עבור לתוכן

מעוניין להתקין UBUNTU במערך RAID 0

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

זה גלגול נוסף ואני מקווה שהפעם יהיה מוצלח שלי עם אובנטו ,הגלגול הקודם היה רע ומר והמערכת סבלה מחוסר יציבות ובעיות תאימות רבות.

כרגע מותקנת אצלי WIN7 על מערך RAID 0,נסיונות להתקין אובנטו לצד הWIN7 לא צלחו,

מחיפושים הבנתי שצריך דיסק אובנטו אחר אבל האישו מבחינתי שלא מצאתי שום דרך להתקין ועדיין לא לפרמט את הכוננים .

ז"א - צריך לפרמט להתקין אובנטו ואז WIN7,נראה לי פתרון לא מציאותי כרגע.

בנוסף ,יש לי דיסק קשיח נוסף (לא חלק מRAID) אך עדיין לא הצלחתי להתקין את האובנטו ,משהו בRAID לא מאפשר לי להתקדם עם ההתקנה ואני מקבל הודעת שגיאה ROOT SYSTEM ERROR.

האם האופציה היחידה היא VMARE?מישהו יכול לעזור עם קצת יותר פרטים?

פורסם

זה בעיה היה קשה לעשות את זה בלי לפגוע במידע הקיים

פורסם

תשים את הכונן הנוסף ב boot order בביוס לפניי ה RAID

תתקין בכונן הנוסף אובונטו

פורסם

בזמנו התקנתי UBUNTU 7.04 על מערך RAID 0. אני זוכר שזה היה כאב ראש לא קטן. באופן כללי אתה צריך להשתמש DMRAID

כשאתה בSESSION של הLIVECD ואז לבצע את ההתקנה (כולל הDMRAID!) ואח"כ לערוך את הFSTAB (אני מקווה שאני לא מתבלבל)

לטעון את הDMRAID באתחול המחשב כדי שתהיה אפשרות לזהות את כונן המערכת. אני כותב את הדברים האלו מזכרון רחוק ומעורפל כך

שיכול להיות (מאוד) שיש כאן אי דיוקים רבים.

פורסם

זה משהוא כזה ב raid וירטואלי

ב raid אמיתי (שנתמך אם צ'יפ בלוח אם ומראה למערכת ההפעלה כונן יחיד) זה אמור להיות לדעתי כמו כל התקנה רגילה

פורסם

לא פשוט, לא נעים אבל ניתן לביצוע (כמו כל דבר בלינוקס :D)

להתחלה:

http://blog.dipinkrishna.info/2009/09/howto-dual-boot-ubuntu-and-windows.html

זה לא בדיוק מה שמתאים לך אבל אני זוכר שההתקנה אצלי כללה את הדברים שם, צריך לעשות פשוט חיפוש יותר מדוייק עבור RAID 0.

המלצה שלי, שתעזור לך הרבה, זה להתקין partition magic במערכת WINDOWS, להזיז כבר שם את הכונן הלוגי של windows למחיצה קטנה יותר שיהיה מקום להתקנה של מערכת הפעלה

שים לב שGRUB צריך להיות מותקן על הדיסק הראשון שעולה, לכן תשים גם מחיצה קטנה (100MB זה OVERKILL) בשביל GRUB שתיהיה המחיצה הראשונה בכונן

בזמן ההתקנה של UBUNTU שים לב לאיפה כל דבר מותקן, שלא במקרה תאשר לו להשתמש במחיצה של WINDOWS, גם תוודא לאן הGRUB מותקן (אם אני זוכר נכון התקנה דרך הINSTALL הרגיל לא מתקינה נכון את GRUB ואתה צריך לעשות את זה ידנית)

אם אני לא טועה דווקא suse מזהה טוב יותר (וגם מעלה dmraid אם היא רואה לנכון), אז אולי אפשר להתקין אותה (אתה יודע, בסופו של דבר כולם אותו הדבר בערך)

תיהיה חזק, תפנה לך זמן פלוס משהו לא שביר להתעצבן עליו כי זה סרט :pissed:

פורסם

גראב לא באמת צריך מחיצה קטנה בשביל עצמו

במחשב שלי המחיצות מחולקות כך

sda1 home (בגודל כמה עשרות GB)

sda2 /

sda3 swap

אין רווחים או משהוא בין המחיצות

אין מחיצת boot מיוחדת אלא ה boot נמצא ביחד אם המערכת הפעלה במחיצה השניה

לגראב ולילו אין בעיה אם זה

כנל אם המחיצה הראשונה היא וינדוס (בדקתי ב XP לא 7) הוא עדיין לא צריך מחיצה קטנה של עצמו

פורסם

זה משהוא כזה ב raid וירטואלי

ב raid אמיתי (שנתמך אם צ'יפ בלוח אם ומראה למערכת ההפעלה כונן יחיד) זה אמור להיות לדעתי כמו כל התקנה רגילה

לא. RAID המובנה בלוח אם מכונה בלינוקס "FAKERAID" כי הבקר רק מדמה פעולת בקר רייד ואת כל העבודה עושה המעבד, ויש צורך

לחבר מערך כזה ע"י DMRAID,כאמור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים