עבור לתוכן

י"ג-י"ד באורט סינגאלובסקי

Featured Replies

פורסם

MasterDK , הלימודים שלי כן ממונים על ידי צהל 80 אחוז לייתר דיוק אני משלם משהו כמו 1200 שח על יד'.

עדיין, אני מוסיף ואומר גם אם אתה מתקבל להיות פרוייקטנט זה לא שווה את זה. כמו שאמרתי אני פרוייקטנט במדור פיתוח של חיל תקשוב.

פורסם

אז לאן אתה מתגייס בסוף?

האם זה נכון שמי שמקבל את הזימון למבחנים של הבסמ"ח (המחשבון קרב)ועובר אותו, חייב לעבור עוד מבחן בסוף הי"ג ?

לגבי גיוס לא יודע עדיין.

לגבי מבחנים, כן זה נכון.

tom123

לא יודע לגבי מימון, כנראה יש ויש, בכל מקרה אני מסכים איתך. למרות שבגדול פרוייקטנט זה המסלול האחרון שממנו ניתן להגיע ולעסוק בתיכנות בצבא, ככה שמי שבאמת נועש וטוב בתיכנות, יכול לנסות את המסלול הזה.

פורסם

הייתי חייב להגיב כאן בתור מישהו שמכיר את המסלול הזה טוב (סינגלובסקי)

לדעתי זה משתלם וביותר, אבל רק אם באמת אתה חושב שתוכל לעבור את המבחנים לבסמ"ח (שלדעתי לפחות - זה לא יותר מדי מסובך).

הלימודים עצמם במכללה ממש לא קשים וממש לא עמוסים, אצלנו לפחות האווירה הייתה ממש סבבה - אחלה אנשים, צחוקים, כיף..זו התקופה הכי טוב שהייתה לי עד עכשיו בחיים. כמו שאמרו לך כאן - יש 2 מבחנים, אחד בהתחלה שמזכיר מאוד אסמבלר ועוד אחד שבוחן אותך כביכול על החומר של הי"ג.

מתוך הכיתה שלי שהייתה משהו כמו 30 תלמידים אם אני לא טועה, שישה התקבלו לבסמ"ח (שזה בעצם מה שאתה רוצה) - אבל האחוזים משקרים..המון אנשים מגיעים לזה בעיקר כדי להתחמק מקרבי (מי שעושה י"ג מגיע לצבא במקצוע כיוון שהוא עתודאי טכנולוגי) ככה שלא כולם הם "מתחרים" שלך על המקום..הרבה אנשים לא לומדים שם בכלל ובאים בעיקר כדי להעביר את הזמן (או מבריזים) - גם אם אתה לא מתקבל מהי"ג אתה יכול להיות פרויקטנט כמו שכתבו כאן וזה גם דבר סבבה שיש אנשים שאפילו מעדיפים אותו (פחות קבע)...או להגיע לקורסים אחרים שקשורים למחשבים מהצבא ואז יש לך עדיפות בשיבוץ ליחידות טובות יותר ע"פ אנשים שלא עשו מכללה - ככה שגם כאן אתה מרוויח!

בקיצור, אם אתה טוב בתחום ומאמין שאתה יכול לעבור את המבחנים - לך על זה..הלימודים ממש לא אינטסיביים, עוברים בכיף..יש לך ליד מרכז מסחרי כזה שהעברתי בו לא מעט שעות (לך לפיצוציה של שירזי)..ואצלנו לפחות היו אנשים זהב. ד"א - אני ממש לא השקעתי שם יותר מדי..כל יום הייתי בא ב9, בצהריים עושה הפסקה של שעה ככה בשירזי וחותך ב2-3 הבייתה..יש לך כל יום גם מעבדות שאתה יודע איך זה - GH..גומרים הולכים..והתרגילים לפחות לי לא היו יותר מדי מסובכים.

ד"א - אצלנו 3 מתוך אלה שעברו היו עם פרופיל 97

פורסם

בתור אחד שעבר מסלול של י"ג-י"ד וכרגע נמצא בשירות הצבאי שלו...

אני יכול להגיד לך שזאת בחירה בהחלט הייתי חוזר עליה שוב,לעומת כל האנשים שאומרים שלא היו עושים את זה ומצטערים על זה.

אני יסביר את העמדה שלי..

לימודים בי"ג -י"ד כמה שזה נשמע מפוצץ זאת שכונה אחת גדולה,מתייחסים אלייך כסטודנט (רוצה תבוא,לא רוצה אל תבוא) אחלה חבר'ה מכירים שם וכל היום צוחקים ואחרי הלימודים (או באמצע ) זורמים לים כולם.

אחרי שסיימת את הלימודים מגיע החלק של הצבא,אתה תתגייס תעבור טירונות (שרובה יהיו גם עתודאים,גיוס מאי) עם אחלה אנשים ותעביר אותה בכיף..לאחר מכן אתה תעבור קורס יסוד שהוא יהיה אבן הבסיס למקצוע הצבאי שלך וממנו אתה תשלח להצבה שלך תהיה אשר תהיה או שאפילו תשאר להדרכה (ככל הנראה על אותו קורס).מרגע שאתה בהצבה שלך זה יהיה התפקיד שלך עד שתסיים את תפקיד בצה"ל (כמובן עם קידומים בתפקיד מבחינת אחריות וכו' לדוג' רש"צ) ותוכל לצאת לקצונה כמובן ולהיות קצין שעבר השלמה טכנולוגית (בחיל התקשוב בכל אופן) ולהגיע להיות קצין טכני באחת מיחידות המחשבים....

מבחינת המשך הלימודים...אני כרגע ממשיך ללמוד לתואר מהנדס בלימודי ערב...ישנם מסלולים ייעודיים לאנשים שסיימו י"ג -י"ד ,שזה כולל קיצור שעות הלימודים וקבלת נקודות זכות במידה ומגיע לך ...מה גם שבלימודי התואר הראשון הרבה יותר קל לך בהבנת החומר לעומת סטודנט שלא למד לפני הצבא ועסק במקצוע 4 ומשהו שנים ...וכמובן שכאשר תצא מהצבא יש לך כבר את היתרון הכי חשוב אולי בעתודה טכנולוגית שזה בעצם מה ששם אותך לפני כולם שזה היתרון שרכשת בצבא ותאמין לי ששום מנהל לא יעדיף להעסיק בן אדם בלי נסיון על פני בן אדם בעל נסיון של כמה שנים בתחום.

זאת הדעה שלי בנושא ...אני כרגע באמצע השירות הצבאי שלי בחרתי בתחום ההדרכה והפיקוד על קורס היסוד שאני עברתי ..למה דווקא הדרכה? אני כרגע מבין נושאים ברמה אחרת לגמרי לעומת אנשים "מהשטח" מקצועי ברמות הכי גבוהות (כי תמיד צריך לענות לשאלה המתחכמת של החניך המתחכם ולא לצאת חציל)...

בכל אופן שיהיה בהצלחה בבחירה !

פורסם
  • מחבר

תן לי להבין... אתה גם חייל, גם סטודנט, וגם עובד ב-IQPC?!

יש לך זמן לישון?

פורסם

עבדתי בIQPC בזמן שלמדתי י"ג -י"ד...ברגע שהתגייסתי הפסקתי לעבוד בחנות.

פורסם
  • מחבר

אה עכשיו זה הגיוני...

בכל מקרה, לפי ההסברים של שאר החבר'ה פה, הבנתי שזה כנראה לא מתאים לי ואני חושב שאני לא אלך על זה.

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

הייתי חייב להגיב כאן בתור מישהו שמכיר את המסלול הזה טוב (סינגלובסקי)

לדעתי זה משתלם וביותר, אבל רק אם באמת אתה חושב שתוכל לעבור את המבחנים לבסמ"ח (שלדעתי לפחות - זה לא יותר מדי מסובך).

הלימודים עצמם במכללה ממש לא קשים וממש לא עמוסים, אצלנו לפחות האווירה הייתה ממש סבבה - אחלה אנשים, צחוקים, כיף..זו התקופה הכי טוב שהייתה לי עד עכשיו בחיים. כמו שאמרו לך כאן - יש 2 מבחנים, אחד בהתחלה שמזכיר מאוד אסמבלר ועוד אחד שבוחן אותך כביכול על החומר של הי"ג.

מתוך הכיתה שלי שהייתה משהו כמו 30 תלמידים אם אני לא טועה, שישה התקבלו לבסמ"ח (שזה בעצם מה שאתה רוצה) - אבל האחוזים משקרים..המון אנשים מגיעים לזה בעיקר כדי להתחמק מקרבי (מי שעושה י"ג מגיע לצבא במקצוע כיוון שהוא עתודאי טכנולוגי) ככה שלא כולם הם "מתחרים" שלך על המקום..הרבה אנשים לא לומדים שם בכלל ובאים בעיקר כדי להעביר את הזמן (או מבריזים) - גם אם אתה לא מתקבל מהי"ג אתה יכול להיות פרויקטנט כמו שכתבו כאן וזה גם דבר סבבה שיש אנשים שאפילו מעדיפים אותו (פחות קבע)...או להגיע לקורסים אחרים שקשורים למחשבים מהצבא ואז יש לך עדיפות בשיבוץ ליחידות טובות יותר ע"פ אנשים שלא עשו מכללה - ככה שגם כאן אתה מרוויח!

בקיצור, אם אתה טוב בתחום ומאמין שאתה יכול לעבור את המבחנים - לך על זה..הלימודים ממש לא אינטסיביים, עוברים בכיף..יש לך ליד מרכז מסחרי כזה שהעברתי בו לא מעט שעות (לך לפיצוציה של שירזי)..ואצלנו לפחות היו אנשים זהב. ד"א - אני ממש לא השקעתי שם יותר מדי..כל יום הייתי בא ב9, בצהריים עושה הפסקה של שעה ככה בשירזי וחותך ב2-3 הבייתה..יש לך כל יום גם מעבדות שאתה יודע איך זה - GH..גומרים הולכים..והתרגילים לפחות לי לא היו יותר מדי מסובכים.

ד"א - אצלנו 3 מתוך אלה שעברו היו עם פרופיל 97

אשמח אם תיצור איתי קשר בפרטי, אני גם עתיד ללכת למסלול הזה, ויש לי כמה שאלות חשובות.

פייסבוק: Ido Guttman

דואל: idoguttman@gmail.com

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים