבקים מעמיתים שאיכות המחשבים שלהם ירדה. (אין לי מושג אם זה נכון אבל זה מה שאומרים...)

אני אשמח להמלצה על מחשב נייד. התקציב הוא סביב 10000 ש"ח.

שימושים עיקריים:

הרצת מערכת ההפעלה UBUNTU בעיקר. חשוב שיגיע בנוסף עם חלונות 7 ולא עם גרסאות קודמות. חלונות 7 צריכה להיות לא HOME.

יישומים משרדיים (גלישה, הרצת תוכנות ניהול עסק, אופיס וכדומה).

יכולת להריץ סרטי HD באיכות של 1080P.

תיכנות בסביבת C++ תיכנות JAVA ותיכנות לאינטרנט.

אפשרות לחיבור לתחנת עגינה.

רצוי שתהיה אפשרות להרחבת אחריות

איכות פלסטיקה טובה

עמידות בניידות מאסיבית יומיומית

חומרה מתקדמת שתוכל להיות סבירה גם בעוד כמה שנים

(ואם תהיה תמיכה סבירה בהרצת משחק פה ושם זה יהיה נחמד, זה לא MUST).

נקודות נוספות:

גודל מסך לפחות 14 אינץ. רצוי 15.

גודל דיסק קשיח - כמובן שעדיף כמה שיותר גדול, אבל אני מעדיף שמהירות הסיבוב שלו תהיה גבוהה יותר מאשר הנפח.

זמן סוללה - הנייד הנוכחי שלי מחזיק עם סוללה מעט גדולה יותר מהסטדנרטית כ3 שעות. זה מה שאני מחפש בנייד החדש באופן מינימלי.

זיכרון - לפחות 2GB. חייב שתהיה אפשרות הרחבה.

רצוי שכרטיס המסך יהיה של NVIDIA משיקולים שקשורים בתמיכה בלינוקס, אבל אם זה יהיה של ATI (הנייד הנוכחי שלי הוא עם כרטיס של ATI) אני אחיה עם זה. :)

מבחינת יציאות - זה לא כל כך רלוונטי בשבילי כי יש אפשרות לחיבור לתחנת עגינה שמכילה את היציאות שאני צריך. מה שחשוב הוא שיהיו יציאות סטנדרטיות כמו USB (לפחות 2 יציאות), SVIDEO (אין לי מושג אם זה עדיין סטנדרט או שזה נחשב ישן, אבל זו יציאה שאני משמש בה הרבה. אם זה כבר ישן אז שתהיה חלופה)

משקל - למרות שהמחשב נייד באופן מאסיבי, אני מוכן להתפשר בנושא הזה בגלל ששאר הדרישות שלי (כך נדמה לי גבוהות).

בנוסף - עדיפות עליונה למחשב עם Trackball (כדור אדום במרכז המחשב שמחליף את העכבר).

ועוד עניין קטן - אם יש מחשב פחות או יותר בדרישות שאני מחפש, שהוא גם tablet (ניתן לכתוב עם עט על המסך) אני מוכן לעלות את התקציב ב2000 ש"ח בשביל זה (בהנחה שהוא עמיד ולא משהו שיישבר עם קצת אבק של דרכים).

תודה רבה על הסיוע.

פורסם

רצוי שכרטיס המסך יהיה של NVIDIA משיקולים שקשורים בתמיכה בלינוקס, אבל אם זה יהיה של ATI (הנייד הנוכחי שלי הוא עם כרטיס של ATI) אני אחיה עם זה. :)

אני מציע לך לוודא את התאימות של כל כרטיס ספציפי של ATI לפני שאתה קונה מחשב עם כרטיס כזה. לא מזמן התקנתי אובונטו על T42 ישן עם כרטיס מסך של ATI והוא באמת עובד נהדר, אבל הדרייברים של כרטיסי מסך חדשים יותר של ATI עדיין לא טובים ויש איתם בעיות שלפעמים קשה מאוד לפתור.

פורסם

Thinkpads עדיין בחירה מעולה באופן כללי. הנייד הכי מעניין שם לאחרונה הוא ה-T400s שהוא 14" קל משקל אבל עם ביצועים חזקים. למרות שאולי תרצה דווקא מסך גדול יותר, ואז האפשרות היא T500.

לגבי טאבלטים - יש גם כאלה ללנובו, אבל פה מדובר במחשבים שנועדו לניידות ולכן יש להם מסך קטן (12") וכרטיס מסך מובנה.

לגבי S-Video - אין כבר את זה. השאלה היא למה היית משתמש בזה ומה יכול להחליף לך את היציאה הזו.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה וסליחה על האיחור בצפיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים