עבור לתוכן

חניות נכים- נכות משטרתית

Featured Replies

פורסם

http://cars.walla.co.il/?w=/4726/1593699

אמצע היום יש עשרות חניות נכים פנויות והם מחפשים את האדם המסכן שלא הפריע לשום נכה.

או את זה שיושב בתוך האוןטו יש עוד חנית נכים צמוד ויכול לזוז אם יהיה צורך. פשוט מגעיל.

אל תבינו אותי לא נכון אני מכבד מאד את החוק אבל מה שעשו לאישה הזו בדקה הרביעית זה עיוות מגעיל של החוק.

פורסם

נסעת פעם עם נכה שנאלץ לחנות בצד השני של החניון רק בגלל שמישהו עם רכב ללא תו נכה תפס את החניית נכים?

יצא לך פעם לנסוע עם נכה שמגלה שבחניית הנכים יש רכב ובו יושבת אישה בצד של הנוסע שאומרת "רק רגע, זה רק לשתי דקות" ולא מוכנה להזיז את הרכב?

אני מניח שהתשובה היא לא ולכן לא תצליח להבין למה השוטר הזה נתן לה דוח.

חניית הנכים זו לא "פריוולגיה" - זה צורך קיומי לנכים - מי שתופס חניית נכים מגיע לו קנס של 500 שקל. ככה הוא ילמד לא לעשות את זה שוב.

פורסם

בתגובתך יש התעלמות משני דברים:

1) לצד נכים שאכן זקוקים לחניות הללו יש הרבה מאוד "נכים" בריאים לחלוטין, מצויידים בתו נכה עקב קומבינות (או ע"י השאלת רכב ממישהו שבאמת נכה) והם עושים לנכים האמיתיים הרבה יותר נזק מהאישה בכתבה. לא עדיף לטפל בהם קודם כל?

2) ובאותו העניין, אם כבר בחרתם לטפל בבעיה של תפיסת חניות נכים, מה דעתכם על להתחיל ממקומות שבהם אכן יש מחסור ממקומות כאלו ולא מהמקום המופיע כאן?

פורסם

אתה צודק - נכים בריאים זה באמת בעיה :kopfpatsch:

מי שמקבל תו בקומבינה, שום שוטר לא יכול לעזור - כי על פניו יש לו תו נכה ואין מה לעשות עם זה. אחד האנשים בכתבה היה באמת אדם שלרכב יש תו נכה אבל לא הוא היה הנכה הזכאי לתו והוא קיבל קנס של 500 שקל באמת.

דרך אגב, מי זה אתם? אני לא שוטר - אני בן זוג של אישה נכה שמתעצבנת כל פעם מחדש שהיא צריכה לדדות מהצד השני של החניון עד הכניסה לקניון בגלל שאיזה חכמולוג חנה בחניית נכים ליד הקניון.

פורסם

"אתם" זה כל מי ששם דגש על הצד הלא נכון של הבעיה, בין אם הוא פועל אקטיבית בעניין והין אם הוא סתם מתלונן.

פורסם

אתה צודק - נכים בריאים זה באמת בעיה :kopfpatsch:

מי שמקבל תו בקומבינה, שום שוטר לא יכול לעזור - כי על פניו יש לו תו נכה ואין מה לעשות עם זה. אחד האנשים בכתבה היה באמת אדם שלרכב יש תו נכה אבל לא הוא היה הנכה הזכאי לתו והוא קיבל קנס של 500 שקל באמת.

לאנשים כאלה מגיע כפל קנס, אלא אם בעת החניה היה ברכב נכה או שכאשר הוא יצא מהחניה יהיה בו נכה.

פורסם

טוב מאד.

פורסם

ושוב: על כל אזרח שחונה בחניית נכים בלי תו נכה, יש כמה שיחנו שם עם תו נכה שבכלל לא מגיע להם. אז איפה עיקר הבעיה?

פורסם

א. תוכיח לפני שאתה זורק האשמות באוויר.

ב. זה אומר שאסור לקנוס אנשים שחונים בחניות נכים?

פורסם

ישר כח. מי שחונה בחניית נכים , שיקבל דו"ח . אין מה לבכות על זה ואין איך להצדיק את זה. זהו.

פורסם

מצטער, שניצל, אין לי נתונים בשלוף. היו על זה כמה כתבות בזמנו שאין לי כוח לחפש, ובהם הערכה של כמות התוים המזוייפים. בכל מקרה, אני לא טוען חלילה שאין לקנוס מי שחונה בחניות נכים: בהחלט צריך. אני רק טוען שזה פתרון חלקי בלבד לבעיה, החלק היחיד של הבעיה שמישהו בכלל מנסה לפתור ו(כמה מפתיע) במקרה גם זה שהכי קל לאכוף.

פורסם

צודק, צריך לאכוף גם את זה. אבל כשמדובר במישהו שהשיג תו נכה בקומבינה, זה לא בתחום השיפוט של משטרת התנועה או הפקחים העירוניים (אין להם את הכלים לזה). מבחינתם, לאותו אדם יש תו נכה, ואין להם מה לעשות נגד זה.

פורסם

מי בכלל אמור לאכוף דברים כאלו?

פורסם

אותה רשות שאחראית לטפל בשחיתויות בכל מוסדות הממשלה (כן מדובר במשטרה, פשוט לא במשטרת התנועה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים