עבור לתוכן

איזה חלונות 7 אתה קונה, גירסת upgrade/oem או retail?

האם אתם קונים מערכת חד פעמית, או מתכננים לשדרג את המחשב ולכן קונים מראש retail? 371 הצבעות

1. 1. האם אתם קונים מערכת חד פעמית, או מתכננים לשדרג את המחשב ולכן קונים מראש retail?

• oem/upgrade
      0
    • retail

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

אני בעצמי בהתלבטות.

אני חושב, שגם אם ברור לי שאני אספיק לעשות שדרוג רציני למחשב (מעבד ולוח אם וכו'), עדין יש עדיפות לOEM כי אני ארצה שלמערכת הישנה תהיה מערכת הפעלה נורמלית.

מחכה לתשובות שלכם.

פורסם

זאת שאלה טובה. אני באופן אישי ממש לא אוהב את עצם קיומו בכלל של רישיון OEM על מגבלתו הגדולה.

יחד עם זאת, אני יודע מניסיון עבר שרכישת גרסת OEM לא בהכרח מגבילה אותך להשתמש במערכת ההפעלה רק עם החומרה איתה היא נרכשה.

משלב מסוים היה ניתן לרכוש בארץ גרסאות מסוימות של Vista בגרסת OEM עם היתר של Microsoft להשתמש בגרסה כ-Retail (פשוט גרסאות מסוימות לא שווקו, נגמרו או פשוט לא היו קיימות בארץ בגרסת Retail וכל מה שהיה זמין במלאי היו גרסאות OEM).

בשני מקרים נוספים שאני מכיר, אנשים קיבלו היתר (וקוד חדש) מ-Microsoft ישראל להשתמש בגרסת ה-OEM שרכשו כ-Retail עם מערכת חדשה שקנו (אחד לצרכי שדרוג, השני פשוט כי המערכת הקיימת שלו כשלה חומרתית) וממש לא עשו בעיות. אני הייתי בטוח שזה יהיה תהליך מפרך וארוך במהלכו יערימו המון קשיים עד שבסוף ינתן האישור, אם בכלל, אבל להפתעתי המאוד רבה זה הסתיים בשיחת טלפון קצרה וזהו.

קשה לדעת אם המדיניות הזאת תמשיך, ואם כן עד מתי. אבל זה הניסיון שיש לי בנושא.

בכלל, זמינות מערכת ההפעלה של Microsoft בארץ בגרסאות שאינן OEM היא לעיתים קרובות ממש מגוחכת. מנסים לדחוף גרסה מסוימת (בדרך כלל בעברית) ומכל השאר די מתעלמים. לא תמיד עומדות לרשותך כל האפשרויות, גם כשאתה מוכן לשלם. לא ברור לי הנושא הזה.

פורסם

אף פעם לא לקנות OEM הגירסא הזאת מגבילה אותך רק למחשב 1 בחומרה שאתה בפעם הראשונה התקנת ברגע שהמחשב שלך שובק חיים גם הרישיון שקנית שובק חיים ולא תוכל לשים במחשב אחר.

Retail ברגע שמחשב הולך מתיישן או משהו אתה יכול לקחת את הרישיון שלך לכל מחשב אחר בתנאי שזה רק אל מחשב אחד מותקן הרישיון!

עכשיו תחשוב מה אתה רוצה :)

אפילו שהגירסאת Retail עולה יותר אבל עדיף שלא תקנה עוד רשיון ביותר כסף שאתה תוכל לשלם פעם אחת על רישיון ולעביר אותו במקרה של למחשב אחר ברגע שהמחשב הולך...

פורסם

מנצל"ש: האם שווה לקנות רשיון באיביי? יש לי לפטופ שאני רוצה לשדרג ל-7 וראיתי שאפשר לקנות שם רשיון לשדרוג ב-75 דולר במקום 120.

פורסם
  • מחבר

אף פעם לא לקנות OEM הגירסא הזאת מגבילה אותך רק למחשב 1 בחומרה שאתה בפעם הראשונה התקנת ברגע שהמחשב שלך שובק חיים גם הרישיון שקנית שובק חיים ולא תוכל לשים במחשב אחר.

Retail ברגע שמחשב הולך מתיישן או משהו אתה יכול לקחת את הרישיון שלך לכל מחשב אחר בתנאי שזה רק אל מחשב אחד מותקן הרישיון!

עכשיו תחשוב מה אתה רוצה :)

אפילו שהגירסאת Retail עולה יותר אבל עדיף שלא תקנה עוד רשיון ביותר כסף שאתה תוכל לשלם פעם אחת על רישיון ולעביר אותו במקרה של למחשב אחר ברגע שהמחשב הולך...

אבל על עוד אתה לא משדרג רכיבים כמו מעבד/לוח אם, אתה ממשיך עם אותה המערכת. וכשתרצה לשדרג את המעבד והלוח אם, מן הסתם כבר יוציאו מערכת הפעלה חדשה.

מנצל"ש: האם שווה לקנות רשיון באיביי? יש לי לפטופ שאני רוצה לשדרג ל-7 וראיתי שאפשר לקנות שם רשיון לשדרוג ב-75 דולר במקום 120.

למה לא תפתח נושא חדש משלך? :)

פורסם

אני מודה, אני עצלן... ;D

טוב, אני אפתח נושא משלי...

פורסם

אבל על עוד אתה לא משדרג רכיבים כמו מעבד/לוח אם, אתה ממשיך עם אותה המערכת. וכשתרצה לשדרג את המעבד והלוח אם, מן הסתם כבר יוציאו מערכת הפעלה חדשה.

אבל אתה קונה כבר רישיון למה לא לקנות רישיון שכבר אפשר לעשות איתו הכל?

נגיד עכשיו אני קונה מחשב חדש החלונות XP שלי יבוא איתי למחשב הבא אם אני ירצה שום דבר לא ישלול את זה...

ובמשך כל השנים מאז שקניתי מערכת ההפעלה ב-2002 שידרגתי את המערכת ליותר טוב ואם לא היה לי את המלא הייתי צריך לקנות עוד רשיון.

עכשיו אני מרוצה שיש לי מערכת הפעלה חוקית שיש לי מחשב שעובד 9 שנים מ-2001 ששידרגתי בשנים האלה ועובד לי מעולה.

חוץ מהמעבד הכל הוחלף אצלי.

שקניתי את המחשב אמרתי שאני לא ישדרג והיה לי מחשב הכי טוב בזמנו ביזבזתי עליו הרבה כסף ועובדה שיצא לי לשדרג אותו...

----------------

Now playing: mms://213.8.138.13/100fm

via FoxyTunes

פורסם
  • מחבר

אם בעוד שלוש שנים תצא מערכת הפעלה חדשה, אני מעריך שעד אז אני לא אשדרג רכיב שמצריך החלפת מ''ה OEM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים