עבור לתוכן

עמידות של עינית ל-PS3?

Featured Replies

פורסם

קונסולה בת שנה-שנה וחצי, שרחוקה מלהיות בשימוש מאסיבי, אך עדיין הלכה לה העינית.

רכשתי עינית חלופית וביצעתי את ההחלפה בעצמי, אך האם עליי לצפות למקרה דומה בשנה-שנתיים הקרובות, או שמה מדובר בחוסר מזל?

האינטרנט רווי מקרים כאלו, והשאלה היא האם מדובר במקרה נדיר, ולא סביר שהוא יישנה בקרוב, או שישנה תופעה מוכרת וגורפת בקונסולות ה-PS3.

מלבד זאת, האם ישנה בעייתיות בהרצת סרטי DVD על המכשיר? אני לא נוטה לעשות זאת, אך אולי הדבר עלול לגרום לבלאי גדול יותר מאשר סרטי בלוריי או משחקים?

פורסם

תופעה די מוכרת אולי זה בגלל שהבלו רי עדיין מוצר יחסית חדש

בכל מקרה לי יש נוסחה פשוטה שמדובר בקונסולות -לא להשתמש בהם כנגן DVD\CD וזהו

חבל על העינית ובמיוחד שנגן DVD נפרד עולה 200 שקל

פורסם
  • מחבר

תודה, אך עדיין לא קיבלתי תשובה קונקרטית.

מה הוא משך זמן סביר לעינית? האם עליי לצפות שבעוד שנה-שנתיים אאלץ שוב להחליף את העינית?

לצורך העניין אין שימוש ב-DVD. רק בבלוריי(כך היה עד היום) - סרטים ומשחקים.

פורסם

לפי קרירין - בעל הPS3 התופעה מוכרת, הוא גם צריך לשלוח דוח לסוני כדי להסביר להם שזה בגלל שהבלו ריי מוצר חדש (מה הקשר?!? טכנולוגיות אופטיות וליזרים בשימושים כאלו זה לא ממש טכנולוגיה חדשה, ד"א לא בטוח גם שמה שהולך הוא העינית ולא מנגנון הכיוונון לדוגמא).

האמת היא שהתופעה די נדירה , ואצל רוב האנשים היא ממש לא קורה.

אצלי היא קרתה בערך אחרי אותה תקופה - כנראה בעיקר עקב שימוש מאסיבי בדיסקים צרובים זולים (בעיקר דברים שנשארו לי מלפני זה - של DIVXים למיניהם)

תקופה מקבילה והרבה יותר אינטנסיבית מאז שהחלפתי - פשוט בלי דיסקים צרובים - ולכונן שלום.

אני ישן היטב בלילה.

מזל רע? בעיה טכנולוגית? לא ממש ידוע.

ליביו

פורסם

לפי קרירין - בעל הPS3 התופעה מוכרת, הוא גם צריך לשלוח דוח לסוני כדי להסביר להם שזה בגלל שהבלו ריי מוצר חדש (מה הקשר?!? טכנולוגיות אופטיות וליזרים בשימושים כאלו זה לא ממש טכנולוגיה חדשה, ד"א לא בטוח גם שמה שהולך הוא העינית ולא מנגנון הכיוונון לדוגמא).

האמת היא שהתופעה די נדירה , ואצל רוב האנשים היא ממש לא קורה.

חיפוש קצר בגוגל יגלה לך שהבעיה מוכרת ורק תראה בדיון הזה (כולל אתה ) יש 2 אנשים שהבעיה קרתה להם

לפשט לך 2 אנשים בפורום מחשבים בארץ קטנה כמו ישראל אם אותה בעיה

בעניין ליזרים ודיסקים נכון שזה קים הרבה זמן אבל הבלו רי עצמו יותר מתוחכם ועושה שימוש בקרן ליזר קטנה יותר או משהו כזה

לא סתם עלה הרבה מאוד כסף וכמה שנים טובות לפתח את הטכנולוגיה ויש לפעמים "מחלות ילדות" לטכנולוגיות חדשות

אם הזמן מוצאים דרכים להתגבר על הבעיות -ככה זה

פורסם

המנגנון זהה ב 99% לזה של DVD קרן אדומה רגיל. זה שקרן הלייזר שיוצאת משם באורך גל קצר יותר לא משפיעה -בכלל- על אורך החיים של העינית. אין קשר לטכנולוגיה חדשה.

אתה ראית עיניות של מכשירי DVD מתפגרות בטירוף שזה יצא?

אני יודע שאני לא.

פורסם

בטרוף לא אבל מתקלקלות כן

אין מה לעשות כונן DVD שאתה טוחן אותו מתקלקל בסוף בגלל זה בקונסולות עדיף להריץ רק משחקים בDVD\בלו רי

פורסם
  • מחבר

'רק' אורך גל קצר יותר? הגזמת. קרינות נבדלות באורך הגל שלהן, וישנן כאלה הרסניות יותר ופחות. זה בהחלט יכול להשפיע גם על דברים כמו אורך חיים של מוצר.

בכל מקרה, זה לא אומר שזה נכון למקרה המדובר.

מעניין שאני לא השתמשתי כלל בDVD, או דיסקים צרובים. בכלל השימוש לא היה רב כל כך. וודאי שבמקרה שלי הייתה בעייה עם העינית שכן החלפתה פתרה את הבעייה.

ליביור, בכל מקרה הרגעת אותי מעט. ממש לא בא לי להחליף עינית על בסיס שנתי, בפרט שלהערכתי הכונן שלי לא יציב במיוחד, ולאחר החלפת העינית הייתי צריך להשקיע זמן רב כדי לסדר את המנגנון המכאני.

פורסם

אני יודע , גם אני פירקתי את המכשיר לבד - החלק של המנוע והעינית זה סרט טורקי.

אתה די יכול ליהיות רגוע.

סך הכל למרות מה שנאמר פה בפורום - באינטרנט אין מקרים כ"כ רבים של החלפת עיניות.

ליביו

פורסם

'רק' אורך גל קצר יותר? הגזמת. קרינות נבדלות באורך הגל שלהן, וישנן כאלה הרסניות יותר ופחות. זה בהחלט יכול להשפיע גם על דברים כמו אורך חיים של מוצר.

שנדבר פה על לייזרים בהספק גבוה אני אתייחס לדברים האלו.

כל עוד אנחנו מדברים פה על מיליוואטים (וגם פה, מדובר על בודדים, העינית של סוני מסוגלת לעמוד בעד 20, ובזמן פעולה רגיל ההספק נע בין 3 ל 9 מיליוואט) זה חסר רלוונטיות לגמרי.

פורסם
  • מחבר

זה לא הספק רגעי. הבלאי מצטבר.

מלבד זאת, הוויכוח הזה מיותר. ביצעתי מספיק קורסים אקדמיים בנושא בשביל לדעת שלשנינו אין די מידע פנימי על הרכיבים שסוני משתמשת בהם, והטכנולוגיה, על מנת להכריע לכאן או לכאן.

כמו כן יש לציין, שזה גם לא נושא הת'רד וחרגנו מספיק.

מה שאכן חשוב - תודה לליביו על העזרה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים