עבור לתוכן

מישהו פה ממוסקבה(עיר הבירה של רוסיה) ?

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לדעת על החיים בעיר לא מכתבות אלה ממישהו שבאמת גר שמה בשנים האחרונות.

• תגובות 61
  • צפיות 7.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בעייתי, כי גם אם יש פה אנשים הם עלו מזמן החיים ברוסיה השתנו מאז שאני עליתי משם

עכשיו הכל שם הרבה יותר מפותח ( בנושא המחשבים הרבה יותר מפותח מהארץ)

פורסם

בעייתי, כי גם אם יש פה אנשים הם עלו מזמן החיים ברוסיה השתנו מאז שאני עליתי משם

עכשיו הכל שם הרבה יותר מפותח ( בנושא המחשבים הרבה יותר מפותח מהארץ)

ממה שאנשים שחזרו משם סיפרו שלמי שיש שם כסף חיי טוב ...

עם משכורת כמו שלנו במוסקוובה אפשר לחיות ...

פורסם

יש לי 4 חברים שבשנתיים האחרונות החליטו לעבור למוסקבה לחפש חיים חדשים...

2 מהם נשארו שם ומאוד מרוצים, ו2 חזרו לארץ ממש לא מרוצים, אחד מאלה שחזרו הספיק גם להתחתן שם וחזר לישראל עם אשתו.

אלה שהחליטו להישאר במוסקבה: שניהם גרפיקאים מאוד מוכשרים, ואלה שחזרו: אחד איש עסקים והשני (זה שהתחתן) מוזיקאי ואיש סאונד.

[br]פורסם בתאריך: 30.10.2009 בשעה 00:06:53

עם משכורת כמו שלנו במוסקוובה אפשר לחיות ...

לחיות ממש לא, לשרוד כן.
פורסם

גרפיקאים מקבלים שם שכר טוב מאוד. ובכלל כל מה שקשור לתכנון ובניית אתרים ועיצוב.

שוב תלוי במה תילך לעבוד שכר מינימום שם זה בערך 1000$ בנגריה או מסגריה

מ 1000$ אפשר לשרוד שם.

אישית באתי מהקצה השני של רוסיה (וולדיבסטוק)

שם רמת החיים עלתה לא במעט ב 11 שנים שנים לא גר שם.

אישית לא ייתי חוזר לשם, כי לי אישית אין מה לחפש שם ממש.

פורסם

הייתי שם בחופשת הקיץ 2009 ( 15 ליולי עד ה5 לאוגוסט , 3 שבועות ) טסתי לבד לחבר שגר שם כבר 4 שנים ואני יכול להגיד לך כמה דברים:

לסבא שלו יש קליניקה שם ושני ההורים שלו עובדים שם , אבא בתור מנתח ואמא בתור מנהלת חשבונות , הסבא הוא בעל המקום , אביו מרוויח כ100 אלף רובל בחודש ואמו בסביבות ה70 אלף , סבא שלו עושה עשרות אלפי דולרים , לא התעמקתי בזה.

הם חיים מצוין , יחסית רחוק מהמרכז ו15 דקות נסיעה מהרכבת התחתית ( המטרו ) בקרוב הם עוברים דירה למרכז העיר , שאלתי אותם והם אמרו שהם מעדיפים את מוסקבה על ישראל ( הם חיו בישראל 11 שנה )

החסרונות הבולטים לפי דעתי :

פקקים מטורפים!

מרחקים עצומים ! בשביל להגיע למרכז העיר זה כמו לסוע מחיפה עד צפת ( זמן ) , אנשים בעלי מעמד בינוני + נוסעים במכוניות לעבודה כי ככה הם מעדיפים , הרכבת התחתית במוסקבה היא בין המפותחות בעולם ואפשר להגיע כמעט לכל יעד בעיר ע"י שימוש בה , זול מאוד ( 25 רובל לנסיעה )

מחירי הדירות מטורפים , פי כמה מישראל , כמו כן מחיר הדירות נמדד גם ( הרבה ) על ידי המרחק מהדירה לרכבת התחתית ( כן , כן !) ולכן ככל שגרים יותר קרוב ככה המחיר יותר גבוהה .

הבניינים מבחוץ נראים דיי מזוויעים ( רובם ) אבל הדירות מבפנים מדהימות ( רובן ) , סבא של חבר שלי גר בדירה עם כ7 חדרים שהעלות שלה כרגע היא כ1.5 מיליון דולר , הבניין עצמו מאוד מושקע לעומת הבניין שאני גרתי בו אצל חבר שלי.

הרבה תאונות ותורים עצומים במקומות פופולאריים ( הרבה תיירים בעיקר )

יתרונות :

אתה גר בעיר המרכזית ביותר במדינה , אפשר להגיד שהכל בהישג ידך ועסקים משגשגים יחסית לישראל , עבודה ? אין מצב שתיהיה מובטל יותר מכמה שעות במידה ותרצה לעבוד .

אלו הם המסקנות שלי לגבי מוסקבה , לסיכום , אין כמו בישראל :smile1:

פורסם

אבא שלי נסע לפני כמה זמן. ל"ביקור מולדת"

ואני יכול לספר שהעיר כולה ממש כמו באגדות פועלת על שוחד. כל פעולה שאתה עושה מלווה בשוחד שיכול להיות בין שקלים בודדים לאלפים.

הוא מספר שבנמל התעופה לדוגמה הייתה "חסרה מדבקה" על אחת המזוודות והעובדת אמרה לו לחזור לתחילת המסלול להשיג אותה. בסוף היא ויתרה לו הוא אמר תודה רבה.

והיא ענתה בקול רם שכל הרחבה תשמע. "תודה רבה??!? תודה רבה?!? אי אפשר לאכול 'תודה רבה'!" שכולם ידעו שהחוצפן לא שיחד אותה.

כל רופא דרש שוחד כל אחות ומטפלת ופקיד.

בנוסף נראה שברוסיה אנשים פשוט לא רוצים לעבוד. אין מחסור במשרות ויש בעצם שלט דרושים בכמעט כל חנות. מי שכן עובד בחנויות נותן שירות על הפנים. (אחרי שוחד כמובן)

אין מקומות קבורה, כולם נשרפים.

היית חושב שהמכשכורות היו עולות כדי למשוך אנשים לעבוד אבל לא. לא תרוויח שם הרבה יותר מבארץ רוב המחירים דומים אבל הדיור יקר!!! המחירים ירדו בעשרות אחוזים לפני שנה אם אני לא טועה כאשר שנה לפני זו הם כמעט הכפילו את עצמם. בכל מקרה הנדלן שם מהיקרים בעולם. יוצא שאנשים בני 35-40 אקמאים שמרוויחים לא רע בכלל גרים עם ההורים כי הם לא יכולים להרשות לעצמם מקום משלהם.

פורסם

הבעיה הגדולה היא שרוסיה, לאחר נפילת ברית המועצות הלכה לכיוון דמוקרטי אבל איפשהו באמצע התהליך היא נעצרה. כיום היא ודאי שלא דיקטטורה אך גם לא דמורקטיה ליברלית. קיימת עדיין השפעה גדולה מאוד של הממשל (קרי פוטין) בכל תחומי החיים, ובעיקר באלו ששולטים על הציבור ועל הלך הרוח בחברה (צבא,כלכלה,עיתונות). אמנם האנרכיה שאפיינה את שנות ה-90 והאוליגרכים כבר לא שוררת במדינה אך עדיין אי אפשר לומר שזו מדינה פלורליסטית דמוקרטית עם מוסדות שלטון חזקים והפרדת רשויות ברורה שכל אחת עצמאית.

מוסקבה בתור בירת המדינה מבטאת את המצב בצורה האופטימלית. לצד עוני וסבל יש נהנתנות ועושר בצורה אבסורדית. לצד אנשים רעבים יש אנשים שאוכלים במסעדות יותר יקרות מבפריז וניו-יורק. בעצם התפתח שם מאין עיוות קפיטליסטי תוך כדי ניצול של "מכירת החיסול של המדינה" בשנות ה-90 על מנת לצבור הון אישי ופוליטי. מעניין מאוד יהיה לראות לאן הולכת רוסיה בשנים הבאות, כי כפי שאף אחד לא ציפה את נפילת הקומוניזם כך גם קשה מאוד לצפות מה יקרה להבא.

פורסם

בתור אחד שגר באזור (גם עם לפניי כמה שנים טובות ) ,אני יכול לומר לך שרכב ומוסקבה לא עובד יחד ,יותר מידיי פקקים , זות אומרת שלא משנה כמה כסף יש לך שם ,תחבורה ציבורית עדיף .

ובגדול ,אני יגיד לך בדיוק מה שהאחרים אמרו ,עם יש לך כסף שם ,אתה יכול לחיות חיים שבארץ רק חולמים עליהם ,זה באמת מרכז עולמי שם ,עם אין לך כסף ,יהיה לך שם קשה ,אבל יש שם המון פוטנציאל להיתקדם בחיים ,צריך רק להכיר את האנשים הנכונים .

וכמבון כמו בכל עיר ,יש כמה אזורים שכדיי לך לא להיתקרב אליהם (אני כבר לא זוכר שמות של רחובות ,אבל בו נגיד שברגע שתהיה שם תיראה לבד ).

פורסם

הוא נגיד לך ככה עם יש לי מקום מסודר לעבודה ותנאים טובים אני עובר לגור לשם לנסיון בלי לחשוב

מדינה הרבה יותר מפותחת .. מה שכן בהתחלה צריך מישהו ישיעזור לך להסתדר שם ...

פורסם

^^^

ולדעת רוסית על הדרך! :xyxthumbs:

(אבל איך אומרים- הדרך הכי טובה ללמוד שפה היא לגור במדינה בה דוברים את השפה)

פורסם

הוא נגיד לך ככה עם יש לי מקום מסודר לעבודה ותנאים טובים אני עובר לגור לשם לנסיון בלי לחשוב

מדינה הרבה יותר מפותחת .. מה שכן בהתחלה צריך מישהו ישיעזור לך להסתדר שם ...

הרשה לי לתקן אותך , המדינה ממש אבל ממש לא מפותחת , יש מספר קטן של ערים שהם מפותחות , לדוגמא מוסקבה , סנט פטרסבורג ועוד ערים שאני לא יודע את שמותיהן ( ויש מעט מאוד)

פורסם

אישית לא ייתי חוזר לשם, כי לי אישית אין מה לחפש שם ממש.

אם יש משהו ללמוד מק'חאן, נפוליאון והיטלר זה שהדבר היחידי שתמצא ברוסיה זה צרות, וודקה.

והרוסים שתו את כל הוודקה ככה שבאמת אין מה לחפש שמה.

פורסם
:lol:
פורסם

החבר הכי טוב שלי גר בסנט פיטרבורג, לא רחוק ממוסבקה.

מדינה מדהימה, אם יש כסף ממליץ לעבור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים