עבור לתוכן

האם מגבלת הזכרון של לוח האם כוללת גם את הזכרון של כרטיס המסך?

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי את לוח האם הבא:

GA-945P-S3 (rev. 1.0)

וכפי שאתם יכולים לראות, כתוב בספסיפיקציה שלו שהוא תומך בעד 4GB של RAM:

"4 DDR II DIMM memory slots (supports up to 4GB memory) "

האם ה-4GB האלה כוללים גם את הזכרון שעל כרטיס המסך?

אני שואל כי קניתי 4GB זכרון לא מזמן, ואמנם יש לי כרגע winXP שמזהה רק 3.25GB מתוכם, אבל אני מתכנן לשדרג ל-win7 64bit בקרוב, ולכן קניתי את הזכרון.

מה שמדאיג אותי הוא שכשהמחשב עולה, גם ה-bios מזהה רק 3.25GB ולא 4GB.

(כרגע יש לי כרטיס מסך עם 256MB זכרון ואני עוד מתכנן לשדרג עוד כמה ימים לכרטיס עם לפחות 512MB זכרון)

אגב, אם החשש שלי נכון, ומגבלת ה-4GB של לוח האם כוללת גם את הזכרון שעל כרטיס המסך, אז יש לי טעם בכלל לשדרג ל-win7 64bit או שיהיה עדיף לי 32bit?

תודה רבה.

פורסם

תראה בביוס ש memory remap מופעל קודם כל.

הכרטיס מסך שלך לא קשור לזה במקרה של הצ'פסט הזה.

פורסם
  • מחבר

תראה בביוס ש memory remap מופעל קודם כל.

הכרטיס מסך שלך לא קשור לזה במקרה של הצ'פסט הזה.

תודה, אבל אני לא מוצא אפשרות כזאת... :nixweiss:

פורסם

הבהרה קטנה להודעה של multicore: כמעט אך ורק כרטיסי מסך מובנים בלוח האם חולקים זכרון עם הזכרון הראשי (האחרון הלא מובנה נדמה לי היה ה8400GS, ויכול להיות שאני טועה. בכל מקרה, גם אז היה לו זכרון משלו ורק כשהוא לא הספיק אז הוא היה "משאיל" מהראשי). בכל מצב אחר, אין שום קשר בין השניים.

פורסם
  • מחבר

הבהרה קטנה להודעה של multicore: כמעט אך ורק כרטיסי מסך מובנים בלוח האם חולקים זכרון עם הזכרון הראשי (האחרון הלא מובנה נדמה לי היה ה8400GS, ויכול להיות שאני טועה. בכל מקרה, גם אז היה לו זכרון משלו ורק כשהוא לא הספיק אז הוא היה "משאיל" מהראשי). בכל מצב אחר, אין שום קשר בין השניים.

ברור לי שקיים זכרון נפרד על כרטיס המסך.

השאלה שלי היא האם הגבלת ה-4GB RAM של לוח האם שלי אומרת שהוא יכול להשתמש ב-4GB שמורכב מחיבור של הזכרון הראשי עם הזכרון שעל כרטיס המסך, או שהוא יכול להשתמש ב-4GB של זכרון ראשי + הזכרון שעל כרטיס המסך.

פורסם

אם כך הבהרה נוספת: ללוח האם ממש לא אכפת מכמות הזכרון של כרטיס המסך וזה לא נכלל במניין. באופן דומה, ללוח גם לא יהיה אכפת שלכרטיס המסך יש זכרון DDR5 למשל בזמן שהלוח עצמו תומך בDDR2 בלבד.

פורסם
  • מחבר

אם כך אז יש לך מושג למה ה-bios מזהה רק 3.25GB?

יש סיכוי שאם אתקין מערכת הפעלה 64bit היא תזהה את כל ה-4GB למרות שכרגע ה-bios מזהה רק 3.25GB?

פורסם

^

בדיוק.

כרגע יש לך XP 32 ואין לו תמיכה מעל 3.25GB או 3.5GB .

פורסם
  • מחבר

כן, אבל ה-bios גם מזהה רק 3.25GB.

ה-bios הרי לא תלוי במערכת ההפעלה, לא?

פורסם

יכול להיות שעדיין קיימת מגבלה לצ'פסט כמו בצ'פסטים של VIA מסדרה 800...

בדקת אם יש עדכונים לביוס?

פורסם
  • מחבר

אני עם ה-bios הכי עדכני

פורסם

בדיוק כמו שחשבתי, ממש כמו עם VIA.

הוא אומנם מצהיר שניתן להתקין עד 4 ג'יגה אבל לא להשתמש בכולם.

http://forum-en.msi.com/index.php?topic=123711.0

The Intel Intel® 945 bases Chipsets provide a maximum address space of 4GB and does not support memory remapping. As parts of that address need to be reserved for other devices, you will not be able to use more than 3.2 GB of system memory with your current system configuration. No BIOS Update or 64 Bit operating system will ever change that. This is a chipset rather than a board or BIOS limitation.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

איזה צ'יפסט מעאפן.

אז מה אתה אומר, יש טעם להתקין win7 64 bit? יש יתרונות נוספים שארוויח ממערכת ההפעלה הזאת חוץ ממרחב זכרון גדול (שכעת ברור שלא ארוויח) לעומת 32bit?

פורסם

במקרה שלך - תקנה מחשב חדש ;)

מדובר על ציוד בן לפחות חמש שנים לא?

פורסם
  • מחבר

לא, קצת פחות מ-3 שנים, עם מעבד core 2 duo 1.86ghz

הייתי רוצה לשדרג לו את הכרטיס מסך (כרגע יש לי geforce 7600gs) להכי טוב שספק הכח שלי מאפשר (פרסמתי פוסט על זה בפורום ספקים) ובכ"ז להמשיך להשתמש בו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים