עבור לתוכן

שאלה לגבי לייזרים

Featured Replies

פורסם

אהלן, יש לי שאלה לגבי לייזר אדום עם המפרט הבא- 5mW 650nm

השאלה שלי היא האם זה אותו לייזר כמו הלייזרים ב-2 ש"ח בקיוסק?

פורסם

אני לא יודע כמה הלייזרים הפשוטים, אבל אני כמעט בטוח שהם פחות מ-5 מילי וואט שמעל לתחום הזה מדובר כבר בלייזרים מסוכנים אם חס וחלילה תאיר על אדם בעיניים או תצביע לכיוון שיח בלילה ובמקרה יהיה שם מאחורה אדם וזה יפגע לו בעיניים יהיה לא נעים (לא בטוח שזה יגרום לעיוורןן אבל יתכן וזה יפגע לאיש בראיה).

גילוי נאות, הזמנתי לי לייזר ירוק 5מילי ואט ובגלל מה שסיפרתי לך ושקראתי קצת ברשת ממקומות חיצוניים שקצת משחקים בזה שהמליצו שלא כדאי "לשחק באש" נמנעתי בסופו של דבר בהשקעה של עוד דולר-שניים וקניה של אחד יותר חזק.

נ.ב-

ממליץ לך מאוד על קניה של דברים כאלה מ-EBAY ואם יש לך זמן תציע במכרז מחיר טוב ותזכה. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע כמה הלייזרים הפשוטים, אבל אני כמעט בטוח שהם פחות מ-5 מילי וואט שמעל לתחום הזה מדובר כבר בלייזרים מסוכנים אם חס וחלילה תאיר על אדם בעיניים או תצביע לכיוון שיח בלילה ובמקרה יהיה שם מאחורה אדם וזה יפגע לו בעיניים יהיה לא נעים (לא בטוח שזה יגרום לעיוורןן אבל יתכן וזה יפגע לאיש בראיה).

גילוי נאות, הזמנתי לי לייזר ירוק 5מילי ואט ובגלל מה שסיפרתי לך ושקראתי קצת ברשת ממקומות חיצוניים שקצת משחקים בזה שהמליצו שלא כדאי "לשחק באש" נמנעתי בסופו של דבר בהשקעה של עוד דולר-שניים וקניה של אחד יותר חזק.

נ.ב-

ממליץ לך מאוד על קניה של דברים כאלה מ-EBAY ואם יש לך זמן תציע במכרז מחיר טוב ותזכה. :xyxthumbs:

אז זהו, שבדיוק הזמנתי אחד...

למי שיש נסיון איתם - האם בלילה רואים את כל הקרן? או שרק את הנקודה?

פורסם

אתה צופה ביותר מדי סרטי/משחק יותר מדי CRYSIS...

סתם סתם, אני מניח שלא ייראו את כל הקרן כי זה לייזר פשוט יחסית...

פורסם

בעבודה שלי אני במקרה עובד גם עם לייזרים. לא תראה את הקרן עצמה, אלא רק בעזרת ציוד מתאים. 5mw זה נורא חלש, גם לייזרים של 2w לא רואים סתם ככה.

פורסם
  • מחבר

זה מה שרציתי לדעת. תודה רבה לכולם :)

פורסם

איך אפשר בכלל לראות קרן אור סתם ככה? למיטב ידיעתי, זה לא אפשרי בכל מקרה לראות את הקרן עצמה, אלא אם כן יש הרבה אבק (או אבקות וכו') באוויר.

פורסם

אפשר. כאשר אורך הגל של הקרן הוא בדיוק כזה, שהאנרגיה של הפוטונים מתאימה בדיוק בשביל להקפיץ אלקטרון בגז כלשהו באוויר רמה, ואז כאשר האלקטרון חוזר לרמה הרגילה שלו - הוא מפיץ אור מסויים. (תלוי באיזה גז ובאנרגיה - אורך הגל.)

זה בדיוק מה שקורה עם לייזר באורך גל 532nm - ירוק.

פורסם

סיבכת אותי, אבל לא משנה...

פורסם

דימה לא אני שאלתי אבל תודה על ההסבר. :)

פורסם

כלים רציניים תמצאו ב http://www.wickedlasers.com

יש שם דברים באיכות ועוצמות מטורפות והמחירים בהתאם. תראו שמה תמונות של לייזרים שאין לרוב במקומות אחרים.

יש אפילו לייזר אדום נראה בגלל שהוא כל כך חזק.

55.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים