עבור לתוכן

גוגל מכריזה על מערכת הפעלה chrome - עדכונים מתוך השידור הישיר

Featured Replies

פורסם

שידור ישיר כאן: http://investor.shareholder.com/googpr/eventdetail.cfm?eventid=75092

הכרזות נוספות: דפדפני chrome למק וללינוקס יצאו בזמן הקרוב, chrome extensions יוספו לדפדפן.

מערכת הפעלה החדשה תתמקד בשימושי אינטרנט. היא תהיה בנויה על ענן ותתמקד בפשטות, מהירות ואבטחה.

כל אפליקציה תהיה אפליקציית WEB כך שאין צורך בהתקנות על המערכת.

אני אעדכן דברים נוספים כשיהיה מה לעדכן (אני רואה את השידור).

פורסם

לא הכריזו כבר לפני איזה חצי שנה?

פורסם
  • מחבר

הכריזו ועכשיו משחררים את הקוד (פתוח) ואת המסמכים למי שרוצה לפתח ולעבוד על זה.

כמובן שבשידור ממש מראים איך המערכת עובדת - גם מבחינת UI, גם מבחינת under the hood.

פורסם

לפי מה שהם אמרו זה ירוץ רק על SSD - אין תמיכה להרדיסקים מגנטיים רגילים.

זה בעקרון לא ממש מערכת הפעלה אלא נטבוק... זו חומרה שהם הולכים למכור.

עקרונית זה קוד פתוח אז אפשר להוריד את הקוד ולקמפל אותו על נטבוק קיים אם יש לכם כזה, אבל זה לא תהליך כזה טריוויאלי.

כל הקונספט זה פלטפורמת נטבוק (אני מניח שיהיו יצרנים שונים, כמו שלמשל אנדרואיד היא פלטפורמה ל smart phones ויש יצרנים שונים לחומרות שונות)

מערכת ההפעלה שלו היא בסה"כ דפדפן ולכן זמן ה boot שלו מאוד קצר (קרוב למיידי)

ובנוסף המידע מאוחסן ב"ענן" ולא לוקאלית על החומרה.

אישית זה לא נשמע לי מלהיב מדי.

פורסם
  • מחבר

גם אני מאוד מאוכזב - זה לא ממש מערכת הפעלה - סתם דפדפן מגודל..

פורסם

זה לא חדש, כבר כמה חודשים כולם יודעים שמערכת ההפעלה שלהם תהיה מבוססת דפדפן (=דפדפן מוגדל)

וידוע שזה יהיה עם UI די מינימלי ופשוט וכו'

רק שעכשיו רואים את זה בפעם הראשונה ומה שחדש זה העובדה שזו לא בדיוק מערכת הפעלה שאפשר להתקין על כל דבר

אלא הם יותר בכיוון של למכור חומרה שזה בא מותקן עליה מראש = נטבוקים של גוגל \ יצרניות אחרות \ תתקין על הנטבוק שלך.

בקיצור זה לא ל PC הביתי שלך, זה OS לנטבוקים שמיועד לאנשים שלא צריכים מחשב אלא רק דפדפן.

ברגע שאתה עם נטבוק כזה ואין לך WIFI או חיבור כלשהו לאינטרנט - זה חסר כל ערך - אין מה לעשות עם זה בלי אינטרנט.

פורסם
  • מחבר

נכון - זו הייתה אחת השאלות שם והיא העלתה נקודה חשובה. אני לדוגמה הייתי אתמול בכנס במלון ורצו שם 95 שקל ל-24 שעות של אינטרנט. עם מחשב כזה הייתי מסתובב עם לבנה במקום לפתוח וורד ולכתוב מה שהייתי צריך..

אני לא הייתי ממליץ לאף אחד שאני מכיר כזה דבר. לא שווה יותר מדי בעיני - אולי בעתיד זה יהיה יותר מעניין אבל כרגע זה סוג של אכזבה.

דרך אגב, לא אמרתי מוגדל - אמרתי מגודל... :-)

פורסם

WOW A great fail for google

דבר ראשון היא כנראה מבוססת לינוקס אז למה לעזעזל אין אפשרות לצפות בוידאו בלינוקס?

כמו כן אני סקפטי לגבי המערכת ומסכים עם החבר'ה מעלי.

פורסם

זה לא חדש, כבר כמה חודשים כולם יודעים שמערכת ההפעלה שלהם תהיה מבוססת דפדפן (=דפדפן מוגדל)

וידוע שזה יהיה עם UI די מינימלי ופשוט וכו'

רק שעכשיו רואים את זה בפעם הראשונה ומה שחדש זה העובדה שזו לא בדיוק מערכת הפעלה שאפשר להתקין על כל דבר

אלא הם יותר בכיוון של למכור חומרה שזה בא מותקן עליה מראש = נטבוקים של גוגל \ יצרניות אחרות \ תתקין על הנטבוק שלך.

בקיצור זה לא ל PC הביתי שלך, זה OS לנטבוקים שמיועד לאנשים שלא צריכים מחשב אלא רק דפדפן.

ברגע שאתה עם נטבוק כזה ואין לך WIFI או חיבור כלשהו לאינטרנט - זה חסר כל ערך - אין מה לעשות עם זה בלי אינטרנט.

כיום דרך WEB אפשר להריץ כמעט כל דבר עם לא הכל

אפילו משחקים שהם עם גראפיקה לא רעה

זה רעיון לא כזה גרוע כמו שאתה מציג אותו

פורסם

כמו שאמרתי אם אין לך אינטרנט בנקודת זמן או מקום כלשהו - זה חסר ערך ויכול לשמש כמשקולת נייר.

בנוסף כל המידע שלך נשמר אונליין וכבר ראינו עדויות לעובדה שגם גוגל לא תמיד יכולים לשמור על המידע לנצח (חשבונות ג'ימייל שאבדו על כל המידע שבהם)

או לשמור עליו מפני פרצות אבטחה שונות (חשבונות רבים שנפרצו ופורסמו הססמאות שלהם ממש לאחרונה)

פורסם

גוגל חושבים שכולם גרים באזור מסויים של ארה"ב שבו יש תמיד גישה לאינטרנט... :facepalm:

פורסם

כמו שאמרתי אם אין לך אינטרנט בנקודת זמן או מקום כלשהו - זה חסר ערך ויכול לשמש כמשקולת נייר.

בנוסף כל המידע שלך נשמר אונליין וכבר ראינו עדויות לעובדה שגם גוגל לא תמיד יכולים לשמור על המידע לנצח (חשבונות ג'ימייל שאבדו על כל המידע שבהם)

או לשמור עליו מפני פרצות אבטחה שונות (חשבונות רבים שנפרצו ופורסמו הססמאות שלהם ממש לאחרונה)

אינטרנט סוללרי?

פורסם

אינטרנט סלולרי זה $

אם אתה בוחר לשלם דמי מנוי חודשיים לאינטררנט סלולרי כדי שתוכל להשתמש במחשב החדש שלך - שיבושם לך..

זה עניין של העדפה - אני לא בא להתווכח, רק אמרתי שלי אישית זה לא נראה, אולי פשוט אין לי מספיק "חזון" לעתיד.

פורסם

רק אני או שהרעיון שלהם מזכיר את ה terminals שהיו בשנות ה 70-80?

פורסם

מה גם שהמחשב יהיה מוגבל לשימוש. אי אפשר להשתמש בו בנסיעות למשל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים