עבור לתוכן

משתחרר מצה"ל בקרוב מאוד. לא מבין מה ואיפה אני צריך להתייצב. ואין מי שיעזור.

Featured Replies

פורסם

אוקי. את זה אני מעולם לא דמיינתי.

3 שנים נתתי מעצמי המון. 3 שנים של סגירת שבתות, של קריעת תחת, של המון בעיות רפואיות שהתעוררו בעקבות השירות הצבאי ושוויתרתי ביוזמתי על ימי מנוחה כדי להמשיך ולשרת על הצד הטוב ביותר.

3 שנים שאני נותן מעצמי וכל מה שקיבלתי זה יריקה בפרצוף.

תודה לאל שאני משתחרר, כי באמת שאין לי מה להגיד חוץ מזה שהמערכת הזו היא דבר בזוי ומגעיל. כמו טפיל שמוצץ לך את הדם וכשהסתיים לך הדם - הוא זורק אותך.

[אני לא אכנס פה אפילו לעובדה שהצבא לא מוכן לשלם לי על אסמכתא תקציבית לאחר שביקרתי בחדר מיון בעקבות בעיות רפואיות שהתעוררו בעקבות השירות הצבאי, רק בגלל שאני חייל מחופש"ש והמרפאה מתחכחשת לקיומי]

ובכל מקרה, לאחר פריקת מרמור קלה, כנראה שגם לצבא לא ממש איכפת מהשחרור שלי. כבר שבועיים שאני מנסה להבין מה ואיפה אני אמור להשתחרר ועדין לא הצלחתי להבין.

פניתי ליחידה שלי, לשלישות למי שלא צריך וכולם אומרים לי "לא יודעים". כאילו שאני לא קיים. :screwy:

בכל מקרה, ב-2 בדצמבר אני משתחרר, זאת מבלי שאמרו לי מה הציוד שאני צריך להחזיר, מבלי שחתמתי על טופס טיולים, מבלי שקיבלתי צו סיפוח \ שיחרור, בלי סיכום ראיון, בלי חוו"ד מפקד וגרוע מזה, השלישות איבדו לי את התיק האישי שלי.

ואני תוהה - מה אני אמור לעשות? למי אני אמור לפנות כדי לברר פרטים?

אני ממש מיואש פה. גועל נפש. רציתי לדעת מה אני יכול לעשות ולמי אני יכול לפנות?

וכאגב שכזה, יש למישהו מושג מה אני צריך להחזיר לבקו"ם?

פורסם

נציב קבילות חיילים. פתאום לכולם יחזור הזכרון. אם זה כמו שאתה אומר יש לך קייס.

פורסם

אז ככה..

אסביר איך זה היה אצלי (כולה לפני חודש)

באתי לבסיס של היחידה שלי הזדכתי על הא': 2 זוגות מדים, ת.א. חגורה, כומתה וכל שטות שנחשבת צבאית.

סיימתי טופס טיולים יוצא מהיחידה, וקיבלתי צו הצבה לשחרור בבקו"ם למחרת.

התיק האישי שלך זה שטויות, לי איבדו את הת"ש ובבקו"ם בכלל לא צריך את החרא הזה. הכי חשוב זה הצו הצבה בבקו"ם (שחרור)

כשלי לא היה מושג פניתי לשלישות ביחידה, במקרה שלך באמת שאין לי מושג. נסה מפקד ישיר, ואז כל פעם תעלה בדרגה עד שתקבל תשובות

פורסם

וכאגב שכזה, יש למישהו מושג מה אני צריך להחזיר לבקו"ם?

למיטב ידיעתי, על הציוד האישי אתה מזדכה ביחידה שלך (אין לי מושג לגבי רשימת ציוד מלאה, את זה אתה יכול לברר באפסנאות של היחידה שלך) . לבקו"ם אתה מגיע עםצו הצבה + חוגר +מסמך/מכתב מהאפסנאות אחרי שסיימת לעשות את טופס הטיולים ביחידה שלך.

פורסם

מכנסי א'

חולצות א'

חגורה

קיטבג

מעיל

תחבושת אישית

נעליים (אם יש לך פטור ממילואים)

פורסם

עדיין תכבול אותם הדרך הכי יפה להפרד. וכמו שאמרתי אתה תופתע לראות איך כולם נזכרים בהכל. אנשים מזלזלים בכוח של הנציבות.

פורסם

באמת שבא לי להקיא מהסיפור הזה אם הוא אמיתי...

ואגב, אנשים, די כבר להשתמש במילה "לכבול"! המונח הרלוונטי הוא מלשון "קבילה", כן, ב"ק", שמשמעותה "תלונה". בהתאם לזאת, גם אומרים לקבול על- (=להתלונן על) ולא "לכבול את-".

פורסם

בדבר הזדכות על ציוד - בחלק מן המקרים חיילים נדרשים להזדכות על הציוד ביחידה שלהם, ההחלטה תלויה בשלישות ומן הסתם הם אמורים לעדכן אותך לפני-כן.

ביום שאתה עושה Clearance ביחידה שלך (סביר להניח שזה יהיה ב 1 בדצמבר), אתה תקבל מכתב התייצבות במדור משוחררים בבקו"ם עם כל הפרטים הרלוונטיים.

צא מהשביזות, אוטוטו אתה באזרחות.

פורסם
  • מחבר

בלי לזלזל, באמת שאין לי שום עילה לשקר לכם.

הייתי הבן אדם הכי מורעל בעולם לאורך כל השירות.

ואם הצבא הצליח להפוך אותי לכ"כ אנטי צבא [שאני אפילו כבר שוקל למצוא דרך להתמחק ממילואים],

אז כנראה שזה באמת מקרה מבחיל.

תודה לכל העונים. יש למישהו מושג כמה זוגות מדי א' אני אמור להחזיר?

פורסם

Toxin אני כ"כ מקנא בך...

סעמק עם המערכת העלובה הזאת.

נמאס מהצבא ומשיטת הלא נכון הוא הנכון שהוא בנוי עליה.

אתה עושה טופס טיולים יוצא מהיחידה שלך, בסיומו אתה מקבל צו לבקו"ם. (התאריך היה אמור להימסר לך ע"י מפקדיך, הסיבה שזה לא נעשה היא בגלל שהם סתם ילדי במבה שעסוקים בלחדד את כישורי הOFFICE שלהם לאחר סיום קורס ליצני.. קצינים או שהם נגדים שנמצאים שם רק לצורך הפנסיה וההטבות).

אתה מגיע לבקו"ם עם כל הציוד שחתמת עליו בגיוס. (לא בטוח שאת כולו יש להביא אבל למי אכפת, זה או להזדכות על הכל או לפח האשפה).

בבקו"ם יש לך את מדור המשתחררים, שם גוזרים לך את החוגר ואתה הופך לאזרח חופשי.

עד מתי?!

פורסם

השלישות אמורה לעדכן אותך איפה אתה מחזיר את ציוד הא' שברשותך ..תשאל אולי גם תאפסנאים אולי יש להם מושג..

בכל מקרה אם יש לך את כל הציוד הכל יהיה בסדר ..החזקת מעמד 3 שנים אז עוד שבוע.

פורסם

נקח"ל. זכותך וחובתך לקבול על המערכת הצבאית במקרה שלך.

פורסם

אצל אחי זה היה ככה

גמר חפש''ש והגיע על אזרחי ליחידה

עשה טופס טיולים יוצא

קיבל צו התייצבות למדור משתחררים בבקו''ם

הגיע למדור

הזדכה על הציוד

ראה קצין מיון של מילואים במדור

קיבל תעודת שחרור וצו התייצבות ליחידת המילואים

זהו

פורסם

ואגב, אנשים, די כבר להשתמש במילה "לכבול"! המונח הרלוונטי הוא מלשון "קבילה", כן, ב"ק", שמשמעותה "תלונה". בהתאם לזאת, גם אומרים לקבול על- (=להתלונן על) ולא "לכבול את-".

וואו איזה גבר אתה

אם תשים לב בהודעה הראשונה כתבתי נכון, בהודעה השניה זה היה בטעות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים