עבור לתוכן

עתודה, הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. כדאי? בבקשה &#1

Featured Replies

פורסם

תואר בזה הוא אחד הלא קלים שיש.

אם יש לך חוש טכני לך על זה בלי לחשוב פעמיים,

תסכל על הצד החיובי:

1- תשתחרר מהצבא עם תעודה בכיס.

2- הקבע זה עבודה לכל דבר, אף אחד לא יבטיח לך שתמצא את עצמך בקלות באזרחות.

3- תצבור ניסיון תעסוקתי שתוכל לצאת איתו לאזרחות.

ד"א זה שאתה חתום לקבע זה משהו אחד השאלה עם בתקופה שתשתחרר יהיו תקנים זה כבר משהו אחר.

בימינו גם לא כל מקום מחתים אדם שמראש מצהיר שהוא לא רוצה כסף.

בואו נעמיד דברים על דיוקם.

1. אתה אכן תשתחרר מהצבא "עם תעודה בכיס" - רק שזה יקרה שנתיים אחרי שהיית יכול לקבל את אותה התעודה אם לא היית הולך לעתודה.

2. אין כמעט מהנדסי חשמל מובטלים בישראל. זה לא שהוא רוצה ללכת ללמוד תקשורת או מדעי המדינה.

3. שטויות. אף אחד לא מבטיח שתתעסק בדברים שאפילו קרובים לתואר שלך, וזה נכון כפליים כאשר מדובר במהנדסי חשמל (שהצבא לא באמת צריך כי עיקר הפיתוח מתבצע על ידי חברות אזרחיות). אני מכיר כמה וכמה מהנדסי חשמל שסיימו תואר של 4 שנים, התגייסו - עברו קורס תכנות במשך שלושה חודשים והוסבו לתכנתים מן המניין. אז כשהם ישתחררו, אחרי 6 שנים בתור מתכנתים, את התעודה היפה של מהנדס חשמל הם יוכלו לזרוק היישר לפח כי היא כבר לא תהיה שווה כלום.

באזרחות נחשב חצי מהניסיון שנצבר בצבא ז"א שירתת 3 שנים באזרחות יש לך כבר שנה וחצי ניסיון.

LOL. מאיפה אתה מביא את ההנפצות המטורפות האלה?

מי ישמע איזה קל יהיה להתחיל לימודים אחרי הצבא. בראש יהיו דברים אחרים. צ ריך כבר להתפרנס לבד, לגור לא עם ההורים, להתחיל ברצינות קשר עם משהי.

באופן מפתיע, הרוב המוחץ של הסטודנטים בישראל אינם עתודאים. כך שאני מניח שגם מי שלא עושה עתודה מצליח איכשהו להסתדר בלימודים ולסיים את התואר.

• תגובות 49
  • צפיות 10.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

MiniMizer, תודה רבה לך! נעלת לי את ההחלטה... עדיין יש לי את השאלה: כמה עולה בערך לעשות תואר הנדת חשמל ואלקטרוניקה?

פורסם

כמו כל תואר הנדסי אחר, קצת פחות מ-10,000 ש"ח לשנה (מענק השחרור מספיק כדי לסבסד חצי תואר בערך).

פורסם

כמובן שזה רק הוצאה של שכ"ל, חשוב לזכור שיש עוד הוצאות נלוות, במיוחד שכ"ד וכו' אם אתה לא גר קרוב לאונ'.

פורסם
  • מחבר

זה רק מחזק בשבילי את ההחלטה... אם לומר את האמת חשבתי שזה לפחות 20 אלף... ( :screwy:)

אם כך, אין וגם לא תהיה בעיה של כסף...

תודה רבה רבה לכם! :yelclap::xyxthumbs:

פורסם

קח בחשבון, כמו שכבר אמרו, זה תואר די קשה. כשאני אומר די, אני מתכוון מאוד.

יש הרבה יתרונות לעתודה, כמו גם חסרונות.

רוב הסטודנטים שלא בעתודה יסיימו בערך בגיל 27-29 (הרוב מתחילים אחרי קצת עבודה ואיזה טיול, שמאוד נחוץ אחרי שירות צבאי).

עתודאים לעומת זאת כבר עם תואר ביד בגיל 22-23. (נכון ,ואז הולכים לצבא לכמה שנים - 3 כמו שכולם עושים ועוד 3 קבע). לפחות יש עבודה מובטחת וסיכוי לא רע לצבור קצת ניסיון.

זה לא נכון שאין בעיה למצוא עבודה , במיוחד בימים אלו שרוב החברות עדיין לא מגייסות. וגם בכלליות למצוא עבודה במקום טוב זה לא קל.

קיצר תחליט מה מתאים לך ואל תקשיב לאל תעשה\תעשה שאומרים לך. קח עובדות ותנתח לבד.

עתודה לא מתאים לכל אחד וגם התואר לא.

אם אתה הולך על התואר, תיפרד מחיי חברה ל- 4 שנים ..

פורסם
  • מחבר

אל תדאג... אני לא חושב שזה יהיה קל וגם לא ציפיתי ללכת לסופרלנד בזמן הזה...

אבל אני חושב שאתה מגזים... מה עם סופי שבוע? גם אז לא יהיה לי זמן לחברים?

פורסם

תארגן את הזמן ויהיה לך זמן לנוח סופש בכיף, ואפילו לדחוף יציאות וכו'

פורסם
  • מחבר

:) כך תיארתי....

שוקו אתה לומד את התואר הזה? כי אם כן אני ממש אשמח אם תפרט לי עליו מעט... אם זה לא בקשה גדולה מידי...

פורסם

אני עתודאי להנדסת חשמל בטכניון, גם MINIMIZER לומד את זה.

מה אתה רוצה לדעת?

פורסם
  • מחבר

תראה, אני לא רוצה שתתחיל לפרט לי כי אני יודע שזה פשוט מטורף בכלל להתחיל... אבל בוא נאמר את זה בכללי ובפשטות כמה שניתן - מה בתכלס אני עושה עם זה? איך אני מיישם את מה שלמדתי? אני חושב שדוגמה ומעט פירוט לתוצר המוגמר יהיה אחלה של הסבר בשבילי.

בנוסף, בגלל שאתה עתודאי, שווה לי לשאול אותך, היית עושה את ההחלטה הזו שוב? (למרות שלא סיימת, אתה רק בלימודים... קצת קשה לענות על זה אני משאר...)

תודה תודה תודה רבה!!

פורסם

בקשר להנדסת חשמל תקרא פה:

http://ug.technion.ac.il/admissions/msl/Electrical_Engineering.html

מה בתכלס העיסוק:

המושג "הנדסת חשמל" מקיף כיום מגוון רחב ביותר של תחומים הכוללים: תקשורת ותורת האינפורמציה, עיבוד אותות דיבור ותמונות, מחשבים, רשתות מחשבים ותקשורת נתונים, מערכות מולטימדיה, הנדסת תוכנה, אלקטרואופטיקה ותקשורת אופטית, שדות וגלים אלקטרומגנטיים, מיקרואלקטרוניקה וננואלקטרוניקה, מעגלים אלקטרוניים משולבים מתקדמים ( VLSI), בקרה ורובוטיקה, מערכות ביולוגיות, אלקטרוניקה רפואית ועיבוד אותות ביולוגיים, ראייה ומדעי התמונה, רשתות עצביות ומערכות לומדות.

התמחויות:

הקבוצות הבאות הכוללות את כל שטחי הלימוד של הפקולטה: רשתות מחשבים; בקרה; תקשורת (קבוצה בודדת או כפולה); מיקרואלקטרוניקה וננואלקטרוניקה (קבוצה בודדת או כפולה); גלים, אלקטרואופטיקה ותקשורת אופטית (קבוצה בודדת או כפולה); אותות ומערכות ביולוגיים; עיבוד אותות ותמונות.

בקשר לעתודאי- האמת רובנו לא סגורים עדיין על אם זאת החלטה נכונה, ולמי שלא ממש בטוח שזה מה שהוא רוצה לא היתי ממליץ ללכת

פורסם
  • מחבר

שוקו, תודה רבה רבה לך!! :xyxthumbs:

פורסם

אני עתודאי להנדסת חשמל בטכניון, גם MINIMIZER לומד את זה.

מה אתה רוצה לדעת?

MINIMIZER לומד הנדסת תעשייה וניהול, אם אפשר לקרוא לזה הנדסה :smile1:

פורסם

למה זכרתי שמישהו פה לומד גם חשמל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים