עבור לתוכן

פתיחת עסק או לימודים+משכורת?

Featured Replies

פורסם

אני בהתלבטות קשה...

אני עומד להתגייס ויש לי אפשרות לעתודה בצבא...

עכשיו הבעיה היא שאני מתנגד ללימודים ולתפיסה הרווחת שחייבים ללמוד ולקבל משכורת...

לכן הייתי מעדיף אחרי הצבא לפתוח עסק פרטי ולהרוויח כסף בצורה הזאת ולא לרדוף אחרי משכורות ותנאי עבודה טובים...

מה אתם אומרים...

עדיף ללמוד לתואר שני ולקבל משכורת או לפתוח עסק?

זה נשמע נורא כללי אבל בא לי לדעת את הבעד ונגד של שתי האפשרויות.

פורסם

בשביל לפתוח עסק ולהצליח אתה חייב לדעת המון דברים. עסק כרוך בניהול מלאי, העסקת עובדים, עבודה מול הרשויות, כושר מכירה, שיווק עצמי, וכו' וכו'.

נכון, לא כל טמבל שפותח עסק ובמקרה או לא במקרה מצליח למד כלכלה ומנהל עסקים, תעשייה וניהול, לוגיסטיקה וניהול מלאי, שיווק ופירסום, פסיכולוגיה עם התמחות בניתוח עסקים או אפילו תעודת בגרות, אבל הכל תלוי בעסק שאתה פותח ואיך הוא מתנהל.

מה אתה רוצה לפתוח?

ועתודה בצבא זה לאו דווקא לעסוק במה שאתה לומד, באופר ישיר, אלא אם כן אתה לומד משהו מתחום הרפואה,אלקטרוניקה וכדומה. עם תואר בלוגיסטיקה לדוגמא אתה יכול גם להיות קצין לוגיסטי בגדוד ולאחר מכן סמ"פ מפקדה, ומה שיבדיל בקבע בינך לבין מישהו שיושב על אותו התקן זה עוד 2000 שקל במשכורת בערך.

פורסם
  • מחבר

אני מניח שאם אני יפתח עסק אז הוא יעסוק במחשבים כי אני בתחום מגיל 11-10...יש לי תעודת טכנאי וכל זה... (A+ וCCENT)

הקטע הוא שאני לא רוצה ללמוד לתואר 4 שנים או יותר ולקבל משכורת....זה פשוט לא מתאים לי...

אני מניח שהעסק יכלול בהתחלת רק אותי ולאט לאט אני יגדיל את העסק....

אני די בטוח שאני יעבוד תקופה קצרה בעבודות שיווק (או כל סוג אחר שיתן לי תועלת בהקמת עסק) שלא דורשות ניסיון(סלקום, אורנג') כדי לרכוש נסיון בתחומים שונים...

ותסביר קצת יותר על העתודה אם אתה יכול...

פורסם

אם אתה רוצה לפתוח עסק למחשבים אז אני רואה את זה כשלוש אפשרויות לאיך שהעסק נראה ועובד:

1. חנות קטנה ושכונתית, לרוב מתבססת על קהל מקומי, שבאים לחנות בגלל האמינות והקרבה לבית. כוללת עובד אחד או שניים.

2. חנות בינונית עוסקת גם בתיקונים, וגם במכירות פה ושם, אבל מי שבאמת מבין, יקנה מאחר מהחנויות היותר מפורסמות שגם מחיריה יותר נמוכים.

3. עסק גדול ומצליח שכולל לקוחות מכלל המחוז, ואם יש מספר סניפים אפילו מכל הארץ, עם אתר אינטרנט, מעבדה גדולה וכדומה.

כמובן שמתחילים מאפס, ואם תרצה לפתוח עסק כנראה שזה לא יהיה בסדר גודל של חברות שלא חיוני לציין כאן את שמן.

בקשר לעתודה, אם תלך על תחום המחשבים, לא חסר מה לעשות עם זה בצבא, אבל כמובן עדיף לך להתייעץ עם מישהו עם מישהו שלמד את מה שאתה רוצה ולראות אם זה מתאים לך. חוץ מזה, עתודה כרוכה בחתימה על כמה שנות קבע, אז תחשוב טוב אם אתה מתאים או רוצה להיות במסגרת הצבאית.

אני אישית לא הלכתי על מסלול העתודה, כי בגיל 18 לא תמיד אתה יודע מה אתה רוצה לעשות ומושפע בעיקר ממה שמספרים לך בכל אותם כנסים. והנה עבו להן השנים ואני חושב על תחומים אחרים בכלל ממה שחשבתי שעוד הייתי בראש של התיכון.

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה :xyxthumbs:

מה המצב שלך כרגע? אתה לומד ומקבל משכורת או בעל עסק?

ומה אתה חושב שעדיף ולמה.

פורסם

לא זה ולא זה. כרגע אני בקבע. ככל הנראה אני אלמד ואנסה להשתלב כשכיר, רק משום שכיום אני לא רואה את עצמי מקים עסק בשנים הקרובות, מהסיבה הפשוטה שבשביל להקים עסק ולו הקטן ביותר צריך המון, אבל המון כסף בשביל שכירות, רכישת ציוד, ריהוט, ושאר ירקות, ואני לא רוצה להסתבך בהלוואות ענק בשנות העשרים לחיי.

פורסם

אני מניח שאם אני יפתח עסק אז הוא יעסוק במחשבים כי אני בתחום מגיל 11-10...יש לי תעודת טכנאי וכל זה... (A+ וCCENT)

הקטע הוא שאני לא רוצה ללמוד לתואר 4 שנים או יותר ולקבל משכורת....זה פשוט לא מתאים לי...

אני די בטוח שאני יעבוד תקופה קצרה בעבודות שיווק (או כל סוג אחר שיתן לי תועלת בהקמת עסק) שלא דורשות ניסיון(סלקום, אורנג') כדי לרכוש נסיון בתחומים שונים...

למה זה לא מתאים לך לעבוד ולקבל משכורת?

בכל מקרה, אם אתה ממש רוצה לפתוח עסק ולהיות עצמאי, אל תלך לעתודה.

אני מציע שתעשה רשימה של בעד ונגד - מה טוב ומה רע בללכת לעתודה (למשל, טוב - מימון התואר, עבודה חשובה עם תרומה וחשיבות גדולה. רע - התחייבות למקצוע מסויים לעשור, אתה אישית לא אוהב את השיטה), ומה טוב ומה רע בלפתוח עסק עצמאי (למשל טוב - האתגר והסיפוק בהקמת עסק מאפס, השתכרות בהתאם להשקעה וליכולות המקצועיות, השיווקיות והעסקיות שלך. רע - סיכון כלכלי מאוד גדול, עבודה מסביב לשעון). תשקול את הדברים אחד מול השני, ותגיע להחלטה מה עדיף לך. אני מציע לך גם לקנות כמה ספרים על יזמות ועל הקמת וניהול עסקים עצמאיים. כנס גם לפורום של העתודה בתפוז ותנסה לשאול שם.

פורסם

היי גם לי יש אבל גם לי CCNA

נחש מה זה שוה לתחת מתוך ניסיון צריך רק ניסיון בדבר הזה

גם אני חשבתי כמוך לאבא שלי יש עסקים פרטיים וזה יותר גרוע מלרדוף אחרי משכורת טובה זה לרדוף אחרי לסוף החודש

אז לפני שאתה חושב לפתוח עסק עדיף ללמוד מנהל עסקים ואפילו שוויק ופרסום

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אם אני הולך ללמוד לפני פתיחת עסק....

מה הכי מומלץ ללמוד?

מנהל עסקים?

פורסם

אני רק רוצה לציין שרוב אלו שמקימים עסק-נכשלים.

והרבה מאלו שמצליחים הם בעלי עבר של כשלונות קודמים.

וגם עסק שמצליח להחזיק את עצמו לא בהכרח יהיה רווחי יותר מעבודה טובה בשכירות. (ודרך אגב, גם כשכיר אפשר להרוויח מליונים ;))

פורסם

אני רק רוצה לציין שרוב אלו שמקימים עסק-נכשלים.

והרבה מאלו שמצליחים הם בעלי עבר של כשלונות קודמים.

וגם עסק שמצליח להחזיק את עצמו לא בהכרח יהיה רווחי יותר מעבודה טובה בשכירות. (ודרך אגב, גם כשכיר אפשר להרוויח מליונים ;))

כלכך צודק

פורסם
  • מחבר

אם אני מסתכל לטווח הרחוק...הרווח פחות חשוב לי...

אלא העובדה ש10 שנים לאחר הקמת העסק אני כבר יעבוד מעט מאוד אם בכלל מכיוון שאני ישכור עובדים שיעבדו בשבילי...

ובשכירות אתה לעולם מפסיק לעבוד.

אני מניח שהטענה שלך הרוב העסקים נכשלים היא מכיוון שרוב האנשים לא רוכשים ידע מוקדם לפני פתיחת עסק...

ולכן הם לוקחים הלוואות עתק ועושים שגיאות נוספות שמובילות לכשלון...

אני חושב שאם מקימים עסק בחכמה הסיכויים לכשלון הרבה יותר קטנים (אם כי עדיין קיימים), לא ככה?

פורסם

אלא העובדה ש10 שנים לאחר הקמת העסק אני כבר יעבוד מעט מאוד אם בכלל מכיוון שאני ישכור עובדים שיעבדו בשבילי...

ובשכירות אתה לעולם מפסיק לעבוד.

"קצת" התבלבלת. במציאות זה הפוך.

פורסם
  • מחבר

איך בדיוק?

פורסם

בשכירות (בהנחה שאתה מתקדם) אתה מקבל תפקיד נהולי שקר כולשהו ואז מישהו(הם) עושה לך חלק מהעבודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים