עבור לתוכן

"שייק חלבונים" כן,לא איפה כמה למה?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, לאחרונה לאחר חוסר פעילות כמעט מוחלט של שנה החלטתי לחזור להתאמן, לאחר שאיבדתי את רוב מאסת השריר שהייתה לי(לא היה הרבה אבל היה נחמד).

הבעיה היא שבתור סטודנט רעב ללחם אני ממש לא רואה איך להגיע לרמת החלבונים המומלצת לאדם מתאמן(בין אם זה מבחינת מחיר או מבחינת כישורי הבישול הלוקים בחסר שלי) ולכן שקלתי קנייה של אותה אבקה שאמורה לעזור ובאתי לשאול אם יש המלצות לאיזו אבקה ספציפית, חנות שממנה אפשר לקנות ואולי אפילו מתכונים שאפשר להשתמש בהם באבקה.

תודה רבה.

פורסם

אני גם סטדנט מתאמן ומוצא את האבקת חלבון כהדבר הכי נוח שיש

אני קונה iss בטעם בננה או קרם עוגיות, מחיר הוא 300-320, תלוי איפה קונים

היא אמינה טעימה וזולה, ממליץ

פורסם

לדעתי האישית עדיף למצוא חלבונים "טבעיים" יותר, כלומר טונה, הודו ושאר חלבונים. הבעיה באבקה היא שהוא מופק מאותו מקור והרי ידוע שלא בריא להשתמש באותו מקור של מזון. אם כבר אבקה - לא כתחליף אלא כתוספת קלה.

* יש לציין שאני לא תזונאי ולכן לקחת את הצעתי בערבון מוגבל.

פורסם
  • מחבר

אתה מוזמן להראות לי איך לאכול 120+- גרם חלבון ביום שאני לומד רוב היום מ"חלבונים טבעיים" ואני אוותר על השייק מהר מאד, אם תבדוק אתה תראה שאו שאני אצטרך לאכול כמות מסחרית של חביתות או מוצרי חלב למיניהן או טונה(שכבר יצאה לי מכל החורים) ואז זה יוצא אותו הדבר.

הבעיה המרכזית היא שחלבונים "טבעיים" עולים המון המון כסף ביחס לכמות החלבון ודורשים זמן הכנה שלא תמיד יש לי, לפחות לעומת השייקים למיניהם ממה שראיתי.

ושאלה לLOL, לכמה זמן מספיקה לך אריזה כזאת של 300 ש"ח? והאם הזמנה מחו"ל משתלמת?

פורסם

כן, גם לי יצא הטונה מכל החורים... במיוחד אחרי הצבא. תלוי כמה אתה רוצה להתנפח.

פורסם

ממליץ להישאר עם הדברים הרגילים ולא עם תוספים ,אבל בגלל שאני מבין את מחסור הזמן שלך ,אז במצב שלך אבקת חלבון זה נחמד ,ההמלצה שלי ,זה לא משנה איזה חברה ,העיקר טעם קרם עוגיות ,הכי קרוב לטעים שניתן להשיג עם האבקות האלו .

פורסם

היתרון של האבקה זה שהיא נספגת מהר ומרוכזת מבחינת חלבון

החיסרון הוא כמובן הנזק הבריאותי .

תתאמן שלוש שעות בשבוע (שעה ביום, פעם ביומיים)

תדפוק טונה בסוף האימון (נקי מהקופסא בלי חרא, תרביץ אותה ב 5 דקות)

זה הכול. גם יותר זול וגם עובד.

לשבוע של אימון טונה תעלה לך 15 שקלים.

חבילה של 5 יש מבצעים ב20 שקל. אז אפילו יותר זול.

אבקה מתאימה יותר לאנשים שניפוח זה החיים שלהם body buildings למנייהם

אני מתאמן שנתיים פלוס עם טונה, יש תוצאות.

תזכור בכל מקרה

הכול מנפח בסופו של דבר. גם משולש עוף.

פורסם

אין שום אפשרות לבן אדם נורמאלי(עובד\לומד) לאכול חלבון כל 3 שעות ולכסות את הכמות היומית הנחוצה.

בתוכנית מאסה, 2-2.5 גרם חלבון לכל קילוגרם גוף יוצר כ200 גרם חלבון לבן אדם ממוצע(75 ק"ג), על זה יחס של 1 ל1.2-1.5 חלבון\פחממה בארוחות הרגילות, ויחס של 1 ל 3-4 בארוחות שהן לפני ואחרי האימון. אני לא מתכוון להביא 3 קפסאות קוטג' או טונה איתי לעבודה.

אוכלים ארוחת בוקר טובה(3 חלבונים, קצת קוטג'\ טונה), צהריים אין בעיה בד"כ וגם ארוחת הערב שהיא בד"כ אחרי האימון. אבל ארוחות הבייניים ובמיוחד מנת החלבון לפני האימון היא בעייתית לרוב האנשים שחיים בעולם האמיתי.

המקור של החלבונים פחות חשוב כל עוד הוא מהחי(חלבון מהצומח עני בחומצות אמינו חיוניות), כמובן זה בתנאי שהחלבון החלופי הוא לא תחליף ל2 מנות בשר ביום.

מעבר לחלבון מבשר(בעיקר בשר אדום, הודו\בקר) הגוף שלך מפיק מהבשר חומרים אחרים כמו קריאטין שמאוד חשובים ליכולת שלו לעמוד בפעילות גופנית אינטסיבית.

בנוסף לזה לכל מנת חלבון חייבים להצמיד מנת פחממה אחרת החלבון לא נספג והופך לשומן בכבד ובעצם מתבזבז לחלוטין.

בקשר לאבקות יש הרבה אבקות זולות יותר וזולות פחות רצוי לקנות אבקות מיצרנים מוכרים וגם אז להסתכל על הרכיבים התזונתיים שלהם, כמה חלבון יש במנה(נע בין 20 ל30 באבקות חלבון, ומגיע ל50-60 בגיינרים שונים), וכמה יש מכל השאר(פחממה, שומן, והכי חשוב כולסטרול) ראיתי כבר אבקות זולות עם 80-90+ מ"ג כולסטרול למנה שזה רחוק מלהיות ממולץ.

בעקרון אם אתה מחפש אבקה שתיהיה תחליף לארוחה אז חלבון לבדו לא יספיק, אני ממליץ לך על גיינר טוב(וטוב זה אלה של ה1.2 גרם פחחמה לכל גרם חלבון, לא ה8 של הבודי בילדרים המפגרים, שמגיע ל1200 קלוריות במנת הגשה).

הלוואי והייתי יכול לאכול אוכל רגיל, ולהגיע למנת החלבון והקלוריות היומית הדרושה לי כרגע(200~ גרם חלבון מלא, 3000 קלוריות ביום אימון, ו-2500 ביום רגיל(שזה בעצם מאזן שלילי בהתחשב באימונים שלי)) אבל אני אישית לא יכול, והאמת שאני לא רואה איך בן אדם רגיל יכול לעשות את זה, סטודנט שגר במעונות בשנה שלישית אולי. אצל בן אדם שעובד, או לומד וגר בבית אני לא רואה את זה קורה.

פורסם

אריזה של 300 מספיקה לי בערך לחודש וחצי\חודשיים, אבל זה חסר משמעות כי אני יכול לקחת כמות מסויימת ואתה תיקח כמות אחרת, תחשוב כמה חלבון אתה צריך שיסופק על ידי האבקה בשבוע\יום ותחלק כמות שיש באריזה

בקשר לחו"ל, אין לי מושג, שמעתי שאם מזמינים וזה עובר מכס זה כבר לא יוצא יותר מידי משתלם, אם מישהו מביא לך זה בהחלט שווה

פורסם

בדיוק היום הייתה לי הרצאה על תזונה.

כמו כן, עלתה השאלה הזאת על שייק החלבונים.

התשובה שנענתה היא שזה בכלל לא טוב, אלה, אם אתה הולך לתזונאי שמתאים לך את האבקה ע"פ התזונה היומיומית, אם זה מבחינת סוג וכמות.

באוכל היום, הכל מעובד ודוחפים כבר לאוכל חלבון. ככה שזה תלוי בתזונה שלך...

לכן אני ממליץ ללכת לייעוץ מקצועי ולסיים את העניין, הכי טוב, אף אחד מאיתנו פה עם כל הכבוד תזונאי מקצועי שבאמת למד את התחום...

בכל מקרה אם אני לא טועה יש באבקות האלה 33 גרם חלבון ל100 מג אבקה.

בקופסת טונה יש בערך 19 גרם חלבון.

פורסם
  • מחבר

טונה זה 25 וצפונה, אז אני דיי מקווה שהאבקות "קצת" יותר גבוהות מ30 ל100 גרם.

ובקשר לזה שזה "לא בריא", מאיזו בחינה? ז"א אלו מיי גבינה מיובשים בגדול, מה לא טוב בזה?

לא תיכננתי לפתוח כל בוקר בליטר של זה רק להשלים לצריכת חלבונים מספקת לפיתוח שריר.

אין פה עוד מישהו שיצא לו להשתמש ויש לו המלצות\השגות לגבי זה?

פורסם

באבקות חלבון יש בערך 70 גרם חלבון ל100 גרם

פורסם

אני מניח שאנשים פה לא שמעו על הרעלת כספית :P

פורסם
  • מחבר

אני מניח שאנשים פה לא שמעו על הרעלת כספית :P

מטונה?

מה זה קשור לדיון xD?

פורסם

תדפוק טונה בסוף האימון (נקי מהקופסא בלי חרא, תרביץ אותה ב 5 דקות)

אני מתאמן שנתיים פלוס עם טונה, יש תוצאות.

:P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים