עבור לתוכן

איך אפשר לדעת לפני קניה במזומן כמה הנחה מגיע לי?

Featured Replies

פורסם

בן כמה אתה ואיזה כ.א. יש לך?

• תגובות 35
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כרטיס אשראי של חיילים. תשלם באשראי של ההורים ותחזיר להם מזומן. בכל מקרה וואלה יצרו איתך קשר בימים הקרובים.

פורסם

בעבר הזמנתי כמה דברים מוואלה .

בדרך כלל כמה ימים אחרי ההזמנה צריכים להתקשר אליך בשביל לאשר את ההזמנה .

ותתחדש .

פורסם

ב-KSP המחירים שבאתר מתייחסים לתשלום במזומן.

כאשר משלמים שם באשראי, משלמים יותר.

לא נראה לי שתקבל הנחת מזומן נוספת. אולי אם אתה עושה שם קנייה גדולה במיוחד...

זה כבר לא ככה די הרבה זמן

המחיר באתר שלהם הוא ל12 תשלומים באשראי

ייתכן שבמזומן יעשו לו עוד הנחה קטנה

[br]פורסם בתאריך: 6.11.2009 בשעה 09:52:31

2. ובכלל, לא אמרתי שמעדיפים מזומן בשביל להעלים מס.. אלא שזה נותן הרבה יותר גמישות מבחינת העסק.

אני אתן לך דוגמא קטנה ופשוטה, רק כדי להמחיש לך את העניין -

בצורה קצת כללית: שאתה משלם באשראי, התשלום מתבצע אוטומטית דרך חברת האשראי, נמשך מחשבון אחד ומופקד בחשבון של החברה. התשלום כולו מתועד ובסופו של דבר נגבים מיסים מסויימים מהעסק לפי הסחורה שנמכרה/נקנתה וכו'. לא יודע להעמיק בעניין הזה, וזה גם לא רלוונטי.

נניח ויש כסף בקופה במזומן. אני בעל העסק ומתחשק לי ללכת לקנות פלאפל. הוצאתי כסף מהקופה במזומן, כדי שלא יחסר לי כסף בעסק - הורדתי 13 שקל מהמשכורת שלי, שיכסו על המזומן שלקחתי, וקניתי פלאפל בלי לשלם מס הכנסה על הכביכול משכורת שקיבלתי הרגע מהעסק. אף אחד לא יודע שלקחתי כסף מזומן מהקופה. אם הייתי מושך 13 שקל מהחשבון של החברה, לבנק היו רישומים שמראים שמשכתי כך וכך כסף, ולכן אני צריך לשלם כך וכך מס. (במקרה הזו לא, כי זו הוצאה מוכרת, אבל הבנת את העקרון)

דוגמא ל"גמישות" המדוברת - במזומן, הכסף לא מגיע מיד לחשבון החברה. אתה יכול להתעסק איתו עוד הרבה לפני שאתה מפקיד אותו בחשבון של החברה. במקרה של אשראי, אם תרצה למשוך את הכסף שהופקד זה הרגע בחשבון החברה לחשבון פרטי - תיאלץ לשלם עליו מס הכנסה. במזומן זה לא המצב.

ד"א, עבדת פעם בחנות עם קופה?

האם אי פעם שמרת קבלה על עסקה ששולמה לך במזומן?

במזומן אין שום עדות למי הלקוח ששילם (אלא אם הוצאת לו חשבונית מס, וגם אז זה די מעורפל), ואתה הרבה יותר גמיש עם השקרים שאתה הולך לספר למס הכנסה. ושלא תטעה - כל עסק שקיים בעולם מעלים מיסים, משחק עם החוקים, או עושה דבר מה שחור אחר.

רואי חשבון קיימים בשביל להעלים את העבירות שהעסקים מבצעים. ::)

אין לך מושג איך עובדת קופה/עסק ולצורך העניין איך פועל ניכוי בשכר

לצורך העניין לצורך מס זה לא משנה כלום אם הכסף הגיע במזומן או באשראי או בכלל בפייפאל

פורסם
  • מחבר

בן 22, ההגבלה היא בגלל שיש לי אפטרכארד של חיילים.

נראה כבר ביום ראשון מה יהיה להם להגיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים