עבור לתוכן

תופעה מוזרה ביותר ב thinkpad של IBM - מחשב נתקע

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

יש לי תופעה מאד מוזרה במחשב הנייד שלי.

כאשר המחשב פועל על סוללה , מהרגע שהווינדוס עולה הוא קופא לאחר 2-3 דקות (הכל קופא , שום דבר לא מגיב).

כאשר המחשב פועל על חשמל הוא עובד פיקס.

אבל זה כבר המוזר , כאשר אני מעלה את הווינדוס בSAFE MODE המחשב פועל פיקס על הסוללה :s05:

אני ממש מיואש מהבעיה הזאת , יש לציין שהיא החלה להופיע פתאום.

דברים שעשיתי בשביל לנסות להתגבר על הבעיה:

פירמטתי את המחשב והתקנתי ווינדוס 7 (לפני זה היה מותקן XP והיתה אותה תופעה)

עדכנתי ביוס + embedded

עדכנתי ווינדוס

עדכנתי power manager

שחזרתי הגדרות יצרן לביוס.

בדקתי עם סוללה אחרת טובה וגם אותה תופעה

מה יכולה עוד להיות הבעיה??

מדובר ב R50e.

נ.ב.

העלתי את המחשב על סוללה ונכנסתי לביוס ושיחקתי איתו כמה דקות וגם שם הוא לא נתקע.

בבקשה תעזרו

תודה

פורסם

נראה כמו בעיית הרד דיסק,אם יש לך אפשרות נסה עם הרד דיסק אחר לעבוד,וגם תנסה להחליף זיכרון.

אם זה לא עזר כך את המחשב למעבדה.

פורסם
  • מחבר

אני לא כל כך מבין בזה ,

אבל איך זה יכול להיות בעיית הארד דיסק או זכרון אם כאשר המחשב פועל ב SAFE MODE הוא עובד פיקס וגם למשך זמן עבודה ממושך?

פורסם

הוא עובד בפורמט מעט שונה ומשתמש בפחות בקרים בלוח האם.

פורסם
  • מחבר

טוב אני אנסה גם את הפתרון הזה , נראה מה יהיה...

פורסם
  • מחבר

עדכנתי לו כבר כל דרייבר אפשרי.

זה מוזר כי כשהיה למחשב XP אז הבעיה התחילה פתאום , יום בהיר אחד

פורסם

אני לא בטוח שזה 100% קשור, אבל יש משהו שנקרא AHCI, שזה קשור לשליטה על ההתקנים כמו הדיסק הקשיח.

תנסה לשחק עם ההגדרה הזו ב-BIOS. יש לי לפטופ שלא עולה אם מפעילים את זה לדוגמה... מתחיל לטעון חלונות ונתקע ברגע שהוא נכנס - נשמע מוכר?

פורסם
  • מחבר

לצערי אין לי כזה דבר ב BIOS

בכל מקרה , עשיתי שחזור להגדרות יצרן ועדיין זה לא עוזר

פורסם

DIMKA , בבקשה לא לכתוב דברים שעלמה שאתה לא יודע מה הפירוש שלהם ...

ACHI קשור רק לבקרי SATA של דיסקים קשיחים, לא קיים בדור R50E ומטה ... קיים רק מסדרות ה 60 ומעלה ... אז תבדוק את מה שאתה אומר לפני זה - אגב עצם זה שהווינדוס נתקע לך אם ה ACHI "מכובה" אומר שחסר לך דרייבר קטן - MASS STORAGE CONTROLLER ועוד כמה דברים חביבים - אם תעשה את כל העדכונים מ ACCESS CONNECTIONS במידה ויש לך LENOVO , תוכל להחזיר את המצב המקורי בביוס - המחשב יעבוד יותר טוב.

עכשיו לגבי הנושא המקורי , אני אגיד קודם כל שאני בעל עניין ומתעסק בתחום , וגם ספציפית מתעסקים במחשבים מהסדרות האלה - תיקונים .

הבעייה שאתה מתאר יכולה להיות אחת מכמה בעיות או שילוב של חלקן,

1. הרדיסק - אם זה ההרדיסק המקורי (בד"כ 40 או 60 גיגה) ולא החלפת אף פעם אז אפשר לבדוק בוודאות אבל זה דבר שקודם כל צריך להחליף מייד אם עדיין לא החלפת וזה כבר אחוז ניכר מהפתרון. - הרדיסק זה אורך חיים ממוצע של 3-4 שנים גג

2. זיכרון - ערבוב של סטיקים מסוגים שונים יכול לגרום לבעייה

3. תקלה בכרטיס המסך - מאוד אופייני לסדרות האלה אחרי כך וכך שנים שהן בשוק - והדגם שלך כבר מחשב וותיק ... :) - כשאני כותב כרטיס מסך זה מאוד אפשרי שכשאתה בסייף מוד זה לא יקרה מאחר שאז המחשב מתאמץ הרבה פחות וגם בהקשר של כרטיס המסך והתופעה לא מופיעה .

כל מעבדה שיודעים בה מה לעשות תוכל לתת לך דיאגנוזה מדוייקת לגבי התקלה (לא פרסומת) אני לא גובה כסף על בדיקה אצלי (לא ארשום פה את הכתובת אבל אם תרצה אשלח לך בפרטי)

פורסם
  • מחבר

ההארד דיסק במחשב הוחלף , את האמת שהבעיה החלה סמוך מאד להחלפת ההארד דיסק , יכול להיות שדווקא החדש הוא דפוק...

אנסה להחליף אותו לישן (אם אמצא אותו ולאבדוק את העניין.)

אני שולח לך הודעה בפרטי

פורסם

דווקא מעניין לשמוע איך אתם פותרים את הבעיה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים