עבור לתוכן

איך אפשר לדעת לפני קניה במזומן כמה הנחה מגיע לי?

Featured Replies

פורסם

הכי זול - עם הכי הרבה אחריות - וכמובן עם אחריות יבואן בלבד.

בפנדה בדקת מדוע כתוב מעבד אחר?

• תגובות 35
  • צפיות 9.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בדקתי. אמר לי שככה זה מגיע. כשאמרתי לו שבאתר של HP רשום במפורש שהדגם בא עם מעבד T6600 ולא T6500 הוא אמר לי שזה דגם שונה. שבמפורש אצלהם באתר זה מופיע תחת דגם שמגיע עם T6600. ודחפו לו לשם גם 4G RAM כשהדגם במקור מגיע עם 2G RAM. והוא עולה ביוק כמו ה1340ej שיש בו עוד 70G זיכרון ב-HDD.

פורסם

יכול להיות שאתה מסתכל על HP ארה"ב ופנדה הם בסך הכל ספק של היבואן שקונה מ-HP אירופה/אסיה ומכאן השוני בדגמים ?

סך הכך זה מחשב נייד שמגיע סגור ופנדה לא מתעסקים איתו, בטח שלא מחליפים לו מעבדים, אתה יודע... זה לא שהם מנסים לדפוק אותך או משהו.

פורסם
  • מחבר

לא אמרתי שהם מנסים לדפוק אותי או משהו. פשוט שידייקו במה שהם מפרסמים.

דגם Pavillion dv6-1330ej VL060EA כמו שמצויין אצלהם באתר מגיע עם מאבד T6600 ולא T6500 ומגיע עם 2GB RAM שניתנים להרחבה עד ל4GB RAM ועולה 4799 ולא במחיר שאצלהם שאפשר למצוא בשאר החנויות ואצלהם את הדגם Pavillion dv6-1340ej VL055EA.

כל החניות שבדקתי מציעות את הנייד בין 4750 ל-4799 ש"ח ואחריות לשנתים ע"י HP בינלאומית לקיחה והחזרה לבית הלקוח. ראיתי רק בבאג אפשרות שדרוג ל3 שנים + נזק פיסי רק שזה עולה בתוספת של 1300 ש"ח, נסחפו קצת האיתי אומר.

מה דעתכם לרכוש נייד ב-WallaShop / NANAShops / P1000? יש שם אפשרות להתמכח על המחיר. חושש בקטע של ההרשמה שמחייבים להכניס פרטי כרטיס אשראי.

או עדיף ללכת לחנות ולקנות?

פורסם

WallaShop / NANAShops מעולים (זה אותו אתר, אם תסתכל בדפים הפנימיים כמו כתב אחריות וכו', אתה תראה שנענע אפילו "העתיקו" חלקים מהם בלי לשנות את המילה walla...), מכל השאר הייתי מתרחק.

אגב ברור שאין שום בעיה עם פרטי התשלום, זה בסך הכל בשביל ליצור הזמנה אוטומטית אם אתה זוכה. אחרת אנשים היו סתם מנסים מספרים ללא הגבלה, ואז לא מזמינים ודופקים את כולם..

פורסם

טוב טוב חבר'ה, בואו אני אעשה לכם קצת סדר בבלאגן.

בתי עסק לא עושים הנחה על מזומן כי הם אוהבים להחזיק שטרות של כסף (אם כבר, אז להפך).

הם עושים הנחות על מזומן, משתי סיבות עיקריות:

1. הבנקים גובים עמלה של אחוזים בודדים (כ2%) על כל תשלום שמתבצע דרכם.

2. ברגע שהם מחזיקים את ההון שלהם במזומן, הם הרבה יותר גמישים מבחינת מיסים.

מה זה אומר "גמישים"? זה אומר שיהיה להם יותר קל להתחמק מתשלום מיסים.. ושלא תטעו את עצמכם - כל עסק שמכבד את עצמו מתחמק מתשלום מיסים.

התשלום במזומן בעצם מותיר את החנות כביכול ללא שום אישור לכך שנמכרה סחורה - כיוון שאין שום העברה בנקאית, אין שום רישומים, וכך הרבה יותר קל לתמרן עם הכסף. יש 5000 שקל במזומן בקופה? איך אפשר לדעת מאיפה הם הגיעו? הם לא קשורים בכלל למוצרים של החנות, הם שלי. הופ אני מכניס אותם לכיס ולא משלם עליהם אגורה של מיסים.

כמובן שזה לא המצב, הרי הקצנתי בכוונה. אני לא אתחיל להסביר לכם איך להלבין הון או איך להתחמק מלשלם מיסים..

אבל ברוב בתי העסק בארץ (ובעולם), ניתנת הנחה סמלית על מזומן, בעיקר מהסיבה הזו.

פורסם
  • מחבר

הזמנתי דרך wallashops. התקבלה הצעה שלי של 4400 בתשלום 1.

נראה לי זה הכי טוב שאפשר היה להשיג.

פורסם

תתחדש :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

פורסם

טוב טוב חבר'ה, בואו אני אעשה לכם קצת סדר בבלאגן.

בתי עסק לא עושים הנחה על מזומן כי הם אוהבים להחזיק שטרות של כסף (אם כבר, אז להפך).

הם עושים הנחות על מזומן, משתי סיבות עיקריות:

1. הבנקים גובים עמלה של אחוזים בודדים (כ2%) על כל תשלום שמתבצע דרכם.

2. ברגע שהם מחזיקים את ההון שלהם במזומן, הם הרבה יותר גמישים מבחינת מיסים.

מה זה אומר "גמישים"? זה אומר שיהיה להם יותר קל להתחמק מתשלום מיסים.. ושלא תטעו את עצמכם - כל עסק שמכבד את עצמו מתחמק מתשלום מיסים.

התשלום במזומן בעצם מותיר את החנות כביכול ללא שום אישור לכך שנמכרה סחורה - כיוון שאין שום העברה בנקאית, אין שום רישומים, וכך הרבה יותר קל לתמרן עם הכסף. יש 5000 שקל במזומן בקופה? איך אפשר לדעת מאיפה הם הגיעו? הם לא קשורים בכלל למוצרים של החנות, הם שלי. הופ אני מכניס אותם לכיס ולא משלם עליהם אגורה של מיסים.

כמובן שזה לא המצב, הרי הקצנתי בכוונה. אני לא אתחיל להסביר לכם איך להלבין הון או איך להתחמק מלשלם מיסים..

אבל ברוב בתי העסק בארץ (ובעולם), ניתנת הנחה סמלית על מזומן, בעיקר מהסיבה הזו.

1. אתה מדבר על עמלות של חברות האשראי. וזאת גם הסיבה היחידה שבגללה חנויות מעדיפות מזומן שטרות ולא תשלום באשראי. אין שום קשר ל:

2. מה זה הקשקוש הזה? מעדיפות מזומן כדי להעלים מס? על מה לעזאזל אתה מדבר? ברגע שהם מוציאים לך חשבונית (והם מוציאים) זה בכלל לא משנה אם הם קיבלו את הכסף באשראי, במזומן, או בברטר של מנוי חודשי למועדון חשפנות.

המשפט האחרון שלך פשוט מגוחך.

פורסם

1. אתה מדבר על עמלות של חברות האשראי. וזאת גם הסיבה היחידה שבגללה חנויות מעדיפות מזומן שטרות ולא תשלום באשראי. אין שום קשר ל:

2. מה זה הקשקוש הזה? מעדיפות מזומן כדי להעלים מס? על מה לעזאזל אתה מדבר? ברגע שהם מוציאים לך חשבונית (והם מוציאים) זה בכלל לא משנה אם הם קיבלו את הכסף באשראי, במזומן, או בברטר של מנוי חודשי למועדון חשפנות.

המשפט האחרון שלך פשוט מגוחך.

1. צודק, טעות שלי.. כמובן שהתכוונתי לחברות האשראי.

2. ובכלל, לא אמרתי שמעדיפים מזומן בשביל להעלים מס.. אלא שזה נותן הרבה יותר גמישות מבחינת העסק.

אני אתן לך דוגמא קטנה ופשוטה, רק כדי להמחיש לך את העניין -

בצורה קצת כללית: שאתה משלם באשראי, התשלום מתבצע אוטומטית דרך חברת האשראי, נמשך מחשבון אחד ומופקד בחשבון של החברה. התשלום כולו מתועד ובסופו של דבר נגבים מיסים מסויימים מהעסק לפי הסחורה שנמכרה/נקנתה וכו'. לא יודע להעמיק בעניין הזה, וזה גם לא רלוונטי.

נניח ויש כסף בקופה במזומן. אני בעל העסק ומתחשק לי ללכת לקנות פלאפל. הוצאתי כסף מהקופה במזומן, כדי שלא יחסר לי כסף בעסק - הורדתי 13 שקל מהמשכורת שלי, שיכסו על המזומן שלקחתי, וקניתי פלאפל בלי לשלם מס הכנסה על הכביכול משכורת שקיבלתי הרגע מהעסק. אף אחד לא יודע שלקחתי כסף מזומן מהקופה. אם הייתי מושך 13 שקל מהחשבון של החברה, לבנק היו רישומים שמראים שמשכתי כך וכך כסף, ולכן אני צריך לשלם כך וכך מס. (במקרה הזו לא, כי זו הוצאה מוכרת, אבל הבנת את העקרון)

דוגמא ל"גמישות" המדוברת - במזומן, הכסף לא מגיע מיד לחשבון החברה. אתה יכול להתעסק איתו עוד הרבה לפני שאתה מפקיד אותו בחשבון של החברה. במקרה של אשראי, אם תרצה למשוך את הכסף שהופקד זה הרגע בחשבון החברה לחשבון פרטי - תיאלץ לשלם עליו מס הכנסה. במזומן זה לא המצב.

ד"א, עבדת פעם בחנות עם קופה?

האם אי פעם שמרת קבלה על עסקה ששולמה לך במזומן?

במזומן אין שום עדות למי הלקוח ששילם (אלא אם הוצאת לו חשבונית מס, וגם אז זה די מעורפל), ואתה הרבה יותר גמיש עם השקרים שאתה הולך לספר למס הכנסה. ושלא תטעה - כל עסק שקיים בעולם מעלים מיסים, משחק עם החוקים, או עושה דבר מה שחור אחר.

רואי חשבון קיימים בשביל להעלים את העבירות שהעסקים מבצעים. ::)

פורסם

לא יודע על מה אתה מדבר, נראה לי שאתה זה בחיים לא עבד עם קופה למען האמת...

לפני שאתה מכניס את הכסף לקופה אתה חייב להדפיס אותו. אם לא הדפסת, כבר עכשיו העלמת מס ולא משנה אם תקנה בכסף הזה פלאפל או BMW חדשה...

וברגע שהדפסת אותו, אתה תשלם עליו מס. וזה בכלל לא משנה אם את השטר הפיזי הזה אתה אח"כ תעביר לעצמך בתור תשלום משכורת או שתלך לקנות איתו פלאפל... אתה גם יכול לקחת את כל השטרות ולשרוף אותם סתם כי נראה לך שזה מגניב - אתה עדיין תשלם עליהם מס.

פורסם
  • מחבר

יאהלה עד עכשיו לא אישרו לי. :kopfpatsch:

פורסם

^^^

מה לא אישרו לך?

הגשת הצעה והיה כתוב שזכית, או מה?

פורסם
  • מחבר

היום גיליתי שהכרטיס שלי היה מוגבל להסקעות עד 400 ש"ח. התקשרתי לבנק כדי שיאשרו לי. הקטע שוואלה שופס עדין לא יצרו קשר לאשר דרך החברת אשראי. אם לא האיתי מתקשר היום אליהם נראה לי הם היו בכלל לא היו דואגים לחזור אלי היום ולהודיע שלאהיה להם אישור למשיכה. עכשיו צריך לחכות עד ליום ראשון ושום להציק להם שידאגו למשוך את הכסף מהכרטיס שלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים