עבור לתוכן

היה שווה או אולי לא?

Featured Replies

פורסם

זהו... לאחר מחשבה עמוקה (פחות או יותר) עברתי מה- ADSL המצוין שהיה לי (חצי מגה) לכבלים במהירות 1.5 מגה...

אבל... (וזה אבל חשוב) אני מקווה שלא יצאתי אפס מכל הסיפור אז אם משהו יכול להגיד לי אם היה שווה לעבור לכבלים

ובמחיר שיצא לי (בערך 155 שח לחודש כולל הספק - אינטרנט בזק בנילאומי), ואם כל זה כדי את שינוי התשתית?

:P :-\ :o ;D :D ::)

פורסם

במחיר כזה - שווה .

פורסם

אני משלם 129 פעם בחודשיים לחצי שנה ואחרי חצי שנה 129 לחודש adsl 1.5

פורסם

בדיוק עכשיו התקשרתי אל ערוצי זהב והמבצע היחיד שהם אמרו לי שלשלם ביחד ספק וכבלים זה 750 ב99 ש"ח.

מאיפה קיבלת את ה1.5 ב159 כולל ספק וכבלים?

פורסם
  • מחבר

דרך הכבלים של מת"ב ה1.5 עולה 89 שח לחודש והראשון חינם וזה כולל גם את המודם וכל השטויות...

אני משלם על החיבור עצמו קצת פחות מ-70 שח לחודש דרך חבילה שלהם גם אני חושב... ::)

נ.ב. slim מי הספק ואיך המחיר החייתי?

פורסם
  • מחבר

ושכחתי להוסיף שזה בהתחייבות לשנה מיום ההתחברות...

פורסם

מניסיון אישי רב, מצאתי שהגלישה (באתרי אינטרנט) דרך הכבלים היא איטית יותר מבADSL, בדקתי מהירויות בחברות וספקים שונים, אצל אנשים ומחשבים שונים ותמיד מהירות ההורדה של קובץ מאתרי אינטרנט והמהירות שבו עולה האתר תמיד הייתה איטית יותר ממני (לי יש ADSL 750 דרך אינטרנט זהב), בדקתי אפילו מישהו שמחובר דרך 1.5 בכבלים ובהרבה אתרים זה היה מוריד לו על פחות מ100kb/s!! (אני מדבר על הורדה ללא תוכנת האצה - דרך האקספלורר) וגם לו, היה לוקח להרבה אתרים לעלות יותר זמן מאשר אצלי. על הADSL שלי זה מוריד ברוב המקרים ללא תוכנת האצה מעל 90 באופן קבוע ורוב האתרים, גם בחו"ל עולים אצלי בצ'ק. אני נתקלתי בכבלים במקרים כה קיצוניים שבהם לקח כ"כ הרבה זמן לאתר לעלות שכבר חשבתי שזה 56K!! (לא בהרבה מקרים) חיסרון מרגיז מאוד של הכבלים זה החוט שלו! החוט שעובר מן השקע של הכבלים אל המודם הוא חוט קשיח ומרגיז אשר מקשה על העברת המודם ממקום למקום וגם צריך להתאמץ יותר בשביל לנתק אותו. וגם יש את העניין שבכבלים ברגע שאתה מעלה זה משפיע על מהירות ההורדה יותר מאשר בADSL. אך, יש לכבלים יתרונות רבות!: מהירות ההעברה בכבלים דרך רשתות P2P (כמו KaZaa וכו') היא טובה בדיוק כמו שבADSL ובמיוחד משחקי רשת שבו לעיתים רבות הכבלים מקבלים פינגים יותר טובים מהADSL. למי שמחובר בכבלים, ניתן לשפר את מהירות ההורדה של קבצים מאתרי אינטרנט ע"י שימוש בתוכנה להאצת ההורדות (כמו DAP וכו') זה עוזר אבל עדיין אתרי אינטרנט יעלו באיטיות יחסית לADSL. יתרון בולט נוסף לכבלים זה שהוא הרבה יותר זול מהADSL, ההפרש הוא כה גדול שלעיתים ניתן להתחבר לחבילה של 1.5 בכבלים במחיר נמוך יותר מחבילה של 750kb/s דרך ADSL! (אני מנוי ותיק של הADSL ולכן איני זוכה להטבות החדשות שמקבלים מנויים חדשים לADSL ולי למשל זה משתלם לעבור לכבלים ויתכן שאעשה זאת בקרוב)

ועוד יתרון: כשמתחברים לכבלים, כמעט תמיד מקבלים מודם רשת (שבדרך כלל מסוגל להתחבר גם דרך הUSB) שהוא הרבה יותר איכותי מהמודמי USB הפחות אמינית שמקבלים מנויי הADSL.

מסקנה:

אם חשוב לך מהירות מקסימאלית בגלישה והורדה מאתרי אינטרנט או אם יש לך מספיק כסף בשביל להתחבר ל1.5 בADSL אז זה עדיף בשבילך, כי בתכלס, אם יש את הכסף, לדעתי עדיף להתחבר לADSL בגלל שלדעתי זה אמין ומהיר יותר מהכבלים, אך אם יש בעייה עם החשבונות שמגיעות בסוף החודש, הכבלים הינה אלטרנטיבה טובה!

אם חסר הכסף, אתה פריק של P2P ואתה פחות גולש באתרי אינטרנט(או שיש לך סבלנות) או אם אתה רוצים לשתף את החיבור לאינטרנט מבלי להשקיע כסף נוסף על מודם רשת, לך על הכבלים!

טיפ נוסף:

נסו "לסחוט" את חברות האינטרנט! (הם מרוויחים במילא מלא כסף!)

שמתי לב שאם מתווכחים איתם טוב הם מציעים הצעות חדשות שלפני כן לא הציעו לכם...

מי שלא מתווכח - מפסיד, כי החברות מנצלות את הפראיירים שמתעצלים להרים טלפון ולדרוש הוזלה במחיר.

לדרוש הכוונה להתקשר ולהתווכח עם החברה, לא לוותר להם ולאיים בעזיבה לחברה אחרת וניתוק המנוי מהחברה ולהיות מוכן לכך ברצינות!

מומלץ לערוך השוואת מחירים ואז להתקשר לחברה שבה הינך מחובר כרגע ולהגיד להם "תשמעו, החברה X מציעה מחיר Y בחבילה Z וזה יותר משתלם לי ממכם...ואני מתכנן לעבור לחברה X אם לא תוזילו את המחיר!"

הערה:

המילים מנוסחות בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך הכוונה לנשים וגברים (או ילדות וילדים) כאחד ;D

פורסם

אני על כבלים 1.5 של תבל עם אקטקום, כל הבעיות שיש נובעות רק מתבל.

מהירות הורדה היא 190kbps מאתרים נורמליים (אתמול הורדתי SP4 מהאתר של מיקרוסופט, היה קבוע על 190)

לADSL כמעט התחברתי, אבל בזק שיחקו פינגפונג והמתקין פשוט לא הגיע 3 פעמים בזמנים שקבעו לו ופשוט נמאס לי.

אני לא צריך להתקשר לבזק כל חודשיים בגלל משחקים בחשבונות טלפון, אני לא צריך לדאוג שבזק יחליטו שהמסלול לא מתאים להם ואני לא צריך לדאוג לאיכות הקו.

כל מה שקשור לבזק, לא מתקרב.

הבעיה היחידה בכבלים היא תבל, שהשרות שם מתחת לכל ביקורת, הטכנאי שהם שלחו (קבלן, לא מנוסה) הרס לי את פרוטוקול הTCP IP והלך בלי שהאינטרנט יעבוד ובכל התנתקות של המודם אני יודע שלא יהיה עם מי לדבר. אני מקווה שערוצי זהב הרבה יותר טוב.

ואם עושים לך הרבה בעיות שם, תגיד לי, יש לי מישהי שעובדת שם בדרגה בכירה ;D

פורסם

מניסיון אישי רב, מצאתי שהגלישה (באתרי אינטרנט) דרך הכבלים היא איטית יותר מבADSL, בדקתי מהירויות בחברות וספקים שונים, אצל אנשים ומחשבים שונים ותמיד מהירות ההורדה של קובץ מאתרי אינטרנט והמהירות שבו עולה האתר תמיד הייתה איטית יותר ממני (לי יש ADSL 750 דרך אינטרנט זהב), בדקתי אפילו מישהו שמחובר דרך 1.5 בכבלים ובהרבה אתרים זה היה מוריד לו על פחות מ100kb/s!! (אני מדבר על הורדה ללא תוכנת האצה - דרך האקספלורר) וגם לו, היה לוקח להרבה אתרים לעלות יותר זמן מאשר אצלי. על הADSL שלי זה מוריד ברוב המקרים ללא תוכנת האצה מעל 90 באופן קבוע ורוב האתרים, גם בחו"ל עולים אצלי בצ'ק. אני נתקלתי בכבלים במקרים כה קיצוניים שבהם לקח כ"כ הרבה זמן לאתר לעלות שכבר חשבתי שזה 56K!! (לא בהרבה מקרים) חיסרון מרגיז מאוד של הכבלים זה החוט שלו! החוט שעובר מן השקע של הכבלים אל המודם הוא חוט קשיח ומרגיז אשר מקשה על העברת המודם ממקום למקום וגם צריך להתאמץ יותר בשביל לנתק אותו. וגם יש את העניין שבכבלים ברגע שאתה מעלה זה משפיע על מהירות ההורדה יותר מאשר בADSL. אך, יש לכבלים יתרונות רבות!: מהירות ההעברה בכבלים דרך רשתות P2P (כמו KaZaa וכו') היא טובה בדיוק כמו שבADSL ובמיוחד משחקי רשת שבו לעיתים רבות הכבלים מקבלים פינגים יותר טובים מהADSL. למי שמחובר בכבלים, ניתן לשפר את מהירות ההורדה של קבצים מאתרי אינטרנט ע"י שימוש בתוכנה להאצת ההורדות (כמו DAP וכו') זה עוזר אבל עדיין אתרי אינטרנט יעלו באיטיות יחסית לADSL. יתרון בולט נוסף לכבלים זה שהוא הרבה יותר זול מהADSL, ההפרש הוא כה גדול שלעיתים ניתן להתחבר לחבילה של 1.5 בכבלים במחיר נמוך יותר מחבילה של 750kb/s דרך ADSL! (אני מנוי ותיק של הADSL ולכן איני זוכה להטבות החדשות שמקבלים מנויים חדשים לADSL ולי למשל זה משתלם לעבור לכבלים ויתכן שאעשה זאת בקרוב)

ועוד יתרון: כשמתחברים לכבלים, כמעט תמיד מקבלים מודם רשת (שבדרך כלל מסוגל להתחבר גם דרך הUSB) שהוא הרבה יותר איכותי מהמודמי USB הפחות אמינית שמקבלים מנויי הADSL.

[זה תמיד החלטה שלך מה לבחור... אתה יכול תמיד לקחת את ה pci שהוא יותר טוב,או קצת להיתעמת ולקחת את המודם שמתחבר לכרטיס רשת אם זה eci או שזה הסמסונג...]

מסקנה:

אם חשוב לך מהירות מקסימאלית בגלישה והורדה מאתרי אינטרנט או אם יש לך מספיק כסף בשביל להתחבר ל1.5 בADSL אז זה עדיף בשבילך, כי בתכלס, אם יש את הכסף, לדעתי עדיף להתחבר לADSL בגלל שלדעתי זה אמין ומהיר יותר מהכבלים, אך אם יש בעייה עם החשבונות שמגיעות בסוף החודש, הכבלים הינה אלטרנטיבה טובה!

[עדיין לא הגיעה כל החלטה כי שניהם עדיין במצב שווה,אין יתרון טוטאלי,אך תמיד אישית אני חושב שבשביל הלקוח הפשוט

כדי לבחור את הזול מבין שניהם...]

אם חסר הכסף, אתה פריק של P2P ואתה פחות גולש באתרי אינטרנט(או שיש לך סבלנות) או אם אתה רוצים לשתף את החיבור לאינטרנט מבלי להשקיע כסף נוסף על מודם רשת, לך על הכבלים!

טיפ נוסף:

נסו "לסחוט" את חברות האינטרנט! (הם מרוויחים במילא מלא כסף!)

שמתי לב שאם מתווכחים איתם טוב הם מציעים הצעות חדשות שלפני כן לא הציעו לכם...

מי שלא מתווכח - מפסיד, כי החברות מנצלות את הפראיירים שמתעצלים להרים טלפון ולדרוש הוזלה במחיר.

לדרוש הכוונה להתקשר ולהתווכח עם החברה, לא לוותר להם ולאיים בעזיבה לחברה אחרת וניתוק המנוי מהחברה ולהיות מוכן לכך ברצינות!

מומלץ לערוך השוואת מחירים ואז להתקשר לחברה שבה הינך מחובר כרגע ולהגיד להם "תשמעו, החברה X מציעה מחיר Y בחבילה Z וזה יותר משתלם לי ממכם...ואני מתכנן לעבור לחברה X אם לא תוזילו את המחיר!"

[אם תיתווכחו תריבו, תשכנעו תאיימו..תקבלו את הספק בזול יותר! כי תזכרו חוק הם צריכים אותכם יותר ממה שאתם אותם תמיד יש אלטרנטיבות אחרות,ותגידו להם את זה...]

הערה:

המילים מנוסחות בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אך הכוונה לנשים וגברים (או ילדות וילדים) כאחד ;D

כנ"ל :)

פורסם
  • מחבר

זהו!!!!!

אז לפני שעה התחברתי לכבלים ל-1.5 מ"ב וזה ענק!!!!!!! (אני מוריד מאתרים ב 220 קילו בייט)

וכל מה ששמעתם על הכבלים וכל השמועות: זה בולשיט!!! אין שום ירידת מהירות וזה בדוק..

היה לי גם ADSL ועכשיו יש לי כבלים אז אם משהו באמת רוצה להשוות (זאת אותה המערכת, לא של "חבר שלי"...)

שיבין טוב שכבלים לא פחות טוב מ ADSL (מבחינת איכות הם די שווים במהירויות של גלישה לאתרים והכבלים

יותר מהירים בקאזאא ומירק... ואפילו המודם של הכבלים טוב יותר)

אבל מה שעושה את ההבדל זה גם השירות וגם המחיר של מתב לעומת בזק!!!

:o :o :o

;D ;D ;D

אז כל מי שאומר שהכבלים לא טובים ועדיף ADSL אני אומר לך שאתה לא מבין, תנסה ותראה כמוני!

פורסם

כל מה שקשור לבזק דפוק, והמהירות, היא אמורה להיות 192KB (שזה המקסימום) אבל מה אכפת לך :-)

תתחדש ;D

פורסם

רק כדי להבהיר את העניין:

אין כרגע שום אינדיקציה לטובת ADSL/כבלים מבחינה טכנולוגית.

יש 1001 סיבות לשיפורים או ירידות בביצועים חוץ מהתשתית עצמה של ADSL/כבלים, ואף משתמש ביתי לא יכול לעשות את ההשוואה ולהתייחס לכל הגורמים האלו בשביל לקבל תוצאות אמינות. כל השוואה שתעשו מלווה בהזנחת כמה וכמה גורמים אחרים שלא מודעים אליהם.

העובדה שיש אנשים שלאחר "השוואות" כאלו מוצאים את ה-ADSL טוב יותר, ובד בבד יש אנשים שלאחר ה"השוואה" שלהם מוצאים את הכבלים עדיפים, רק מוכיחה לנו שההשוואות האלו לא נעשות באופן שייתן תוצאה חד משמעית. כי כמו שלמדנו לפני כל ניסוי בבי"ס: בשביל תוצאות טובות, יש לשנות רק גורם אחד בין ניסוי לניסוי, מה שבלתי אפשרי בניסויים בין ADSL לכבלים.

אם באמת הייתה עדיפות של ADSL או של כבלים, כולם היו מסיקים זאת חד משמעית אחרי ההשוואות שלהם. אבל המצב לא כך ולכל אחד יש מסקנות שונות.

לכן, שורה תחתונה: כל שיפור/ירידה בביצועים שאתם חוויתם בין ADSL לכבלים: מקרה פרטי שלכם, ולא מחייב שכולם יחוו את אותו שיפור/ירידה.

אמרתי זאת פעם ואני אומר זאת שוב: עזבו את הבחינה הטכנולוגית בהשוואות בין השתיים. כי זה פחות או יותר אותו דבר, וזה פחות או יותר רמה סבירה בשניהם (ברוב המקרים. כמובן שיש יוצאי דופן גם לפה וגם לפה). תשוו בין מחירים/שירות, דברים כאלה. דברים שבאמת אפשר להשוות ביניהם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים