עבור לתוכן

HD 5970 ו- Core I7 920 - יהיה צוואר בקבוק ?

Featured Replies

פורסם

אסכם במשפט קצר

הHD5970 לא ייתן לך שום דבר מעבר לHD5850 ברזולוציה הזאת, שני הכרטיסים יוציאו קצב פריימים לשניה כל כך גבוהה שיעבור את הקצב שהמסך שלך יוכל לשדר.

צוואר בקבוק = אין לביצועים של HD5970 איך להתבטא ברזולוציה הזאת ולכן כרטיסים חלשים ממנו עדיפים, אתה מקבל אותה תמורה בפחות כסף

+ צריכת חשמל נמוכה יותר

פורסם
  • מחבר

1. את זה אני יודע... זה שעכשיו, הם יתנו את אותם ביצועים ברזולוציה הזאת אני יודע... אני לא ארגיש בהבדל.

אני מדבר על זמן.

נקח סתם לדגומה את המשחק Crysis. נכון לעכשיו:

HD 5850 נותן 38.8 FPS ו- HD 5970 נותן 64.7 FPS. נגיד שאני לא מרגיש בהבדל.

אבל מה יקרה עוד שנה, שיהיה משחק שיותר כבד מ Crysis פי 2 ?

אז המצב יהיה כזה (בערך):

HD 5850 ייתן 19.4 FPS ו- HD 5970 ייתן 32.35 ופה אני כבר ארגיש את ההבדל בצורה חדה.

כאילו, אני יודע שהכרטיס הזה חזק יותר מדיי, נכון לעכשיו. אבל אני קונה אותו כדי שבעוד שנתיים לא יהיה לי כרטיס חלש.

ועוד משהו, גם שה- 295GTX יצא אמרו שהוא חזק מדיי - והנה מי שקנה אותו עדיין יש לו כרטיס חזק וכבר עברה משנה מאז שהוא יצא. אז בערך עוד שנתיים הוא יחשב כרטיס בינוני. ומי שקנה אז HD 4850 "בזול" כי הוא לא ינצל את ה- 295GTX היה צריך להחליף כרטיס מסך בגלל שהכרטיס הזה כבר יותר מדיי חלש.

לזה אני מתכוון. נכון שלעכשיו הוא חזק מדי... אבל בעתיד הוא יהיה סביר ולא מעפן.

אז יש לי כמה שאלות: (תזכורת)

1. למה בסיקורים שראיתי, השתמשו במעבד Core I7 920 ובכרטיס מסך HD 5970 עם OC לכרטיס והם לא אמרו שום דבר על צוואר בקבוק, והעבודה היא שהם הצליחו להריץ את Crysis על יותר מ- 70 FPS והם לא אמרו שהיה צוואר בקבוק או משהו... - למה זה ?

2. אם אני יעשה OC למעבד וישחק ברזולוציה 1680X1050 אז לא יהיה צוואר בקבוק ? ואיך הרזולוציה קשורה לצוואר בקבוק ?

פורסם

ברור שבעוד שנתיים למשל הHD5970 יציג ביצועים עדיפים...

אבל רטרואקטיבית אתה יוצא מופסד כי מספיק הפרש הכסף הזה בין HD5850 לבין HD5970 כדיי לאפשר לך כרטיס שיאכל בעוד שנתיים את הHD5970.

הקשר בין צוואר בקבוק לרזולוציה זה בדיוק מה שתיארתי, ביצועי כרטיסים חזקים וחלשים יותר יחדיו מיישרים את קו הביצועים שלהם.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה...

פורסם

כרגע לרוב המשחקים אין תמיכה בריבוי ליבות לכן המעבד עדיין יהווה צוואר בקבוק

פורסם

זה ממש לא נכון, לכל המשחקים שיצאו בשנים האחרונות יש תמיכה בריבוי ליבות...

פורסם

זה ממש לא נכון, לכל המשחקים שיצאו בשנים האחרונות יש תמיכה בריבוי ליבות...

א זה לא נכון וגם אם זה היה נכון עדיין לרוב המשחקים אין תמיכה(אני מדבר על 4 ליבות ומעלה כן)

ב תסתכל על באנצים של CORE 2 DUO מול כל המרובעי ומתומני ליבה במעט מאוד משחקים(באותו CLOCK)

יש הבדל ב FPS

פורסם

ריבוי ליבות = יותר מליבה אחת.

וההבדלים בין CORE 2 QUAD ל DUO הם באמת זניחים במשחקים עם זה אני מסכים, לפחות ברוב המשחקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים