פורסם 2009 בנובמבר 1516 שנים יש לי קובץ שהוא trpאני לא מצליח לשמוע, רק לראותכי אין לי את הקודקים הנדרשים.עכשיו השאלה היא כזאת, ( שאלה של ידע כללי יותר גם )אם אני ימיר את הקובץ מtrp לavi למשלאני כן יוכל לשמוע..?או שאני אצטרך את אותם קודקים שהייתי צריך שהוא היה קובץ trp?ואם אני עדיין אצטרך את אותם קודקים, האם יש דרך להמיר את הקודקים הדרושים לקודקדים סטנדרטיים (שיש בכל מחשב)?למשליש לי סרט שהוא דורש קודק מיוחד,עכשיו אצלי במחשב אני כן יוכל לראות את הסרט טובאבל אם אשלח אותו לחבר הוא יצטרך להתקין את הקודק המיוחדהאם יש דרך להמיר את הקודק לקודק פשוט שכל אחד יוכל לראות בלי שיצטרך להתקין את הקודק הספציפי הזה?או שמא זה טבוע כבר בקובץ וידאו שיש לי..?
פורסם 2009 בנובמבר 1616 שנים עושה רושם שאתה פשוט לא מבין מה זה CODEC. מדובר בקיצור של המושג COMPRESSOR-DECOMPRESSOR, כלומר אלגוריתם שמשמש לדחיסה ופיענוח. במילים פשוטות, כאשר יש לך קובץ בקודק מסויים לא רק שאתה צריך את אותו קודק, אלא שכל תוכנה שבאמצעותה תנסה להמיר את הקובץ לפורמט אחר עדיין תצטרך את אותו הקודק בדיוק כדי לפתוח את הקובץ ואז קודק אחר בפורמט אחר.לאור האמור, אם יש לך את הקודק הנכון לרוב תוכל להמיר את הקובץ כדי שאפשר יהיה לראות אותו בלי אותו קודק (ע"י פתיחה באמצעות הקודק המיוחד ואז שמירה מחדש בפורמט אחר, סטנדרטי יותר), אבל אם אין לך את הקודק החלפת פורמטים ממש לא תעזור (ואפילו לא תעבוד בכלל לפעמים).
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.