עבור לתוכן

מה עושה מהנדס תוכנה בעבודתו?

Featured Replies

פורסם

בתור מסיים הנדסת מחשבים ( שנה 4 ), שזה לא הנדסת חשמל ולא הנדסת תוכנה ( אלוהים יודע מה אני לומד ) אני יכול להגיד לך ככה:

1. מכללה להנדסה זה לא מומלץ, הסיכויים שתעבור את הסינון הראשון בשביל להגיע לראיון קטנים פי 2. וזה תכף באופן כללי על רוב המקצועות הראליים.

2. התואר הינו שנה של מתמטיקה ופיסיקה טהורים, שנה של מתמטיקה + שילובים של מדעי המחשב ( זה תכף לכל ההנדסות פחות או יותר ) ואז יש שינויים:

הנדסת חשמל ממשיכים במתמטיקה לפתרון משוואת פיסיקאליות יחד עם לימוד מעמיק יותר של חומרה, הנדסת מחשבים ממשיכים במתמטיקה (בערך) לאלגוריתמים והמשך לימוד תכנות (גם לחומרה וגם לתוכנה) ועוברים בערך 75% מהלימוד של חומרה. כל זה תכף להנדסת מחשבים (באמת שאני לא יודע מספיק מה ההבדלים להנדסת תוכנה, אני מניח שהם לא גדולים).

בכל מקרה, כל מה שנאמר פה זה במסלולי הנדסת מחשבים לכיוון חומרה, לדוגמא בעברית יש המון מסלולים אחרים, בבר אילן, זה היחיד.

אבל, השנתיים הראשונות עדיין יהיו זהות בכל מקום.

3. אם לא מעניין אותך גם חומרה וגם תוכנה, הנדסת מחשבים\תוכנה הינה מיותרת לחלוטין.

אם תוכנה מעניין אותך, תעשה לעצמך חיים יותר קלים ( ומהירים ) ותיקח מדעי המחשב.

אם חומרה נטו מעניין אותך, אז או הנדסת חשמל, או ... לא יודע :| אבל בטח שלא הנדסת תוכנה.

אם מעניין אותך השילוב, או תכנות לחומרה, הנדסת מחשבים זה הדרך ללכת, שוב, הנדסת תוכנה יותר מתמקדת לכיוון המדעי מחשב אני מתאר לעצמי (ואני לא רואה הגיון בזה, כי זה כבר הופך למדעי המחשב לגמרי, אלא אם זה אותו תואר כמו הנדסת מחשבים בשם אחר).

והכי חשוב, אבל באמת, תצפה להרבה פחות ביציאה ממכללה מאשר באוני' ( וזה עוד ממישהו שלומד בבר אילן :P ), בטח ובטח במצב הנוכחי ( וכנראה גם שיהיה) בשוק. אחרי שנכנסת לעבודה, כבר שום דבר לא משנה ( כמעט ) וזה לא ישנה איפה למדת, העבודה הראשונה תקבע את זה.

אגב, למי שלא ידע, בעקרון משנים את חוקי הציונים שמקבלים בגליון ציונים ~בערך.

1. קבלה לתואר שני באוני' לא ידרוש ציון של XYZ אלא שתהיה באחוזון מסויים בשכבה של מי שלמדת איתו, כלומר, להיות עם 90 במכללה אולי לא יהיה שווה כלום כי זה (נגיד) רק האחוז ה-20% העליון, והם ידרשו את ה-10% העליון.

2. הבנתי שזה יהיה רשום בגליון, ואני בטוח שזה מאוד ישפיע על סינונים ראשונים לעבודות.

אין לי הרבה מושג על זה, אני רק יודע שזה אמור להיכנס כנראה בשנה הבאה...

בכל מקרה, אני לא מאמין בשיפור ציונים, תגיש מעומדות לאיפה שאפשר, ותגיד שאתה מוכן לקחת מכינה, בכל מקרה זה מומלץ.

בהצלחה

• תגובות 102
  • צפיות 22.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

זה החלום...

ואני נוטה לכיוון התוכנה. זו העדפתי. יחד עם זאת, אני שמח שיש לי את הבחירה ותמיד טוב להשאיר אפשרויות פתוחות.

יש המון חברות סטארט אפ בשוק שהצליחו לגייס הון סיכון.

ידוע לך כמה מהם באמת נמכרים בסופו של דבר? לרוב זה לא הולך ממה שאני מבין.

פורסם

כשמדברים על אחוזי הצלחה של סטארט-אפים, המספר 10% הצלחה עולה לא מעט.

לא נתקלתי במחקר אמיתי בנושא (ואני לא יודע אם יש), אבל נשמע סביר ש1 מ10 מצליח.

פורסם

תיקון קטן\גדול, תקף ולא תכף*

נ.ב

בשוק יש משרות הקשורות לאבטחת מידע?

פורסם

קודם כל תודה רבה על התשובות המורחבות והענייניות לשאלה "מכללה או אוניברסיטה".

(1)בתשובות של חברי פורום שונים ניתקלתי בהתיחסות ל"אם אתה טוב אז לא משנה איפה למדתה" - אודה להתיחסות לביטוי הנפוץ הזה שנישמע כל כך הרבה פעמים לגבי תחומים שונים...

(2)משהו נוסף שקצת הרתיע אותי ... זה שלמרות הנתונים הגבוהים של התלמידים שלומדים באניברסיטת תל אביב ישנו אחוז כישלון של 40% - למה זה קורה ולמה זה לא קורה לאחרים?

פורסם
(2)משהו נוסף שקצת הרתיע אותי ... זה שלמרות הנתונים הגבוהים של התלמידים שלומדים באניברסיטת תל אביב ישנו אחוז כישלון של 40% - למה זה קורה ולמה זה לא קורה לאחרים?

זה קורה בכל מקום (כל האוניברסיטאות, לפחות). ממוצע נכשל במבחן (מתחת ל-55) זה לא משהו חריג באקדמיה, ולמען האמת זה נפוץ הרבה יותר ממה שאתה חושב.

למה זה קורה? הרבה מאוד סיבות, קצרה היריעה מלפרט את כולן לצערי...

פורסם

זה היה נחמד אם זה היה מתחת ל-55, זה תלוי אוני', אצלנו זה מתחת ל-60 :\

וכן, אני קצת עילג לפעמים חח - תודה על התיקון :]

1. אם זה טוב זה לא ....

תראה, בסופו של דבר, האוני' זה לא הכרח, אני מכיר מספיק אנשים (מתכנתים) שעובדים בתחום בלי שום הכשרה של אוני' ושמצבם מעולה (אבל באמת ... מעולה ).

הבעיה היא שהשוק עכשיו במצב לא טוב, אז קצת קשה להשיג משרות ( כי לרוב, אחרי המשרה הראשונה, הדברים הרבה יותר קלים ), בכל מקרה, היום מה שחשוב זה להשיג את ראיון העבודה ( וכמובן לעבור אותו ) ובשביל זה - מומלץ אוני' וממוצע גבוה. זה לא שזה לא אפשרי אחרת, רק קשה היום.

2. ככה זה, יש מקומות (טכניון) שאפילו תקבל פאקטור שלילי ע"מ להפוך את התפלגות הציונים לפעמון מסביב לנכשל - מדוע? שאלה טובה, זה ממקם אותך יחסית לסטודנטים שאיתך, מה שלפעמים יותר חשוב (כמו פסיכומטרי ).

לרוב בקורסים קשים \ קורסים "ממיינים" (קורסים שנועדו להעיף אנשים, כי כרגיל, לוקחים יותר מדי בהתחלה) הממוצע הוא בדיוק 60-55, שהממוצע האמיתי הוא קצת פחות ומפקטים שהוא יהיה בדיוק 55-60, עברת עברת, נפלת.... נפלת :) בקורסים אחרים, לפעמים הפאקטורים יהיו יותר נדיבים כי אין משמעות להכשיל כיתה שלמה ( גם זה נורא תלוי במרצה + אוני' + ועד המחזור ועוד ).

ואל תפחד מנכשלים, מקבלים את זה, עוברים בפעם השניה, אם לא... חוזרים על הקורס, אני מכיר מספיקקקקקקקקקקקקקקקקקק אנשים שעשו את זה כמה וכמה פעמים (טפו טפו טפו, לא אני חח ).

פורסם
  • מחבר

זה קורה בכל מקום (כל האוניברסיטאות, לפחות). ממוצע נכשל במבחן (מתחת ל-55) זה לא משהו חריג באקדמיה, ולמען האמת זה נפוץ הרבה יותר ממה שאתה חושב.

למה זה קורה? הרבה מאוד סיבות, קצרה היריעה מלפרט את כולן לצערי...

עצלנות כמובן.

פורסם

באינטל לא מגייסים יוצאי מכללות

זה נראה לי מראה באופן מוחלט (ואולי קצת קיצוני) את ההבדל בסופו של דבר בין מכללה ואוניברסיטה

פורסם

עצלנות היא הסיבה האחרונה לכך.

פורסם
  • מחבר

באינטל לא מגייסים יוצאי מכללות

זה נראה לי מראה באופן מוחלט (ואולי קצת קיצוני) את ההבדל בסופו של דבר בין מכללה ואוניברסיטה

למה? למה אתה מדבר שטויות? למה?

אינטל מגייסת בוגרי מכללות עוד מהשנה השלישית (מהנדסי תוכנה וחשמל).

לאינטל יש קשר הדוק עם מכללות להנדסה כמו אפקה וסמי שמעון וראשי החוג ממליצים לאינטל על בוגרים שיכולים להתשלב אצלם.

אפילו הנדסאים עובדים באינטל.

מה הנדסאים? אפילו יוצאי ממר''ם ובוגרי ג'ון ברייס.

פורסם

בוודאי שגם בוגרי ג'ון ברייס עובדים באינטל. יש להם מחלקה מאוד גדולה של אבטחה, מישהו צריך לבדוק את כל התיקים בכניסה.

פורסם
  • מחבר

בוודאי שגם בוגרי ג'ון ברייס עובדים באינטל. יש להם מחלקה מאוד גדולה של אבטחה, מישהו צריך לבדוק את כל התיקים בכניסה.

בג'ון ברייס בהחלט יודעים להכשיר מאבטחי מידע.

פורסם

לא דיברתי על אבטחת מידע.

פורסם
  • מחבר

לא דיברתי על אבטחת מידע.

איזה עוד אבטחה יש בתחום המחשבים?

אני קורא שוב את ההודעה שלך אבל אני לא מצליח להבין אותה. זה נראה כאילו שאם לא התכוונת לאבטחת מידע אז התכוונת לאבטחה עם נשק ומדים.

תנסה להיות ברור יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים