עבור לתוכן

דוסים vs אינטל

Featured Replies

פורסם

^

יש לי כבר נסיון לקלוט עם מי אני מתכתב, אתה לא אדם שמעוניין לשמוע. בי ביי..

אתה יכול מעכשיו להתכתב עם עצמך.

• תגובות 164
  • צפיות 13.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אתה מביא "איש איש באמונתו יחיה " [הרבה טוענים בזה שהנביא זועק -אותם אלה שסילפו כיוונו לכך] ואז אתה סותר עם זה את דרכה של החרדים.

אז בשום מקום לא כתוב כך- אלה "צדיק באמונתו יחיה "

הביטוי קיים ושריר אפילו אם הוא לא מה שהתכוונו אליו במקור.

אתה יודע לפעמים ביטויים עוברים שיבושים או אפילו סתם משנים את משמעותם (צלב הקרס עולה לי לראש כרגע).

במקום להתעסק בסמנטיקה תגיב לתוכן הדברים.

ואז מה אם משמרות הצניעות פעולות בחברה החרדית? הרי הן פועלות מכיוון שיש שם אנשים שמעיזים לעשות משהו שלא מקובל על אותם הפנאטים ולכן צריך ל"יישר" אותם באלימות.

אגב הביקורת שלי היא בעיקר על השילטון וזרועות האכיפה שלו שמאפשר לתופעות האלה לשוב ולהתרחש.

מתישהו צריך להרים את הראש ולהבין שהטיפות האלה הן אינן גשם..., (ואותו הדבר בתחומים רבים אחרים של חיינו- שהמדינה פשוט מסרבת בבעתה למלא את תפקידה).

ומתי הכללתי ואמרתי שכל החרדים במשמרות צניעות או רודפים אחרי נשים בסופר? אמרתי שבמקומות רבים (רבים מידי) שיש אוכלוסייה מעורבת אז זה קורה.

בל נתמם- ואנא בלי דמגוגיה בגרוש.

פורסם

אתה אדם חביב.

אני רוצה להמציא רגע ביטוי איש איש באמונתו ירצח..

כל דבר אני יכול להמציא.

אם לא שמת לב זה כבר מגיע שאנשים מביאים את הביטוי עד לכך שזה סותר את השבת [ראה עמוד קודם או לפני כן]

אבל מה קשור הביטוי המסולף לתורה ? כן -אין קשר.

פשוט הדבר שאלה שסילפו הם כיוונו לטעות הזאת שאתה אני והוא לא מחוייבים לתורה בכלל, וכל אחד יכול לעשות כרצונו וזה בשם הנביא.

אז קודם כל לפי התורה כל יהודי מחוייב במצוות ,אבל יש לאדם זכות כן לעשות או לא לעשות [במילה אחת - בחירה חופשית] אבל לאותה בחירה יש תוצאות .

אני לא יודע אם כל משמרת הצנעות נוהגת באלימות ,פשוט יצא לי לראות אותם [שפונה לאישה להתלבש קצת יותר צנוע]

כוחם של הרבנים זה בפה וכולם נגד אלימות.

אתה כל כך מתעצבן אבל זה קורה במקום חרדי [תלוי ברחובות -האמת]

לגבי ההכללה ,פשוט נראה מההודעה הקודמת שלך שלא רק משמרת הצניעות אלה רובם של החרדים הם כלאה ,אז תיקנת -אוקי.

במקומות שזה קורה [סופר] אז מה נעשה? שהמשטרה תפעל ותעצור אותם.

פורסם

מעולם לא התיימרתי להשתמש בביטוי הזה כביטוי שמקורו בתורה.

יומרתי היחידה הייתה להשתמש בביטוי שגור בכדי להציג את דעתי האישית.

וכן- אתה יכול להמציא את הביטוי הזה... כל אחד יכול להמציא ביטוי (גם הביטוי שרשום בתורה להשקפתי הוא במצאה בסופו של יום), אם הביטוי נעים לאוזן או מתייחס בצורה מעניינת לדבר שנוגע לאנשים רבים אז יש סיכוי שהוא יתפוס וייכנס לקאנון הביטויים של החברה/תרבות שהוא נמצא בה.

ואגב לדבריך לא אמורות לעניין אותי משמרות הצניעות מכיוון שהן פונות ומתרחשות בציבור החרדי,

אז אם תרשה לי הפעם להציג טיעון דמגוגי במקצת...

רצח על כבוד המשפחה בחברה המוסלמית (וכבר אני מסייג לא כל המוסלמים רוצחים ולא השהידים מקבלים בתולות) זה לא ענייני או עניין המדינה מכיוון שזה קורה בחברה סגורה שמקבלת על עצמה את כללי המשחק (ואם לא מקבלת אז בעיה של אמא שלהם- למה היא מוסלמית אני מכיר אותה ;D).

פורסם

אני מחפש את המקור, סילפו את זה, זה הכל.

צדיק באמונתו יחיה אינו ביטוי , הפסוק לקוח מספר הנביא חבקוק, יש לו פירוש הנוגע לחזקיה אישית שיחיה בזכות אמונתו בהשם, ויש בו גם כן נבואה לכלל ישראל שהזכות העומדת לצדיק לזכות לגאולה היא כאשר יתלה את כל מעשיו ודרגתו בזכות הבורא ,ולא יאמר כוחי ועוצם ידי עשו לי את החיל הזה.

לגבי אמונתך- זוכתך להאמין במה שתרצה.

[אגב לידע כללי "האמונה" לפי היהדות -אמונה אצל אומות העולם משמעה "אמונה עיוורת". ביהדות לעומת זאת, למושג אמונה משמעות שונה לגמרי. אמונה ביהדות פירושה "אמון" - ביטחון הנובע מידיעה [וכפי שנאמר גם בתורה עצמה: "וידעת היום והשבות אל לבבך"].

לכן "המאמין" סומך ובוטח בשכלו והגיונו שיש בורא לעולם, שתורתו אמת, ושחכמיו גאונים אנשי אמת. , אמונה מסיבות רציונאליות ולא מסיבות רגשיות עיקרי האמונה ביהדות ניתנים להוכחה לוגית, היסטורית ומדעית. האמונה היהודית צריכה להיות מורכבת משניים - ידיעה שכלית וביטחון פנימי. את החלק השני ניתן להשיג אך ורק על ידי לימוד התורה בקביעות, שמירת המצוות, תפילה, קשר עם רבנים והכרת תלמידי חכמים המקדישים את חייהם לבורא. רק אז ניתן להבין מדוע "קירבת אלוקים לי טוב".

לאותם אלה שעדיין לא מבינים - אין הכוונה שמ-"וידעת היום והשבות אל לבבך" ועוד.. זה מוכיח את קיום האלוקים אלה זה בא להראות את כוונת היהדות שהאמונה שלה מבוסס על ידע ולשון אמונה בתורה הוא אמון [ביטחון] -כמו שגם כתוב ויאמינו בה' ומשה עבדו - איך יאמינו הרי משה לידם? אז שוב אמונה בלשון אמון.

זה שנכנס לעם אמונה מלשון עיוורת -זאת בעיה של ידע.

ציינתי שבעולם החרדי הכללי לא מקבלים אלימות וכיוצא בזה, ואפילו העדה החרדית רובם השפוי אינם מקבלים אלימות ונוגדים לזה ואף הרבנים כפי שצינו במודעות שמפרסמים כל פעם.

אלה שעושים זאת, עושים על דעת עצמם

והמשטרה צריכה לטפל בהם.

אני כותב בכלליות ולא לגביך -כל הבעיה שיש הכללה [התקשורת מכלילה וגורמת שנאה לאכלוסיה שלמה].

פורסם

אז אם תרשה לי הפעם להציג טיעון דמגוגי במקצת...

רצח על כבוד המשפחה בחברה המוסלמית (וכבר אני מסייג לא כל המוסלמים רוצחים ולא השהידים מקבלים בתולות) זה לא ענייני או עניין המדינה מכיוון שזה קורה בחברה סגורה שמקבלת על עצמה את כללי המשחק (ואם לא מקבלת אז בעיה של אמא שלהם- למה היא מוסלמית אני מכיר אותה ;D).

שוב אתה לא עונה על שאלות ומנסה למשוך באף...

פורסם

1,500 מתפרעים ניסו לפרוץ היום למפעל אינטל בירושלים, תקפו עיתונאים, שוטרים ועוברי אורח. זה קומץ? ככה "לא מקבלים אלימות וכיוצא בזה" בעולם החרדי?

אדרבא, שיקום מנהיג העדה החרדית ויוציא פסק הלכה ויקבע שאסור לנקוט בשום אלימות שהיא במהלך הפגנות. אה, אופס, הוא בעצמו משתתף בהן... ועוד דיברו היום בחדשות על "כינוס חירום" של העדה החרדית בגלל שהשוטרים "תקפו" אותו במהלך ההפגנה ו"פגעו בכבודו".

אף חרדי לא עושה שום דבר על דעת עצמו! אם הם לא היו זוכים לתמיכה של רבנים, אף אחד מהם לא היה יוצא מהבית ומחלל שבת בעצמו!

זה פשוט עצוב שהמשטרה לא מטפלת בפורעים האלו כמו שהיא הייתה מטפלת בהם אם היה מדובר בערבים. מישהו יכול לתאר לעצמו מצב שבו למעלה מאלף ערבים מנסים להתפרץ לתוך מפעל אינטל? הרי תוך דקות היו מגיעים למקום מאות (ואולי אלפי) שוטרים וחיילים והיו מפזרים אותם עם אצבע מאוד קלה על ההדק.

אבל כשהמתפרעים הם חרדים? לאאאא. הם קדושים מעונים, אסור לגעת בהם! אני באמת מופתע מהאיפוק של השוטרים שנאלצים לספוג קריאות של "נאצי" ו"רוצח" בפנים. אולי באמת צריך לנעול אנשים כאלו בגטו ולשלול מהם את כל הזכויות, שלפחות תהיה להם הצדקה כלשהי להשתמש במילים האלו...

פורסם

יש לשים לב - אפשר להפגין אבל אסור אלימות ויש הלכות [לא דווקא להפגנה אבל זה נכנס בכלליות להכל].

אמרנו [יותר נכון ברקת ראש העיר אמר -ולי כמובן גם ידוע] שאותם כאלה [מתוך עדה החרדית] הם מתחת ל10 אחוז מהחרדים בירושלים [הרי יש מגזרים]

אז מדוע אתה שוב מכליל ?

הרב שלהם משתתף בהפגנה ,אבל אין בעיה בהפגנה ללא אלימות ... רובם שמתוך ה-1500 איש אינם נוטים באלימות [של אבנים,ידים וכדומה בזה]

הרי התקשורת מצלמת רק תאלימים ,מה היא כבר תעשה בשאר?

הבאתי כרוז [דווקא של אותו רב -מנהיג ההעדה]

תמיד מפרסמים זאת http://eliad.org/viewer.php?id=1258672255.bmp

אלה שעושים תמעשים הלא רצוים- זה רק על דעתם עצמם -חביבי.

פורסם

אתה מלא בחרא ;)

פורסם

נו מה נעשה -קשה להתמודד עם עובדות מר עכברוש -בכביש.

פורסם

נו מה נעשה -קשה להתמודד עם עובדות מר עכברוש -בכביש.

לדעתי אתה קצת מתבלבל למי מכם קשה להתמודד עם עובדות.

;)

הם מתחת ל10 אחוז מהחרדים

זה עדיין המון, 1500 איש זה המון.

זה כמו 2 חטיבות בצה"ל.

קח את נח"ל וגבעתי ביחד, קיבלת את כמות המתפרעים הפרימיטיבים, הדגנרטים, חסרי המצפון והבושה

שמוכנים לעשות הכל "בשם אלוהי ונביאי השקר" שלהם.

הרב שלהם משתתף בהפגנה ,אבל אין בעיה בהפגנה ללא אלימות ... רובם שמתוך ה-1500 איש אינם נוטים באלימות [של אבנים,ידים וכדומה בזה]

הרי התקשורת מצלמת רק תאלימים ,מה היא כבר תעשה בשאר?

הבאתי כרוז [דווקא של אותו רב -מנהיג ההעדה]

תמיד מפרסמים זאת http://eliad.org/viewer.php?id=1258672255.bmp

אלה שעושים תמעשים הלא רצוים- זה רק על דעתם עצמם -חביבי.

כן, בוודאי, הם על דעת עצמם מחליטים האם לזרוק אבן, לתת בעיטה, לירוק, לקלל, לגדף,

לשרוט, לדחוף ועוד שלל של פעולות אלימות.

ואני מסכים איתך שזה ממש לא תירוץ ללכת להרביץ לשוטרים "כי הרבי אמר לי".

לגבי הכרוז שהבאת, הוא מתפרש בעיני כמאוד אלים ומקומם וצריך להיות די אטום

כדי לא להבין באמת מה הכוונה מאחורי הכתוב.

בנוסף, לגבי לגיטימיות ההפגנה הזאת.

אין בה טיפה לגיטימציה והפגנות כאלו צריכות להאסר לאלתר.

הפגנה שלא קיבלה אישור מהעירייה(והיא אכן לא קיבלה) היא איננה לגיטימית!

אתה לא יכול לארגן הפגנות מתי שבזין שלך, יש הגבלות חוקיות לדברים האלה.

לכן, בפעם הבאה שההמון הזה מגיע להפגין פעם נוספת ללא אישור מול המפעל,

יש לנקוט באלימות פיזית חריפה ביותר כלפי המפגינים על מנת לפזרם.

פורסם

^

אינך מכיר אותי אז אתה מכליל פונה אלי בתור רבים, אז רגע ראיתי כמה רוסים שיכורים ברחוב שגם עושים שטויות ,כנראה אתה אחד מהם [המבין יבין].

ואני בכלל צריך לענות לאדם כמוך? יצא לי להתכתב איתך ולכתוב לך דברים מבוססים אבל משום מה לא ראיתי אותך משיב ,

אז אם לא תיהיה אדם ישר -אין לי מה להתכתב איתך.

אתה משתמש שוב בנביאי שקר, אבל כיום אין נביאים ,ואף אחד [שפוי] כיום- אינו מציג עצמו ככזה.

לגבי חרדים יש כל מיני מגזרים, מה שייכים הספרדים להפגנה זאת? מה שייכים ליטאים? תימנים ,וכל מיני חסידות כו' וכו'.

ואפילו מתוך ה1500 רובם אינם אלימים -הרבנים מוצאים כרוזים נגד אלימות, לכן אותם אלה אלימים לא מקשיבים לרבנים.

הכרוז מתפרש כאלים? אבל כתוב שם במפורש [ראה מטה] כמה שורות נגד אלימות ושזה מוציא שם רע לעדה עצמה.

אתה אדם שקרן- זה מ שאתה.

נו מה נעשה אתה מתעסק עם העדה-החרדית היא לא מכירה בממשלה חילונית ..

אני אתן את ההסבר :

ההבדל היחיד בינם לבין הזרמים האחרים הוא לגבי דרך הפעולה. החוגים הספרדיים והליטאים סבורים שיש להביע את רצונם בכנסת החילונית [אחרת השלטון החילוני יכפה גיוס חובה, שירות לנשים, תוכנית הליבה החילונית לילדים חרדים, ניתוח מתים, חילול קברים וכדו']. פוסקים גדולים השוו זאת לליסטים המבקשים לגזול את חירותו וכספו של אדם מסכן, אלא אם ישתף עימם פעולה בדו-שיח של משא ומתן בחוקים מסויימים [שהם המציאו]. כך ההלכה מביטה בסוגית השלטון החילוני ,כאשר החרדים מביעים את דעתם בכנסת כדי למנוע כמה שאפשר את החילונות המתפשטת לעברם והיכולה לפגוע בהם, ומנגד לנסות להפוך את המדינה לדתית יותר. המפלגות החרדים פועלות על פי גדולי תורה. ומכיוון שהמדינה החילונית לוקחת בכח את כספי החרדים [מסים] ומחלקת אותם לתיאטרון, משחקי כדור-רגל ולימודי כפירה, יש גם לעשות מאמצים כמה שניתן כדי להחזיר מן הכספים ללומדי התורה [כלומר, עבור הישיבות].

[עדה החרדית] חסידי סאטמר ונטורי קרתא לעומת זאת, אינם מקבלים את הניתוח ההלכתי הנ"ל, וסבורים שיש להתנער לחלוטין מכל מוסדות המדינה. הם גם לא מוכנים לקחת כספים מן המדינה [אפילו לא ביטוח לאומי], על אף שהמדינה לוקחת מהם כספי מסים. נטורי קרתא וסאטמר סבורים שאסור לקחת מן הליסטי כספים - אפילו יהיו הם שייכים לך, היות וכרוך הדבר בהתייחסות אליו ואל חוקיו כליגיטימיים.

פורסם

המנהיגים שלכם אלימים , אז איך הציבור שלהם לא יהיה ?

מה שבוע שעבר ? ניתן לה שתי סטירות ???

שחרר לחץ , ראינו כבר דתיים וראינו מתלהמים אלימים וזה מה שזה !

הסרט ידוע , כבר אמרתי אותו והינה עוד פעם , אתם הולכים להרוס את המדינה ולהוציא את העם לגלות - חד וחלק !

פורסם

החרדים האלה ממש סרוטים בראש אני נגעל מהם

יצא לכם לקרוא את הכתבה שהם הרביצו לדתיים בבני ברק ואמרו להם "חילוניים אסור לכם להיות כאן!" ?

פורסם

אמרנו [יותר נכון ברקת ראש העיר אמר -ולי כמובן גם ידוע] שאותם כאלה [מתוך עדה החרדית] הם מתחת ל10 אחוז מהחרדים בירושלים [הרי יש מגזרים]

אז מדוע אתה שוב מכליל ?

אני מכליל כי אותו "רוב דומם" שקיים לטענתך שותק. כי אף אחד מאותם 90% הנותרים לא הוכיח שהוא שונה מאותם פורעים. שיקום רב חרדי וייצא לתקשורת ויגיד שהוא מגנה מכל וכל את האלימות הזו, שזה לא מייצג את המגזר החרדי, שאסור לקרוא לחיילים ושוטרים "נאצים" ו"רוצחים". אם הקהילה החרדית עד כדי כך לא מסכימה עם ההתפרעויות האלימות האלו שיקומו ויתנערו מהם, או שיענישו אותם על כך שהם מחללים שבת וגורמים נזק לקהילה כולה.

אבל אתה יודע טוב מאוד שזה לא יקרה, מהסיבה שכל הקהילה החרדית דווקא תומכת בהם - כשחרדי עומד מול שוטר או חייל במדים וקורא לו "נאצי", זה לא בא משום מקום - זה בא משנים של הסתה אנטי-ציונית שספק אם הגרועים שבאויבינו יכולים להתחרות בה.

אז מבחינתי אותם פורעים שתוקפים שוטרים ברחובות לא רק שאינם מיעוט, אלא מייצגים את הלך הרוח של הציבור החרדי כולו. חובת ההוכחה, בכל מקרה, היא על החרדים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים