עבור לתוכן

עתודה, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. כדאי? בבקשה &#1

Featured Replies

פורסם

אני (לצערי) עתודאי מהנדס אלקטרוניקה שנמצא כבר שירות. כל מה שאני כותב רלוונטי בעיקר להנדסת חשמל ואלקטרוניקה.

כמו שאמרו לך כאן, ככלל הצבא לא צריך מהנדסי פיתוח, יותר זול ויותר בטוח לפתח בחברות אזרחיות. אבל לא תמיד אפשר להוצאי פיתוחים מחוץ למערכת. כך שכן קיימים מקומות מסויימים שבהם מהנדס אלקטרוניקה וחשמל יעבוד בעבודה שהיא מקצועית נטו. אבל רוב השיבוצים הם בתפקיד שמהותו לנהל \ ללוות פיתוח בתעשייה, וכיוון שעתודאי טרי מהאוניברסיטה הוא צעיר ואין לו שמץ לא בפיתוח ובמיוחד לא בניהול אז את רוב ההחלטות יבצעו אנשים מעליך, כך שאם אתה ממש רוצה אפשר לומר שאתה סוג של פקיד עם דרגות כמו שאמרו כאן לפני (אם כי לא כולם יסכימו). אז נוצר מצב שבתור מהנדס אלקטרוניקה הסיכוי שלך להיות מבסוט מהשיבוץ שלך הם לא גבוהים במיוחד.

אבל לדעתי האישית, לא כאן נמצאת הבעיה האמיתית במסלול העתודה. הבעיה היא שכשאתה בוחר ללכת על עתודה בגיל 18 מבטיחים לך שתצא מהשירות עם 6 שנות ניסיון ותואר ביד (אולי אפילו 2 אם תהיה זריז ותלמד תוך כדי שירות לתואר שני). הבעיה שבגיל הזה אין לך שמץ מה זה שירות צבאי, מה סוג הניסיון שמקבלים במהלכו ואתה פחות או יותר בטוח שבחתימה על חוזה העתודה מוותרים לך על שירות משביז כחייל רגיל ומעבירים אותך לשירות מפנק בגוגל / אינטל או מה שזה לא יהיה. אחרי שחוזרים לשירות בסיום התואר, להרבה אנשים נופל איזשהו אסימון והם מתחילים להבין שזה לא המצב בדיוק. ואז התגובות משתנות, יש כאלה שזורמים ואף ממש מתיישרים לראש הצבאי לחלוטין ויש כאלו שמבלים את שנות ה-20 שלהם בהתמרמרות במקרה הטוב ומאבקים מייגעים לצאת מההתחייבות במקרה הפחות נעים.

אז למי כן כדאי ללכת לעתודה? לא לאנשים שמחפשים לנצל את הצבא לקבלת תואר ושירות קל זה בטוח. תלך לעתודה אם אתה מאמין שככה תוכל לתרום הכי הרבה, אם אתה מאמין שתרצה אולי להישאר בצבא לאורך זמן ולעשות קריירה מזה, אם אתה מקבל שהתואר שאתה מוציא דרך המסלול לא הולך להיות המקצוע הצבאי שלך אלא שהמקצוע שלך יהיה להיות קצין במערך טכני של חיל כזה או אחר ולעשות את כל מה שהמערכת תדרוש ממך בצורה הטובה ביותר, וכי הגורם שמרוויח ממסלול העתודה הוא בראש ובראשנה הצבא ולא האדם שמתנדב למסלול (אתה גם תוכל להרוויח מזה, אם תהיה לך את הגישה הנכונה והכוכבים יסתדרו לטובתך). בקיצור לדעתי, העניין החשוב פה הוא תיאום ציפיות, ובגלל שאין, הרבה עתודאים לא כל כך שמחים מהמסלול.

אבל רק שתדע, שיש סיכוי גם להגיע למקומות ממש ממש מעניינים, לתפקידים מצויינים בתחומים מרתקים ועם אופי עבודה שאין כמוהו באזרחות ובנוסף לכל אלו אחרי השחרור אתה תהיה סחורה חמה ותוכל לגרוף משכורות נכבדות. הבעיה רק שמספר התפקידים הטובים מוגבל (כמו בחיים, תכל"ס) ואם תצליח להגיע לאחד כזה תלוי בכל כך הרבה גורמים (לא על כולם יש לך שליטה בכלל) שבגיל 18 אין לך שום דרך לדעת איך יראה השירות שלך כשאתה חותם על עתודה. ובגלל זה, אלא אם כן אתה ממש ממש (ממש!) בטוח בצעד הזה ואתה בא עם ראש פתוח ובלי ציפיות, אל תעשה עתודה!

• תגובות 49
  • צפיות 10.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

חבר'ה, תודה רבה לכולכם! תודה רבה רבה גם לך kookie!! :xyxthumbs::yelclap:

אני ממש שמח שיש לנו פה אנשים כאלו בפורום... כל הכבוד לנו! ;)

פורסם

חשוב לשמוע את דעותיהם של עתודאים לשעבר שסיימו את המסלול ויש להם פרספקטיבה מספיק רחבה כדי להתסכל על זה,

אני לא שולל ומבין את השביזות שנופלת על חלק מהעתודאים בזמן הלימודים אבל זו לא עמדה מאוד אוביקטיבית.

פורסם

אני עתודאי להנדסת חשמל שחזר לשירות (כלומר סיים את התואר והתגייס לצבא) לפני שנתיים וקצת.

יש הרבה יתרונות למסלול העתודה והרבה חסרונות. כמו כל החלטה בחיים, אתה צריך להבין שמה שמצייר לך מישהו מסויים הוא לאו דווקא המציאות, ויש הרבה זויות הסתכלות על כל מצב וכל עניין.

אם הסיבה שלך ללכת לעתודה בהנדסת חשמל היא סיבה כלכלית ("הצבא משלם על התואר"), זו סיבה לא נכונה, והאמת שאם תעשה את החישוב כמו שצריך תבין שבמסלול ללא עתודה כנראה תגיע לגיל 28 עם יותר כסף בחשבון הבנק.

מסלול העתודה, במיוחד בהנסדת חשמל, הוא מסלול מפותל, שדורש לא מעט מזל וסיכון, והוא לא מתאים לכל אחד.

דעתי היא שאם אתה לא סגור שזה מה שאתה רוצה, ולא בטוח שבכלל זה התואר שאתה רוצה ללמוד - לך לצבא, תשקיע ותעשה את המירב, ועוד 3 שנים תחזור להחלטה הזו ותחליט מחדש מה אתה רוצה ללמוד באוניברסיטה.

החיים לא יברחו - אל תדאג.

פורסם
  • מחבר

אולי זה מעצבן אותכם (או סתם חושבים שאני מקפיץ...) שאני כל שניה כותב הודעה של תודה אבל באמת חשוב לי לאמר תודה לכולם כאן....

אז... MoRtZkInG, תודה רבה גם לך!! אני כנראה לא סגור על זה מספיק ואני חושב שיהיה לי קשה אם אני לא יעשה לפני זה מתמטיקה 5 יחידות...

תודה לכולם! עזרתם לי מאוד!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים