עבור לתוכן

הגבלת רוחב פס למחוברים ברשת אלחוטית+בעייה נוספת :)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברשת הביתית ישנה רשת אל-חוטית עם ראוטר SIEMENS SL2-141 שחור.

בקומה הראשונה ישנם 2 מחשבים ניידים ומחשב נייד אחד.כולם מחוברים ברשת אל חוטית.המחשב הנייח מחובר אלחוטית בעזרת מתאם אל-חוטי POZ.

בקומה השנייה ישנו עוד מחשב נייד(המחשב שלי) אשר גם מחובר באמצעות POZ.הראוטר ממוקם בסלום ומחבר לשקע טלפוני בלבד.

כרגע יש לנו מהירות 4 מגה.אצלי במחשב אני משחק משחקי אונליין למיניהם ומוריד כל מני ובשאר המחשבים לא יותר מדפדפן וסקייפ.

עכשיו השאלה היא כיצד אני מגביל את מהירות האינטרנט בשאר המחשבים חוץ משלי שיהיה להם בסה"כ 2.5 מגה ולי יהיה 1.5 מגה ?

שמעתי על התוכנה NETLIMITER אבל לא הבנתי כ"כ איך לעבוד איתה והיא לא עובדת בווינדוס 7 אשר מופעל באחד מן המחשבים הניידים.

דבר נוסף הוא שכנראה בגלל ה POZ הזה אני מוגבל למהירות של חצי מגה ,אולי אני צריך לפתוח פורטים או משהו ?

611971546.png

אם ישנם פתרונות אחרים לבעיית הרשת שלי,אשמח לשמוע!

הציאו לי HPNA אבל אזל המלאי של זה והציאו לי עוד משהו שנקרא REPEATER אבל לא ממש הבנתי מה זה ..

בתודה מראש,אילן . :xyxthumbs:

פורסם

אני ממליץ שתוריד קובץ מאחד המחשבים האחרים כדי לבדוק אם יש לך בעיה בגלל המתאם האל-חוטי שלך (שקראת לו POZ ) . כשאתה עושה speed test אתה בודק מסלול ארוך מאוד מהמחשב שלך לrouter ואז על התשתית של בזק/הוט ואז על הספק שירות. היתה לי בעיה בתשתית של בזק בסוף שבוע שעבר ומצאנו אותה ע"י קיצור המסלול ממני לבזק.

רשת אל חוטית היא לא אידאלית למשחקים בגלל שהמדיום שהמידע עובר דרכו (האוויר בניגוד לכבל) נחשב לרועש. זה יכול לגרום לנפילת פקטים והשהיות בצד של הכרטיס רשת/נתב .

לא מזמן מצאתי איזה תוכנית שנקראת netstumbler שמראה נתוני signal to noise של רשתות בסביבה וזה עזר לי לבחור ערוץ. יש לי מחשב ישן שיש לו בעיות קליטה וגיליתי שערוץ שהשתמשתי עמוס ברשתות אחרות. אתמול ראיתי שעוד פעם התמלא הערוץ ועוד פעם עברתי. הrouter שלי קצת ישן וכנראה שהחדשים מחליפים ערוצים אוטומטית כשהם עמוסים.

פורסם
  • מחבר

אני ממליץ שתוריד קובץ מאחד המחשבים האחרים כדי לבדוק אם יש לך בעיה בגלל המתאם האל-חוטי שלך (שקראת לו POZ ) . כשאתה עושה speed test אתה בודק מסלול ארוך מאוד מהמחשב שלך לrouter ואז על התשתית של בזק/הוט ואז על הספק שירות. היתה לי בעיה בתשתית של בזק בסוף שבוע שעבר ומצאנו אותה ע"י קיצור המסלול ממני לבזק.

רשת אל חוטית היא לא אידאלית למשחקים בגלל שהמדיום שהמידע עובר דרכו (האוויר בניגוד לכבל) נחשב לרועש. זה יכול לגרום לנפילת פקטים והשהיות בצד של הכרטיס רשת/נתב .

לא מזמן מצאתי איזה תוכנית שנקראת netstumbler שמראה נתוני signal to noise של רשתות בסביבה וזה עזר לי לבחור ערוץ. יש לי מחשב ישן שיש לו בעיות קליטה וגיליתי שערוץ שהשתמשתי עמוס ברשתות אחרות. אתמול ראיתי שעוד פעם התמלא הערוץ ועוד פעם עברתי. הrouter שלי קצת ישן וכנראה שהחדשים מחליפים ערוצים אוטומטית כשהם עמוסים.

כאשר אני מוריד מן אחד המחשבים הניידים זה מוריד על מהירות מקסימלית.

המסלול בין ה POZ לבין הראוטר הוא בסביבות המטר-2 בקו ישר בלי שום הפרעהץ

אני מודע לכך שרשת אל-חוטית אינה אידאלית למשחקים ,אך לצערי זהו הפתרון היחיד כרגע.

בדקתי את התוכנה ואכן אני יכול לעבור לערוץ ריק יותר,כיצד אני עושה זאת ?

ודבר נוסף שלא ענית לי,כיצד אני יכול להגביל את רוחב הפס של המחשבים הגולשים ברשת האל-חוטית,

תודה מראש ;)

פורסם

אני יודע שבlinksys הישן שלי יש אפשרות לתת עדיפויות QOS לפי כל מני מאפינים כמו : mac , וחיבור פיזי (במידה ואתה מחובר בכבל) , וגם אפשר להוריד את העדיפות של הרשת האל חוטית. מה שזה יעשה הוא שיתן עדיפות לפקטים ממחשב אחד יותר מאשר למחשב אחר. עדיין לא חובה שזה יעזור לך כי המחשבים האחרים עדיין יכולים לנצל את כל רוחב הפס. אולי יש אפשרות להתקין תוכנה על המחשבים האילו שתגביל אותם.

אם הרשת האל חוטית עובדת באופן תקין נתוני speed test שלך נראים ממש גרוע ואולי יש לך בעיה עם התשתית או הספק שירות (אולי סתם עומס). אני זוכר שמתי שעשיתי speed test מהנייד הישן הכל עבד בסדר אחרי שהתקלה תוקנה. גם מתי שהורדתי דברים הspeed test גנב את רוחב הפס מהאפליקציות האחרות ונתן תוצאה שלא רחוקה מהמציאות. במקום להתקשר לתמיכה אתה יכול להתחבר ל1@1 (במקום השם משתמש מתעלם מהסיסמה) ולעשות בדיקת מהירות מול השרת של בזק (זה בדרך כלל מה שעושים כשמתקשרים לספק שירות ולתמיכה של בזק) .

בקשר לשינוי ערוץ זה בתפריט של הגדרות wireless בדרך כלל. יש לי router ישן ויש סיכוי שהחדשים מחליפים ערוץ אוטומתית בהתאם לעומס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים