עבור לתוכן

הוספת זכרון למחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי זכרון 256 מגה זכרון PC3200 של סמסונג. אני מעוניין להוסיף עוד 256 מגה.

האם יש בעיה מסויימת לערבב זכרונות של חברות שונות על אותו המחשב ? האם כדאי לי לקנות שוב את הזכרונות של סמסונג או שאפשר "לערבב" מבלי שיהיו בעיות ?

אגב, עוד שאלה. האם יש הבדל בבנצ'מרק בין סטיק אחד של 512 או שני סטיקים של 256 ? זה משנה בכלל ?

תודה מראש.

פורסם

ללוח שלח יש רק ערוץ זיכרון אחד והבנצ'מארקים היום לא צריכים בעצמם יותר מ 256MB כיום אז לא תראה שיפור בבנצ'מארקים.

לעומת זאת בעבודה שוטפת ומשחקים מרגישים הבדל בין 256MB ל 512MB, אפילו אפשר להרגיש הבדל בין 512 ל 1024.

רצויי להשתמש בזיכרונות זהים אם אפשר כדי לצמצם את האפשרות לבעיות, אבל בד"כ זו לא בעיה.

אם יש אפשרות לקנות זיכרון זהה הייתי ממליץ לעשות את זה רק כדי למנוע סיכויי שתצטרך לקנות אחד אחר אחרי זה.

אגב, הלוח תומך אמנם ב DDR400, אבל כמעט ואין סיכויי שתצליח להריץ ביציבות שני סטיקים של DR400 על KT400.

רוב הסיכויים שתצטרך להוריד אותם ל 333 מה"ז (שזו לא בעיה, אין לזה השפעה שלילית על הביצועים במקרה שלך).

פורסם
  • מחבר

תודה.

ועוד שאלה....או שתיים... ;D

מאין לך שהמחשב לא יהיה יציב עם 2 סטיקים של DDR400 ?מנסיון או משמועות? (אגב, הצ'יפ שיש לי הוא KT400A ולא KT400, אם זה משנה).

ואם אני התקין צ'יפ אחד של 512 מגה העם הבעיה של חוסר יציבות תפתר?

תודה רבה על התגובה.

פורסם

לא אמורה להיות בעיה ממשית (כל עוד הלוח תקין) עם שני סטיקים של זיכרון ככה שאין צורך לקנות אחד של 512

KT400A הוא שיפור לKT400 הבעייתי במקצת... אני לא חושב שגם יהיו בעיות עם המהירות של הזכרונות.

פורסם
  • מחבר

תודה.

ועכשיו כרגיל.....עוד שאלות. ;D

מדוע אתה אומר שה- KT400 הוא "בעייתי במקצת"? אשמח לקבל עוד פרטים בנושא.

פורסם

ככל שמפעילים יותר בנקים התיזמונים נעשים בעיתיים כי צריך לפצות על ההפרשים בין הסלוטים והצ'יפסט צריך לתקשר בו זמנית עם יותר צ'יפים.

לכן יש להרבה צ'יפסטים תמיכה בזיכרון שתלוייה במהירות שלו (פחות מהיר אפשר לשים יותר זיכרון).

KT400 מאוד רגיש ל DDR400 ורוב החברות מזהירות שאי אפשר לשים כמה שרוצים ממנו. KT400A טוב יותר אבל עדיין לא בטוח שזה יהיה יציב. אין טעם לנחש, אלא פשוט לבדוק בשטח.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

ועוד שאלה קטנטונת.....אחרונה להיום, באמת.

כמה לדעתך צריך שישאר זיכרון "עודף" אחרי שווינדוס עולה לתפקוד יציב וטוב של מערכת ההפעלה?

אצלי אחרי שכל התוכנות עולות נשאר לי רק 60 מגה פנוי (וזה אחרי שיש לי 256 מגה). ווינדוס אוכל לי את הכל. הצילו!!

האם יש טעם להתקין עוד סטיק של 256 מגה ?

פורסם

חלונות XP משתמשת בערך ב 400 מ"ב לעבודה רגילה (לא משחקים)

אם תשים 512 זה יהיה די והותר.

מערכות מהסוג של XP (החל מ NT) מנצלות כל זיכרון עודף ל Cache ככה שאם תשים לו יותר מ 512 מ"ב זה גם ינוצל ע"י המערכת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים