עבור לתוכן

מה עושה מהנדס תוכנה בעבודתו?

Featured Replies

פורסם

יש, לחפש משהו שאתה אוהב.

• תגובות 102
  • צפיות 22.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

יש, לחפש משהו שאתה אוהב.

אני מאוד אוהב פילוספיה ומדעי המדינה.

וחוץ מ********************* מה עוד אפשר לעשות עם זה?

פורסם

יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה אפשר למצוא עבודות נורמליות,

אל תנסה ללחוץ על עצמך ללמוד משהו שאתה לא רוצה, כל שכן סולד ונרתע ממנו, זה יפגע בך פי כמה.

פורסם
  • מחבר

יחסים בין לאומיים ומדעי המדינה אפשר למצוא עבודות נורמליות,

אל תנסה ללחוץ על עצמך ללמוד משהו שאתה לא רוצה, כל שכן סולד ונרתע ממנו, זה יפגע בך פי כמה.

כן, תמיד רציתי להיות מומחה ליחסים בינלאומיים, יועץ תקשורתי וראש צוות בבית הלבן כמו רם עמונאל.

אבל רק מעטים בודדים, ממש מעטים מעטים מצליחים בזה.

לכן, הרוב המכריע של בוגרי מדעי המדינה (וגם פילוסופיה) עובדים במקדונלדס.

פורסם

אם תנסה ללחוץ על עצמך ללמוד משהו שאתה לא רוצה, לא מבין ולא אוהב, בין כה אתה תגיע למקדונלדס :-\

פורסם
  • מחבר

אם תנסה ללחוץ על עצמך ללמוד משהו שאתה לא רוצה, לא מבין ולא אוהב, בין כה אתה תגיע למקדונלדס :-\

גם כלכלה זה משהו שמאוד מעניין אותי.

אבל חוץ למעבוד בבנק, מה עוד אפשר לעשות עם זה?

פורסם
  • מחבר

אתה שואל ברצינות?

באמת, בשיא הרצינות.

פורסם

בכל חברה במשק יש אגף כלכלה וכספים

פורסם

אם אפשר להצטרף לשאלה, מה ההבדל בין מדעי המחשב להנדסת חומרה\תוכנה? מבחינת קושי לימודים, יישום תעסוקתי, והכשרה תכלס.

אני מתחיל ללמוד בשנה הבאה, ודי מתלבט בין השניים.

פורסם

אני למדתי תכנות בבית ספר, וגם ממויין לצבא לתפקידים כאלה, אבל סה"כ זה לא מה שאני רוצה לעשות בעתיד.

אחי עשה תואר ראשון, ובחר להיות בודק תוכנה, שזה פחות כתיבה של שורות קוד מאפס.

פורסם

איך אני יכול לדעת שאני אוהב\לא אוהב מקצוע מסוים מראש?

אני לדוגמא עשיתי הנדסאי חשמל ומצאתי עצמי משתעמם מכל הפאן האלקטרוני אך די אהבתי והצלחתי טוב בתיכון ובמכללה בתחום התכנות (החל מאסמבלר עד שפת C) ... איך אני יכול לדעת שאם אני אלך להנדסת תוכנה\מדעי המחשב אני לא אשתעמם מזה או אחליט שזה לא בשבילי כבר עכשיו?

פורסם

^^

אתה לא יכול לדעת, אבל אתה כן יכול לדעת שיש נושא שמושך אותך. אני יודע למשל שנושא התעופה מושך אותי, והיום אני לומד הנדסת אוירונאוטיקה. אני מכיר אנשים רבים שתכנות, אלגוריתמיקה וכו' מושכים אותם - והם נמצאים בפקולטה למדעי המחשב. יש כאלה שלבנות מעגלים ומעבדים מעניין אותם - והם נמצאים בחשמל, ויש כאלה שדווקא התיאוריה מעניינת אותם ולכן הם לומדים פיזיקה, מתמטיקה או כימיה. ויש את הפסיכים, כמו גיא, שמשלבים כמה תחומים :)

וזה בכלל בלי להתייחס למקצועות ההומניים או "מדעי החברה" - כלכלה, מדעי המדינה וכו'. נושאים מרתקים ללא שום צל של ספק, אבל פה נגמר הידע שלי אודות נושאים אלו.

אם אפשר להצטרף לשאלה, מה ההבדל בין מדעי המחשב להנדסת חומרה\תוכנה? מבחינת קושי לימודים, יישום תעסוקתי, והכשרה תכלס.

אני מתחיל ללמוד בשנה הבאה, ודי מתלבט בין השניים.

הנדסת חומרה זה מקצוע שהרבה יותר קרוב לחשמל, תוכנה זה מדעי מחשב עם יותר פרקטיקה (תכלס - השנה הנוספת פחות או יותר מיותרת).

פורסם

ומה לגבי הקושי של הלימודים? הבנתי שהנדסה זה ממש קשה, האם נכון הדבר? האם מדעי המחשב יותר "קל"?

פורסם

לא. מדעי המחשב לדעתי זה מסלול יותר קשה מרוב ההנדסות. גם הנדסת תוכנה וגם מדעי המחשב הם תארים תאורטיים מאוד שעוסקים בעיקר בלוגיקה, אלגוריתמים, הסתברות, חישוביות וכו' - כלומר מתמטיקה על כל גווניה השונים.

מי שרוצה ללמוד לכתוב קוד יכול ללכת לג'ון ברייס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים