עבור לתוכן

צבא-אידיאל או חובה חברתית

Featured Replies

פורסם
כמובן שזה אידאל - מדינת ישראל תדחל להתקיים ללא הצבא.

אכפת לך, ואפילו קצת, מהמדינה? כמובן שצבא זה בגדר חובה, אפילו זכות גדולה.

זה טיעון טיפשי אם כי ביסודו הוא נכון

אנחנו צריכים צבא אבל לא צבא חובבני שכופים על אנשים להתגייס אלה צבא איכותי ומקצועי

לא אכפת לך מהמדינה? אישית, אני מאמין שאתה מחוייב לעבור למקום אחר.

איך הגעת לזה שבן אדם שלא רוצה להתגייס לא איכפת לו מהמדינה?

• תגובות 31
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רפי אתה צודק :screwy:

פורסם

זה טיעון טיפשי אם כי ביסודו הוא נכון

אנחנו צריכים צבא אבל לא צבא חובבני שכופים על אנשים להתגייס אלה צבא איכותי ומקצועי

איך הגעת לזה שבן אדם שלא רוצה להתגייס לא איכפת לו מהמדינה?

טיפשי או לא טיפשי - זה טיעון שמחייב.

אין לנו את הפריבילגיות של ארה"ב, לדוגמא, שיכולה להרשות לעצמה לגייס רק את המעוניינים בכך.

ברגע שתבטל את הגיוס חובה, מה שישחק תפקיד פה זה הגישה הישראלית של "אני לא אצא פראיייר". אנשים לא ילכו לשרת בצבא כי יש דברים הרבה יותר טובים ונכונים לעשות (לימודים, אוניברסיטה, עבודה). אני מאמין שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לאבד מכוחו של הצבא, מכאן שגיוס חובה הוא נכון. אגב, כיום הצבא הוא מנגנון מצויין שמקבל לידיו אנשים צעירים/חובבנים והופך אותם לאנשים בוגרים/איכותיים ומקצועיים. כך אני מאמין.

אם לאדם כלשהו אכפת מהמדינה - שיתרום. גיוס לצבא, שירות לאומי, זה לא כל כך משנה. אני חושב שזו חובתו. לדעתי, כל מי שחי פה צריך לתת מעצמו מעט לטובת המדינה. מי שאינו מוכן לשרת בצה"ל, לצורך העניין, לא צריך להנות מהפריבילגיות של המדינה. כמובן שיש יוצאי דופן לכאן ולכאן - אני מדבר בכלליות.

פורסם

לא יודע למה אתם חושבים שצה"ל הוא צבא חובבני,לפי מה הקביעה הזו.

צה"ל עובד היום לפי חוקים הזויים של כל מיני וועדות ובתי-דין קיקיוניים שכל פקיד שמה מרשה לעצמו(והעולם מאשר!) להגיש תביעה כזו או אחרת.

שום צבא בעולם לא חי ומתנהל בתוך מציאות כזו ועוד להגיע להשגים.

צה"ל הוא הצבא הכי מקצועי בעולם היום .אני ממש לא מכיר צבא יותר מקצועי ממנו.בטח לא האמריקנים או הבריטים-עובדה שהם מגיעים כדי לילמוד מאיתנו(תגידו מי יותר מקצועי ממנו?)

זה נכון שלא הכל חלק שם ויש כשלים או ביזיונות כאלה או אחרים.ובתור מילואימניק אני יכול לספר לכם על כל מיני שטויות שיגרמו לכם לתפוס את הראש.אבל זה הצבא שלי(שלנו).ואני מגיע יום לפני המילואים ומשתחרר יום אחרי(נשאר לעזור לאפסנאים.)

פשוט לא נותנים לו לעשות את מה שהוא יודע

פורסם

גל

גם מי שלא משרת נהנה מהפרווילגיות אהם אהם בני ברק אהם אהם מאה שערים.

לא יכול להרשום לעצמו? יכול לרשום עצמו יפה מאוד

להפסיק להאכיל את הבדואים במדבר להפסיק לתת תקציבים לאוכלוסיה שלא עובדת () עוד פעם חוזרים לבני ברק ועוד מקומות)

להפסיק להביא לעזה עזרה הומנטרית ( למה הפצצנו בעופרת יצוקה? בשביל שביום אחרי להביא להם אוכל והרימות של כסף ושיקום הטרור! בוא לא ניהיה פטתיים זה לא באמת הלך לבניה)

להפסיק לגייס אנשים לתפקידים שהם לא מתאימים להם! כמו לדוגמה בנות בטייסת!! זה לא מועיל! או לגייס אנשים שלא התקרבו בחיים לעבודה האת זה לא חוסך אלה ההפך... מטעות אחת של בן אדם שלא יודע לעבוד הלכו להם 60 אלף$ על כלום!

להפסיק ללקק לטייסים פוצים למיניהם ולבנות להם חדרי מנוחה בשווי עשרות אלפי שקלים!

להפסיק לספק אוכל מן השורה הראשונה לקצינים( כולנו בצבא אז נאכל את אותו האוכל כולם ביחד כמו בירוקים)

זה לא שלא יכולים! יכולים! פשוט התקציב שיש הולך למקומות הלא נכונים.

לפטר חצי מהקיריה! אני לא אומר שתפקידים משרדיים לא נחוצים הם נחוצים אי אפשר לנצח מלחמה בלי טבח אבל יש תפקידים באמת מיותרים רק בשביל הפרוטוקול "התגייס וסיים שירות צבאי"

אבל כל זה לא יקרה בחיים בנתיים הצבא לא יכול לספק אפילו מדים נורמאלים לחיילים כבר במשך שנתיים אני הולך בנעליים כבדות בזמן ש2 מחזורים שהתגייסו אחריי כולם קיבלו נעליים קלות, ושאני בא להחליף נעליים באפסנאות נותנים לי כבדות לא מבין מה הפואנטה

יצה לי כבר להחליף נעליים כי בטייסת הם הולכים די מהר חח

צבא מקצועי? כן בטח שמקצועי צריך ליהיות מקצוען אמיתי בשביל לדעת להיסתדר עם נעליים כבדות מדי ב' משנת 1972. וכפיה.

כל הצבא הזה בנויי על פחד 99% אחוז מן החיים חיים בפחד.

הצבא יכול ליהיות עוד יותר מקצועי אם תיתן פוש לחיילים לשרת. ושהם יהיו לפחות בקצת מרוצים בשירות שלהם קצת! לא ביקשתי הרבה.

למה אני קם ב 5 בבוקר ומסיים את היום עבודה ב 10 בלי הפסקות וכל היום בחום ובשמש בחרא וברעש מזיק באמצע ומקבל 400 שקל בחודש ואחד שיושב במשרד כל היום במזגן מול המחשב מתחיל את היום ב 8 ומסיים אותו ב 4 וחצי מקבל גם 400 שקל?

זה ניראה לך פייר?

פורסם

הנושא פה הוא לא האם זה פייר או לא.

אז התגייסת ולא קיבלת מה שרצית. מבין אותך, באמת. אבל למרות הכל, צבא זה לא קייטנה. אני רוצה להאמין שהצבא מבקש לממש את הפוטנציאל של כל אחד מהמתגייסים לשורותיו, ועדיין, אף אחד לא הבטיח שתהיה מרוצה מהשירות הצבאי שלך. בסופו של דבר הצבא הוא זה שקובע מה תעשה במשך 3 שנים - אם זה ימצא חן בעיניך ואם לא. והוא פועל על פי נהלים וכללים, שכמוך גם אני מאמין שאת חלקם צריך לשנות/לבטל, אבל הוא הולך בדרך מסויימת.

בכלל, תבדוק את אחוז האנשים שהיו מרוצים כשצה"ל החליט לאן הם התגייסו לפני 20, 30 שנה, ותראה איזה שינוי צה"ל עשה כיום.

פורסם

קייטנה לא

אבל תחשוב על זה

מישהו רוצה ליהיות מכונאי מטוסים ומישהו רוצה ליהיות נהג!

אבל בשירות שהם הם מקלים בדיוק את ההפך מי שרצה ליהיות נהג מקבל מכונאי מטוסים ומי שרצה ליהיות מכונאי מטוסים מקבל נהג!

אז למה ללכת ראש בקיר?

למה בן אדם שגר בדרום משרת בצפון בזמן שיש לו בסיס בדרום? ובן אדם שגר בצפון משרת בדרום כשה יש לו בסיס בצפון?

מה הפואנטה? חח

אז סבבה שמתה בן אדם שתפקיד שלא מתאים לו ויש תצפקיד שהוא כן רוצה ובן אדם אחר רוצה את התפקיד שלו אז למה לא להחליף?

וזה סתם דוגמה אישית שלי עם התפקידים...

יש עוד מלא אנשים שרוצים תפקידים שהם לא יומיות או קיריה או משרד

אז למה לא לנסות להיתחשב באנשים ותאמין לי אז העבודה תטקטק הרבה יותר טוב מאשר שזה בא בכפיה

ואז זה יהיה צבא מקצועי אנשים יעבדו בחיוך וכמו שצריך במקום ליהיות לחוצים ולא לעשות את העבודה כמו שצריך?

פורסם
מישהו רוצה ליהיות מכונאי מטוסים ומישהו רוצה ליהיות נהג!

אבל בשירות שהם הם מקלים בדיוק את ההפך מי שרצה ליהיות נהג מקבל מכונאי מטוסים ומי שרצה ליהיות מכונאי מטוסים מקבל נהג!

כי הצבא מערכת מאוד בירוקטית, מכוון שהוא לא צריך להיות יעיל (ככי גם ככה יקבל כסף וכוח אדם) הוא פועל מאוד לאט

אז למה ללכת ראש בקיר?

למה בן אדם שגר בדרום משרת בצפון בזמן שיש לו בסיס בדרום? ובן אדם שגר בצפון משרת בדרום כשה יש לו בסיס בצפון?

מה הפואנטה? חח

יש בזה המון הגיון אך זה לא המקום לפרט :)

ואז זה יהיה צבא מקצועי אנשים יעבדו בחיוך וכמו שצריך במקום ליהיות לחוצים ולא לעשות את העבודה כמו שצריך?

אולי לא חיוך על הפנים

אבל הצבא יהיה יותר יעיל ויתחשב יותר בחיליים

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שלצבא יש מטרה שלחיילים יהיה חיוך על הפנים הם מעדיפים שהביצוע יהיה מושלם ועל הצד הטוב ביותר... ולכן לחייל לא כיף לשרת אבל הצבא מגיע ליעדים שהוא הציב לעצמו

פורסם

ג'וניאר הכוונה היא שהתפקוד של החיילים יהיה מועיל הרבה יותר! :nixweiss:

ברגע שיהיו לפחות מרוצים +- מהשיבוץ שלהם

תסכים איתי שאז יהיהו פחות בעיות ונפקדויות

אז נכון הצבא מגיע למטרות שהוא מגיע עליהם ( ושוב זה לא משנה כי הצבא שלנו חלש מביחה שהוא מקשיב יותר מדי לתקשורת) ובמקום לנצל את כללל הפוטנציאל ויש לו המון פוטנציאל!

גם למערכים הטכניים של חיל האוויר גם ללוחמים

רק לא נותנים לו לצאת החוצה.

אבל ברגע שחייל יהיה מרוצה מהשיבוץ שלו התפוקה שלו תיהיה הרבה יותר גבוה כי זה התפקיד שהוא רצה

פחות יצטרכו להיתעסק עם בעיות משמעת פחות התעסקות של נפקדויות ועריקות ויציאה מהצבא!

פחות עריקים פחות אנשים בכלא משמע נשאר לצבא יותר כסף

אז נכון אפשר להמשיך בגישה שבה הצבא עובד עכשיו לשבץ בלי לראות בעיניים,אבל אין צורך בלהיתלונן אחרי זה למה לא מתגייסים

הבעיה זה לא החיילים והמלשבים הבעיה היא בשורש המערכת

אתה מתגייס אפילו חוק וחצי אתה לא יודע מאז הגיוס שלך כל אחד חיי בצבא בפחד...

אפילו הדבר הכי פשוט כמו להיסתפר ועוד הרבה דברים שכרגע לא עולים לי לראש...

אז שורש הבעיה זה במערכת ובהתנהלות המפגרת שלה

ולבחור שלא רוצה להסביר מה ההגיון...

אין בזה הגיון

נגיד ואני גר בצפון (אני לא) והבסיס שלי בדרום לוקח לי להגיע בערך 5 שעות לעומת זאת יש לי בסיס קרוב לבית שזה רק שעה נסיעה...

יצאתי לי הביתה לחופש פיתאום התחילה מלחמה ומקפיצים את כולם מהר לטייסות ( במקרה שלי זה טייסת)

אז למה לנסוע ולבזבז זמן מאוד יקר ( ב 5 שעות אפשר להוציא קרוב ל 40 מטוסים לטיסה ועל כל מטוס 4 פצצות מינימום) כשה בשעה הייתי יכול להגיע לבסיס ולא לבזבז זמן!

אז איפה ההגיון? אם אנחנו חיים במצב כזה של מלחמה כל הזמן אז צריך לעשות ככה שהחייל יגיע כמה שיותר מהר לבסיס ולא יסע לטיזי בשביל לבצע את תפקידו.

אותו דבר עם שאר התפקידים לוחמים בעזה בסדר אני לא יכול להגיד כלום כי אין עזה בצפון...

פורסם

ללבן הגדול,

אני יכול להבין את התסכול שלך, אבל אתה חייב להבין שצה"ל פועל במתכונת מסויימת.

צה"ל צריך חיילים לחי"ר\שריון הוא יעביר את כל המועמדים עם הפרופיל המתאים

להתגייס לשם גם אם הם היו בתהליכי מיון לתפקידים אחרים (קרה לחבר).

אם הצבא היה ממלא אחרי הבקשות של כל אחד של איזו יחידה הוא רוצה

ובאיזה בסיס לשרת, היינו במחסור רציני של כוח אדם בכל היחידות (גם קרביות וגם עורפיות).

אז נכון שזה לא נוח, והרבה פעמים נופלים בין הכיסאות. אבל קורים מקרים

של אנשים שלא הכי רוצים קרבי ומנסים להוריד פרופיל אבל אחרי שבועיים\שלושה

בטירונות עם החבר'ה דווקא מבינים שלא כזה רע ודווקא סבבה להם.

יש מקרים לכאן או לכאן. לפי דעתי זה מה שיפה בצבא (כמובן שאני עוד יכול ליפול

בגלל המשפט הזה באיזה חור שאני אבכה 6 שנים - עתודאי - אבל אני אסתכן).

אלה שלא מתגייסים סתם הם בעיניי בזויים. אלה שסתם לא בא להם "לבזבז" 3 שנים.

אני עשיתי חודש טירונות לא מזמן (אח"כ חזרתי לאזרחות ללימודים) והייתי במצב נפשי וגופני

מאוד ירוד, וכמה שבכיתי וכמה שהיה לי קשה, וכמה שקיללתי כל רגע ביום וכל רגע בלילה

בסופו של דבר סיימתי את זה. ואני גאה בעצמי על זה.

באמצע הטירונות כשהייתי במצב ממש קשה, דיברתי עם הפסיכולוגית שלי מהאזרחות

היא בהתחלה חשבה שאני רוצה שהיא תשלח לי טפסים\תעזור איכשהו להשתחרר מהצבא.

אמרתי לה שאין מצב, ורק התקשרתי לקבל קצת ייעוץ והדרכה (כמובן שגם ראיתי קב"ן וכו'

אבל אין כמו מישהו שאתה מכיר במצבים האלה).

בגלל זה אני באמת חושב, ואני אחד שמפחד אפילו לשמוע את המילה צבא אחרי הטירונות,

שצריך וחובה להתגייס. למרות ודווקא בגלל קשיים שאפשר להתגבר עליהם.

אם תסתכל על המערכת בכללי תבין, שאין דרך אחרת שהמערכת יכולה להתנהל בה.

ולא הם לא יכולים להסתכל על מקרה בודד בענייני שיבוץ, כי בכל מחזור מתגייסים

אלפי בני נוער, אין מצב לכוח אדם שיבדוק אחד אחד ויתחיל לחשוב "רגע אולי הוא מתאים

להאזין לאיראנים" או "זה שרירי, הוא מתאים לעשות 3 שנים בגולני".

קיצר, יהיה בסדר חברים. ושווה לזכור שאם אתה עסוק כל היום רק בהתבאסות מהמצב

אתה לא רואה את הדברים הטובים, אתה לא רואה את החבר'ה מסביבך ואתה אולי

מפסיד דברים שיכולים ללוות אותך חיים שלמים. תהנה כל עוד אתה יכול.

בסופו של דבר אין אחד שלא מסתכל אחורה על הצבא בחיוך (אני מקווה בע"ה שגם אצלי זה יהיה כך).

פורסם

פיין קילר...

חלוקת הבסיסים מתבצעת בקורסים אחרי טירונות ואין לך 1000 חיילים יש לך בקורס בערך 30-35 איש.

ככה שזה לא תירוץ. הבקום לא בוחר את הבסיסים זה כבר אחרי הקורס...

לוחמים? לוחמים תמיד יש, יש אנשים שרוצים ולא נותנים להם.

זה לא קשור לבחור באיזה בסיס לשרת זה קשור לרשימת הבסיסים ואיזורי מגורים

כי בכל בסיס יש תקן ותקנים יש בכל הבסיסים בכל חלקי הארץ לחיילים בכל חלקי הארץ...

יש אנשים שרוצים לבצע תפקידים לא פחות מסוכנים מלוחמים

אבל הם יעשו את העבודה כמו שצריך.

מה זה עוזר לך ששמתה חייל בתפקיד והוא עריק?

יש לך חייל שתופס תקן אבל חייל לא נמצא בבסיס אפילו.

זה ברור שלא תמלא אחרי כל בקשה של חייל אבל אם לדבר על זה ממש לעומק אפשר להגיע לפשרה שכולם יהיו מרוצים

פה אני מדבר איתך בכללי

זה אפשרי אם רוצים ואם להיתאמץ..

פורסם

^ אני לא יודע אם מותר לי להגיד את זה או לא, אבל אין יותר מדי לוחמים בכלל.

פורסם

אני לא זוכר מי הופיע לא מזמן בטלוויזיה עם המילים " יש לבני נוער רעל ליהיות לוחמים"

אין לוחמים? הממ איפה כולם? אה שכחתי בקיריה.

זה ברור שאף אחד לא ירצה ליהיות לוחם... אחרי שהמבצע האחרון התחיל כל כך יפה ונגמר כל כך דפוק רק בדיוק כשה ישראל התחילו להוציא את כל האנרגיות שהצתברו להם במהלך השנים ושנים של אימונים אז הכל נגמר

ישראל ממנת לערבים את הטרור הטרור ממשיך לצמוח ולהיתפתח גלעד שליט עדיין שם וישראל מפחדת איך הם יראו מול התקשורת.

חבל מאוד

וחבל שיש אנשים שבאמת רוצים ולא נותנים להם את האפשרות אולי אפילו לנסות.

אז אם ישראל מפחדת מהתגובה העולמית ( שגם ככה היא בזבל) אז למה פשוט להמשיך לפחד ולהראות למאדרפאקרס האלה מה ישראל באמת שווה?

מצטער להגיד לך אבל לי המבצע הזה הוריד כל חשק ליהיות לוחם או בכלל לשרת במערכת בשם "צהל"

אחרי שהרבצנו וטיקטקנו עבודה בטייסת וחימשנו כמו מטורפים והוצאנו הזנקות הנרה ללוחמים (מהטייסת שלנו יצאו הכי הרבה טיסות עם פצצות וכולם הושלכו)

אז הכל נגמר וישראל ממנת עוד פעם את הטרור ותורמת להם עזרה הומנטרית? אז מה היה שווה כל המבצע הזה?

משום מה אחרי שהערבים מפציצים את ישראל( שדרות) אני לא רואה אותם מביאים עזרה הומנטרית וכסף.

פורסם

כל מי שכועס על התנהלות צה''ל - קודם כנסו למערכת הזאת ואז תנסו לשנות בעצמכם.

כל מי שכועס על כך ששירות הוא 3 שנים - שיתבגר ויבלע קצת רוק. בסוף זה יעבור, אי אפשר לתת שירות של שנה, הסמכה קרבית היא 7-10 חודש.

לכל אלה ששואלים עצמם אם שווה לשרת בצבא - כל הכבוד לכם שאתם באמת שואלים את זה

עכשיו תקשיבו לחוקי מדינת ישראל, תעלו על מדים, ותתחילו לתת קצת מעצמכם. - כי מי שמתלונן על המערכת הבטחונית מוזמן לקחת חלק ממנה ולא סתם להמשיך ולהתלונן

מי שכבר עבר את ה3 שנים האלה - למד כמה דברים בחיים שלו, וגם אם הצבא לא תמיד מעלה לו זכרונות טובים הוא יודע שהוא היה צריך לעשות את זה מחובתו המוסרית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים