עבור לתוכן

עברתי מיון צוללות - שווה משהו?

Featured Replies

פורסם

לא היה לי זין לקרוא את המגילות שדפקתם פה על הבוקר (כן אני מתעורר ב12 חח) אז אני רק יגיד כאחד שגם קיבל גיבוש צוללות ביום מיונים הזה כמו שהיה לך, הלכתי לגיבוש, סיימתי אותו ובראיון אישי אמרתי שאני לא הכי רוצה לעבור (כי בתכלס לא הכי רציתי), והלכתי הביתה. חודש מאוחר יותר קיבלתי בדואר ראיון צנחנים וראיון אגוז. ואם מה שכתבת בהודעה הראשונה שלך עדיין תקף אז אין סיבה שלא תעשה אותו דבר.

בכל מקרה זה לא המקום שלי להסביר לך על היחידה, אם יש לך סבלנות אז תחכה +- חודש שיחזור הבחור שכן יכול להסביר לך עם קצת יותר פרטים...

• תגובות 37
  • צפיות 13.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

מאז שקיבלתי את הזימון ידעתי שמי שמסיים את גיבוש חובלים ואומר שהוא לא רוצה לעבור כ"כ/חותם על כתב ויתור מקבל ראיון לצנחנים/אגוז, ובגלל זה התבאסתי כשקיבלתי גיבוש צוללות - כי חשבתי שזה שונה. אבל אם אתה אומר שקיבלת ראיון צנחנים ואגוז, אז אולי אעשה כמוך.

איך הגיבוש? מה עושים בו? קשה מאוד פיזית? אינטלקטואלית? סתם לדעת למה לצפות.

בלי קשר לחובלים, צוללות וירקות, ברור לך שגיבוש צנחנים זה לא משהו בשמיים, כן?

סה"כ אתה מסמן במנילה שאתה רוצה צנחנים ואתה מקבל גיבושון סמלי שהרוב עוברים...

זה כן משהו בשמיים. בשבילי זה כן, לפחות, כי משם אני יכול להגיע למגלן (למרות שיחידות סיירת אחרת יהיו טובות גם כן, כמובן). וסתם ככה זה משהו שהרבה שואפים אליו. אולי זה לא משהו בשמיים מבחינת הידע הפרקטי שלך לחיים שאחרי הסדיר, אבל בשביל הרבה אנשים לעבור גיבוש צנחנים זה נחשב, וגם בשבילי.

ד"א, איך יחידת אגוז? דומה לשאר הסיירות או שאני מגזים?

אולי אתה קופץ רחוק מדי, בשביל היחידות שאתה מתאר צריך לא רק רצון אלא גם נתונים ואופי.

קשה לדעת, אבל מדברייך נראה שאתה פשוט רוצה משהו טוב בדיוק כמו שהרבה אנשים רוצים להיות מנהלי חברות ולהשפיע, אנשים רוצים לפתור את בעיית הרעב באפריקה, אנשים רוצים לרהיות רופאים ועורכי דין ומהנדסים.

הרצון לא תמיד מספיק, אתה עלול למצוא את עצמך במקום שלא מתאים לך או שבו אתה לא יכול לבטא את הכישורים והיכולות שלך (וזה ממש שונה מאדם לאדם). אתה בסוף עלול לגרום לעצמך יותר נזק וגם לאחרים.

זה בדיוק כמו אנשים שהולכים להיות מהנדסים כי זה דבר נהדר "והכי שווה", יוקרתי, משמעותי וכו וכו... אבל לא כולם מתאימים לכך ובסוף הם מבזבזים משאבים וזמן חשוב מהחיים שלהם בנסיון להגיע לדבר הנחשב.

צבא זה לא שייט תענוגות ולא משנה איפה תהיה תמיד יהיה קשה ותמיד יהיו רגעים לא קלים ולא נעימים. תחשוב מה אתה באת רוצה ותנסה רגע לשים בצד את היוקרתיות ואיך אחרים רואים את זה (רק לרגע), תחשוב למה אתה באמת מסוגל, מה היכולות שלך להוביל אחרים, להשפיע על אחרים, להתמודד עם מצבי לחץ, להיות בתנאים לא אנושיים ולדעת להתעלם, להקריב מעצמך, לאלתר בזמן אמת וכל השאר הדברים שמאפיינים חלק קטן מאוכלוסיית כדור הארץ, אם אתה באמת מתברג שם - תעשה הכל בשביל להגיע ליחידות הללו, יכול להיות שבאמת יש לך המון מה לתרום ביחידות הללו שמחפשות אנשים די נדירים. אם לא, תנסה לסדר לך בראש איפה אתה הכי טוב (מבחינת מקצועות מבצעיים) ואני מאמין ששם תרגיש הכי מועיל והכי תורם, שם הכי תהנה.

לפי דעתי יש לי את האופי והנתונים להגיע לאן שאני רוצה. אני לא מגדיר את עצמי כ"מורעל צבא", אני פשוט אעשה הכל על מנת לתת מעצמי את כל כולי בשביל המדינה שלי. אני לא בא להצטדק, באמת, אבל אני חושב שכשאחרים סיכנו את חייהם בשטח או (לא עלינו) שילמו בדמם בשביל שאני אשב על התחת ואקליד פה במחשב אז אני צריך לעשות את אותו הדבר.

(אני יודע שאולי חלקכם חושבים שאני מזיין את המוח/חרטטן/מדבר הרבה, אבל אני מדבר בכנות)

פורסם

עם כל הכבוד, אבל זה נשמע כאילו אתה מחפש וואסח.

צוללות זה קרבי לכל דבר, והדברים שהם עושים ככל הנראה הסודיים ביותר.

פורסם

כדאי לך להתחיל מסלול בצוללות - אם תאהב סבבה ואם לא אתה זכאי לשבוע ראיונות בבקו''ם שהיחידות שעושות שם ראיונות הן הרבה יותר טובות מצנחנים

פורסם

כדאי לך להתחיל מסלול בצוללות - אם תאהב סבבה ואם לא אתה זכאי לשבוע ראיונות בבקו''ם שהיחידות שעושות שם ראיונות הן הרבה יותר טובות מצנחנים

מחזק^^

הגיבוש עצמו לא הכי קשה מבחינה פיזית, משהו כמו יום סיירות רק 3 ימים עם כמה טווסטים משלהם, אין לך הכי הרבה מה להתכונן חוץ מכושר קרבי או מספר ריצות בשבוע ושכיבות שמיכה ושרירי בטן פה ושם...

ורק דעה אישית שלי, בלי שום זלזול השאיפות שלך צריכות להיות הרבה הרבה יותר גבוהות מצנחנים.

פורסם

לא קראתי בצורה מלאה את כל התגובות בדיון, אבל שמתי לב שיש לך פלטפוס דיי רציני שגורם לך לכאבי גב בכל מיני מצבים..

שמע, במצבך הנוכחי אני ממליץ לך בחום לא להתגייס לאף יחידת חי"ר. אין לי ספק שאם תתגייס לאחת היחידות (מגלן אגוז) או לכל גדוד חי"ר אחר אתה תצליח לסיים מסלול - אבל הדבר יכלול פגיעה בלתי הפיכה בבריאות שלך ובמצבים מסויימים לא תוכל לסיים 3 שנים כלוחם. יש לי לא מעט חיילים וחברים שהתגייסו עם בעיות פלטפוס, ורובם המוחלט היום לא לוחמים.

חבר טוב שלי יצא עכשיו מקרבי עם 2 פריצות דיסק ובעיות רגליים קשות שנגרמו מהפלטפוס - וזאת למרות שהוא השתמש במדרסים. האימונים פשוט לא מאפשרים לאנשים עם בעיות רגליים לצאת ללא פגע.

אז אני מציע לך לשקול ברצינות להתגייס לצוללות או אם אפשר לחובלים שם תוכל לתרום את חלקך בצורה הטובה ביותר

פורסם

גם תותחנים ושיריון יכול להיות אחלה בשבילך

פורסם

אנשים בצוללות הרבה יותר טובים מחובלים

מניסיון.

האנשים בצוללות הרבה יותר נחמדים!!!!

חובלים צהובים רצח ולא נחמדים

פורסם
  • מחבר

לא הבנתם אותי חברים. אני שואף למגלן או לסיירת. למה אמרתי צנחנים? כי אם אתה עובר גיבוש צנחנים בתור מצטיין ואז עובר גיבוש יחט"יות אתה יכול להתקבל למגלן.

לא קראתי בצורה מלאה את כל התגובות בדיון, אבל שמתי לב שיש לך פלטפוס דיי רציני שגורם לך לכאבי גב בכל מיני מצבים..

שמע, במצבך הנוכחי אני ממליץ לך בחום לא להתגייס לאף יחידת חי"ר. אין לי ספק שאם תתגייס לאחת היחידות (מגלן אגוז) או לכל גדוד חי"ר אחר אתה תצליח לסיים מסלול - אבל הדבר יכלול פגיעה בלתי הפיכה בבריאות שלך ובמצבים מסויימים לא תוכל לסיים 3 שנים כלוחם. יש לי לא מעט חיילים וחברים שהתגייסו עם בעיות פלטפוס, ורובם המוחלט היום לא לוחמים.

חבר טוב שלי יצא עכשיו מקרבי עם 2 פריצות דיסק ובעיות רגליים קשות שנגרמו מהפלטפוס - וזאת למרות שהוא השתמש במדרסים. האימונים פשוט לא מאפשרים לאנשים עם בעיות רגליים לצאת ללא פגע.

אז אני מציע לך לשקול ברצינות להתגייס לצוללות או אם אפשר לחובלים שם תוכל לתרום את חלקך בצורה הטובה ביותר

תודה שאתה מבהיר לי את זה, בשיא הרצינות, לא חשבתי שזה כל כך רציני... אני חשבתי על זה הרבה ועוד לא הגעתי להחלטה... זה שורף אותי פשוט... באמת...

פורסם

תיזהר רק לא לשרוף את הגב והברכיים שלך עם ההחלטה שלך... תקשיב לYot הוא מדבר מניסיון. תזכור שיש חיים גם אחרי הצבא, להפוך את עצמך לנכה לא יוסיף לך כלום.

גם לIce2k, אחלה פוסטים בנאדם. :xyxthumbs:

פורסם

קודם כל אני לא יודע כמה אנשים פה בכלל בצבא אבל צוללות זה יחידה מבחינת חשיבות שאפילו עוברת את סיירת מטכ"ל

דבר שני אם אתה הולך לצנחנים- זו יחידת חי''ר אם אתה עובר גיבוש יחט''יות זה אומר שאתה תלך לסיירת צנחנים(פלח''ן,פלס''ר,עורב)

רק בגיבוש צנחנים+גיבוש סיירות+גיבוש של יחידת מגלן אז תכנס ליחידת מגלן כל אלו בתנאי שתעבור בדיקות רפואיות נוקשות שאם אתה מציין שיש לך בעיה כה

חמורה אם הפלטפוס שלך אין מצב שתעבור אותם

שורה תחתונה תזלזל במטכ''ל לפני שתזלזל בצוללות ותשתדל לכוון נמוך יותר אפילו מיחידת חי''ר (שיריון, מג''ב, הנדסה קרבית)

תבין שכל שירות קרבי זה תרומה שאין כמוה-שירות קרבי=אתה מוכן לתת את חייך למען ארץ ישראל

בכל מקרה בהצלחה מורעל שכמוך (יבוא יום ותבלע את הרעל)

פורסם
  • מחבר

^

קודם כל תודה.

דבר שני, אתה צודק, אני מוכן לתת את חיי למען ארץ ישראל. אני לא מזלזל בצוללות, אני פשוט תמיד חשבתי שאני אקבל תפקיד קרבי/פיקודי כי אני יודע שיש לי את היכולת, וצוללות, עם כמה שזה חשוב ואני מבין שזו היחידה החשובה ביותר בצה"ל, זה לא קרבי כמו שמגלן קרבי, אתה מבין... אני אצטרך לבלוע לא את הרעל, אלא את העובדה שאני לא יכול להגיע לשם בגלל מגבלות רפואיות... אני משער שלאלוהים יש תכניות אחרות בשבילי...

פורסם

למה לא קרבי? זה אבא של הקרבי. ההכשרה שלהם יותר קשה משל רוב היחידות הלוחמות האחרות והם נמצאים מרבית הזמן בכלי המלחמה הכי יקר של צה"ל. אל תזלזל, זה שהיחידה לא נמצאת כל הזמן בשטח והורגת ערבים (או כל אויב אחר לצורך העניין) לא אומר שהיא לא קרבית, ואתה חי בסרט אם זה מה שאתה חושב שכל הסיירות ושאר היחידות המיוחדות עושות כל הזמן.

פורסם
  • מחבר

אני לא חי בסרט ושמעתי ממקור ראשון (מקורות יותר נכון) מה הם עושים כל הזמן, ואני יודע שזה לא תמיד מבצעים ויכול להיות רק בודדים בשנה.

צוללות זה קרבי, אבל זה סוג אחר של קרבי. זה יותר טכני מאשר קרבי 90 אחוז מהזמן. אני יכול לחשוב רק על מקרה אחד שבו באמת נשתמש בצוללת לשם תקיפה... ואני מאוד מקווה שזה יימנע. שוב, אני לא מזלזל, אבל תמיד ראיתי את עצמי ביחידת חי"ר מובחרת, ואף פעם בכלל לא חשבתי לכיוון הזה, זה הכל.

פורסם

אמנם אין לי כל כך הרבה נסיון וידע במערכות הצבא כמוך כדי להבין ולדעת מה חשוב ומה המשמעות של "תרומה למדינה" או "לתת כל מה שצריך" אבל קצת נסיון בעבודה במערכות הללו ומול גופים ברוב הזרועות יש לי בכל זאת . אנסה לתת לך קצת מהמחשבה שלי למקרא הדברים שכתבת.

זה שווה משהו? נותן משהו לחיים? כי אני מחפש שירות הכי קרבי שאפשר ושהכי נותן מעצמי למדינה, שירות משמעותי.

סתירה פנימית. או "שווה משהו", "נותן משהו לחיים" או "....שהכי נותן למדינה...".

תחליט מה אתה רוצה. להרגיש רמבו או לעשות מה שצריך (ומה שצריך לא בהכרח אתה קובע).

או אולי לתפוס תפקיד שיתן לך כלים להסתדר אחר כך, הכשרה מקצועית ונסיון שיעזרו לך לבנות חיים אזרחיים.

הכל לגיטימי, אבל אל תערבב.

.........אבל מצויינות ביחידת קומנדו/סיירת. את האמת, החלום שלי כרגע זה להגיע למגלן, אבל אני לא יודע אם אקבל זימון לצנחנים, אז רציתי להשתמש בחובלים כקרש מקפצה לגיבוש צנחנים. אם אני לא מתגייס ליחידה סופר קרבית אני לא מתגייס בכלל, ואני לא מסתייג מעשיית "בעיות" עד שאקבל מה שאני רוצה. בתכל'ס זה לא דבר רע, וכבר אמרו לי כמה וכמה אנשים שבשביל לקבל מה שאתה רוצה בצבא (ואני רק רוצה לשרת את המדינה שלי בצורה הכי טובה שאוכל) אז אתה צריך לעשות בעיות. ואני ממש מתכוון לזה. אני רוצה להתגייס ליחידה קרבית וטקטית מאוד ולא לאיזו יחידת חי"ר לטחון שמירות, אני רוצה להרגיש אני מועיל במשהו, לעשות פעולות וכדומה.

שוב, סתירה פנימית. אתה ממש לא צריך לקראת גיוס לטפח דימוי של ילד מפונק השוכב על הרצפה ובוטש ברגליו כי הוא רוצה דווקא משהו מסוים, ואם לא יקבל זה סוף העולם מבחינתו. ההתנהגות של "או סיירת או ניירת" מוכיחה חוסר משמעות אמיתית להצהרות על רצון לתרום מה שצריך, היות ויש בה תנאים של "בתנאי שזה יתאים לי....." . נכון, יש כמה וכמה ועוד כמה אנשים שאומרים שבשביל לקבל מה שאתה רוצה צריך לעשות בעיות. אלו בדרך כלל (לא תמיד, רק לרוב) אותם האנשים שמחפשים לתרום כמה שפחות כי רק הפריירים תורמים ולא מנצלים את המדינה, שעושים כמה שיותר בעיות כדי שיעיפו אותם מהצבא. איך זה מסתדר עם ההצהרות של על "לתרום למדינה" לא ברור.

לדעתי ראית יותר מדי סרטים, הפעלת יותר מדי את הדמיון.

אפשר להציג בפניך כמה וכמה תפקידים בהם באה לביטוי התרומה למאמץ הצבאי באופן מאד בולט, למרות שמבצעים אותם (את התפקידים הללו) אנשים בפרופיל 45 שכל חייהם ירו 12 כדורים בטירונות לבעלי כושר מוגבל. בזמנו שירתתי במקום מסוים בו, לאחר כל הפלה מוצלחת של מטוסי אויב או פעולה מוצלחת של חיל האויר היינו מקבלים שמפניה ממפקד הטייסת שביצעה את העבודה, כהערכה לתרומה שלנו לעבודת הטייסים. אבל כמובן שמפקדי טייסות לא כך כך מבינים בתרומה לצבא ולמשימה כמוך....... שהרי לדעתך רק "רמבו" עם סכין בין השיניים תורם למדינה ולצבא, בוודאי לא חיילים שנועלים נעליים חצאיות או נעלי ספורט (יש להם אישור בגלל פלטפוס חזק במיוחד).

במהלך מלחמת יום הכיפורים (שמעת על דבר כזה?) הגיע לבונקר במקום בו שירתתי מפקד שיריון בדרגת אל"מ (מפקד חטיבה) שעלה להר (שהיה ידוע בכינויו "ג'בל כוס" בגלל 75 אחוז בנות מכלל החיילים) כדי להודות על תרומה של כמה צוותים אצלנו למשימות שלו. בגלל שהוא היה פעם, לפני שעבר לשריון, ביחידה הזו הוא ידע בדיוק מהיכן באה לו העזרה ומי הביא אותה, למרות שהיו אלו אנשים (הרוב, כאמור, חיילות) בפרופיל נמוך שעברו טירונות מינימלית ועיקר הנשק שהם נפעילו היה הראש שלהם (וגם "קצת" ציוד טכנולוגי).

אפשר גם לתת לך לפגוש בקצינים, ראשי צוותים בסיירת מטכ"ל, שמעלים על נס את האפסנאות שלו והצוותים שדואגים להם לציוד הכי טוב שאפשר והכי מהר שאפשר. תמיד, לאחר כל פעולה מוצלחת, לא שוכחים להודות לאנשי הלוגיסטיקה והמודיעין. אבל כמובן הוא לא כלכך מבין מי תרם לפעולה שלו כפי שאתה מבין............

היה אצלי חייל שהתנדב לצבא כי היה לו פרופיל 21 (בעיה פיזית-רפואית). התיפקוד שלו היה למופת, תוך יצירתיות רבה במציאת פתרונות כדי להתגבר על המכשלה הפיזית. כאשר ביצע עבודה טכנית-שירותית בעבור גוף בטחוני לא צבאי (כזה בו האנשים מכונים באות הראשונה של שם פרטי בלבד) ידעו אלה להודות לו על תרומתו, שבלעדי השלמתה כל העבודה שלהם לא היתה שווה דבר. אבל אני מניח שהם לא כל כך הבינו במשמעות וחשיבות התרומה שלו, בחור ממש לא "קרבי", כפי שאתה מבין....................

הבת הצעירה שלי, שכבר תשע שנים עברו מאז שהשתחררה מהצבא, היתה אמורה לשרת כמורה חיילת. היא הגיעה לצבא בתפיסה שחינוך

ו-"אל הטכניון" במקום"אל המעין" חשובים לבטחון לא פחות וכנראה אף יותר מביצוע ירי תלול מסלול מדויק. בגלל שיקולי המערכת בכוח אדם ותכנוני תיגבורת בוטל הקורס לו היתה מיועדת והיא הגיעה לבקו"ם להצבה מחדש. אצל קצין המיון שם נשאלה לאן היא רוצה לעבור ענתה : "לאן שצריך. אבא שלי משרת בצבא כבר המון שנים ולימד אותי שבכל תפקיד שאגיע אליו אבצע העבודה הכי טוב שאני יכולה". היא הוצבה כפקחית טיסה בבסיס מבצעי של חיל האויר, ביחד עם כמה שנשרו מטייס. נדמה לי שבכל זאת היתה לה תרומה למאמץ הצבאי , בהתחשב בכך שהטייסים שמטיסים את 669 ועוד היו מבקרים אצלה במגדל ומביעים הערכה לאופן העבודה שלה.

נדמה לי שהבנת את הרעיון הכללי. אם יש משהו בדברים שלך על רצונך לתרום מלבד הפרחת סיסמאות נבובות לך למקום בו יצטרכו אותך, לא בהכרח למקום אליו אתה מדמיין להגיע למרות שתהיה לך בעיה קשה וכנראה שתהפוך יותר לעול מאשר למועיל (בגלל הבעיה הרפואית). אתה רוצה להגיע ליחידה קרבית? יופי. מה רע בשריון או תותחנים? מה רע בהנדסה? מה לא מספיק "מכובד" בלהיות חובש? יש עוד מקומות ותפקידים של תומכי לחימה, כאשר אף לוחם מגלן-שמגלן או מטכ"ל לא יכול לתפקד בלעדיהם וחשובים למדינה לא פחות ואף יותר מריצה של חמור על הגבעות.

אתה כבר תיכף מתגייס, אז הגיע הזמן שתתבגר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים