עבור לתוכן

צבא-אידיאל או חובה חברתית

Featured Replies

פורסם

למה אנחנו הולכים לצבא?! סתם עם הסיסמא להגן על המדינה או שזה חובה ואנחנו עושים מה שהחברה רוצה שנעשה? למרות שאפשר לקבל פטור בכל מני דרכים..

אני כרגע עם פטור שתורתי אומנותי ובאמת לומד ועכשיו אני עוזב את הישיבה אני יכול לקבל עוד פטור ולשכוח מהצבא אבל מצד שני יש את העניין שזה אידאל של כל יהודי וישראלי לשרת את המדינה הקטנה ומוקפת האויבים ומלאת הצרות שלנו

אז מה אתם אומרים אידיאל או שזה בגלל החברה...

• תגובות 31
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אם אתה חושב שללכת לצבא זה סתמי אז אתה חי ביקום מקביל אחי

פורסם

מהר תלך לצבא, וקרבי אם אפשר. לא לא חובה חברתית אם כי קיומית. תמיד צריכים עוד לוחמים בצבא. אני אישית הייתי קרבי, אכלתי חרא, הייתי בחורים בארץ, קיבלתי עונשים, סגרתי שבתות - אבל מה - כשיצאתי הביתה הייתי עם הראש למעלה, גאה. למדתי דברים שלא הייתי לומד בשום מקום. שירתתי עם אנשים גברים אחד אחד. התחשלתי ברמות מטורפות. עכשיו בדיעבד אני יודע שנהניתי מכל רגע, היה מלא צחוקים, התרגשתי בכותל בהשבעה, התרגשתי בפעם הראשונה שיצאתי עם נשק הבייתה, התרגשתי שקיבלתי סיכת לוחם ועוד יותר כשנכנסתי להיות מפל"ג בותיקה. עכשיו אני יודע שאני שירתתי את המדינה, עצרתי אין-ספור מבוקשים ושעכשיו כל אתגר קטן עליי.

ממליץ בחום! :yelclap:

פורסם

אני מסכים עם זה שצבא היא לא מסגרת שמתאימה לכולם, אבל אני פחות או יותר חושב בראש של gil_28.

להיות ביחידה קרבית זה קשה, וזה דבר בכלל לא קל. לחץ, שמירות, תורנויות, אימונים, שעות שינה מעטות, לילות לבנים. קור כלבים, חום. זה דבר שקשה גם מבחינה פיזית וגם מבחינה מנטאלית. כמות "ההנפצות" לעתים מגיעה לכל מיני שיאים. אבל במדינה עם מצב כמו שלנו, מדובר במצב של אין-ברירה. מישהו צריך לעשות את זה. אני חושב שצריך לנסות, לפני שמחליטים שזה לא מתאים. ומי שלא עושה צבא, שלפחות יעשה שירות לאומי או יתרום למדינה בדרכיו הוא.

פורסם
  • מחבר

אני שומע מכל עבר ללכת לצבא זה בזבוז זמן תעשה תואר בזמן הזה... ויש אפשרות..

אבל אניחושב שללכת לצבא זה יותר אידיאלי למרות שאני לא חושב שכל חייל שהולך לצבא לפני שהוא הולך הוא חושב שזה האדיאל שלו

ההורים שלי היו בצבא הם חזרו בתשובה דתים וגם אני למדתי בישיבה עד עכשיו.. יצאי מהישיבה במטרה להשלים בגרויות ולעשות תואר וכ'ו..

אבל עד עכשיו שדחיתי את הגיוס בטענת "תורתי אומנותי" ידעתי שבאמת זה ככה אני לומד רוב היום תורה וע"פ התורה והיהדות זה שווה יותר אבל לא כאן המקום להאריך...

והיום שכבר לא תורתי אומנותי אז... אין לי סיבה אמיתי לא לעשות צבא...

צריך לעשות מסע הסברה להורים שלי...

אם יש עוד טענות שחושבות כמוהם הייתי רוצה לשמוע...

תודה

פורסם

לא חובה חברתית - אלא חובה חוקתית.

עובד רס"ר תורם מעט מאוד לחברה(ובוא נודה באמת - בזמן שירותו הצבאי הוא מהווה בעיקר עול כספי עליה) - אך הוא מקיים את חובתו החוקתית המגולמת ב"חוק שירות הביטחון" והוא תורם למערכת הצבאית עצמה.

כפי שאמרת - ישנן אוכלוסיות מסויימות שככלל מקבלות פטור מן השירות - "תורתם אמונתם"/ערבים וכו'.

אני חושב ששירות בצבא הוא אידיאל שכולנו היינו מעדיפים שלא היה קיים - כלומר, יש צורך קיומי בצבא ולהיות חייל זה יפה מאוד - אך כולנו היינו מעדיפים אם לא היה צורך בצבא(או לפחות לא בצבא כ"כ גדול ומאסיבי).

בקשר למקרה שלך - אני חושב שאם אתה מסוגל(רפואית/נפשית) לשירות קרבי - לך על זה. השבועיים הנוראים(מבחינה רפואית) והמדהימים(מבחינה נפשית) שעברתי בחיי היו בטירונות הקרבית. לצערי, כפי שחשבו כל האנשים הקרובים לי - קרבי אני לא יכול להיות וצה"ל מיהר להוציא אותי משם.

כמו כן אם אתה מסוגל לשירות ביחידה מודיענית(כלומר - ג'ובניקית אך משהו ש"יש רק בצבא" ולא תפקיד שיש בכל ארגון ובמקרה אתה על מדים) - לך גם על זה.

אם האפשרויות האלו סגורות בפנייך מסיבות כאלו ואחרות - אני חושב שאין שום סיבה שתתגייס לצבא, צה"ל מוצא מספיק פקידים ועובדים כלליים - אל תדאג לו בקטע הזה.

לך על שירות לאומי. זו גם תרומה ישירות לקהילה ולאו דווקא למערכת הצבאית המנופחת וגם אתה מקבל "דמי כיס" קצת פחות ביזיוניים(חייל בשירות חובה מקבבל 352 ש"ח לחודש - אדם העושה שירות לאומי מקבל בערך 900) כך שתוכל להקדיש את כל כולך לשירות ולהיות לנטל כמה שיותר מינימלי על המשפחה.

בהצלחה :)

פורסם

ללכת לצבא זו חובה ואחריות חברתית.

אתה חייב את זה להוריך לסביך ולכל המשפחה.

אתה חייב את זה לכל חייל שלחם ונפל על הארץ הזו ולאלפי יהודים שחיו בגלות 2000 שנה וחלמו כל יום על הארץ.כשהם היו בפוגרומים בשואה או בכל חרא אחר.

מי אנחנו(אני) שיחשוב על משהו אחר.אנחנו כאן מגשימים חלום של מיליוני יהודים בכל ההיסטוריה,שעד לפני 70 שנה אף-אחד לא הגן עליהם.

בלעדיהם אף-אחד מאיתנו לא היה פה היום.ולא יכל לשבת ולגדל שומן בניחותא מול המחשב.

קיצר,אולי אני דמגוג,אבל אני צודק

פורסם

אני שומע מכל עבר ללכת לצבא זה בזבוז זמן תעשה תואר בזמן הזה... ויש אפשרות..

אתה במירוץ נגד הזמן? יהיה לך מספיק זמן ללמוד ולעבוד, אתה לא חושב ככה?

אתה רוצה כל החיים רק ללמוד, ללמוד, ללמוד, ללמוד, ללמוד ואז לעבוד, לעבוד, לעבוד, לעבוד, לעבוד, לעבוד, לצאת לפנסיה ו...זהו?

יש לך עכשיו הזדמנות מטורפת לעבור חוויה שאין מקבילה לה, אני במקומך הייתי קופץ על ההזדמנות.

פורסם

ללכת לצבא זו חובה ואחריות חברתית.

אתה חייב את זה להוריך לסביך ולכל המשפחה.

אתה חייב את זה לכל חייל שלחם ונפל על הארץ הזו ולאלפי יהודים שחיו בגלות 2000 שנה וחלמו כל יום על הארץ.כשהם היו בפוגרומים בשואה או בכל חרא אחר.

מי אנחנו(אני) שיחשוב על משהו אחר.אנחנו כאן מגשימים חלום של מיליוני יהודים בכל ההיסטוריה,שעד לפני 70 שנה אף-אחד לא הגן עליהם.

בלעדיהם אף-אחד מאיתנו לא היה פה היום.ולא יכל לשבת ולגדל שומן בניחותא מול המחשב.

קיצר,אולי אני דמגוג,אבל אני צודק

FUCK YEAH. אתה צודק במאת האחוזים. לשרת בצה"ל זו חובה חוקתית, מוסרית וקיומית, ויותר מכל זו זכות. כל אלה לפני אמרו את זה בצורה מעולה. אם החברים שלך בישיבה אומרים לך שללכת לצבא זה בזבוז זמן ומנסים להניא אותך מלשרת את מדינתך זה רק מראה כמה קטנים הם. תצא גבר ותשרת את המדינה שלך, תוציא כמה שיותר מעצמך למענה. כל כך הרבה אנשים נהרגו למען ארץ ישראל, אין לנו את הזכות לשבת בחיבוק ידיים ולהנות מהפירות שנקצרו על ידי אנשים שאינם כבר איתנו.

בעיני, אדם שיכול לשרת אבל לא משרת הוא אפס. כזה קטן. לא סופר אותו. נגיד היית בוס של מקום עבודה ואדם יבוא אליי ויבקש עבודה ויהיה לו מליון ואחד תארים ויהיה הכי מצטיין בעולם אבל הוא לא עשה צבא ולא מסיבות רפואיות - שיילך לחפש ת'חברים שלו.

פורסם

לשרת את המדינה זאת חובה וכבוד, לשרת 3 שנים כחייל סדיר זו בושה וחרפה וניצול גועלי.

יום טוב

פורסם

קרבי שמקרבי בלה בלה בלה בסוף כולם רוצים לקיריה. וגם כשה אתה רוצה ליהיות קרבי ולעשות 4 שנים שירות צבאי לא נותנים לך!

צבא זה חרטה להגן על המדינה ובלה בלה בלה בלה בלה בלה הלוואי והיה פה על מה להגן בחור הזה.

כל זה חרטה, ברגע שהצבא יתחיל להבין שצריך לטפל בבעיות של החיילים ואולי להיתחשב בהם קצת( לא ביקשתי ליהיות בקריה לעשות יומיות ביקשתי תפקיד שטח)

אבל משום מה קיבלתי משהו אחר לגמרי ווהמפקדים במקום לטפל בבעיות של חיילים עוצמי עיניים ושולחים אנשים עם בעיות חמורות בבית לקחת אחריות על 60 מיליון דולר וחיים של טייס או 2 (אסף רמון ז''ל)

צבא זה בשביל החוויה.

על הדוסים אני בכלל לא מדבר כל הבני ז*נות האלה כל האוכלי חינם( ובתחת) שלא משרתים אפילו חצי יום בכל החיים האומללים שלהם וגם אוכלים חינם

לפי ההלכה הם צריכים להיתפלל לפחות פעם אחת ביום.

משמע שעד גיל 18 שיתפללו מצידי כל היום ובגיל 18 גיוס ולצבא ל 3 שנים

לא מתאים להם שיש בנות בבסיס? ולי לא מתאים המשכורת הנמוכה אז למה אני משרת והוא לא?

אז 3 שנים הוא יסתדר איך שהוא בדיוק כמו אנשים אחרים.

חצי מהקיריה צריך לפטר הם לא ממש מועילים או לשלוח אותם לטחון קצת בשמש להיכנס קצת למנועים שרק כיבו אחרי נחיתה של שעה קצת לסגור שבתות בבסיס.

ברגע שהצבא יתחיל להיתייחס לחיילים כמו לאנשים ( טיפה לפחות) אולי שיעור הגיוס יעלה

אני מבין אנשים שלא רוצים להרוס לעצמם את הבריאות, אני בצבא השארתי את השמיעה את הגב ואת הברכיים שלי

יש לי דלקות פרקים בברכיים, אני לקויי שמיעה,ויש לי בעיות גב, הצבא מנער מאחריות.

אף אחד לא באמת רוצה בגיל 21 לקבל המלצה מרופה שהוא צריך מכשיר שמיעה וניתוח בברכיים! באמת שאף אחד לא רוצה.

ואחרי זה מתפלאים "למה אף אחד לא רוצה לשרת הרי צריך להגן על המדינה ובלה בלה בלה בולשיט" ושום "מענק שיחרור" עלוב לא יפצה לי על זה ובטח שלא משכורת של 412.85₪ לחודש!

מי שלא רוצה להיתגייס שלא יתגייס אני בעד זה! אני את ה 3 שנים שלי למערכת הזאת יתרום אבל לא חצי שניה מעבר ל 3 שנים( נשארו לי 9 חודש)

שנתיים מתוך השירות שלי עברתי בטייסת כטכנאי דרג א' F16 ( ביקשתי ליהיות נהג ספרון בעזה או נהג המר בשטחים)

מי שנהל את המערכת הזאת יתחיל לחשוב גם על החיילים ולא על התחת של עצמו ולהתחיל לגייס באמת את כולם כולל הדוסים!!! ולא בלי לברור שהדוסים עושים שירות רק של כמה חודשים או לא עושים בכלל.

עם אחד גיוס אחד לכווווולם או לא מתגייסים בכלל,זאת הארץ של כולם אז שכולם יתרמו במיוחד הדוסים צריכים ליהיות הראשונים שמגיעים לבאקום ולהיתגייס!

למה אני מתגייס והם לא? כי אני לא לובש כיפה ואין לי פיסיים,ציצית,טייר מפונצ'ר על הראש וברית מילה ושאני עובד והם לא שהם אוכלי חינם ואני לא? שאני אוכל בשר וחלב והם לא?

במה אני שונה מהם בשר ודם בדיוק כמוהם.

השאלה האמיתית היא למה לא כוווולם משתרים בצבא? כולל כולם בכל צבעי העור והאמונות!

פשוט בושה כל המערכת הזאת!!!

פורסם

על הדוסים אני בכלל לא מדבר כל הבני ז*נות האלה כל האוכלי חינם( ובתחת) שלא משרתים אפילו חצי יום בכל החיים האומללים שלהם וגם אוכלים חינם

Big_White, התבטאות כזו אינה מקובלת על גבי הפורום. הקפד לכתוב בשפה נקייה ובלי קללות.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שאתה סתם מתלהם... כל אחד יש לו את הסיבה שלו להיתגיס או לא

יש כאלה שיש להם אידיאל לא להיתגייס ובנאדם עם קצת חוט שידרה לא ילך נגד האידיאל שלו יש כאלו שהם סתם לא הולכים אבל הרוב בזה לא בצד החרדי

יש % גבוהה יותר של משתמטים חילונים מאשר חרדים.. זה בדוק

לא באתי לשאול ולהגיד מה אתה חושב על החרדים האלה שלא מתגייסים השאלה היתה פשוטה..

למה ללכת לצבא?! מה המטרה שלנו בזה האם זה אידיאל שלנו ללכת ולשרת את המדינה או שזה בגלל שכולם הולכים וקשה לקבל פטור!?

תודה..

פורסם

כמובן שזה אידאל - מדינת ישראל תדחל להתקיים ללא הצבא.

אכפת לך, ואפילו קצת, מהמדינה? כמובן שצבא זה בגדר חובה, אפילו זכות גדולה.

לא אכפת לך מהמדינה? אישית, אני מאמין שאתה מחוייב לעבור למקום אחר.

פורסם

אם לבן אדם אכפת אפילו קצת 3 שנים זה יותר מדי, זה לא יומיים.

אל תשאל מה אתה יכול לעשות בשביל המדינה,תשאל מה המדינה יכולה לעשות בשבילך... :screwy:

לא רואה מה הסיבה לשרת בצבא אם הצבא שלנו גם ככה לא יכול לעשות כלום כי הוא תמיד מפחד מתגובות של אחרים ומה יחשבו עליו ובלה בלה בלה אז למה צריך צבא אם הוא לא יכול כלום. למה צריך את כל הטכנולוגיה המשוכללת שישראל מבזבזת אליה כסף...

עופרת יצוקה זה דוגמה מעולה ליכולת של הצבא הישראלי אז נכון קצת טחנו בטייסת שעות ועבודה והפצצות ופצצות, אבל מאוד התאכזבי מהסוף

אחרי עבודה כל כך קשה הפסקנו להפציץ ופיתאום שקט...

חבל. יש יכולת ישראל סתם מפחדת מביקורות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים