עבור לתוכן

מה עושה מהנדס תוכנה בעבודתו?

Featured Replies

פורסם

מפתח תוכנה כמובן.

אבל, האם זה אומר לשבת שעות על גבי שעות ולכתוב שורות קוד ארוכות? נשמע ממש משעמם.

דיברתי עם מהנדס תוכנה אחד שאמר שזו עבודה משעממת בטירוף, וקראתי על עוד כמה שברחו מהתחום הזה ועברו למקצוע מתחום אחר לגמרי בשכר נמוך יותר.

• תגובות 102
  • צפיות 22.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לא רק, אבל גם. חלק לא קטן מהעבודה זה לשבת ולכתוב קוד, לכתוב קוד לכתוב קוד.....

יש אנשים שאוהבים את זה, ובד"כ אלו האנשים שמצליחים ומרוויחים טוב בעבודה הזו.

אם אתה לא אוהב את זה- אל תתחשוב אפילו לפנות לכיוון רק כי יש בזה כסף.

פורסם

לעבוד כתוכניתן רק כי יש בזה כסף מבלי לאהוב תיכנות/מחשבים זה כמו לשיר רק כי יש לך קול יפה מבלי לאהוב מוזיקה.

אתה צריך "להחליט" עם עצמך ולעשות שיקלול של תועלת כלכלית/אהבה למקצוע/רמת התאמה למקצוע ואז להבין מה אתה רוצה לעשות כמקצוע לחיים. שלא תעז לעשות החלטה לא נכונה ולעבור מקצוע בגיל 40! אבל בלי פאניקה :smile1:

פורסם
  • מחבר

אתם צודקים בהחלט!

עד לפני חודש הייתי נעול על זה, אבל היום אני יודע שלא כדאי להכניס ראש בריא למיטה חולה.

הכסף עדיין מעניין אותי, אבל איאלץ לחפשו בתחום אחר.

אגב, גם מהנדס חשמל מרוויח לא רע, אבל מה הוא עושה בפועל?

פורסם

מנכ"ל מרוויח מצויין, מקצוע ממש שווה, כדי לך לבדוק.

פורסם

מהנדס חשמל יכול לעשות הרבה דברים בתעשייה. בין השאר גם לכתוב שורות קוד (לחומרה בעיקר, אבל גם לתוכנה).

עצה שלי - אם אתה לא אוהב את הנושאים האלה באמת, אל תטרח להתחיל ללמוד אותם. קח בחשבון שהנדסת חשמל זה אחד התארים הקשים וגם מי שנהנה מהתוכן של התואר צריך להשקיע מאמצים אדירים כדי להצליח.

פורסם

רק שבכלל לא מדברים פה על הנדסת חשמל....

פורסם

רק ששכחת לקרוא את הדיון...

אתם צודקים בהחלט!

עד לפני חודש הייתי נעול על זה, אבל היום אני יודע שלא כדאי להכניס ראש בריא למיטה חולה.

הכסף עדיין מעניין אותי, אבל איאלץ לחפשו בתחום אחר.

אגב, גם מהנדס חשמל מרוויח לא רע, אבל מה הוא עושה בפועל?

פורסם
  • מחבר

מצטער להעלות את זה שוב,

אבל חוץ מכתיבת שורות קוד, מה עוד מהנדס תוכנה יכול לעשות? מה לגבי תחומים כמו אבטחת מידע, בינה מלאכותית וכו'? (יש עוד דברים חוץ מפיתוח תוכנה לא?)

פורסם

ועדיין בסופו של דבר עיקר העיסוק הוא כתיבת קוד. אם אתה עוסק באלגוריתמיקה, AI, או מחקר בתחום - אתה פשוט יורד עמוק יותר בהיבט המתמטי. קשה לי לראות מישהו שלא מתעניין בתכנות כמקצוע ויכול להתאים לעצמו את אחד הענפים הנגזרים.

גם בתור מהנדס חשמל בסופו של דבר מרבית העיסוק הוא כתיבת קוד - רק שיש השלכה גדולה על הנושאים הפיזיקליים (למשל בתחום של ניתוח אותות, או בתחומים לוגיים כגון תכנות שבבים).

אם הדברים הללו לא 'מדליקים' אותך, אז וותר מראש. אם עכשיו יש לך ספקות, אז לא סביר להניח שתפתח חיבה לתחום בהמשך אלא להיפך.

פורסם

אם תעסוק באבטחת מידע וכדומה אתה עדיין תכתוב קודם אבל הסיכוי שתעסוק במשהו ספציפי שמעניין אותך הוא גבוה יותר...

פורסם

אני מציע שתלמד עצמאית את הבסיס לפחות ותראה אם זה מעניין אותך במקום להמר לפה או לשם.

פורסם
  • מחבר

הנה משהו שכתב סטודנט להנדסת תוכנה, יש אמת בדבריו?

:

אני סטודנט בשנה האחרונה להנדסת תוכנה ולמען האמת נשבר לי. איך ייתכן ש80 אחוז מהתואר הוא שיעמום אחד גדול!! למה בשנה האחרונה עדיין דוחפים לי מתמטיקה כמו לאווזים, ושלא יגידו לי שזה מפתח את המוח כי למחרת אני כבר שוכח את זה ולמען האמת גם לא רוצה להיזכר בזה.

בסך הכל רציתי ללמוד לתכנת הרי אני רוצה להיות "מהנדס תוכנה" לא מתמטיקאי ולא פיזיקאי ולא יועץ סטטיסטי וכהנה וכהנה..

כיום במבט לאחור אני מצטער שלא הלכתי ללמוד מדעי המחשב: זה קצר יותר ואין בפנים הרבה קורסים מקצרי חיים. קורס מקצר חיים=קורס שאתה מקיא אחריי כל שעתיים של לימוד עצמי.

אבל אני כבר הבנתי את המשחק שמאחורי התואר הזה ואני יודע שלעולם לא תודו בכך אבל האמת היא שגם מרצים צריכים להתפרנס. היכן יעבוד הפיזקאי/מתמטיקאי אם לא בתור מרצה. רק אחוזים בודדים מהם באמת עובדים בתעשייה ואחרים קודחים וקודחים.. לנערים וסטודנטים מסכנים שבסך הכל רצו ללמוד מקצוע מסויים.

פורסם

זה נכון מאוד, פרט לאמרה שתואר במדעי המחשב הוא שונה.

אני יכול להעיד מהצד השני, ולומר ההיפך. אם רק הייתי רוצה לתכנת, הייתי יושב עם ספר בבית, או לוקח קורס בתכנות בלבד.

אני שמח מאוד שהתואר כולל המון מתמטיקה, והמון פיזיקה וחשמל (אני עושה גם הנדסת חשמל). אני מוצא את התואר מאוד מעניין, ואם כבר חבל שהמוח האנושי כה מוגבל ואנו שוכחים דברים כה רבים.

צר לי בחור, אבל מההודעות שלך נראה שאתה סולד מהמקצוע - הן בהיבט המעשי והן בהיבט התאורטי. כדאי שתראה קצת הרצאות באינטרנט, אולי של מקצוע מתמטי כלשהו ובנוסף של מקצוע מבוא (למדעי המחשב, או להנדסת תוכנה), כדי שתקבל קצת מושג על איך התואר ייראה.

אבל, אם להיות כן. אני לא חושב שזה יתאים לך. אתה פשוט לא מתחבר לנושא ואפילו נרתע ממנו מאוד.

פורסם
  • מחבר

זה נכון מאוד, פרט לאמרה שתואר במדעי המחשב הוא שונה.

אני יכול להעיד מהצד השני, ולומר ההיפך. אם רק הייתי רוצה לתכנת, הייתי יושב עם ספר בבית, או לוקח קורס בתכנות בלבד.

אני שמח מאוד שהתואר כולל המון מתמטיקה, והמון פיזיקה וחשמל (אני עושה גם הנדסת חשמל). אני מוצא את התואר מאוד מעניין, ואם כבר חבל שהמוח האנושי כה מוגבל ואנו שוכחים דברים כה רבים.

צר לי בחור, אבל מההודעות שלך נראה שאתה סולד מהמקצוע - הן בהיבט המעשי והן בהיבט התאורטי. כדאי שתראה קצת הרצאות באינטרנט, אולי של מקצוע מתמטי כלשהו ובנוסף של מקצוע מבוא (למדעי המחשב, או להנדסת תוכנה), כדי שתקבל קצת מושג על איך התואר ייראה.

אבל, אם להיות כן. אני לא חושב שזה יתאים לך. אתה פשוט לא מתחבר לנושא ואפילו נרתע ממנו מאוד.

הבעיה היא שאין אפשרות אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים