עבור לתוכן

עוד DIY אחד לאוסף, Sigma11 ספק כח מיוצב - סוף סוף 13/3

Featured Replies

פורסם

אז בפעם שעברה כשדיברו על ה-GrubDAC הבטחתי שאני עובד על עוד משהו. אתמול דור קפץ לבקר, וסוף סוף קיבלתי את המוספטים שהיו חסרים לי ליציאה של הספק כח. ראשית, מדובר על ספק Sigma11 של amb (קישור). ספק שמיועד לזרמים של עד 1A רציף (והרבה מעבר לזה לזרם ריגעי) בקונפיגורציה הרגילה שלו. יחד עם קירור רציני יותר אפשר גם להגיע לזרמים גבוהים הרבה הרבה יותר. במקרה שלי הוא מיועד להפעיל דברים שדורשים חצי אמפר לכל היותר, לכן בחרתי בקייס הסטנדרטי יחד עם קירור OB.

אני בחרתי להגדיר אותו על 24 וולט שזה מה שמתאים לרוב מגברי האוזניות שאני מתכנן להפעיל, וזה מתאים גם ללא מעט רכיבים אחרים. בהתאם לזה גם נבחר השנאי של Antek Inc שנותן עד זרם של קצת מעל ל-1אמפר. לשמחתי השנאי הוא עם dual-primary ועם dual-secondary, אז אפשר בקלות להתאים אותו לעבודה עם 24 וולט, 12וולט (ובתאוריה אפשר גם 48וולט, אבל אני מעדיף שלא לבדוק את הבידוד הפנימי במתח של עד 600ולט כי הוא לא יעמוד בזה :)). הוא גם מאפשר להתאים לעבודה עם מתח ראשי של 110 וולט או 230 וולט כמו בארץ (220 זה בדיוק כמו 230).

היום סיימתי את עבודת ההלחמה, והרצתי בדיקה ראשונית (ללא עומס כיוון שהמגבר עדיין לא בנוי), הספק נדלק, והמתח נשאר יציב (אם היו בעיות של רעש מוגזם עד כדי כך שניתן יהיה לראותו ב-DMM סביר, אז הן היו קלות ליותר לזיהוי ללא עומס). אומנם המתח המדויק לא רלוונטי (23.7 זה בדיוק כמו 24.5, ו-24.0) מה שרלוונטי זה שיהיה מתח כמה שיותר יציב ללא קפיצות, אך למשהו תמיד יש איזה ניסיון להגיע ל-24.0 בשביל השקט הנפשי (במיוחד אצל פנאטים כמוני). אז לשמחתי, לא הייתי צריך לעשות כלום, והוא התייצב על 24.0 מהתחלה :) - מה שחוסך לי לשחק עם נגדים במעגל המשוב).

אז כמובן שאי אפשר בלי תמונות:

במהלך הבדיקה:

img0174q.jpg

מקרוב:

img0176ij.jpg

נשארה לי עוד לא מעט עבודה. אני אקדח חורי איוורור בחלק התחתון של המארז (הרחקתי אותו מהשולחן עם רגליות גומי גבוהות יחסית בכדי לאפשר איוורור, ובכדי שהברגים שלמטה לא ישרטו את המשטח שעליו הוא ישב). אני בינתיים מקווה שהוא לא יתחמם יותר מדיי, כיוון שאני לא רוצה לקדוח חורים גם למעלה. אומנם עם טרנזיזטורי MOS אין כמעט סכנה שהם יינזקו בגלל שהזרם בהם יורד עם העלייה בטמפרטורה, אך תמיד כדאי שהרכיבים יהיו כמה שיותר קרירים. זה מאריך את החיים שלהם, ולא פחות חשוב טרנזיזטורי MOS שהייתרון הגדול שלהם הוא זרמי זליגה קטנים מאוד, שומרים על זרמים קטנים מאוד אך ורק בטמפרטורות נמוכות. הזרמים הללו מוכפלים בערך כל 10 מעלות.כמו כן, נשאר לקדוח חורים ל-LED בחזית, ולחיבורי DC ומתג הפעלה מאחור. ולחתוך עם דרמל חור לחיבור IEC של 230V (שמכיל בתוכו גם פיוז 1A slow-blow).

כן השקעתי עוד כמה דקות עבודה, ואת רוב החיבורים של ה-230V עשיתי עם חיבורי quik-on שדומים לחיבורי הרמקולים ברכב ומאפשרים שליפה שלהם. יכול מאוד להיות שאני אלביש עליהם עוד שרינק שקוף ליתר ביטחון. כמו כן, בחור שקדחתי בתחתית לבורג של השנאי השתמשתי במברז M6 בכדי להפוך אותו לחור הברגה, כך שהכל יהיה יציב קצת יותר (אני לא חושב שזה ישנה משהו, אבל זה בטוח לא יפריע). את החוטים של השנאי השארתי בכוונה מעט ארוכים מהנדרש בכדי לאפשר לעשות שינויים בעתיד במידה וארצה להעביר הכל לזרם גבוה יותר ואצטרך קייס שונה. כמו כן, החיבור למתח היציאה של 24V הם משהו שחיפשתי הרבה מאוד זמן, ולשמחתי הצלחתי למצוא משהו שמתאים לי אצל אריהב, הם חיבורי 3 פינים עם גוף מוליך שמבודד מ-3 הפינים. זה יאפשר לי להוליך 3 מתחים נפרדים (+, -, אדמה) יחד עם סיכוך (מה שאני לא מתכוון לנצל בכדי לא להוסיף לקיבוליות של הכבל, זה סתם מעמיס על הספק). מה גם שהחיבורים הללו דומים מאוד ל-XLR ויעמדו בקלות בזרמים של כמה אמפרים (הרבה מעבר לנדרש, אך לזרם ריגעי זה יכול להיות בונוס נחמד).

אני מקווה שעוד שבועיים אני אתפנה גם למגבר שאני בונה (כרגע יש מבחנים) ואז אני כמובן אעדכן. אני גם מקווה שעד אז אני אסיים עם החורים השונים. אומנם כל מה שנשאר לי לעשות שדורש זמן זה החור עם הדרמל (כיוון ששאר החורים נעשים עם מקדחה עומדת וייקחו בדיוק 5 דקות בזכות זה), אך היום לא ממש יש לי כח לזה.

Anatoli.

פורסם

לאיזה מגבר אתה מיעד אותו?

פורסם
  • מחבר

אני לא מייעד אותו למגבר ספציפי. הוא ספק שאני בונה כיוון שלא פעם נתקלתי בצורך בספק מיוצב ואיכותי. המגבר הראשון שיחובר אליו יהיה כנראה ה-Pimeta V1. עם זאת, אני לא פוסל אפשרות שבעתיד הלא כל כך רחוק הוא גם יחובר לדברים קצת יותר חזקים.

Anatoli.

פורסם

יפה מאוד, אני מקווה ששלי גם עומד בסטנדרטים שלך חוץ מעניין המתח והחיבורים הfancyיים. ;) זה מכשיר מצויין, אני עם SB אני לא שמוע הבדל ביציאות הדיגיטלית אבל כשאני מחבר אותו לy1 ההבדל שמיע לגמרי מול המתח של הUSB, הסאונד יותר דינאמי ומלא.

אגב לגבי האיוורור, SB3 דורש 2A MAX לפי השנאי הג'נרי שלו וכשאני מחבר אותו לסיגמה העסק נוטה להתחמם בצורה די רצינית. אני מניח שהמגבר שלך יהיה קצת יותר רעב מזה כך שאולי כדאי שתשקול חורי איורור גם למעלה. זה גם יעיל יותר מבחינת הולכת חום כמו שאתה יודע. 2¢ :

פורסם
  • מחבר

אני זוכר ששלך רותח בצורה קיצונית. השאלה היחידה היא כמה חום הוא שורף. הכל תלוי בשנאי שיש לך בפנים. שלי עובד עם שנאי של 24וולט (AC) והוא מוציא 24 וולט. זה אומר שאם מקבלים 4וולט שנופלים על היציאה, ואני מעביר שם 1אמפר אני שורף רק 4וואט חום. בשלך אני חושב שהוא שורף יותר כיוון שהוא מריץ 2אמפר, ולדעתי השנאי אצלך הוא פי 2 ממתח היציאה, כי יש מינימום כלשהו שחובה לשמור עליו אחרת המכשיר לא יתפקד טוב. מעבר לזה, אצלי הקייס בערך פי 2 יותר גדול משלך (כיוון שמדובר על שנאי גדול יותר). הקייס אצלי סביבות ה-22ס"מ עומק.

Anatoli.

פורסם

מה עם קרדיט לספק החלקים? :P

פורסם
  • מחבר

צודק. כבוד לגבע שעזר לא מעט ברכישת החלקים. אני עוד מקווה שהקייסים שאז הזמנת יגיעו :) לא יזיק לי עוד קייס תואם בשביל ספק נוסף.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

עידכון קטן. היום עבדתי על הפאנל האחורי. בחור הרבוע לחיבור ה-IEC נעזרתי באבא שלי. הוא רופא שיניים, ולא להאמין איזו מיומנות יש לו עם דרמל ביד, רואים מה 25 שנים של ניסיון עושות :)

שאר החורים עשיתי בעזרת מקדחת עמוד. הכל נעשה לפי הספר. סימון מיקום מדויק עם עיפרון, סימון נוסף עם center punch, קדיחה ראשונה עם 3.5ממ לברזל, ואז עברתי למקדח מדורג עד לגודל הנדרש (16ממ לחורים של חיבורי ה-DC, 20ממ למתג).

img0178k.jpg

את הפאנל הקידמי לא עשיתי עדיין, אני אעשה אותו רק אחרי שאסיים הכל (נשאר לי לשים פאדים לבידוד חשמלי של המוספטים מגופי הקירור). הוא יהיה בסיסי הרבה יותר, עם חור בודד ללד (כנראה שהוא יהיה כחול ויאיר דיי חלש, אני לא רוצה משהו יותר מדיי בולט).

Anatoli.

פורסם

נראה מצויין! מאוד נקי. :yelclap:

פורסם

Neat.

מה זה יציאות XLR? לספק מתח? ???

פורסם
  • מחבר

זה לא לגמרי בסטנדרט של XLR, אבל מאוד דומה. אני בכוונה משתמש בהם, כי חיבורים כמו מה שיש בשלך (כמו SB3 לדוגמא) לא מומלצים לשימוש במתחים של מעל 12V. הם גם מוגבלים בזרם שלהם (1אמפר לכל היותר בדר"כ, לפעמים אפילו חצי מזה). והם יכולים להתנתק בקלות. הבעיה עם זה שהם מתנתקים היא שהסיגמא11 בנוי כך שאם בזמן שהוא דלוק מחברים אליו מכשיר כלשהו (מה שאתה כנראה תעשה אם הכבל התנתק בזמן עבודה מסיבה כלשהי), הוא יכול בקלות להינזק כיוון שאין שם שום הגבלת זרם.

לכן בחרתי בחיבור הזה שמאפשר לי להעביר כמה אמפרים במתחים גבוהים יחסית בלי שום בעיות. הוא עם נעילה, והוא חזק הרבה יותר מחיבור DC רגילים. אני כבר לא מדבר על זה שהוא נראה מעולה והרבה יותר רציני מהצעצועים שיש לשימוש הזה בדר"כ :)

Аnatoli.

פורסם

יציאת חשמל זכר? זה לא מתכון מטורף לקצר?

פורסם
  • מחבר

למה?

כל הפינים שקועים בתוך המחבר ואף אחד מהם לא בולט מעבר לקו של הפאנל. הדרך היחידה לקצר בין הפינים היא להכניס משהו פנימה. ולשמחתי הקונקטור התואם עשוי כולו מפלסטיק (בחלק שנכנס פנימה) לכן אין סיכוי לקצר איתו. מעבר לזה, כמו שאמרתי המכשיר הזה יכול להיהרס גם אם מחברים אליו משהו בזמן שהוא דלוק (כל דבר עם קיבול של 470מיקרו ומעלה), לכן לא משנה מה המצב שם, אני אחבר אליו דברים אך ורק כשהוא כבוי.

אגב, למקרה שזה לא היה ברור. לקונקטור הזה אין נקבה לפאנל וזכר לכבל (אלא אם כן אני הולך על XLR אמיתי, ואז זה סתם יקר וגדול יותר). כך שברגע שבחרתי את הקונקטור הזה לא היו הרבה ברירות. מעבר לזה, ראיתי לא מעט אנשים שמשתמשים בקונקטורים דומים, ואין להם שום בעיות עם זה. אני מניח שזה ישרוד.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

בהמשך לעניין הכבל. היום הכנתי כבל אחד שכזה, בכדי שברגע שאבנה את המגבר אוכל לבדוק אותו. עשיתי אותו בערך 60ס"מ, מתאים לי בול, עם קצת אקסטרא. אני מאוד מרוצה מהקונקטורים. הם מאוד נוחים להלחמה, יש מספיק מקום גם לכבלים עבים, והם חזקים מאוד (הכל ממתכת במסגרת של הקונקטור). הוא נתפס על הכבל בצורה חזקה מאוד ואין שום סיכוי שבעולם שגם אם אני אמשוך את הכבל בכל הכח, משהו יקרה לו.

הנה תמונה קטנה של הקונקטורים על הכבל:

img0192vs.jpg

על הדרך ישבתי גם על מעגל קטן לבדיקת מגברי שרת שרץ על 9וולט של סוללה. יש בו סוקט לשבבי מונו וסוקט לשבבי סטריאו. בכוונה השארתי מקום בלוח בכדי שבעתיד אוכל להוסיף שם רגולטור קטן של מתח מעט גבוה יותר למקרה ש-9וולט לא יספיק לשבבים מסוימים (נבדק בינתיים עם OPA604, OPA2134, LM4562 וכולם תפקדו מצוין גם עם 9וולט). יש שם סך הכל שבב שמפצל את המתח ל-2 (עם אדמה קרוב מאוד לאמצע), וכמה נגדים ולדים.

img0190e.jpg

אגב, הסיבה היחידה שאני לא מסיים עם הקדיחות של הספק היא שאני רוצה קודם כל לבודד את המוספטים מגופי הקירור, ולצערי אין לי כרגע את הרכיבים בשביל זה, אני אנסה בשבוע-שבועיים הקרובים לעבור בחנות אלקטרוניקה ולקנות כאלה. אם יש מישהו שיש לו כאלה מיותרים, או קופץ בימים הקרובים לחנות אלקטרוניקה, אשמח לשמוע. אני צריך כמה כאלה גם לשימושים אחרים.

עריכה:

ניצלתי שעתיים פנויות שהיו לי ועבדתי על חורי האיוורור של המארז בחלקו התחתון (למרות שתכננתי קודם כל לבודד את המוספטים). העבודה לקחתה דיי הרבה זמן (בערך שעה וחצי), והייתה מאוד לא מהנה, אבל מישהו צריך לעשות את זה. אני גם דיי מרוצה מהתוצאה. בהתחלה בחרתי היכן יהיו חורי האיוורור (מתחת לרוב ה-PCB, בין ה-PCB לשנאי, ובחלק הריק ליד השנאי). אחרי זה לקחתי דף משבצות והדבקתי אותו בחלק התחתון של המארז. סימנתי עם עט את המסגרת שבתוכה יהיו חורים (חור אחד בפינה אחת של כל ריבוע. מה שאומר בערך 5מ"מ בין מרכז של חור אחד לשני). כל החורים הם של 2מ"מ קוטר.

img0194d.jpg

Anatoli.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

וואו! אני לא מאמין שכבר מעל שלושה חודשים שהדבר הזה לא התקדם לשום מקום. לצערי הייתי עסוק בתקופת בחינות, ובשאר ירקות. הסופ"ש סוף סוף התיישבתי לעבוד קצת על הספק.

העבודה שנשארה לי הייתה לבודד את גופי הקירור מהמוספטים בכדי שלא יקצרו למארז כשהוא סגור, לחווט את היציאות, לחבר את ה-LED, וכמובן לבדוק אותו שוב לאורך לפחות כמה ימים.

אז בשעה טובה, נראה שהכל גמור. אתמול ישבתי כמה שעות וסיימתי את הספק, הרצתי אותו כמה שעות לבדיקה, ואני אמשיך להריץ אותו בסופ"שים כשאני בבית לאורך הכמה שבועות הקרובים בכדי לוודא שהכל ממשיך לעבוד כראוי. היום אף חיברתי אותו אל ה-Pimeta, ואין מה להגיד, זה בהחלט נשמע טוב. אפילו עם ה-PX100 אני אוהב את הסאונד (וזה עוד עם מגברי שרת בסיסיים).

אני מצרף 2 תמונות. אחת של הקומבו רץ עם המכסה פתוח (בדיקות כמו שכבר אמרתי). השנייה היא של ה-AD8610 מורכב על גבי מתאם ל-DIP (זה השבב הגברה לערוץ האדמה במגבר, אני עוד מחכה ל-AD8620 שיגיע עוד חודש וחצי בערך).

img0339u.jpg

img0341u.jpg

יום אחד כשיהיה לי כח, אני אפרק את כל החיבורים מהפאנלים, ואדפיס איזה decal עם קצת טקסט (פירוט של החיבורים, דגם, וכו') בכדי שזה יראה יפה יותר. זה מבחינתי בעדיפות שנייה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים