עבור לתוכן

זום במצלמה סופר קומפקטית (IXUS90IS)

Featured Replies

פורסם

קניתי מצלמה, אחלה מצלמה. CANON IXUS90IS/SD790.

מוציאה תמונות באיכות מאד גבוהה, ובאמת אין לי טענות אליה.

חוץ מדבר אחד קטן, קטן מדי. הזום.

למצלמה זום X3, שאני מבין שהפך לאיזשהוא סטנדרט במצלמות הקטנטנות.

הזום הזה קצת קטן לי, הייתי רוצה לצלם ממרחק של 10 מ' בתאורה בעייתית ועדיין לשמור על איכות סבירה.

האם זה אפשרי במצלמות הקומפקטיות/סופר קומפקטיות ? ה-IXUS הזו קצת יותר כבדה ממה שהורגלתי.

האם זום יותר גדול יעלה לי במקומות אחרים (מהירות, משקל, איכות) ?

האם בכלל יש משמעות לזום יותר גדול כשהפלאש לא בהכרח יכול להגיע למרחקים אלו ?

אני יכול להחליף את המצלמה בימים הקרובים.

האם יש טעם לחפש צלמניה שתעגל את הריבוע ותרבע את המעגל ?

או שעדיף להשאר עם ה-IXUS שמלבד נושא הזום מהווה פשרה טובה בשאר הפרמטרים ?

עוצו עיצה.

פורסם

מצלמות עם זום "חזק יותר" (מכפלת זום גדולה יותר / טלה ארוך יותר) קטנות יש, אולם הן לא ממש אולטרא-קומפקטיות. ראה לדוגמא פנסוניק ZS1 (גדולה בכ-20-30 אחוז יותר) עם מכפלת זום X12 ושבכל עדיפה על ה-SD790 בכמעט כל הקריטריונים, מלבד גודל ועיצוב. זה המחיר של מצלמה קטנטנה ומעוצבת. לציין שהמבזק במצלמות קטנות אכן לא אפקטיבי למרחקים של מעל מטרים בודדים.

ד"א, אם מתאפשר לך, עדיף פשוט ללכת ולהתקרב אל האוביקט המצולם...

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המיידית. :yelclap:

הבעייה שלי שלא ניתן באמת להתקרב לאובייקט (ילד שמשחק כדורסל), התאורה בעייתית, הילד רגע פה רגע שם, והכל מהיר מדי בשבילי. :P

הפלאש לא אפקטיבי למרחקים כאלה וצילום ללא פלאש יגרום לתמונה נמרחת.

אבל אם אין ברירה, אין ברירה. נצלם את הילד רק בפסקי זמן. :hat:

פורסם

יש לי IXUS 990 / SD 970, בעלת זום אופטי X5, בתנאי תאורה טובים תמונות יוצאות מדהימות, אבל לגבי תנאי תאורה בינוניים, אכן הפלאש של המצלמה אינו מספיק, אבל אין מה לעשות, זאת מצלמה קומפקטית עם המגבלות שלה.

פורסם

הבעייה שלי שלא ניתן באמת להתקרב לאובייקט (ילד שמשחק כדורסל), התאורה בעייתית, הילד רגע פה רגע שם, והכל מהיר מדי בשבילי. :P

הפלאש לא אפקטיבי למרחקים כאלה וצילום ללא פלאש יגרום לתמונה נמרחת.

לצלם אדם בזמן משחק כדור שלא בתנאי אור יום טובים, על אחת וכמה וכמה ילד תזזיתי, זה כמעט בלתי אפשרי עם מצלמה קטנה ובעייתי מאוד גם עם DSLR ועדשה טובה ומהירה. תשכח מהפלאש. תנסה לצלם עם ISO גבוה (800), אם כי המצלמה שלך צפויה לתת תוצאות מאוד מגורענות במצב כזה, תנעל את הפוקוס מראש (חצי לחיצה) וזאת בתנאי שהמרחק לאוביקט לא דינמי ותנסה לצלם ברגע המכריע (שבריר שניה לפני זינוק, שבריר שניה לאחר תפיסת/זריקת כדור, או כל מצב "פוזה" אחר שבו הילד פחות תזזיתי).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים