עבור לתוכן

מה קורה לאחר שהתקופת נסיון נגמרת בהתקנת תוכנה?

Featured Replies

פורסם

התקנתי את הפיירוואל של ZA 4 הגירסה החדשה שהיא ל15 יום נדמה לי.

מה קורה לאחר הזמן הזה? האם אפשר להוריד מחדש אח"כ או שהיא לא תעבוד?

פורסם

אחרי ה15 ימים התוכנה "ננעלת"

ואז אתה חייב להכניס מספר סידורי שאתה קונה בכסף

ועם תמחק ותתקין מחדש זה לא יעזור

כי שאתה מתקין תתוכנה היא שומרת ב

registry

"קבצים" מסוימים

ושאתה מוחק אותם "קבצים" אילו אינם נמחקים

וכאשר תתקין מחדש ההתקנה תזהה את אותם קבצים והתוכנה

"תינעל"

פורסם

עקרונית לפי החוק אתה אמור לשלם תמורת התוכנה כדי שתוכל להמשיך ולהשתמש.

פורסם

אבל יש תוכנות שהתקנה מחדש תעזור, כמו רדלייט בזמנו, תוכנה לתרגום סרטים.. שהיה לה רישון לכ שבועיים ואחרי התקופה הזות מתקינים אותה כל פעם מחדש, וזה עובד...

פורסם
  • מחבר

אני פשוט רוצה את הפיירוואל של ZA והגירסה החדשה היא לשבועיים או חודש אז נראה לי בסוף אני אתקין את הגירסה הפחות חדשה שאין לה הגבלת זמן.

איך היא? מישהו מכיר?

פורסם

אין שום דבר בחינם

רק גבינה במלכודת עכברים ועוד בכאב.

אתה צקיך סיסמה כדי לפתוח את התוכנה כדיי שתוכל להמשיך להשתמש בתוכנה תיהיו יצרתי ותחשוב במאיפה אפשר להשיג 1

פורסם

יש מלא שיטות\אפשרויות\דרכים "להאריך" את משך הזמן שהתוכנה תפעם (אפילו אם ה reg הוא הבעיה) אבל מהסיבות המובנות אני לא יפרט ::)

פורסם

כמעט כל התוכנות של היום אשר מוגבלות בזמן או במספר הפעמים שהשתמשת בתוכנה (לדוגמא Tweak-XP) שומרות ערכים מוסתרים בregistry (רישום המערכת).

ומכיוון שהרישום מלא בעשרות אלפי ערכים הסיכוי הוא נמוך שתצליח למצוא את הערכים של התוכנות של היום כי הם מוסתרים ומקודדים בצודה שכזאת שבחיים לא תצליח למצוא אותם! (בדרך כלל הם נמצאים בספרייה HKEY_CLASSES_ROOT אבל אין לדעת איפה יוצרי התוכנה השתילו את הערכים המוסתרים.)

רוב התוכנות של היום (כולם אם איני טועה...) יוצרות מספר ערכים ברישום בשביל לאבטח את העניין, ויותר מזה, אם אתה במקרה תגלה רק חלק מן הערכים ותמחק את מה שגילית, כשתנסה לפתוח את התוכנה, היא "תשים לב" שחלק מן הערכים אשר אחראיים על מס' הימים שנותר לך להשתמש בתוכנה שובשו/נמחקו אז התוכנה תנעל את עצמה לחלוטין ותתנהג כאילו שנגמרו לך כל ימי הניסיון, ולכן... עדיף או לא למחוק שום ערכים או למחוק את כולן ולא להשאיר שום זכר לערכים הישנים אחרת התוכנה תנעל את עצמה ואז אכלת אותה...

יש גם תוכנות מסויימות שגם שומרות ערך מוסתר ברישום וגם שומרות קובץ בתוך תיקיית ה \WINDOWS\SYSTEM32 או בתיקייה מוסתרת אחרת שבחיים לא תחשוב עליה...

* אם תשתמש בשחזור המערכת ותשחזר את המחשב לתאריך שבו לא הייתה מותקנת התוכנה בכלל, ותתקין מחדש את התוכנה, יש סיכוי רב שהתוכנה תתחיל את הספירה מחדש.

* ישנם תוכנות רבות שעושות "מוניטור" על ההתקנה של תוכנות שאתה מתקין ויוצרת מין Uninstall מיוחד משלה ואש כאשר אתה רוצה להסיר את התוכנה, היא מסירה את התוכנה לחלוטין מבלי להשאיר שאריות (זה לא תמיד מסיר את כל השאריות וזה לא חייב לעבוד)

כמו התוכנה הזו

כמובן שכדי שזה יעבוד עליך לעשות מוניטור על התוכנה לפני שהתקנת אותה ולא אחרי...

יש עוד מלא תוכנות כאלו, זאת סתם תוכנה שמצאתי במקרה אחרי חיפוש קצר בגוגל...

תוכנות כאלו מומלצת בכל מקרה כי הם אמורות להסיר את השאריות שהרבה תוכנות משאירות על המחשב לאחר ה "Uninstall" שלה.

יש שיטה, אתה יכול להוריד תוכנה שמשווה את המערכת לפני התקנת התוכנה ואחרי התקנת התוכנה ואז ייתכן שתצליח לגלות את הערכים המוסתרים (אבל אני מדגיש שזו לא עבודה קלה) ובכלל עם כל האתרים ה"לא חוקיים" של היום...עדיף לחפש באינטרנט פירצה לתוכנה מאשר לנסות לפרוץ את התוכנה בעצמך...

חוץ מזה, שאפילו אם אחת התוכנות האלו עבדו במקרה, זה עדיין מרגיז כל פעם שתקופת הניסיון נגמרת למחוק ולהתקין מחדש את התוכנה...

הדברים שהסברתי למעלה הינם קצת מסובכים ואם אינך מבין אותם עדיף שלא תנסה אפילו ותשתמש בגרסה החינמית של ZoneAlarm, אני חייב לציין שהיא Firewall מעולה למרות שהיא חינמית!!

*מה שפירטתי למעלה זה למטרות לימודיות בלבד... 8)

אתר זה אוסר על פרסום תוכן לא חוקי ולכן איני יכול לפרט יותר ממה שכבר פירטתי.

פורסם

תקשיב או שתקנה תסיריאל (מספר סידורי כדי שהתוכנה תיהיה לזמן בלתי מוגבל) או שאם אתה ממש רוצה לדעת עוד דרך (מסובכת) אז ככה:

0תסיר תתוכנה אפילו אחרי שעבר תקופת ה"ניסיון" ??? :) אחרי שהסרת תלחץ : התחל>הפעלה> תכתוב: regedit

ותלחץ אנטר.... אם יש לך ווינדוס באנגלית ואתה לא יודע לתרגם את זה אז זה אומר ככה: start>run>regedit

עכשיו שמה (בחלון שנפתח לך) תלחץ על CTRL+F זה לחיפוש דברים בריג'סטרי. תכניס לו שמה ............zone alerm או את השם של החברה שעשתה אותה (לפני שמתקינים כתוב בתיקייה בפורגרם פיילס) אני פשוט לא זוכר..... או שתקיש כל דבר שקשור לתוכנה הזו...

אחרי שהוא מוצא תמחוק את הקבצים האלה..... (אזהרה!!!!!!! אם אתה לא בטוח מה אתה מוחק עדיף שלא תמחוק אתה עלול לגרום נזק [לעיתים בלתי הפיך] לוינדוס)

זהו בעצם.... זו הדרך המסובכת יותר! כמובן אני לא משתמש בה....

*אם תגרם תקלה אין אנוכי אחראי ;D ;D ;D ;D

טוסט מקווה שיש לך דרך יותר טובה..... אם תרוצה משהו אחר דבר איתי באייסיקיו 8)

פורסם

נא להפסיק את הדיון בנושא הזה, כי זה גובל באי-חוקיות.

פורסם

חחח כן אפשר להפסיק תדיון.....

פורסם

תקשיב או שתקנה תסיריאל (מספר סידורי כדי שהתוכנה תיהיה לזמן בלתי מוגבל) או שאם אתה ממש רוצה לדעת עוד דרך (מסובכת) אז ככה:

0תסיר תתוכנה אפילו אחרי שעבר תקופת ה"ניסיון" ??? :) אחרי שהסרת תלחץ : התחל>הפעלה> תכתוב: regedit

ותלחץ אנטר.... אם יש לך ווינדוס באנגלית ואתה לא יודע לתרגם את זה אז זה אומר ככה: start>run>regedit

עכשיו שמה (בחלון שנפתח לך) תלחץ על CTRL+F זה לחיפוש דברים בריג'סטרי. תכניס לו שמה ............zone alerm או את השם של החברה שעשתה אותה (לפני שמתקינים כתוב בתיקייה בפורגרם פיילס) אני פשוט לא זוכר..... או שתקיש כל דבר שקשור לתוכנה הזו...

אחרי שהוא מוצא תמחוק את הקבצים האלה..... (אזהרה!!!!!!! אם אתה לא בטוח מה אתה מוחק עדיף שלא תמחוק אתה עלול לגרום נזק [לעיתים בלתי הפיך] לוינדוס)

למרות שמנהל הפורום ביקש לסגור את הדיון, אני חייב לציין משהו אחד לטובת כל מי שקורא את זה:

השיטה הזאת שהוזכרה לעיל היא שיטה מאוד מסוכנת ועלולה לפגוע בווינדוס באופן בלתי הפיך שרק פירמוט יפתור.

אם מוחקים ערכים לא נכונים מהרג'יסטרי, למרות שהם נראים תמימים לחלוטין, זה יכול לגרום נזק למערכת ההפעלה, שיתבטא החל מפגיעה בלתי הפיכה בתוכנה, וכלה בהריסה של מערכת ההפעלה.

דוגמא אחת שעולה במוחי כרגע: אם עושים חיפוש ככה לרכיבים של נורטון למשל ומוחקים אותם, מחיקה של אחד הערכים גורמת שלא יהיה אפשר להתקין יותר תוכנות של Symantec במחשב, ורק פירמוט פותר את זה.

השיטה הזו טובה על תוכנות קטנות ומציקות, טרויאנים, ספייוורים, דברים שאנחנו בטוחים שאנחנו רוצים להעיף כל זכר אליהם מהמחשב שלנו, וגם דברים שאנחנו יודעים שמחיקה שלהם היא לא הרסנית מידי (כמו מחיקה של ערכים של נורטון, שידועה כתוכנה כבדה ושתלטנית). השיטה לא מומלצת על תוכנות חזקות, בייחוד לא תוכנות שאנחנו עובדים איתן ואולי נרצה להמשיך לעבוד איתן בעתיד.

פורסם

טווווובבבב..... שיהיה.....

זה עובד על כל התוכנות אם יודעים אילו קבצים למחוק...

ואמרתי כבר שזה מסוכן.... ::)

פורסם

[glow=red,2,300]טעות חמורה בידיך!!![/glow]

השיטה שהזכרת לעיל לא עובדת על אף תוכנה כיום!!

יוצרי התוכנות מכניסים ערכים נסתרים לר'יגסטרי, ערכים כאלו שאתה בחיים לא תמצא!!

לא משנה כמה תחפש בר'יגסטרי בחיים אתה לא תמצא את הערך שצריך למחוק! בגלל שהערכים הם בדרך כלל ערכים מספריים ומקודדים!

הדרכים היחידות שבאמת יעבדו הם:

1. לעשות deassamle לתוכנה ולגלות איפה מוחבאים הערכים הללו. (מצריך ידע רב וסבלנות).

2. להשוות את הרישום לבין מצבו לפני התקנת התוכנה ובין מצבו אחרי התקנת התוכנה. (דרך יותר קלה, אך גם מצריכה סבלנות, והרבה!).

3. ליצור נקודת שיחזור *לפני* ההתקנה ואחרי שנגמרים לך ימי הנסיון לשחזר לנקודה הזו. (זה באמת דבר שלוקח זמן לעשות מפני שבדרך כלל שינית והתקנת מלא דברים אחרי נקודת השחזור...)

יותר מזה, יוצרי התוכנות יוצרים בדרך כלל יותר מערך אחד בשביל לאמת את זה, ואפילו יוצרים קובץ מוסווה באיזהשהיא תיקייה מפוצצת (כמו system32), אם אתה (נגיד, בתאוריה) שמצאת חלק מן הערכים המוסתרים, גם אם אתה תמחק אותם ואז תפתח את התוכנה, התוכנה תגיד לך שנגמרו לך ימי הניסיון! כי היא "תראה" שנמחקו חלק מן הערכים.

זה לא קל כמו שאתה חושב ויוצרי התוכנות כיום מאבטחים את התוכנות כמה שיותר!

דוגמא לערכים מוסתרים:

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{8402B910-5B27-4c2b-A68A-351E323379D1}\InProcServer\tisc8l]

"y??c?}{}?u?"="D"

"y??Z}???Xu?y"="FDDF4EF4EK4EG4GH4FK"

"y??`u??Xu?y"="FDDF4EF4EK4EG4GH4FK"

"y??fy?u}?}?{"="D"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Pinnacle Systems\Studio 8\LIC]

"Path"="C:Program Files:Pinnacle:Studio 8:"

"??xbu?y"="g??x}4L"

"??xjy??}?"="L"

"??x`y?y?"="`]W"

"??y?gy?}u?"="ghLDUA`]WAMMMMMMALI\\"

"??y?_y?wxy"="FMMFKEFMJEL"

"y??c?}{}?u?"="D"

דוגמה זו הינה חוקית!! היא נלקחה מכאן מטרתה של המפתחות הנ"ל הוא לתקן בעיית אבטחה בתוכנה studio 8.

סתם רציתי להראות לכם איך נראה ערך מוסתר.

(זה נלקח מ"Fix for License Error when Launching Studio")

ואגב, בדוגמא הזו, אם היה לך מותקן על המחשב התוכנה studio 8 והיית מוחק את הערך הזה:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Pinnacle Systems\Studio 8\LIC]

(שזה לא ממש ערך מוסתר)

ופותח את התוכנה, היא לא הייתה עולה לך! והייתה נותנת לך שגיאה.

למנהלים:

לא כתבתי פה ממש איך לפרוץ תוכנה או משהו שלא ידוע לכולם (אקא שימוש בשחזור המערכת).

אנא לא לנעול את הדיון.

הנכתב למעלה זה למטרות ידע בלבד!!

אין אני אחראי על נזק למחשב של מישהו אחר שניסה לעשות את הדברים שרשמתי לעיל...

פורסם

נא להפסיק את הדיון בנושא הזה, כי זה גובל באי-חוקיות.

TheTool, זאת אזהרה ראשונה. וכדאי שתשנה את החתימה שלך בהתאם לכללי הפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים