עבור לתוכן

פתיחת עסק או לימודים+משכורת?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון זה לא אומר שאתה מפסיק לעבוד...

דבר שני כשיש לך עסק...אתה יכול לשכור מנהל ואז בעצם אתה לא צריך לעשות יותר מדי...

פורסם

אל תפתח עסק.

עזוב אותך...

זה לנהל תיק במע"מ עם דיווחים מדי חודש/חודשיים על המע"מ שלך שזה גם מתחלק על מה שאפשר להזדכות, מה שמכרת, מתכלה.. לא מתכלה ועוד שיט.

פעם בשנה דוח של מס הכנסה שמסובך כמו הגיהנום ואחותו והם יכולים גם לזיין לך את השכל עם דוח הצהרת הון.

יש לך לפתוח חשבון בבנק ולתת הוכחות לבנק למה מגיע לך אשראי ואתה תשלם הרבה עמלות מסריחות.

אתה תצטרך כמובן לנהל את העסק עצמו עם הוצאות על שכירות, ציוד משרדי, חשמל, מים, ארנונה, ושות'.

אם אתה רוצה עובדים תצטרך לתת להם לפחות שכר מינימום שזה עוד כמה אלפים.

עסק כמו שאתה רוצה ייקח לך את כל שעות היממה שלך ואת רוב כספך וסביר להניח שגם בסוף זה סתם יעשה אותך לחוץ פיננסית מה גם שהיום אנשים לא מתלהבים מאנשי מחשבים יש תופעה של עדר באתרי מכרזים של מחשבים בשקל ושטויות כאלה או קצביות מחשבים כמו KSP, TMS וכאלה שמוכרים מחשבים בזול.

לדעתי לך תעבוד בתור שכיר, ישלמו לך את הביטוח לאומי שלך, תקבל שכר כל חוד שוגם תעסיק את עצמך וחוץ מזה תקבל גם (לדעתי אחרי חצי שנה) ביטוחים ופנסיה ושטויות אחרות שפשוט לא תוכל לממן מעסק עצמאי.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שאין לי מושג במה אני רוצה לעבוד...

להיות טכנאי מחשבים או טכנאי רשתות זה עבודה זבל...

אני רוצה תפקיד ניהולי...עם אוטו פלאפון וכל זה...

מה כדאי ללמוד כדי להגיע לעבודה שכזו?

פורסם

הוא בסך הכל ילדון לפני צבא והוא כבר חושב על ה"פרישה" שלו כביכול כשה"עסק" שהוא יפתח בעתיד (והוא אפילו לא יודע איזה עסק זה יהיה) יגדל לרמה שיהיה לו עובדים ומנהל חיצוני, נו באמת... :facepalm:

מה כדאי ללמוד כדי להגיע לעבודה שכזו?

בתור התחלה הייתי מציע לך ללמוד איך להתעורר חזרה למציאות.

פורסם
  • מחבר

כן....ואחרי שהראית לכולם איזה חכם ומגניב אתה...שתוק!

זה שאין לי ידע רב לא אומר שצריך לזלזל...

פורסם

שתוק תגיד לחברים שלך.

וזה לא קשור לידע, זה קשור לקפיצה מטורפת מעל הפופיק.

פורסם
  • מחבר

אני מתעניין בנושא...רוצה להבין יותר...

אז אני לא מבין גדול כרגע ואולי דברים נראים לי יותר פשוטים ממה שהם באמת...

אחי אם לא באת לעזור אז עזוב...

פורסם
אני מתעניין בנושא...רוצה להבין יותר...

אז אני לא מבין גדול כרגע ואולי דברים נראים לי יותר פשוטים ממה שהם באמת...

אחי אם לא באת לעזור אז עזוב...

כל דבר בעיתו

לחלום זה בראי אבל לא יעזור צריך להיות מציאותי

קודם כל יש לך 3 שנים (יותר אם תחתום) - תתמקד בזה

פורסם
  • מחבר

אבל אני יכול לנצל את הצבא כדי לתרום יותר למדינה וגם להרוויח מזה מקצוע לעתיד...הכוונה לעתודה.

השאלה היא איזה תארים/נושאי לימוד, מובילים לתפקידים ניהוליים בצבא ובחיים...?

פורסם

דבר שני כשיש לך עסק...אתה יכול לשכור מנהל ואז בעצם אתה לא צריך לעשות יותר מדי...

ואתה חושב שזה בטוח שזה יקרה...? שזה יקרה לפני שתיהיה בגיל פנסיה...?

פורסם

פתח את העיניים - 90 אחוז ממקימי העסקים מפסידים מאות אלפי שקלים ומתחטרים על זה אחר כך.

לך לעתודה אם בא לך ואם אתה רואה שזה בא לך בטוב (לי לא, למשל, אפילו שאני יכול בכיף) אז תמשיך. אם לא, תעשה סדיר, צא מהצבא, תסדר את הראש, ואז תראה בעצמך איפה תעמוד... אי אפשר לשאול שאלה כמו שלך בגיל 18. תכנס לחיים, לאזרחות, תרכוש נסיון בחיים, ואז תראה.

הכל נאמר ברוח טובה בנאדם, לילה מצויין.

פורסם
  • מחבר

עזבו את הקטע של להקים עסק...

אם אתם אומרים שלהיות שכיר זה כל כך טוב ואפילו יותר טוב מעסק...

אז תסבירו לי איך שכירות יכולה להיות כל כך טובה ורווחית...

ותודה לכל מי שטרח לענות עד כה :xyxthumbs:

פורסם

דוד שלי, מנכ"ל חברה ענקית בארץ, מרוויח בערך 200-300 אלף בחודש וזה בלי להכליל בונוסים (ענקיים להדהים ד"א) ורכב וכו'.

וד"א, אתה משלה את עצמך בצורה קשה. תתעורר. מעטים יכולים להיות מנהלים מצליחים ועוד יותר מעטים יכולים להקים עסק מצליח, ובזה צריך גם מזל וגורמים שלא בשליטתך.

פורסם

קודם כל כל הכבוד שאתה חושב ברצינות להקים עסק, אבל יותר חשוב מזה היא העובדה שאתה ביקורתי ומנסה לבדוק

אם זה כדאי (זה שאתה עושה את זה פה בפורום זה משהו אחר).

אל תקשיב לקנטרנים שפה, רבים מהם שכירים ממורמרים שעוסקים במה שהם עוסקים רק לשם בצע הכסף. כמו רבים אחרים גם הם למדו

מקצוע שהם לא חשים אליו שום חיבה אך ורק כי (הם שמעו ש) הוא מכניס. או ניסו את "מזלם" בעסקים וכשלו ועכשיו מוציאים פה את המרמור...

אם אתה רוצה לקבל מידע קצת יותר איכותי ואמין, הייתי מציע לך להיעזר במט"י: http://www.mati.org.il (זה בירושלים, אבל יש גם בנתניה ובכל הארץ).

מט"י בודקים איתך את הכדאיות של העסק ומציעים ייעוץ עסקי בחינם, עוזרים לגייס כסף ופשוט עושים בייביסיטנג לך ולעסק

(כמובן הכל מרצון, אתה לא מתחייב לשום דבר) עד שאתה עומד על הרגליים.

הארגון הוקם בגלל שהרבה עסקים חדשים כשלו, והאינטרס היחיד שלו הוא שהעסק שלך יצליח. אל תפחד לפנות אליהם.

תסע לכמה הרצאות, תלך לכמה קורסים, תדבר עם האנשים ששם (שכבר הקימו או מקימים עסק) ותראה אם זה מתאים לך.

בהצלחה!

פורסם
  • מחבר

אל תקשיב לקנטרנים שפה, רבים מהם שכירים ממורמרים שעוסקים במה שהם עוסקים רק לשם בצע הכסף. כמו רבים אחרים גם הם למדו

מקצוע שהם לא חשים אליו שום חיבה אך ורק כי (הם שמעו ש) הוא מכניס. או ניסו את "מזלם" בעסקים וכשלו ועכשיו מוציאים פה את המרמור...

אני דיי מסכים עם מה שאמרת...הרבה אנשים שאני שואל אותם על זה פשוט מפחדים להקים עסק וישר הולכים ללמוד ולהרוויח כסף ממקצוע שאמרו להם שהוא ייתן להם הרבה כסף (שלרוב הוא לא מה שהם אוהבים)...

כנראה שפה זה באמת לא הפורום לשאול...

אני מניח שאני יחפש במקומות אחרים בשביל לקבל עזרה בנושא...

תודה ענקית לכל מי שעזר! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים