עבור לתוכן

אני עומד להגיע לחקירה במצ"ח ויש לי כמה שאלות

Featured Replies

פורסם

אני צפוי להיות מוזמן לחקירת מצ"ח בקרוב.

רבתי עם אחותי (גם היא בצבא) לפני כשבוע, הרבצתי לה, נהיו לה סימנים על הפנים והיא הלכה להתלונן עלי במשטרה לפני כמה ימים.

במשטרה אמרו שיעבירו את החקירה למצ"ח וגם יפנו לשירותי הרווחה.

חשוב לי לציין שאני ממש לא בנאדם אלים - לא פיזית ולא מילולית. ברור לי שהייתי טיפש. יש לי מערכת יחסים מאוד גרועה עם אחותי וזה הגיע הפעם למצב חריג. אין לי שום רקע פלילי, וגם בצבא אני מתנהג למופת ומאוד מרוצים ממני.

אז מי שאולי יודע/מכיר.. - מה צפוי לקרות עכשיו? איך ותוך כמה זמן אני צפוי לקבל זימון לחקירת מצ"ח? האם כדאי לי להעזר בעו"ד פרטי או לקחת עו"ד מהצבא? מה הסיכויים לצאת בלי כתב אישום או בלי הרשאה? מה ההשלכות של כתב אישום או הרשאה?

אני אודה מאוד לכל מי שיודע או שיכול לתת לי קצת מידע, אני די בסרטים כבר כמה ימים..

פורסם

יחקרו אותך ביחידת אלמ"ב (אלימות במשפחה) של מצ"ח, מה שאומר שאתה אמור להגיע למקמצ"ר (בתל השומר, הבסיס הראשי של המשטרה הצבאית)

מתי תקבל זימון - גלגלי הצדק טוחנים לאט, אבל אני מהמר שבוע

עו"ד - החלטה שלך, אם אזרחי אז תוודא שיש לו אישור לעבוד מול הצבא

לצאת נקי - קלוש, תקפת... היא הגישה תלונה, יש סימנים עליה כהוכחה...

השלכות - חוץ מהעונש שתקבל (אין לי שמץ איזה) זה יופיע לך ברישום הפלילי, זהו בגדול

פורסם

הרבצת לאחותך .. בפנים .. ברמה כזו שנשארו לה סימנים, והיא התלוננה עלייך, אחיה, במשטרה.

מה ההשלכות? מעבר לעונש שתקבל ולרישום הפלילי באזרחות (תקפת חיילת, ואני בספק אם העובדה שהיא אחותך תשחק לטובתך),

יש לך כנראה בעיה רגשית לא קלה, אם אתה מסוגל לעשות כזה דבר לאחותך אתה בהחלט תהיה מסוגל לעשות אותו דבר לחברה שלך\אשתך, ולאנשים אחרים. בן אדם שלא מסוגל לשלוט בזעם שלו ותוקף בכח אחרים = אדם אלים.

לדעתי אתה צריך עזרה מקצועית, וזה לא מעניין אם אחותך היא הכלבה הכי רעה ומעצבנת ביקום, אין שום הצדקה למה שעשית.

פורסם

תגיע רדיופוני לחקירה. זה עבד במקרה שלי.

איכשו במקום לחקור אותי על איך זה שה M16A1 של איזה חפשן מפלוגה מ' בטירונות נעלם, עם המילה הראשונה שהוצאתי מהפה החוקרת (שהיתה סבירה לגמרי) החליפה מיד נושא לעתיד שלי בגל"צ.

פורסם

יש לך כנראה בעיה רגשית לא קלה, אם אתה מסוגל לעשות כזה דבר לאחותך אתה בהחלט תהיה מסוגל לעשות אותו דבר לחברה שלך\אשתך, ולאנשים אחרים. בן אדם שלא מסוגל לשלוט בזעם שלו ותוקף בכח אחרים = אדם אלים.

לדעתי אתה צריך עזרה מקצועית, וזה לא מעניין אם אחותך היא הכלבה הכי רעה ומעצבנת ביקום, אין שום הצדקה למה שעשית.

אני נוטה להסכים איתך. אבל לעתים יש גם לאנשים מעידות חד פעמיות. יכול מאוד להיות, שזה בדיוק המקרה.

פורסם

עזבו את הקטע של ה"למה" הבחור עשה את המעשה וזהו... תתמקדו בקטע של "מה עכשיו"

פורסם

problemsm.jpg

אחי אתה צריך עזרה.

מה שבטוח, נקי לא תצא מזה. כלא בטוח תקבל.

לא משנה מי זאת אחותך אתה חייב לרסן את עצמך... להרביץ למישהו מהמשפחה? זה נשמע כמו אחד המקרים שקוראים עליהם בעיתון.

פורסם

אם כבר התחלת לספר..באיזה גיל אחותך?

פורסם

היא חיילת, תנחש...

פורסם
  • מחבר

הרבצת לאחותך .. בפנים .. ברמה כזו שנשארו לה סימנים, והיא התלוננה עלייך, אחיה, במשטרה.

מה ההשלכות? מעבר לעונש שתקבל ולרישום הפלילי באזרחות (תקפת חיילת, ואני בספק אם העובדה שהיא אחותך תשחק לטובתך),

אל תשפוט אדם עד שתכנס לנעליו. באמת.

וד"א, אני קצין (עתודאי), ובאמת - אני לא יודע עד כמה זה יהיה רלוונטי - אבל אם ישאלו אנשים בכל מעגל שהוא - תיכון, אוניברסיטה, צבא, שכנים, חברים, שותפים לדירה וכו' - מה שיעלה זה שאני בנאדם רגוע, שלו, שלא מקלל לעולם, לא מרביץ, לא מתעצבן, לא דכאוני ולא עברייני.

בנקודה הזו אני גם פוחד לעתיד המקצועי שלי. הן בצבא והן באזרחות. באמת שאני ממש לא אדם מכה או אלים, כמו שאדם שהשתכר פעם אחת בחיים שלו הוא לא אלכוהוליסט, ואדם שעשן פעם אחת מריחואנה הוא לא מסומם (אני אישית מעולם לא השתכרתי ומעולם לא עישנתי סמים).

בקיצור, באמת שלא צריך להטיף לי מוסר. וזה לא נושא הדיון.

פורסם

טוב גבר, אז זה שניפחת לאחותך את הפנים זה בסדר, כל עוד אתה קצין ועתודאי, השכנים יעידו שאתה ילד טוב, ואתה לא נוהג לקלל או להרביץ בד"כ.

זה שאתה "מעביר" את העניין כאירוע חד פעמי שלא צריך לקחת ברצינות מעבר להשלכות המשפטיות שלו רק מחזק את התחושה שלי,

אני לא שופט, אני רק מביע את דעתי בהסתמך על מה שכתבת, אם קשה לך להתמודד עם זה אל תפתח את הנושא בפורום ציבורי באינטרנט.

בכל מקרה, אני את דעתי כתבתי, תעשה איתה מה שאתה רוצה, its your life.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים