עבור לתוכן

מבקש יעוץ ברכישת מחשב נייד 12 אינץ' בתקציב של

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מחפש מחשב ללימודים, על המחשב לא ירוצו תוכנות כבדות מדי (אני לא גיימר) אבל אני צריך משהו קצת יותר חזק מה-atom של הנטבוקים.

כמו כן, המחשב צריך להיות קל יחסית (חשוב), קומפקטי (מסך באיזור ה-12')ובעל זמן סוללה סביר ומעלה.

התקציב שלי לא גדול ואפשר להגיד שהוא שואף לאיזור ה-2500. אני יודע שהתקציב מאוד צנוע אבל כבר אתמול ראיתי מועמד אחד שעולה לא רחוק מהתקציב:

http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?ProductID=1533

Olidata Tehom 7800

cpu: Intel T2370

2GB DDR2

160GB HDD

12.1" screen

weight: 1.7kg

אני אישית לא מכיר את החברה הזאת, ואני אשמח לחוות דעת על המפרט והחברה.

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

תערוך בבקשה את הודעתך ותוסיף את התקציב לכותרת.

החברה היא חברה לא מוכרת, אולי חברת מדבקה, ולכן לא ממליצים ולא ימליצו עליה.

המפרט עצמו די ישן, ולא ברור האם בכלל ניתן עדיין לקנות את המחשב הזה.

למרבה הצער, התקציב שלך בהחלט נמוך מידי למחשב 12" נורמלי.

פורסם

אם אתה יכול למתוח קצת את התקציב לכיוון ה 2800 ש"ח, יש לך את דמי הנטבוק החדש של ACER בקישור :

http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=as1410&Cat2Cat1ID=2&Cat2ID=17&aff=Zap〈=HE

ייתכן ואם תחכה שהמחשב הזה יגיע לארץ בייבוא רישמי של ניופאן, המחיר ישתפר קצת.

פורסם
  • מחבר

ערב טוב,

ראשית, התנצלותי על כך שלא שמתי את התקציב בכותרת, הדבר תוקן.

שנית, אני יודע שהמשימה שהצבתי לא קלא והסיכוי למצוא מחשב שעונה לדרישות שלי קלוש, אבל בכל זאת מצאתי משהו וגם גילי כאן הביא לי אופציה מעניינת.

לגבי olidata, ממה שקראתי בכתבות אני יודע שזו חברה איטלקית שבארץ מוצאה נחשבת למותג מוביל (אומרים שהיא השנייה בגודלה שם אחרי hp).

ניסיתי לברר בהרבה פורומים לגבי החברה הנ"ל והתנסות איתה, אבל אף אחד בינתיים לא יכל לומר לי דבר עליה (לטוב ולרע).

הייתי בטוח (ואני עדיין חושב) שכאן בפורם המחשבים הניידים יהיה מישהו שמכיר את החברה ויוכל להגיד לי משהו עליה.

אני יודע שלעומת המחשבים המודרניים המפרט של המחשב נחשב "מיושן", אבל עם זאת שהוא "מיושן", הוא עדיין חזק פי כמה וכמה מכל נטבוק ממוצע (וגם ממחשבים דקים עם ליבת סולו).

המפרט של המחשב שלהם הוא בעצם בדיוק מה שאני צריך - מחשב יחסית חזק באריזה יחסית קומפקטית, שאלו הן תכונות שלרוב מאפיינות מחשבים בעלי תג מחיר גבוה יותר.

מקווה שמישהו כאן יוכל לחוות דעה שתספק לי מידע כלשהוא על המחשב.

תודה מראש לכל מי שיעזור, אני יודע שיש כאן לא מעט יודעי דבר במחשבים ;)

פורסם

הייתי בטוח (ואני עדיין חושב) שכאן בפורם המחשבים הניידים יהיה מישהו שמכיר את החברה ויוכל להגיד לי משהו עליה.

על זה לא הייתי בונה. כפי שאתה מבין, אני מסתובב פה לא מעט, וטרם נתקלתי באף דיון מהותי על המחשבים האלה, ושום עדות ממישהו שקנה אחד כזה. אם תקנה, תהיה הראשון וכמובן, נשמח לשמוע. ;)

אני יודע שלעומת המחשבים המודרניים המפרט של המחשב נחשב "מיושן", אבל עם זאת שהוא "מיושן", הוא עדיין חזק פי כמה וכמה מכל נטבוק ממוצע (וגם ממחשבים דקים עם ליבת סולו).

הנקודה היא לא הביצועים. אני מסכים איתך לחלוטין שהביצועים יהיו גבוהים יותר. השאלה המרכזית - האם המחשב עדיין זמין בכלל לקנייה.

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שהוא זמין לקנייה, הוא מופיע ברשת במספר חנויות, כדי לוודא אני אתקשר מחר לאחת מהחנויות ואשאל אותם.

אחת מהחנויות שמוכרות אותו נמצאת פחות או יותר באזור בו אני גר, אני חושב שאני אקפוץ לשם כדי "להרגיש" את המחשב בידיים שלי ולראות אותו בעיניים.

קצת מפחיד לרכוש משהו ללא המלצות :-\

פורסם

קח בחשבון שעם עליה בביצועים גם באה ירידה מסיבית בזמני הסוללה

נ.ב. ואולי יותר חשוב, סבא שלך יגיד בטח שמה שקנית בזול תשלם עליו ביוקר.. אני סקפטי מכל דבר שהוא זול מדי מכל אופציה דומה

ולא הייתי אומר שהם חברה גדולה מדי, ולהוכחה הם אפילו לא קיימים בנוטבוק-צ'ק:

http://www.notebookcheck.net/Reviews.55.0.html

פורסם
  • מחבר

אכן עם עלייה בביצועים ירד זמן הסוללה, שגם ככה היא 4 תאים בלבד. זה בערך הריג'קט היחיד שלי בנוגע למפרט המחשב.

פורסם

בקריאת העיתון היום מצאתי משהו הרבה יותר שווה עבורך :xyxthumbs:

שקם אלקטריק (מי היה מאמין..) יצאו במבצע על ה-Acer AS2930Z, ככה שהוא עולה רק 2999 שח

http://www.shekem-electric.co.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/171109.pdf

המעבד שלו במפרט הזה הרבה יותר טוב מ-olidata (מעבד כפול ליבה מול חד ליבה)

המחיר הכי זול שראיתי אותו בארץ עד הרגע היה כמעט 3500 שח, וגם אז המעבד הוא רק T3400..

בקיצור, תגרד עוד טיפה תקציב ותשקיע באייסר הזה, זו גם חברה עם מוניטין..

פורסם
  • מחבר

לא רע המבצע הזה; ומי כמוני חובב אייסר (היה לי נייד שלהם שמאוד נהניתי ממנו אבל נאלצתי למכור).

זה באמת מבצע טוב למרות שהם לא ציינו את משקל המחשב ואת סוג הסוללה, שאלה דברים שדי חשובים לי אם אני נאלץ להוסיף כסף יותר ממה שתכננתי.

כמו כן, אני מסכים איתך שהמעבד של האייסר חזק יותר, אבל גם ל-אולידטה יש מעבד כפול-ליבה.

תודה לך שמצאת את המבצע המעניין הזה. אני מקווה שאני אצליח לגייס מספיק כסף לקנות אותו. אני גם בטוח שזו תהיה אופציה מעניינת לעוד גולשים כאן בפורום שיראו את המבצע השווה הזה.

שאלה לסיום,

אני בעיקרון אתחיל ללמוד רק בעוד משהו כמו חצי שנה+. האם כדאי לי לחכות ולקנות מחשב עוד חצי שנה? על פניו המבצע נראה מצוין ואני לא יודע אם עןד חצי שנה יהיה מחיר הרבה יותר טוב מזה הנוכחי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים