עבור לתוכן

מישהו פה ממוסקבה(עיר הבירה של רוסיה) ?

Featured Replies

פורסם

בשבש אני נוטה לא להשכים איתך כי בלאט זה מילת קישור בדיוק כמו שיש בעברית את המילה" סעמק"

זה אותו הדבר.

ובלאט זה מילה שבאה מספרות גבוה:) אז אתה לא יכול להגיד שזה קללה. :nixweiss:

• תגובות 61
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חחחח... אוקיי.... תודה על ההסבר.... עדיין, גם אם לא אומרים בלאט, אני בטוח שאתה מבין למה זה מעצבן.... אבל בואו נעזוב את הנושא אני לא רוצה להסיט עוד יותר ממה שכבר הסטתי את הדיון הזה.

פורסם
  • מחבר

ועכשיו שסיכמנו את זה, אפשר לחזור לנושא :)

1) מישהו מכיר אתרים למציאת עבודה במוסקבה\רוסיה בתחומים שונים, משהו כמו ALLJOBS שלנו ?

2) כמה (בדולרים) צריך להרוויח שמה כדי לחיות נורמלי וכמה כדי לחיות טוב (נגיד 2K, $3K, $4K$, או שגם זה יותר מדיי ?).

כמה הולך שמה על מחיה בחודש

פורסם

אתה ברצינות שוקל לעבור לשם?

פורסם
  • מחבר

מי אמר שאני רוצה לעבור? כולה שאלתי מה קורה שם היום.

פורסם

אין לי בעיה עם כל מה שאתם כותבים ברוסית (אני רוסי)

אבל אני לא כ"כ יודע לקרוא וגם לא לדבר, אתם יכולים לפרש את זה ? :hi:

פורסם

ועכשיו שסיכמנו את זה, אפשר לחזור לנושא :)

2) כמה (בדולרים) צריך להרוויח שמה כדי לחיות נורמלי וכמה כדי לחיות טוב (נגיד 2K, $3K, $4K$, או שגם זה יותר מדיי ?).

כמה הולך שמה על מחיה בחודש

תשמע ,אם אתה מוציא מהסיפור את עיניין הדיור (שעולה שם הון ) אז זה לא יותר מידיי (תלויי מה אתה רוצה לעשות שם ) ,הכל שם עולה בערך כמו ברוב רוסיה ,במיקרה הרע מעט יקר יותר .

או בקיצור ,תגדיר נורמאלי .

פורסם

אני לא יודע על מה אתם מדברים בכלל, רוסיה זו מדינת עולם שלישי, כשאנשים גרים בכפרים בדיוק כמו שהם חיו לפני 100 שנה, לא השתנה שם שום דבר, המקומות היחידים עם איכות חיים נורמאלית אלו הערים הגדולות כמו מוסקוה, סנט פטרבורג ומספר ערים נוספות. המשכורת הממוצעת במוסקבה היא 23,873 רובל לחודש שהם פחות מ$800, כשתושב ההמוצע משקיע כ67% (15,995 רובל) מהמשכורת על מוצרי מזון.

בהתחשב בעובדה שאלו נתונים מ2007 Q3, לפני המשבר העולמי, ורוסיה נפגעה קשות מהמשבר, אני בטוח שהנתונים לא השתפרו.

מצד שני ברור גם שבמסקווה גם המון עשירים, (אין לי כוח לחפש אבל אני בטוח שבמסקווה יש יותר מיליונרים מבכל ישראל) אבל יש גם המון עניים והומלסים ופועלים ממעמד אקונומי נמוך, ההבדלים בין המעמד הגבוהה למעמד הנמוך-בינוני במסקווה הוא עצום, והמשכורת הממוצעת במסקווה גבוהה פי 3 מהממוצע של רוסיה.

פורסם
  • מחבר

דיברתי כרגע עם חבר שמה הוא אומר שמלבד מחירי הדיור המחירים באמת יקרים יחסית לרוסיה אבל הגיוניים בשביל ישראל.

דוגמאות:

דירה חדר וחצי - 1000$ לחדר אחד קרוב למרכז העיר לקרמלין (שזה למי שלא גר בתל אביב, המחירים במרכז תל אביב...כן עצוב אבל פה מאוד יקר).

עסקית במסעדה - 10-15$

אינטרנט - בסביבות ה +100 ש"ח בחודש לחבילה של 5/1024 שזה יפה מאוד גם הורדה וגם העלאה במחירים סבירים. ADSL או HOT.

אוכל יומיומי - מחירים זולים מבישראל

בילויים - ישנן מסעדות נורא יקרות. מחיר של ארוחה ממוצעת הכוללת סטייק נע בין 20-30$ (כמו בארץ)

פשע - אמר שאין פשע אם לא מחפשים אותו(כמו בארץ)

בקיצור המחירים אמנם יקרים יחסית לערים אחרות ברוסיה אבל שווים או זולים מבישראל.

פורסם

רק בשביל לסדר את האוזן

1 רובל = 0.034266 דולר אמריקאי

ואתה מרוויח שם ברובלים, לא בדולרים.

כלומר, אם המשכורת הממצועת שם ברובל היא 24K זה שווה פחות מ- 1000$...

פורסם
  • מחבר

אני מדבר איתך על שכר של כמה אלפי דולרים בהיי-טק לא מוכר נקניקיות.

פורסם

השכר הממוצע בארץ גבוהה פי כמה מזה שבמוסקווה.

פורסם

לא.

דודים שלי גרים במסקווה, אם אתה אדם בעל מקצוע ונסיון (לא חייב הייטק).

נגיד משכורת של מנהלת חשבונות עם נסיון ויכולת מתחילה מ1500$ כאשר בארץ תפקיד דומה מקבל 5500 בערך

פורסם

לא יודע להגיד בעצמי, אבל אני מכיר אתר (למעשה זה סוג של בלוג שיתופי) פופולרי, שעוסק בטכנולוגיה, ברשת הרוסית:

http://habrahabr.ru/

למטה בעמודה הימנית יש הצעות עבודה לכל מיני משרות הייטקיות, מלוות בשכר. לפעמים גם מתפרסמים סקרים עם התפלגויות שכר בין ערים ברוסיה וב-СНГ לכל מיני משרות. כדאי לבדוק (יש באתר הרבה מומחים בכל מיני תחומים טכנולוגיים).

פורסם

לא.

דודים שלי גרים במסקווה, אם אתה אדם בעל מקצוע ונסיון (לא חייב הייטק).

נגיד משכורת של מנהלת חשבונות עם נסיון ויכולת מתחילה מ1500$ כאשר בארץ תפקיד דומה מקבל 5500 בערך

מנהלות חשבונות עם נסיון ויכולת בחברות בינוניות עד גדולות מרוויחות 10-12 אלף בארץ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים