עבור לתוכן

Dell Latitude E6400 VS. HP ProBook 5310m

Featured Replies

פורסם

הבעיה היחידה עם 2 ג'יגה זיכרון ומערכת 64 ביט, היא שהצריכה במערכת 64 ביט היא גבוהה מראש, צר לי שאין מספרים מאומתים

אבל לשם הדיון נניח (למיטב זכרוני) מערכת הפעלה 32 ביט לוקחת באיידל 700 מגה זיכרון אז 64 ביט על אותה המערכת תיקח 1 ג'יגה.

מה שלמעשה מקטין את היצע הזיכרון במערכת. מנגד, ראיתי גם ביקורות על מערכות 64 ביט עם 2 ג'יגה זיכרון שהריצו משחקים כבדים

כמעט ללא הבדל מול מערכות דומות עם 4 או אפילו 8 ג'יגה זיכרון. כך שייתכן שמה שאמרתי הוא בכלל בגדר התיאוריה.

בכל מקרה, אם את מתכוונת לשדרג את הזיכרון בכל מקרה, ולאור ההמלצה של QTTP (קטונתי) אני מניח ש64 ביט תהיה בחירה טובה.

ושוב תתחדשי, ובבקשה שיתאפשר לך, תרשמי לנו קצת על התרשומת מן המחשב.

• תגובות 43
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

משום מה לאף אחד אין מספרים מדויקים, ולמרות שלא בדקתי בעצמי אני מניח שצריכת הזיכרון של מערכת 64ביט, למרות שהיא אכן קצת יותר גבוהה, כנראה לא כל-כך הרבה יותר גבוהה כדי לפחד מלעבור אליה.

נתונים שאני יכול להביא:

במחשב הראשי שלי, שבו מותקנת ויסטה64, די הרבה תוכנות וכמה שירותי רקע (שרת FTP/VNC), המערכת לוקחת כשהיא עולה בין 1.1 ל-1.3GB.

התקנה נקיה של אותה מערכת על מחשב אחר - אחרי הפעלה ראשונית - המערכת לקחה כ-650MB זיכרון.

WIN7 64BIT על אותו מחשב באותם תנאים - כ-550MB זיכרון.

אם לא ברור, אני בכל מקרה ממליץ להתקין 64ביט מראש. אם תתקיני עכשיו 32ביט, ובהמשך תשדרגי ל-4GB, תתבאסי להתקין מחדש.

פורסם
  • מחבר

חיחיחי

סבבה תודה :xyxthumbs:

פורסם

שטויוץ במיץ. מערכת 64ביט לוקחת יותר זכרון, אבל באופן יחסית זניח. מה שכן, היא לוקחת יותר מקום בדיסק (הספריות/דרייברים כפולים, שתיהיה תאימות לאחור).

מה שכן, היתרון לדעתי בביצועים של תוכנות 64ביט יחסית זניח אך קיים. למי שיודע במפורש שירוויח הרבה מביצועי 64 ביט, שווה להתקין, אחרת לא.

הסבל יגיע כאשר תרצי להתקין סורק/מדפסת/מצלמת וידיאו/כרטיס קול חיצוני/ או כל דבר אחר שאין לו דרייברים נורמליים לחלונות 7 בגרסאת 64 ביט !!

ואגב, אין שום בעיה לעבוד עם 4 גיגה גם בגירסאת 32 ביט. זה עובד אצלי נפלא בלי שום הגדרה מיוחדות.

פורסם

הסבל יגיע כאשר תרצי להתקין סורק/מדפסת/מצלמת וידיאו/כרטיס קול חיצוני/ או כל דבר אחר שאין לו דרייברים נורמליים לחלונות 7 בגרסאת 64 ביט !!

זה לא יקרה, אלא אם מדובר בציוד ממש ישן (ואז גם ל-WIN7 בגרסת 32ביט לא יהיו דרייברים). אפילו לויסטה 64ביט כבר כמעט ולא היו בעיות של דרייברים.

ואגב, אין שום בעיה לעבוד עם 4 גיגה גם בגירסאת 32 ביט. זה עובד אצלי נפלא בלי שום הגדרה מיוחדות.

4GB זה המקסימום של 32ביט. אבל משום שחלק מהכתובות שמורות מראש להתקני מערכת, אין שום יכולת לנצל 4GB זיכרון פיזיים מלאים. לרוב משהו בין 3 ל-3.5GB ניתן לניצול.

פורסם

מזל טוב על הרכישה!

למרות שה-5310M נשמע לי ממש נחמד ואני מעדיף אותו עקרונית על פני הדל, מכיוון שנושא האחריות והשירות מאוד חשוב לי, אני מרגיש דיי תקוע

כל עוד אני יודע שאני לא יכול לקבל שירות ואחריות על המחשב בטווחי זמן קצרים (בכל זאת, מחשב שמשמש לעבודה), לא תהיה אפשרות לקנות אותו

כנראה שלאור העובדה הזו, אני אלך על הדל E4300

תודה

פורסם

זה לא יקרה, אלא אם מדובר בציוד ממש ישן (ואז גם ל-WIN7 בגרסת 32ביט לא יהיו דרייברים). אפילו לויסטה 64ביט כבר כמעט ולא היו בעיות של דרייברים.

4GB זה המקסימום של 32ביט. אבל משום שחלק מהכתובות שמורות מראש להתקני מערכת, אין שום יכולת לנצל 4GB זיכרון פיזיים מלאים. לרוב משהו בין 3 ל-3.5GB ניתן לניצול.

לגבי הדרייברים - אולי לך לא יצא להתקל בבעיות, אך אני התקשתי לא מעט למצוא דרייברים לגרסאת 32 ביט, אז יהיה קשה פי כמה ל 64 ביט (ב 64 ביט הדרייברים למשל חייבים להיות חתומים וכו')

לגבי הזכרון - אתה טועה, החל מגרסאת חלונות 2000 ומעבדי פנטיום פרו (אם אינני טועה), כן, אלו לפני הפנטיום 2 אפילו, יש אפשרות למערכת הפעלה לגשת לכתובות זכרון עד 64 גיגה (קצת תלוי במערכת הפעלה, קצת תלוי באם האופציה הופעלה עליה) תקרא קצת על PAE בתור התחלה.

אני לא נכנס לנושא הזה, שהרי הוא סבוך מאוד (אמת שלאפליקציות אין אפשרות לגשת לכל מרחב ה 4 גיגה ב 32ביט, ולמען האמת אפילו לא ל 3 או 2 גיגה ממנו - שוב, תלוי מערכת הפעלה), אבל אני בספק שהיא משתמשת באפליקציות בודדות שצורכות יותר מ 2 גיגה זכרון. בכל מקרה, חלונות 7 32 ביט עובד אצלי יופי עם ה 4 גיגה שלי וגם על מספר מחשבים אחרים שלי.

ולרועי - אם אני אספר לך על כמה חוויות שירות גם עם דל וגם עם HP, אתה פחות תעריך את ערך האחריות. נכון, זה טוב שיש, ואפילו מאוד טוב, אבל אל תתן לזה להיות מה שיחליט על איזה מחשב ללכת. עדיף למשל לתת משקל על איכות בניה של המחשב וכו'

פורסם

לגבי הדרייברים - אולי לך לא יצא להתקל בבעיות, אך אני התקשתי לא מעט למצוא דרייברים לגרסאת 32 ביט, אז יהיה קשה פי כמה ל 64 ביט (ב 64 ביט הדרייברים למשל חייבים להיות חתומים וכו')

הטיעון שלך שיהיה קשה יותר למצוא דרייברים לגרסת 64ביט הוא הטיעון המרכזי שאני לא מסכים איתו. זה היה נכון בעבר, בתקופת XP ואולי בתחילת תקופת ויסטה, כש-64ביט היה משהו אזוטרי. כיום זה לא נכון. כל מי שמפתח דרייבר ל-WIN7, מודע לכך שהוא צריך לבנות שתי גרסאות. למעשה הלקח הזה הופנם כבר בויסטה, לאחר שלב מסוים.

מי שבונה דרייבר ל-WIN7 ולא בונה לגרסת 64 ביט - מבחינתי, אני לא רוצה להשתמש בחומרה שלו. מי שלא בונה דרייבר ל-7 בכלל (חומרה ישנה), אז אנחנו בבעיה באופן כללי.

אני מסכים איתך שתמיד אפשר למצוא איזו דוגמה של משהו שמישהו אישית צריך ופתאום אין לו דרייבר (או שאם הוא לא חתום), ואז זה בעיה (למרות שלמיטב הבנתי ב-WIN7 יש דרך פשוטה יותר לעקוף את הדרישה הזו מאשר בויסטה). אבל זה יוצא מן הכלל ולא הכלל, רוב האנשים לא ייתקלו בבעיה כזו (בטח לא בלפטופים ששם היצרן דואג לדרייברים עובדים וחתומים), ומי שכן - אני מפנה אותו לפסקה הקודמת.

לגבי הזכרון - אתה טועה, החל מגרסאת חלונות 2000 ומעבדי פנטיום פרו (אם אינני טועה), כן, אלו לפני הפנטיום 2 אפילו, יש אפשרות למערכת הפעלה לגשת לכתובות זכרון עד 64 גיגה (קצת תלוי במערכת הפעלה, קצת תלוי באם האופציה הופעלה עליה) תקרא קצת על PAE בתור התחלה.

את PAE אני מכיר, אבל בפועל כמעט לא משתמשים בזה ויש סיבות. חוסר תאימות של דרייברים הוא אחת מהן.

http://support.microsoft.com/kb/888137

קצת קשה למצוא מידע מסודר, אבל מה שהצלחתי להבין (ואני לא בטוח שהבנתי עד הסוף) הוא ש-MS שינו את מימוש ה-PAE, כך שעדיין כתובות מתחת ל-4GB מוקצות להתקנים, כדי למנוע את אותן בעיות תאימות פוטנציאליות. מצד שני, היו גם כמה דיווחים על כך שב-WIN7 המצב שוב שונה (וגם כמה כאלה שלא), אז אני לא לגמרי סגור על זה.

אני לא נכנס לנושא הזה, שהרי הוא סבוך מאוד (אמת שלאפליקציות אין אפשרות לגשת לכל מרחב ה 4 גיגה ב 32ביט, ולמען האמת אפילו לא ל 3 או 2 גיגה ממנו - שוב, תלוי מערכת הפעלה), אבל אני בספק שהיא משתמשת באפליקציות בודדות שצורכות יותר מ 2 גיגה זכרון. בכל מקרה, חלונות 7 32 ביט עובד אצלי יופי עם ה 4 גיגה שלי וגם על מספר מחשבים אחרים שלי.

זה נכון שאפליקציה בפועל לא יכולה לגשת ליותר מ-2GB, ואפליקציה בכלל לא ניגשת לזיכרון פיזי ישירות. ברור גם שמערכת הפעלה 32ביט תעבוד עם 4GB זיכרון, ואף יותר. השאלה היא כמה מתוך כל מרחב הכתובות הוירטואלי אפשר למפות לכתובת פיזית בזמן נתון, ופה כבר גודל הזיכרון הנגיש הוא מה שקובע. לכן השאלה היא - האם לאחר שהפעלת PAE ב-WIN7 32BIT שלך, המערכת באמת מדווחת לך על יותר זיכרון נגיש? (ולא סתם כמה זיכרון באופן כללי היא רואה)

פורסם

שוב, אני חולק עליך, כבר בזבזתי שעות רבות ברדיפה אחרי דרייברים לחלונות 7 64 ואפילו 32 ביט.

הבעיה לא בחומרה חדשה, שם אין שום בעיה כלל. הבעיה כרטיסי קול מלפני שנתיים, מיקרופון חיצוני, סורקים, מתאם סריאלי/פרללי שהחברות לא טרחו להוציא דרייבר אפילו לויסטה (וכן, הדרייבר של אקס פי עובד גם על חולונות 7 32 ביט..), אפילו על מכשיר האנדרויד החדש בן פחות משנה שלי הדרייבר של הפיתוח דרך USB עושה בעיות לפעמים עם גרסאת 64 ביט (ממה שקראתי בנט, לא מנסיון). אז שוב, אם אתה לא משתמש ולא תשתמש בשום ציוד היקפי , של חברות שפחות מכבדות את עצמן (מסתבר שגם גוגל קצת בעייתית בקטע הזה כפי שמשתמע מהמשפט הקודם) אז באמת לא תיהיה לך שום בעיה עם דרייברים 64 ביט.

לגבי שימוש בדרייבר לא חתום בחלונות 7 64 ביט, זה ממש לא טריוויאלי, מנסיון. - באותה נשימה, הרבה דרייברים בטא גם לפעמים לא חתומים, לפעמים מצד שני, עדיף דרייבר בטא יציב יחסית, מאשר מדרייבר בן 4 שנים (זה מה שקרה אצלי בכרטיס קול קריאטיב..)

לגבי PAE, כמעט אין בעיות תמיכה של דרייברים בזה, לא יצא לי להתקל בזה יד ראשונה, או אפילו לקרוא על בעיות כאלה בנט (אם כי הבעיתיות וממה היא נובעת ידועה לחלוטין - אולי בדרייברים מסויימים וישנים שכתבו אותם בצורה לא תקינה באמת תיהיה בעיה - אבל שוב, אני מניח שזה די נדיר).

לגבי הפסקה האחרונה שלך, אתה טועה ומבלבל אחרים. שוב, אני לא אכנס יותר מדי לנושא בצורה טכנית כי זה אוף טופיק ונושא די גדול. אתה יכול לגלגל ניהול זכרון במערכות הפעלה בגוגל ולקרוא על זה קצת.

ובכל זאת כמה נקודות כן חשובות:

* אפליקציות לא ניגשות לזכרון פיזי, אלא לוירטואלי.

* זה לא ברור שאפליקציה יכולה לגשת ליותר מ 2 גיגה זכרון (וירטואלי כמובן) - זה תלוי במערכת ההפעלה וכיצד היא מוגדת (יש אופציה /3 בחלונות..).

* באופן דיפולטיוי ממופים 4 גיגה שלמים עבור כל אפליציה (ב32 ביט כמובן), והיא יכולה להשתמש ב 2 גיגה מתוכם. זאת מגבלה שלא קיימת ב 64 ביט, אבל כמו שהעלתי מקודם - משתמש ממוצע ואפילו ממוצע פלוס לא משתמש בתוכנות שצורכות יותר מ 2 גיגה זכרון ברגע נתון (ואני די בטוח שתוכנות מסויימות שכן צורכות הרבה זכרון יודעות לעקוף את המגבלה הזאת באופן חכם כדי לעבוד טוב גם על גרסאות 32 ביט)

* כמו שצייניתי למעלה, מערכת ההפעלה יכולה לגשת אף ל 64 גיגה באם מופעלות הגדרות מסויימות (שלא פועלות בד"כ) החל מחלונות 2000.

* לגבי, אני לא הפעלתי PAE בעצמי. אולי זה גם תלוי חומרה/BIOS שגורם לו לעבוד לבד (לא בדקתי היכן זה מופעל או שזה קיים בכל המערכות) בחלונות 7 32 ביט המערכת הפעלה עובדת עם כל 4 גיגה שיש לה על 3 מחשבים שונים שהתקנתי עליהם אותה (גרסה חוקית כמובן), שאחד מהם זה ה DELL E6400 המדובר (גם בויסטה שהיה עליו במקור הוא זיהה את כל ה 4 גיגה).

פורסם

עושה רושם אני אשתמש בגרסת השדרוג שאקבל מדל.

אני אמור לקבל Win7 Professional 32 bit

יש לי מחשב DELL E6400 עם 4 גיגה זכרון.

אם WIN7 יודעת לעבוד עם 4 גיגה זו בשורה טובה.

פורסם

אתה כנראה לא מבין אותי. אז אנסה לומר שוב את מה שאמרתי בתקווה שתבין. מעולם לא ייעצתי לאיש להשתמש ב-XP 64BIT. מעולם גם לא אמרתי שאין בעיות של דרייברים ב-WIN7/VISTA. מה שכן אמרתי, הוא שלא יצא לי להיתקל בשום יצרן נורמלי שיש לו דרייבר ל-WIN7 32BIT אבל לא ל-WIN7 64BIT. וגם בויסטה למעשה. ומי שכן - שיילך קיבינימאט. עד כאן לגבי התקנים חדשים.

הבעיה, כמו שאמרת נכון, היא בעיקר בהתקנים ישנים, שאין ולא יהיה להם דרייבר נורמלי לויסטה או ל-7. ואז אם אתה חייב אותם, תיאלץ לשבור את הראש. במצב כזה, כנראה תיאלץ לשבור את הראש בלי קשר להאם ה-WIN7 שלך הוא 32ביט או 64. זה נכון שבמצבים מסוימים דרייברים של XP יכולים לעבוד על VISTA/7, ואז יש מקרים מסוימים שבהם קיים דרייבר ל-XP שעובד רק ב-32BIT, ובמקרה עובד גם ב-7, אז יכול להיות מצב שבו תהיה לך בעיית תאימות לא ניתנת לפתרון עם מערכת 64ביט, ועל מערכת 32ביט זה יעבוד יופי. אבל אלה מקרים מעטים (מניסיון), ולרוב לא מתרחשים למרבית המשתמשים הביתיים.

כנראה שאם אתה ממש חייב משהו כזה, תיאלץ להתשמש ב-XP בכלל. אבל אני לא רואה בכך סיבה להמליץ לכל משתמש פוטנציאלי להישאר עם XP, או להיתקע עם 32ביט במערכת הפעלה חדשה. אחרי הכל, יש גם מספר מצומצם של אנשים שמריצים עדיין יישומי 16ביט, או יישומי DOS טהור. אבל כשאני מנסה להמליץ למשתמש ממוצע (כולל עצמי) על מערכת הפעלה לשימוש כללי, אני לא שוקל את התסריטים הדמיוניים האלה.

אצלי זה גם עניין של תפיסה. 64ביט זה העתיד. אם מתקדמים - מתקדמים עד הסוף. אם לא - תישאר כבר עם XP וזהו. אם למיקרוסופט היו ביצים, WIN7, ואולי גם ויסטה, בכלל לא היו יוצאות בגרסת 32ביט המיותרת הזו. אולי זה היה גורם ליצרנים האחרים להזדרז ולהוסיף תמיכה אמיתית ל64ביט. כן, חלק ממשתמשי הקצה היו צועקים בקול רם כי יש להם התקן לא תואם, והיצרן לא שם עליהם. אבל בסופו של דבר זה היה מביא את הקדמה יותר מהר.

לגבי שימוש בדרייבר לא חתום בחלונות 7 64 ביט, זה ממש לא טריוויאלי, מנסיון. - באותה נשימה, הרבה דרייברים בטא גם לפעמים לא חתומים, לפעמים מצד שני, עדיף דרייבר בטא יציב יחסית, מאשר מדרייבר בן 4 שנים (זה מה שקרה אצלי בכרטיס קול קריאטיב..)

לגבי PAE, כמעט אין בעיות תמיכה של דרייברים בזה, לא יצא לי להתקל בזה יד ראשונה, או אפילו לקרוא על בעיות כאלה בנט (אם כי הבעיתיות וממה היא נובעת ידועה לחלוטין - אולי בדרייברים מסויימים וישנים שכתבו אותם בצורה לא תקינה באמת תיהיה בעיה - אבל שוב, אני מניח שזה די נדיר).

גם PAE לא ממש טריוויאלי למשתמש הקצה... לגבי בעייתיות של דרייברים ב-PAE, אין לי מספיק מידע, ואני מאמין לך שזה כנראה פחות נפוץ ממה ש-MS מנסה לגרום לנו לחשוב. מה שיותר מעניין אותי, הוא מה PAE נותן בפועל, כי בחלק מהמקומות קראתי שהמימוש שלו ע"י MS עדיין חוסם אותך מתחת ל-4GB (ובמקומות אחרים קראתי דברים הפוכים).

לגבי הפסקה האחרונה שלך, אתה טועה ומבלבל אחרים. שוב, אני לא אכנס יותר מדי לנושא בצורה טכנית כי זה אוף טופיק ונושא די גדול. אתה יכול לגלגל ניהול זכרון במערכות הפעלה בגוגל ולקרוא על זה קצת.

ובכל זאת כמה נקודות כן חשובות:

* אפליקציות לא ניגשות לזכרון פיזי, אלא לוירטואלי.

* זה לא ברור שאפליקציה יכולה לגשת ליותר מ 2 גיגה זכרון (וירטואלי כמובן) - זה תלוי במערכת ההפעלה וכיצד היא מוגדת (יש אופציה /3 בחלונות..).

* באופן דיפולטיוי ממופים 4 גיגה שלמים עבור כל אפליציה (ב32 ביט כמובן), והיא יכולה להשתמש ב 2 גיגה מתוכם. זאת מגבלה שלא קיימת ב 64 ביט, אבל כמו שהעלתי מקודם - משתמש ממוצע ואפילו ממוצע פלוס לא משתמש בתוכנות שצורכות יותר מ 2 גיגה זכרון ברגע נתון (ואני די בטוח שתוכנות מסויימות שכן צורכות הרבה זכרון יודעות לעקוף את המגבלה הזאת באופן חכם כדי לעבוד טוב גם על גרסאות 32 ביט)

* כמו שצייניתי למעלה, מערכת ההפעלה יכולה לגשת אף ל 64 גיגה באם מופעלות הגדרות מסויימות (שלא פועלות בד"כ) החל מחלונות 2000.

אני לא מתכוון לזלזל, אבל אני כנראה יודע על ניהול זיכרון לא פחות ממך. אני יודע מה הדפולטים ושאפשר לעקוף אותם, וגם לגבי חלק מהבעייתיות כשבאים לעקוף אותם. אני פשוט לא מרגיש צורך לשפוך את כל המידע הזה משום שממילא הוא לא רלוונטי ל-99% ממשתמשי הקצה, וכפי שאמרת, זה אוף-טופיק ענק גם בלי זה.

* לגבי, אני לא הפעלתי PAE בעצמי. אולי זה גם תלוי חומרה/BIOS שגורם לו לעבוד לבד (לא בדקתי היכן זה מופעל או שזה קיים בכל המערכות) בחלונות 7 32 ביט המערכת הפעלה עובדת עם כל 4 גיגה שיש לה על 3 מחשבים שונים שהתקנתי עליהם אותה (גרסה חוקית כמובן), שאחד מהם זה ה DELL E6400 המדובר (גם בויסטה שהיה עליו במקור הוא זיהה את כל ה 4 גיגה).

זה שהוא "זיהה" את ה-4GB עוד לא אומר כלום. אין שום בעיה לזהות כמה זיכרון מותקן בפועל, וכבר די הרבה זמן שזה עובד נכון בכל המערכות של MS (אולי אפילו ב-XP SP3). השאלה היא כמה מהזיכרון פנוי לניצול ע"י המערכת בפועל. ופה, אם לא הפעלת PAE (והוא לא יופעל לבד, לפחות בהפצות הסנדרטיות), אין שום מצב שבעולם שכל ה-4GB יהיו זמינים למערכת ההפעלה והיישומים שלה, שכן חלק מהכתובות חייבות להיות שמורות להתקני חומרה.

תבדוק כמה זיכרון מופיע לך בפועל ב-System Information ובמנהל התהליכים, ב-Total installed, Physical, Available וכו'.

אגב - אחת הטענות היא שהסיבה שמערכות XP/Vista/7 בגרסאות 32ביט לא מזהות יותר מ-4GB היא הגבלה נוקשה של מיקרוסופט, שהוטלה בכוונה תחילה ואינה קיימת בגרסאות השרתים המבוססות על אותו קרנל. כלומר, ה-PAE מוגבל בגרסאות הביתיות, אבל לא בגרסאות השרתים. וכן, יש פטצ'ים שמשנים את הקרנל ופותחים למעשה את הפיצ'ר הזה לגרסאות הביתיות.

המידע בקישורים הבאים תומך בטענה זו:

http://www.raymond.cc/blog/archives/2009/08/19/make-windows-7-and-vista-32-bit-x86-support-more-than-4gb-memory/

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa366778%28VS.85%29.aspx

פורסם
  • מחבר

הבטחתי לעדכן

למרות שלא ישבתי עם סטופר

עד כמה שראיתי חיבור אלחוטי וגלישה סטנדרטית - מייל פייסבוק מסנגר וסרטונים פה ושם

הבטרייה של ה-5310m מחזיקה יפה מאוד סביב ה-5 שעות פלוס מינוס תלוי מה מפעילים....

(עם בהירות מסך כ-60%)

סרטי HD ומשחקים לא ניסיתי עדיין

מה שכן, אני כרגע עסוקה בלהעביר מידע מהלפטופ הישן אליו,

אז בזמן ההעברה (דרך הרשת האלחוטית, לא P2P) זמן הבטריה יורד לאיזה 3 שעות.

בעיקרון אני ממש מרוצה ממנו :)

למרות שבפועל עדיין לא עבדתי עליו יותר מידי כדי לבחון אותו לעומק.

ולסיום,

התקנתי בסוף Win 7 32 bit שרץ עליו חלקקק!!!

(לא שחשבתי אחרת...)

אחלה מערכת הפעלה :)

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

היי,

אחרי שבועיים שאת משתמש במחשב, איך חווית המשתמש?

האם את מרוצה מהמחשב? נתקלת בבעיות מיוחדות? ממליצה?

תודה,

רועי

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם

אחרי כמה חודשי חיפושים הגעתי לת'רד הזה והשתכנעתי לקנות את ה PROBOOK.

אז לאחר כמה שבועות של שימוש אני יכול להגיד ש:

א. קשה להשיג אותו בארץ.

ב. זמן ההספקה במקרה שלי לפחות עמד על יותר מ 21 ימי עסקים.

ג. סה"כ אני מרוצה. מדובר במחשב חזק ומוצק. הגימור איכותי והביצועים טובים, במיוחד לאור המחיר (לי עלה 5500 ש"ח)

ד. נקודה וחצי לרעת המחשב: סלוט יחיד לזכרון, כלומר מקסימום 4GB RAM. ובעייה מרגיזה במיוחד עם מקש הרווח שלא מגיב לפעמים(לזכות HP יאמר שהם מודעים לנושא והציעו פתרון קל ומהיר )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים