עבור לתוכן

עברתי מיון צוללות - שווה משהו?

Featured Replies

פורסם

שלום,

היום היה לי מיון חובלים/צוללות, ולצערי התקבלתי לצוללות ולא לחובלים. אני מתכוון להגיש ערעור עם מכתב המלצה ולהילחם על זה שאהיה בחובלים. תכל'ס התכנית שלי הייתה לעבור גיבוש חובלים ואז לחתום על כתב ויתור ולקבל זימון לצנחנים (למרות שלא חשבתי על זה עד הסוף, כמובן).

בתכל'ס השאלה שלי היא אם צוללות שווה משהו? כי מה זה לא בראש שלי להיות תקוע בצוללות ולא לעשות שום דבר משמעותי + לחזור הבייתה פעם בחודש. אז מה אתם אומרים? זה שווה משהו? נותן משהו לחיים? כי אני מחפש שירות הכי קרבי שאפשר ושהכי נותן מעצמי למדינה, שירות משמעותי. אם אפשר לשמוע את דעתו של מישהו בעל ניסיון בעניין הספציפי הזה, זה יהיה מעולה.

תודה מראש וערב טוב.

• תגובות 37
  • צפיות 13.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה לא תקבל פה תשובה רצינית על מה באמת קורה בצוללות ואם כן זה חמור מאוד. יש אופי מיוחד שאופף את הצוללות והוא שמה שיורד מתחת למים נשאר שם, דברים לא ממש יוצאים החוצה במשך עשרות שנים ויש לזה סיבה טובה מאוד.

לגבי עניין אז בטח לא חסר, בעיקר אל מול יחידת חי"ר המונית (לא מיוחדת). לגבי להיות רמבו - תשכח מזה, אתה לא הולך להתחרע על תותח חרטום, לתפור מטרות ולאכול מלח כל היום. לא חסרים סרטי צוללות בקולנוע.

תרומה למדינה - נו, לא צריך להיות גאון בשביל להבין שמדובר ביחידה אסטרטגית סופר חשובה.

לגבי זה שאתה מחפש בשביל עצמך (וזה בסדר לגמריי) זה אולי זה קצת בעייה, נשמע שאתה סה"כ מנסה לעבור בחיל הים כתחנת מעבר ליחידת חי"ר טובה. בשביל עבודה בחיל הים כדאי מאוד לאהוב את הים ולרצות אותו, יש שם גם מקום למצויינות.

אני מציע לך ללכת בדרך הישרה ולשאוף בדיוק לאן שאתה באמת רוצה, כל הנסיונות של הקומבינות והסיבובים לא יעשו לך טוב ואתה עלול להתקע או להפגע. אם יש לך מוטיבצייה, רצון ושאיפה להגשמה בתחום מסויים - אז לך עליו. ישראלים אוהבים לנפח ולהתגאות בקומבינות שלהם, קח את הכל בעירבון מוגבל. אם באמת יש לך רצון או מטרה ואתה באמת סגור על עצמך פשוט תצעד ישר אליו או אל הדבר הבא שהכי דומה לו. הקשר בין אופי הפעילות בצוללות או בספינות לבין הפעילות של צנחנים הוא מקרי בהחלט. - אל תלך לחיל הים אם זה לא הכיוון שלך, צריך להיות או מחובר לעניין או שואף למצויינות (שמתאים את עצמו לכל מצב).

פורסם
  • מחבר

אוקיי, לקחתי את כל זה לתשומת ליבי, מודה לך מאוד.

אני כן שואף למצויינות, אבל מצויינות ביחידת קומנדו/סיירת. את האמת, החלום שלי כרגע זה להגיע למגלן, אבל אני לא יודע אם אקבל זימון לצנחנים, אז רציתי להשתמש בחובלים כקרש מקפצה לגיבוש צנחנים. אם אני לא מתגייס ליחידה סופר קרבית אני לא מתגייס בכלל, ואני לא מסתייג מעשיית "בעיות" עד שאקבל מה שאני רוצה. בתכל'ס זה לא דבר רע, וכבר אמרו לי כמה וכמה אנשים שבשביל לקבל מה שאתה רוצה בצבא (ואני רק רוצה לשרת את המדינה שלי בצורה הכי טובה שאוכל) אז אתה צריך לעשות בעיות. ואני ממש מתכוון לזה. אני רוצה להתגייס ליחידה קרבית וטקטית מאוד ולא לאיזו יחידת חי"ר לטחון שמירות, אני רוצה להרגיש אני מועיל במשהו, לעשות פעולות וכדומה. האם יש לי סיכוי לזה עם פרופיל 82 (שירד מ- 97 בגלל פלטפוס)?

פורסם

"לעשות בעיות" זו שיטה טובה לצאת מתפקיד\להקל ביציאות ולא כדי להגיע לסיירת מט"כל... :screwy:

פורסם
  • מחבר

אני יכול בכלל להגיע לסיירת מטכ"ל עם פרופיל 82? את האמת הפלטפוס דיי משפיע עליי, כואב לי הגב בהרבה מאוד מקרים שלאחרים זה לא מזיז אפילו, כמו למשל עמידה באוטובוס פרקי זמן ארוכים (25-30 דקות) או ישיבה על הרצפה למשך 10 דקות+... וזה אוכל אותי מבפנים שאני יודע שלא אוכל להגשים את החלום הזה מסיבות שאינן בשליטתי, זה פשוט משגע אותי... יש לי מדרסים והכל אבל זה לא עוזר כל כך... אבל אני עדיין נחוש בדעתי. אם לא סיירת מטכ"ל אז מגלן, כמו שאמרתי. זה אפשרי עם "סיפור" כמו שלי? כי אני ממש ממש נחוש בדעתי.

פורסם

חמודי'לה בשביל להגיע למגלן אתה חייב להצטיין בגיבוש צנחנים שכבר ישימו עליך עין כמו שעושים לדובדבן,

וגם להצטיין בגיבוש יח"טיות שאחרי הגיוס שהוא קשה.

המילים "התקבלתי לצוללות" לא מתאימות כי יש לך לעשות עוד גיבוש לא קל, ולעבור בדיקות רפואה ימית, אני יודע כי הייתי שם.

ככה שאת הצעד הרשון לשם עשית- אבל ממש לא התקבלת.

קיבלת את הזימון למיון אחרי שהיית ביום סיירות ? או דרך איתור צדדי ?

אני חושב שהמסלול של חובלים הוא מאד מעניין אתה מגיע לפיקוד מאד נרחב ואחריות גדולה

יחד עם כמות תכנים וחומר שאתה צובר ותואר אקדמי שאתה לא מקבל בשום מקום חוץ מבקורס טיס.

זה נכון שזה גם קורס ששווה ליפול ממנו להרבה יחידות שוות כמו הימ"ס שהיא יחידת המסתערבים,

או ליחידת יהל"ם שהיא הסיירת של הנדסה קרבית, שהן יותר מובחרות ממגלן.

וכמו שאמר Holography ידידי,

לעשות בעיות לא יתן לך שום דבר כשאתה רוצה להגיע ליחידה מובחרת, לא עברת גיבוש? לא תכנס לשם.נקודה. אין חוכמות פה.

להפך-זה רק ירחיק אותך משם.

בהצלחה בהמשך!

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אתה צודק, שיניתי את שם הת'ראד למשהו יותר מתאים.

אז מה אתה מציע לעשות? ותזכור שזה לא חובלים, זה צוללות. זה שונה (לא?). אני, ואולי מחוסר ידע בנושא, חושב שצוללות זה הג'ובניקים של המים, כל היום לשבת בתוך צוללות של 35-50 מטר או לא יודע כמה ולא לעשות כלום. הרי אם אתה לא בעל ידע טכני לגבי כל המערכות שבצוללת לא תוכל לעשות שם כלום חוץ מאולי ניקיון. ואני לא מעוניין בתפקיד טכני, אני מעוניין בתפקיד קרבי. אז מה עליי לעשות בשביל לקבל זימון לגיבוש צנחנים? יש לי פרופיל 82, זה מאפשר?

פורסם

עם פרופיל 82 אתה יכול להגיע גם לסיירת מטכ"ל. עם פלטפוס נראה לי שקצת תתקשה, אבל אני לא בטוח.

באיזה מחזור גיוס אתה אמור להתגייס?

פורסם
  • מחבר

עם פרופיל 82 אתה יכול להגיע גם לסיירת מטכ"ל. עם פלטפוס נראה לי שקצת תתקשה, אבל אני לא בטוח.

באיזה מחזור גיוס אתה אמור להתגייס?

אני מתגייס ביולי 2010. אם התאריך המדוייק משנה אז תגיד ואציין אותו.

אבל התקשרתי למדור סיירות ושאלתי אם אני אמור לקבל זימון ליום סיירות ואמרו לי שלא בגלל סעיף, סעיף של פלטפוס, שהוריד לי את הפרופיל ל- 82. שאלתי איך אני יכול לקבל זימון ליום סיירות ואמרו לי שאם אני אשלח פקס עם המלצה מרופא המשפחה שהפלטפוס לא משפיע על חיי היומיום שלי ואני אוכל להיות בגיבוש. אני לא אומר שאתה טועה, אני מאמין לך, השאלה שלי היא רק איך אוכל לעשות זאת? (- להיות במטכ"ל עם 82)

כמו שאמרתי, השאיפה שלי זה מגלן, אבל אני לא יודע אם אני אמור לקבל זימון לגיבוש צנחנים, בגלל הפרופיל...

פורסם

אני, ואולי מחוסר ידע בנושא, חושב שצוללות זה הג'ובניקים של המים, כל היום לשבת בתוך צוללות של 35-50 מטר או לא יודע כמה ולא לעשות כלום. הרי אם אתה לא בעל ידע טכני לגבי כל המערכות שבצוללת לא תוכל לעשות שם כלום חוץ מאולי ניקיון. ואני לא מעוניין בתפקיד טכני, אני מעוניין בתפקיד קרבי.

אוי אתה כל כך טועה, ההכשרה של אנשי הצוללות ארוכה וממושכת וכוללת את כל טכנולוגיה העצומה שקיימת בצוללת,

מי אתה חושב שמתפעל את הצוללת אם לא אנשי הצוללות?

הטכנולוגיה בצוללת עצומה כל כך והיא נחשבת לנשק יום הדין של מדינת ישראל וזו הדרך היחידה שתאפשר לישראל את "המכה השנייה".

הצוללת היא פלא הטכנולוגי הכי גדול אחרי מעבורת חלל.

במהלך הקורס כל אחד מתמקצע על אחת ממספר המחלקות של הצוללת שזה כולל מערכות נשק, לוחמה אלקטרונית, השטה, מכונה וכו'.

המפקדים הקצינים בצוללות הם חובלים שבאו מקורס חובלים והוכשרו לפקד על צוללות.

אני מאד ממליץ לך לנסות להתקבל לשם, לך לגיבוש ועשה את הכי טוב שאתה יכול, אם תתגיס לשם תבין שזהו שירות חשוב מאין כמוהו.

הצוללת אחראית בין היתר על איסוף מודיעין הרבה יותר רחוק ממה שאתה חושב. לא סתם הם מוכרים כלוחמים ויש להם גם תנאים טובים.

הסיבה שיש כל כך מעט מידע ופרסום לשייטת הצוללות נובעת מהסודיות שלה, השייטת ומטכ"ל יכולות להתפאר ברוב המבצעים שלהם,

אבל כל מה שהצוללות עושות הוא סודי ביותר.

ודבר אחרון לידיעתך, גילוי של צוללת בשטח אויב פירושו חד-משמעית הכרזת מלחמה- כך שהסודיות היא מעל הכל, וכך גם התרומה שלך.

אני ממליץ לך לצפות בכתבות הללו הזאת מערוץ 10 וYnet

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleId=667855&sid=126

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3781412,00.html

פורסם
  • מחבר

וואו, אני עכשיו מביט על הכל בצורה שונה לגמרי.

זה ניראה ממש ממש מושך. אבל מצד שני החלום שלי תמיד היה להתגייס ליחידת עלית בצה"ל, אז אני עכשיו מבולבל מעט :screwy:

ואני גם מירושלים, אני לא כזה אוהב ים יותר מאשר לנסוע לתל אביב עם חברים ולשבת על בקבוק בירה בחוף... צריך ממש לאהוב את הים, לא?

אני צריך לחשוב על זה ממש ממש ברצינות :-X

פורסם

אולי אתה קופץ רחוק מדי, בשביל היחידות שאתה מתאר צריך לא רק רצון אלא גם נתונים ואופי.

קשה לדעת, אבל מדברייך נראה שאתה פשוט רוצה משהו טוב בדיוק כמו שהרבה אנשים רוצים להיות מנהלי חברות ולהשפיע, אנשים רוצים לפתור את בעיית הרעב באפריקה, אנשים רוצים לרהיות רופאים ועורכי דין ומהנדסים.

הרצון לא תמיד מספיק, אתה עלול למצוא את עצמך במקום שלא מתאים לך או שבו אתה לא יכול לבטא את הכישורים והיכולות שלך (וזה ממש שונה מאדם לאדם). אתה בסוף עלול לגרום לעצמך יותר נזק וגם לאחרים.

זה בדיוק כמו אנשים שהולכים להיות מהנדסים כי זה דבר נהדר "והכי שווה", יוקרתי, משמעותי וכו וכו... אבל לא כולם מתאימים לכך ובסוף הם מבזבזים משאבים וזמן חשוב מהחיים שלהם בנסיון להגיע לדבר הנחשב.

צבא זה לא שייט תענוגות ולא משנה איפה תהיה תמיד יהיה קשה ותמיד יהיו רגעים לא קלים ולא נעימים. תחשוב מה אתה באת רוצה ותנסה רגע לשים בצד את היוקרתיות ואיך אחרים רואים את זה (רק לרגע), תחשוב למה אתה באמת מסוגל, מה היכולות שלך להוביל אחרים, להשפיע על אחרים, להתמודד עם מצבי לחץ, להיות בתנאים לא אנושיים ולדעת להתעלם, להקריב מעצמך, לאלתר בזמן אמת וכל השאר הדברים שמאפיינים חלק קטן מאוכלוסיית כדור הארץ, אם אתה באמת מתברג שם - תעשה הכל בשביל להגיע ליחידות הללו, יכול להיות שבאמת יש לך המון מה לתרום ביחידות הללו שמחפשות אנשים די נדירים. אם לא, תנסה לסדר לך בראש איפה אתה הכי טוב (מבחינת מקצועות מבצעיים) ואני מאמין ששם תרגיש הכי מועיל והכי תורם, שם הכי תהנה.

פורסם

יחידת עילית לא בהכרח אומר שאתה משסף גרונות לערבים או מסתערב.

שייטת הצוללות נחשבת לאחת מיחידות העילית בצה"ל, היא חוד החנית של המודיעין, ויכולות התקיפה.

המלצתי: לך לגיבוש תעשה את ההכי טוב שלך, אם תצטיין אבל לא תתקבל תוכל לקבל ראיון ליחידת אגוז שהיא יחידה מובחרת של גולני- אבל זה נדיר.

אם תסיים את הגיבוש אבל לא תתקבל תוכל לקבל גם ראיון צנחנים וכך תוכל להגיע לצנחנים בלי גיבוש צנחנים-מה שיותר סביר.

אבל בשביל זה תראה להם רעל בגיבוש לצוללות שלא ידעו שאתה בא לשם בשביל להגיע ליחידות אחרות.

ודרך אגב, אם רק עכשיו היית במיון הראשוני רק עוד 4-5 חודשים יהיה לך גיבוש אז יש לך זמן להתלבט.

פורסם

רק להוסיף, רוב הקצינים על הצוללות הם צוללנים שיצאו לקורס חובלים או חובלים מצטיינים במיוחד, רק כדי שתקבל קנה מידה כמה היחידה איכותית ומשפחתית, ואיזה קצין בכיר (לא בפומבי) טוען שמכנים אותה שייטת 700 (ולא 7) בגלל שזה הציון שיוצאי היחידה מקבלים בפסיכו'. יחידה מובחרת וסודית ביותר, ולא פחות מעניינת מכל הסיירות שיש להן הייפ מטורף.

פורסם

בלי קשר לחובלים, צוללות וירקות, ברור לך שגיבוש צנחנים זה לא משהו בשמיים, כן?

סה"כ אתה מסמן במנילה שאתה רוצה צנחנים ואתה מקבל גיבושון סמלי שהרוב עוברים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים